Войната в Украйна

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Re: Войната в Украйна

Мнениеот Thsmith » 03 мар 2025 23:37

bubka написа:
Thsmith написа:
fcb_bg написа:
Thsmith написа:
fcb_bg написа:Нарича се лов на хора или насилствена мобилизация, колкото и да го въртиш и сучеш.
После следва максимум 2 седмици подготовка и айде на къра с пушката.

Я кажи каква е тая доброволна мобилизация? :lol:
Аз знам за доброволци, които отиват доброволно и мобилизирани, които го правят без да са имали доброволно такова желание.
Вие тук зор да измислите някоя доброволна мобилизация :lol: Малко като онези думички за травестити, които са много модерни вместо да им се каже просто травестит :lol:

Да го опростя - лов на хора. От по 5 до 10 ловци на 1 клетник.

Опрости, как се провежда доброволна мобилизация и що е то? :lol:

Получаваш известие и се явяваш в посочения час в пункта, сградата за мобилизация. Ясно е, че не ти се ходи, но няма как. Тези които не се явят почва същински лов като добитък.

Значи не го правиш доброволно? Иначе казано, принудително. Само дето едните прекланят глава пред закона, а другите не и органите на реда ги гонят за да ги принудят. Нещо като Касиус Клей :lol:

Да не го приемате грешно, аз също никога не бих се отзовал на подобно нареждане. Това обаче не променя нормалната и очаквана реакция на държавата (всяка една в подобна роля) да събере граждани за съпротива.
Просто е нелепо това "принудителна" мобилизация, ловене на хора и тн. Като да обяснявате, че нощта е тъмна. Еми каква да бъде? ; )
[center][wrapimg=]https://s31.postimg.cc/edpbxz4ob/Avatar_250.png[/wrapimg]

Sometimes democracy must be bathed in blood.

A.Pinochet[/center]

Потребителски аватар
fcb_bg
Контакти:

Мнениеот fcb_bg » 03 мар 2025 23:39

bubka написа:
Thsmith написа:
fcb_bg написа:
Thsmith написа:
fcb_bg написа:Нарича се лов на хора или насилствена мобилизация, колкото и да го въртиш и сучеш.
После следва максимум 2 седмици подготовка и айде на къра с пушката.

Я кажи каква е тая доброволна мобилизация? :lol:
Аз знам за доброволци, които отиват доброволно и мобилизирани, които го правят без да са имали доброволно такова желание.
Вие тук зор да измислите някоя доброволна мобилизация :lol: Малко като онези думички за травестити, които са много модерни вместо да им се каже просто травестит :lol:

Да го опростя - лов на хора. От по 5 до 10 ловци на 1 клетник.

Опрости, как се провежда доброволна мобилизация и що е то? :lol:

Получаваш известие и се явяваш в посочения час в пункта, сградата за мобилизация. Ясно е, че не ти се ходи, но няма как. Тези които не се явят почва същински лов като добитък.

Тоя е пра-дядото на запънатото магаре на моста.
Спрете да си хвърляте поне фасовете на земята.
Дедите ви не са ляли кръв тук за това.

Потребителски аватар
bubka
Контакти:

Мнениеот bubka » 03 мар 2025 23:52

Thsmith написа:Значи не го правиш доброволно?..

Ти се хвана за буквалния смисъл на думата. Не, не се има предвид това, а да се явиш сам в мобилизационния пункт. Въпреки, че със сигурност има хора, които сами отиват без да са ги викали.
[offtopic][wrapimg=]http://cdn.makeagif.com/media/3-15-2014/9rWODJ.gif[/wrapimg][/offtopic]

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Мнениеот Thsmith » 04 мар 2025 00:08

bubka написа:
Thsmith написа:Значи не го правиш доброволно?..

Ти се хвана за буквалния смисъл на думата. Не, не се има предвид това, а да се явиш сам в мобилизационния пункт. Въпреки, че със сигурност има хора, които сами отиват без да са ги викали.

Те са доброволци.
И да, при всеки подобен акт има такива, които свеждат глави и правят това, което им се каже дори да не го искат и други, които не се интересуват какво им е казано/наредено и се опитват да си следват своя път.
Естествено, държавата трябва да се опита да репресира вторите за да са налични първите и те да са мнозинство. В противен случай, ситуацията става неконтролируема. И това е абсолютно еднакво при всяка мобилизация и при всяка държава, която я прилага.
Заради това ми е чудно какво го човъркате това.

A.Pinochet[/center]

Потребителски аватар
Drunken_Master
Контакти:

Мнениеот Drunken_Master » 04 мар 2025 09:51

Смити, берат ли се ежедневно хора от украинските улици или не? Питам, щото ти твърдеше, че са щуротии... Тръмп, обаче твърди абсолютно същото.
THE G.A.M.E написа:Наименованията "булгар", "болгар", "балгар", "бугхар, "блкхар" и подобни, датират още от "преди Христа".
Изображение

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Мнениеот Thsmith » 04 мар 2025 10:05

Drunken_Master написа:Смити, берат ли се ежедневно хора от украинските улици или не? Питам, щото ти твърдеше, че са щуротии... Тръмп, обаче твърди абсолютно същото.

Естествено, че са щуротии. И Тръмп в никакъв случай не е влизал в хипотезите ти за сценарии от Том и Джери.
И да, ежедневно нарушителите на закона се арестуват според същия. Нещо съвсем нормално. Без никой да се крие по линейки :lol:

A.Pinochet[/center]

Потребителски аватар
Drunken_Master
Контакти:

Мнениеот Drunken_Master » 04 мар 2025 10:18

Axa, ok...

Не, повече от забавно е как върлите поддръжници на Украйна нямат никаква представа какво се случва в самата държава. Не визирам Смити... Гледам, че и бърбъна няма хабер, но той пък кога ли е имал...
THE G.A.M.E написа:Наименованията "булгар", "болгар", "балгар", "бугхар, "блкхар" и подобни, датират още от "преди Христа".
Изображение

Потребителски аватар
bubka
Контакти:

Мнениеот bubka » 04 мар 2025 10:40

САЩ спрели "временно" военната помощ за Украйна. А това тъпо, просто парче Зеленски какво очакваше да се случи, след фиаксото, което разикгра :lol: .
[offtopic][wrapimg=]http://cdn.makeagif.com/media/3-15-2014/9rWODJ.gif[/wrapimg][/offtopic]

tmanolov
Контакти:

Мнениеот tmanolov » 04 мар 2025 12:43

Thsmith написа:Естествено, че са щуротии. И Тръмп в никакъв случай не е влизал в хипотезите ти за сценарии от Том и Джери.
И да, ежедневно нарушителите на закона се арестуват според същия. Нещо съвсем нормално. Без никой да се крие по линейки :lol:

Смити, тук не си съвсем прав - представи си го като казармата едно време, че не знам на колко години си, а и не ме вълнува - на мен ми пратиха повиквателна и аз съвсем доброволно си влязох с още една торба идиоти, като ми бяха изпратили списък какво да си закупя (най-много се кефих на израза "юнашка фланелка"). Други мои колеги скатаха, като се писаха да учат в знайни и незнайни университети, други се изкарваха болни, трти избягаха в чужбина и т.н. Е, сега е нещо подобно при орките, с разликата, че при орки2 има мобилизация (пълна), а при орки1 беше проведена една вълна и беше частична. Разбира се, че всички, които не са се отзовали доброволно и не са успели да избягат или да почнат "важна" работа, си ги берат по улиците - няма нищо по-нормално от това. А ги берат, защото им трябват хора - във война винаги трябват хора.
П.С. Ще ти драсна едно лично по личен въпрос довечера, ако е удобно :mrgreen:
Непринуден написа:
Не можеш да очакваш глуповато на физически лица като теб да отговаряме юридически.

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Мнениеот Thsmith » 04 мар 2025 12:49

tmanolov написа:
Thsmith написа:Естествено, че са щуротии. И Тръмп в никакъв случай не е влизал в хипотезите ти за сценарии от Том и Джери.

Смити, тук не си съвсем прав - представи си го като казармата едно време, че не знам на колко години си, а и не ме вълнува - на мен ми пратиха повиквателна и аз съвсем доброволно си влязох с още една торба идиоти, като ми бяха изпратили списък какво да си закупя (най-много се кефих на израза "юнашка фланелка"). Други мои колеги скатаха, като се писаха да учат в знайни и незнайни университети, други се изкарваха болни, трти избягаха в чужбина и т.н. Е, сега е нещо подобно при орките, с разликата, че при орки2 има мобилизация (пълна), а при орки1 беше проведена една вълна и беше частична. Разбира се, че всички, които не са се отзовали доброволно и не са успели да избягат или да почнат "важна" работа, си ги берат по улиците - няма нищо по-нормално от това. А ги берат, защото им трябват хора - във война винаги трябват хора.
П.С. Ще ти драсна едно лично по личен въпрос довечера, ако е удобно :mrgreen:

О мен няма значение къде биха ме "повикали", никога не бих се явил за военна служба. Не съм служил, баща ми също не е служил и тн ;) И да, аз това казах. Това принципно е нарушение на закона и като нарушители, ако не си избягал или не си се скатал по законен начин, преследват те и се опитват да те арестуват. Това е нормална практика и няма нищо общо със сценарии от Бени Хил : )

A.Pinochet[/center]

Върни се в “Свободна зона”