23 Кръг/ ЦСКА - Левски /02.03.2025/ 14:00

Модератори: Модератор ЦСКА, paceto, mistreated, kartago, SkArY_9, delqnski47, slavia_forever, Casper, vaskonti, Madridist, Udoji90

gihuelo
Контакти:

Re: 22 Кръг/ ЦСКА - Левски /02.03.2025/ 14:00

Мнениеот gihuelo » 03 мар 2025 11:46

Голям малшанс си беше това вчера ! Същото беше и с Крумовград . Нито онова момче от Крумовград някога ще вкара такъв гол в 94-та минута, нито този от Левски в 99-та.
Рано или късно късмета ще се обърне.

Потребителски аватар
danko_sot
Контакти:

Мнениеот danko_sot » 03 мар 2025 12:17

Този мач вече е в историята. Да се надяваме, че всички наши футболисти и треньорския ни щаб ще си извадят необходимите поуки и следващия път няма да се стига до подобни развои.

Лично аз не видях как се стигна до червения картон на Ето'о, както и на Бала.Явно са били най-активни при станалото меле в края на мача.

Но Ето'о наистина ни поставя с действията си и то май не за първи път в деликатна ситуация. Доколкото разбрах това е директен червен картон, т.е. от него ще има една санкция, след което ще продължи да си тече и тази с натрупаните жълти картони. Тоест ние със сигурност оставаме без него за някои от най-важните ни мачове.

Отделно Кареасо също бил наказан за следващия мач, а и той физически едва ли щеше да успее да се възстанови.

Това значи изцяло нова халфова линия за следващия мач с Берое. След това имаме домакинство на Черно море и след това играем със Септември, а те този сезон не са въобще за подценяване.

Има едно положително нещо според мен от очертаващата се липса на някои от основните ни играчи в следващите мачове.

Това ще е един своеобразен тест за Томаш и за това дали той ще съумее да нареди по най-добрия начин състава си при тези липси. То всъщност до края на сезона ще е като изпит за Томаш пред Нога, който заедно със Златков трябва да вземат решение в края на сезона за треньора.

Веднага казвам, че за мен силен ход ще е дърпането на Скаршем в центъра на терена като опорен халф. Аргументите са, че то се видя в последните мачове, че играта в защита и единоборства са силна част от играта му. Освен това е интелигентен с прилична техника и смятам, че и при изнасяне на топката ще се справя.

Другото, което си мисля е, че при този недостиг на крила Томаш може да даде шанс на Тасев. В крайна сметка момчето направи добри включвания в контролите, а ние имаме отчайващ недостиг на такива остри и физически по-мощни крила. Просто трябва да внимават треньорския щаб да не прегори, защото се вижда при него, че желанието е много голямо да се докаже, даже малко в повече.

Относно Петко трябва да се внимава с него и да не го натоварват с прекалено големи очаквания все още. Предполагам, че ако са Петко и Линдсет в средата и Шопов пред тях ще се справят срещу Берое, но Линдсет, а и Шопов трябва да се нагърбят с иЗнасянето според мен. Примерно ако играят Кареасо и Петко в средата няма да се получат нещата според мен, защото функциите им се припокриват. Но да ако Петко играе си мисля, че трябва да изпълнява ролята на Кареасо. Не казвам, че не може и други неща, но още не сме видели играта на Петко по цялостно във всички елементи и си мисля, че е рано да се натоварва с прекалено големи отговорности.
[imghttps://www.facebook.com/photo?fbid=3542266495868071&set=a.637564013005015][/img]

Потребителски аватар
MASTER_COOL
Контакти:

Мнениеот MASTER_COOL » 03 мар 2025 13:00

gihuelo написа:Голям малшанс си беше това вчера ! Същото беше и с Крумовград . Нито онова момче от Крумовград някога ще вкара такъв гол в 94-та минута, нито този от Левски в 99-та.
Рано или късно късмета ще се обърне.

Много боли такава глупост, но ще се вдигнем и предричам червен триумф в края на сезона. Убеден съм, че сме във възходяща линия и отбора е надграден след перфектната зимна селекция
[center]Важното е да излезеш с чест ![/center]

Tony_CSKA
Контакти:

Мнениеот Tony_CSKA » 03 мар 2025 13:10

danko_sot написа:Този мач вече е в историята. Да се надяваме, че всички наши футболисти и треньорския ни щаб ще си извадят необходимите поуки и следващия път няма да се стига до подобни развои.

Лично аз не видях как се стигна до червения картон на Ето'о, както и на Бала.Явно са били най-активни при станалото меле в края на мача.

Но Ето'о наистина ни поставя с действията си и то май не за първи път в деликатна ситуация. Доколкото разбрах това е директен червен картон, т.е. от него ще има една санкция, след което ще продължи да си тече и тази с натрупаните жълти картони. Тоест ние със сигурност оставаме без него за някои от най-важните ни мачове.

Отделно Кареасо също бил наказан за следващия мач, а и той физически едва ли щеше да успее да се възстанови.

Това значи изцяло нова халфова линия за следващия мач с Берое. След това имаме домакинство на Черно море и след това играем със Септември, а те този сезон не са въобще за подценяване.

Има едно положително нещо според мен от очертаващата се липса на някои от основните ни играчи в следващите мачове.

Това ще е един своеобразен тест за Томаш и за това дали той ще съумее да нареди по най-добрия начин състава си при тези липси. То всъщност до края на сезона ще е като изпит за Томаш пред Нога, който заедно със Златков трябва да вземат решение в края на сезона за треньора.

Веднага казвам, че за мен силен ход ще е дърпането на Скаршем в центъра на терена като опорен халф. Аргументите са, че то се видя в последните мачове, че играта в защита и единоборства са силна част от играта му. Освен това е интелигентен с прилична техника и смятам, че и при изнасяне на топката ще се справя.

Другото, което си мисля е, че при този недостиг на крила Томаш може да даде шанс на Тасев. В крайна сметка момчето направи добри включвания в контролите, а ние имаме отчайващ недостиг на такива остри и физически по-мощни крила. Просто трябва да внимават треньорския щаб да не прегори, защото се вижда при него, че желанието е много голямо да се докаже, даже малко в повече.

Относно Петко трябва да се внимава с него и да не го натоварват с прекалено големи очаквания все още. Предполагам, че ако са Петко и Линдсет в средата и Шопов пред тях ще се справят срещу Берое, но Линдсет, а и Шопов трябва да се нагърбят с иЗнасянето според мен. Примерно ако играят Кареасо и Петко в средата няма да се получат нещата според мен, защото функциите им се припокриват. Но да ако Петко играе си мисля, че трябва да изпълнява ролята на Кареасо. Не казвам, че не може и други неща, но още не сме видели играта на Петко по цялостно във всички елементи и си мисля, че е рано да се натоварва с прекалено големи отговорности.

Значи Ето'о дето тегли цялата ни халфова линия ни е виновен?

Да преместим единственото ни функциониращо крило, което прави асистенция след асистенция да играе като дефанзивен халф?

И да пуснем Петко пак в 80-тата минута, въпреки че вчера направи нещо, което некадърниците Линдсет и Кареасо не са правили през цялата си кариера? Добавям и гол за него в мача с Фратрия за втория отбор преди седмица, а и гол с лекота в контролата. В тази контрола обаче никой не му обърна внимание на гола, а се вторачиха в това, че с атлетичен отскок, какъвто Линдсет и Кареасо никога не могат да направят без да иска удари Лапеня. Петко е за титуляр независимо дали Кареасо е наказан или не, но не е за дефанзивен халф, а за box to box.

Линдсет не се нагърбва с изнасяне на топката. Линдсет връща на Делова и Лапеня, за да може те да изнасят, страшен безполезник.

Потребителски аватар
danko_sot
Контакти:

Мнениеот danko_sot » 03 мар 2025 13:40

Много преиначаваш думите.

Сам знаеш, че Скаршем не е крило. Ако има липсващи играчи в средата на терена, както се очертава, и някои от болните ни крила се завърнат, защо да не го върнем в средата? И защо не се даде шанс и на един Тасев например? Ония балерини и Файтон кога? Или само заплатката и на лято- айде Чао.

Петко ми се вижда стабилен и здраво стъпил на земята за годините си, но и Християн изглеждаше такъв преди време. Това, което казвам е, че треньорите трябва да внимават в какви мачове го пускат и какви функции му възлагат, а и също дори за партньорите му в средата на терена. Не може сумати време не го пускаш грам и изведнъж след един гол- бам, ти си готов за титуляр всеки мач и да ти стоварят огромни отговорности на плещите.

Относно Ето'о- да, това е проблем. Като иде в друг клуб пак ще е проблем. Един футболист колкото и да е добър, ако не се контролира няма как да играе в голям отбор.

Иначе върни си форума, ако искаш да прочетеш аз какво съм писал за Петко и Скаршем още миналия полусезон, когато и двамата не получаваха никакъв шанс. А ти тогава дори не пишеше тук.
Последна промяна от danko_sot на 03 мар 2025 13:45, променено общо 1 път.
[imghttps://www.facebook.com/photo?fbid=3542266495868071&set=a.637564013005015][/img]

sly
Контакти:

Мнениеот sly » 03 мар 2025 13:42

Tony_CSKA написа:
sly написа:От този мач можем да си направим много изводи, още след мача с Арда писах, и сега малко се повтарям, Томаш трябва да спре да мъчи Исека,
ако Бютучи ,Локило, Фаетон не бяха контузени мислите ли ,че Скаршем ,щеше да померише терена?
За Турицов не ми се пише
Въобще почвам да се дразня ,че в ЦСКА тренерите били се развили и поучили от грешките си,
ЦСКА не е училище
и по-добре да спра до тук

За Туристов и Исека съм съгласен. По-добре Стойчев и Борносузов, ама много по-добре.
Ама какво имаш предвид за Скаршем? Че не заслужава или само заради липсата на останалите са се принудили да го пуснат?

Мисля ,че по принуда както казваш са го пуснали иначе момчето показа, че незаслужено е бил на пейката цял полусезон беше забравен а има къде да е полезен за отбора. Такъв е случая и със Стойчев, сега при контузията на Вион дали ще му бъде даден шанс? Защото и това момче както и Петко , а и някой други от младите заслужават повече доверие. Не знам Томаш дали си дава сметка ,че тези момчета и да сбъркат, никой няма да го обвини ,че им е дал шанс. Но да мъчиме всеки мач Исека, тоя филм вече не ми се гледа.

Tony_CSKA
Контакти:

Мнениеот Tony_CSKA » 03 мар 2025 14:07

danko_sot написа:Много преиначаваш думите.

Сам знаеш, че Скаршем не е крило. Ако има липсващи играчи в средата на терена, както се очертава, и някои от болните ни крила се завърнат, защо да не го върнем в средата? И защо не се даде шанс и на един Тасев например? Ония балерини и Файтон кога? Или само заплатката и на лято- айде Чао.

Петко ми се вижда стабилен и здраво стъпил на земята за годините си, но и Християн изглеждаше такъв преди време. Това, което казвам е, че треньорите трябва да внимават в какви мачове го пускат и какви функции му възлагат, а и също дори за партньорите му в средата на терена. Не може сумати време не го пускаш грам и изведнъж след един гол- бам, ти си готов за титуляр всеки мач и да ти стоварят огромни отговорности на плещите.

Относно Ето'о- да, това е проблем. Като иде в друг клуб пак ще е проблем. Един футболист колкото и да е добър, ако не се контролира няма как да играе в голям отбор.

Иначе върни си форума, ако искаш да прочетеш аз какво съм писал за Петко и Скаршем още миналия полусезон, когато и двамата не получаваха никакъв шанс. А ти тогава дори не пишеше тук.

Години наред не пишех във форума, защото начело беше предишният ни собственик, който си играйкаше.

В момента виждам огромен потенциал да върнем закономерностите и отново да сме най-големия отбор в България, така както трябва да бъде. Просто преди не бях съгласен с начина на уоравление и щеше да е хабене напразно.

Петко е напълно готов, изброих ти още няколко други гола. Дори преди въпросните голове си беше готов. Чорбаджийски също е готов, Стойчев също е готов, Юлиан Илиев също е готов.

Ето'о може да е действал емоционално, но е класа, истинска класа. Не е лично негов проблем, че ние нямаме негова алтернатива.

Това, което не ми допада цялостно е, че цялата общественост се вторачва в малкото грешки на класните ни футболисти като Ето'о и Делова, а забравя 15 слаби мача на Локило заради 1 случаен гол. Също хора като Кареасо и Линдсет са абонирани да играят след като години наред са хората, които дърпат отбора назад.

Това, че Петко не е получавал шансове досега не е, защото не заслужава такъв. Причината е страх. Страх от неизвестното, а то не е страшно. Ние свикнахме с Линдсет и Кареасо от централните халфове да имаме нулева креативност и нещо като забрана да вкараме такъв гол като на Петко от централната халфова линия. Откакто Тиаго си тръгна ние реално си бяхме свикнали, че едва ли не някой да хване топката от центъра, да напредне, да бие и да вкара е забранено във футбола. Еми момчето заслужава шанс. Какво толкова ще стане, ако започне титуляр? Разбирам другите да са ни направили първи с 15 точки преднина, ама те са ни докарали до осмо място, стига с техния абонамент.

Защо Скаршем не е крило? С кое не е крило? Скаршем най-успешните му мачове при нас са като крило. В центъра на халфовата линия никога не е правил нещо особено. Като крило дори срещу Славия се включи добре. С Арда първия мач създаде много добри положения, с Ботев асистенция именно от крилото, срещу Арда за купата отново, вчера отново... еми колко пъти "типичните" ни крила пробиха и извадиха топката точно, както той до прави? Супер си играе там момчето, нека не му разваляме формата и да се чудим после какво стана с него и защо не играе добре...

Tony_CSKA
Контакти:

Мнениеот Tony_CSKA » 03 мар 2025 14:12

sly написа:
Tony_CSKA написа:
sly написа:От този мач можем да си направим много изводи, още след мача с Арда писах, и сега малко се повтарям, Томаш трябва да спре да мъчи Исека,
ако Бютучи ,Локило, Фаетон не бяха контузени мислите ли ,че Скаршем ,щеше да померише терена?
За Турицов не ми се пише
Въобще почвам да се дразня ,че в ЦСКА тренерите били се развили и поучили от грешките си,
ЦСКА не е училище
и по-добре да спра до тук

За Туристов и Исека съм съгласен. По-добре Стойчев и Борносузов, ама много по-добре.
Ама какво имаш предвид за Скаршем? Че не заслужава или само заради липсата на останалите са се принудили да го пуснат?

Мисля ,че по принуда както казваш са го пуснали иначе момчето показа, че незаслужено е бил на пейката цял полусезон беше забравен а има къде да е полезен за отбора. Такъв е случая и със Стойчев, сега при контузията на Вион дали ще му бъде даден шанс? Защото и това момче както и Петко , а и някой други от младите заслужават повече доверие. Не знам Томаш дали си дава сметка ,че тези момчета и да сбъркат, никой няма да го обвини ,че им е дал шанс. Но да мъчиме всеки мач Исека, тоя филм вече не ми се гледа.

Да, абсолютно съм съгласен с теб. Ако имаше други опции Скаршем нямаше да му се даде шанс, а нас щяха да ни кървят очите, докато им гледаме некадърността.

На младите ни момчета трябва да се дава шанс, защото са качествени в момента, за разлика от предишни години, когато не е имало за какво да се хванем. Вместо тях обаче играят доказани некадърници и губим поне малко в краткосрочен план, а много в дългосрочен.

Потребителски аватар
danko_sot
Контакти:

Мнениеот danko_sot » 03 мар 2025 14:40

Tony_CSKA написа:

Години наред не пишех във форума, защото начело беше предишният ни собственик, който си играйкаше.

В момента виждам огромен потенциал да върнем закономерностите и отново да сме най-големия отбор в България, така както трябва да бъде. Просто преди не бях съгласен с начина на уоравление и щеше да е хабене напразно.

Петко е напълно готов, изброих ти още няколко други гола. Дори преди въпросните голове си беше готов. Чорбаджийски също е готов, Стойчев също е готов, Юлиан Илиев също е готов.

Ето'о може да е действал емоционално, но е класа, истинска класа. Не е лично негов проблем, че ние нямаме негова алтернатива.

Това, което не ми допада цялостно е, че цялата общественост се вторачва в малкото грешки на класните ни футболисти като Ето'о и Делова, а забравя 15 слаби мача на Локило заради 1 случаен гол. Също хора като Кареасо и Линдсет са абонирани да играят след като години наред са хората, които дърпат отбора назад.

Това, че Петко не е получавал шансове досега не е, защото не заслужава такъв. Причината е страх. Страх от неизвестното, а то не е страшно. Ние свикнахме с Линдсет и Кареасо от централните халфове да имаме нулева креативност и нещо като забрана да вкараме такъв гол като на Петко от централната халфова линия. Откакто Тиаго си тръгна ние реално си бяхме свикнали, че едва ли не някой да хване топката от центъра, да напредне, да бие и да вкара е забранено във футбола. Еми момчето заслужава шанс. Какво толкова ще стане, ако започне титуляр? Разбирам другите да са ни направили първи с 15 точки преднина, ама те са ни докарали до осмо място, стига с техния абонамент.

Защо Скаршем не е крило? С кое не е крило? Скаршем най-успешните му мачове при нас са като крило. В центъра на халфовата линия никога не е правил нещо особено. Като крило дори срещу Славия се включи добре. С Арда първия мач създаде много добри положения, с Ботев асистенция именно от крилото, срещу Арда за купата отново, вчера отново... еми колко пъти "типичните" ни крила пробиха и извадиха топката точно, както той до прави? Супер си играе там момчето, нека не му разваляме формата и да се чудим после какво стана с него и защо не играе добре...

Не се обиждай, но мисленето ти е много праволинейно. Черното е черно, бялото е бяло, зеленото- зелено и т.н.

Не е толкова просто.

До скоро слушах как никои от юношите не е готов, а сега след един гол- и Петко е готов, че и Илиев, Стойчев и т.н.

Петко може да играе следващия мач титуляр, но с правилните хора около него и правилните функции, които да изпълнява.

Ето'о и Делова са от най-добрите ми играчи. Но значи ли това, че трябва да си затваряме очите за техни грешки :)

Скаршем е добър на крилото, но ако в някои мачове ще е по-полезен на друга позиция или имаме и други опции за крила защо да не играе на друга позиция.

Не знам, но си мисля, че добрите треньори трябва да са много вариативни в мисленето си и непрекъснато да правят оценка на съотношението на рисковете и дивидентите от техните решения, както в краткосрочен, така и в дългосрочен план.

Tony_CSKA
Контакти:

Мнениеот Tony_CSKA » 03 мар 2025 16:44

danko_sot написа:
Tony_CSKA написа:

Не се обиждай, но мисленето ти е много праволинейно. Черното е черно, бялото е бяло, зеленото- зелено и т.н.

Не е толкова просто.

До скоро слушах как никои от юношите не е готов, а сега след един гол- и Петко е готов, че и Илиев, Стойчев и т.н.

Петко може да играе следващия мач титуляр, но с правилните хора около него и правилните функции, които да изпълнява.

Ето'о и Делова са от най-добрите ми играчи. Но значи ли това, че трябва да си затваряме очите за техни грешки :)

Скаршем е добър на крилото, но ако в някои мачове ще е по-полезен на друга позиция или имаме и други опции за крила защо да не играе на друга позиция.

Не знам, но си мисля, че добрите треньори трябва да са много вариативни в мисленето си и непрекъснато да правят оценка на съотношението на рисковете и дивидентите от техните решения, както в краткосрочен, така и в дългосрочен план.

Не, въобще не ти се обиждам. Не си ми казал нещо обидно. Просто имаме различни виждания по определени въпроси. Нормалните хора така спорят. Спокойно. Ако на моменти аз те засягам да знаеш, че не е персонална нападка.

Аз лично до вчера не съм твърдял, че никой не става. За всеки един от футболистите мога да кажа.

Принципно съм абсолютно съгласен, че е най-добре да сме първи, дори на теория да няма как да не спечелим титлата и тогава около 10 човека от класата на Ето'о, Питас, Делова, Лапеня, Десподов, Бербатов, Янчев, Беноа Кое, Христо Янев, Велизар Димитров, Тиаго Силва и Мурад Хидиуед да пуснем един юноша да изиграе цял мач, за да се види как играе с хора, които го могат. Уви, ситуацията не е такава.

Въпросът е, че ние години наред даваме шансове на хора, които не могат. Един след друг, след четвърти и седемдесети. И те пак не стават. Линдсет и Кареасо са с изтичащи договори. И тях ги чакаме да цъфнат и да вържат вече много време, а те редуват полудобри мачове, с отвратителни и тук-там някой сносен, но нищо особено. И подобно на Жеферсон, например нито след 40, нито след 150 мача няма да станат футболисти, които изведнъж безапелационно да спечелят титла за ЦСКА. Може и да са в отбор, който ще стане шампион, но няма никога да бъдат основна действаща сила в него, а просто пълнеж.

От друга страна до вчера не съм твърдял, че тези момчета не стават. Не твърдя и че те пък ще ни направят шампиони. Ама имаше преди време един треньор на ЦСКА, който безцеремонно пускаше момчета на по 17, 18, 19 в отбора и техните имена са Стоичков, Пенев, Костадинов, Бербатов, Мартин, Стилиян, Александър Тонев и Иван Иванов. Неговото име е Димитър Пенев. Бил съм прекалено малък, когато първите трима са ги наложили, но тогава дали не е имало по-добри футболисти на техните позиции от Турицов?

Та за Петко казвам отново. Не е само този гол. Начинът, по който се обръща, поема, подава. Отделно от това изброих няколко поредни мача, в които дори вкарва без това да му е основна функция. Това е показателно.

Стойчев го взехме като един от най-добрите млади бекове в първенството. Титуляр в Арда, които не са никак лош отбор. Открояваше се при тях. Дойде при нас, заигра и измести Вион и Турицов. Контузи се тежко и след като се върна не го броим за жив. С какво точно момчето е показало, че не става? А с какво Турицов показа, че става повече от него в този период? Аз гарантирам, че Стойчев ще играе по-добре дори от Вион, но не казвам да влезе сега да мести Вион. Просто Вион може да влезе като дефанзивен халф с Берое, защото Ето'о няма да го има, Кареасо също. Вместо да направим десния бек тотален леш с Турицов, който никога няма да стане футболист от класа - пускаме Стойчев.

От друга страна имаме още една позиция в централната халфова линия, която се открива. Кажи ми, че Петко с играта си и голове срещу Беласица, Фратрия и Левски не заслужава да започне титуляр пред Линдсет, който от 1 юни няма да е наш футболист, а и цяло първенство играе ганкиното.

Чорбаджийски преди операцията ни беше най-добрия футболист. Вкара си гол на Хебър, играч на мача. Винаги като е влизал след това в контролите си игра супер. Със Славия игра добре. Изведнъж го пуснахме 4 минути срещу Арда и оттогава - 30 минути за дубъла. Той пък взе, че направи асистенция за тези 30 минути. Да не говорим какво направи с Карл Фабиен срещу Славия, когато всичко беше потънало.

Юлиан Илиев има физиката, играе добре в дефанзивен план и има поглед и дава добри пасове при изграждане на атаките. Дори като игра с Лудогорец се видя това. Видя се и в контролите.

Еми тези момчета си показват, че има нещо в тях и не са за пренебрегване. Като ги гледам и физически не са по-зле от останалите. В крайна сметка така ще си изградим футболисти, които могат да са алтернатива на нови през лятото, а не пак като се контузи или накаже някой да се вайкаме кой ще играе.

Пускането на Линдсет и Кареасо е запълване на дупки само в краткосрочен план, защото са пътници. Неслучайно още никой отбор не е подписал предварителен договор с тях. Изчакват ги да останат безработни и после ще ги вземе някой опашкарски отбор. Това им е таван на тези футболисти. Ако ги вземат Лудогорец - най-добре, само в такъв случай те двамата ще ни направят шампиони.

Иначе за Християн беше споменал по-горе. Да, Християн имаше спад, сериозен и не исках да играе повече за нас. Но Християн ни изкара един доста дълъг период, в който беше най-стабилен в защитата ни. И дори със спада му взехме 500к. За тези такива пари никой няма да ни брои.

Скаршем си прав, че може да свърши работа като дефанзивен, ама оставаме без крила, защото именно Тасев е най-малко готов и недодялан от юношите, с което не казвам, че е по-лош от Локило.

Върни се в “ЦСКА”