23 Кръг/ ЦСКА - Левски /02.03.2025/ 14:00

Модератори: Модератор ЦСКА, paceto, mistreated, kartago, SkArY_9, delqnski47, slavia_forever, Casper, vaskonti, Madridist, Udoji90

Tony_CSKA
Контакти:

Re: 22 Кръг/ ЦСКА - Левски /02.03.2025/ 14:00

Мнениеот Tony_CSKA » 02 мар 2025 17:54

danko_sot написа:Лапеня и Петко не бяха толкова далеч от Алдаир при удара.

За мен удара беше точен, но не беше някакъв снаряд със скоростта на светлината, а и беше от достатъчно далече. Дюлгеров трябваше да се намеси и да отбие в ъглов удар.

За жалост Делова както има много добри отигравания всеки мач, така прави и по 1-2 груби индивидуални грешки. В повечето мачове в България това не е фатално и предвид цялостната му добра игра в защита и добрата му игра с топка в крака, включително и изнасяне, това се неглижира.

Но във важните мачове с по-силни съперници се вижда, че тези грешки тежат.

Абсолютно съм съгласен с това, което ти е отговорил Иво и съм го написал и в предишния си коментар. Ако Исека беше направил елементарното нещо да затвори подавача щяхме да бием с 2:0.

Делова е невероятно добър футболист и ги направи смешни цял мач. При гола нямаше много какво да направи, а и не можем да го виним, че не е избърсал некадърния задник на Исека. Дайте да спрем да си критикуваме най-добрите играчи.

Томаш прави нещата много, много добре. Единствената грешка, която допусна в два поредни мача е, че надиграва съперника и пуска всяко менте, което има в състава ни. Днес, ако беше пуснал и Кордоба щеше да ги направи 5 от 5. Изчисти ли това нещо ще бъде перфектен - следователно да го прави възможно най-бързо.

Потребителски аватар
ivo55
Контакти:

Мнениеот ivo55 » 02 мар 2025 17:59

Tony_CSKA написа:

За мен удара беше точен, но не беше някакъв снаряд със скоростта на светлината, а и беше от достатъчно далече. Дюлгеров трябваше да се намеси и да отбие в ъглов удар.

За жалост Делова както има много добри отигравания всеки мач, така прави и по 1-2 груби индивидуални грешки. В повечето мачове в България това не е фатално и предвид цялостната му добра игра в защита и добрата му игра с топка в крака, включително и изнасяне, това се неглижира.

Абсолютно съм съгласен с това, което ти е отговорил Иво и съм го написал и в предишния си коментар. Ако Исека беше направил елементарното нещо да затвори подавача щяхме да бием с 2:0.

Делова е невероятно добър футболист и ги направи смешни цял мач. При гола нямаше много какво да направи, а и не можем да го виним, че не е избърсал некадърния задник на Исека. Дайте да спрем да си критикуваме най-добрите играчи.

Томаш прави нещата много, много добре. Единствената грешка, която допусна в два поредни мача е, че надиграва съперника и пуска всяко менте, което има в състава ни. Днес, ако беше пуснал и Кордоба щеше да ги направи 5 от 5. Изчисти ли това нещо ще бъде перфектен - следователно да го прави възможно най-бързо.

Е те тук те ще припомня мое мнение от преди време, че без резервни класни бекове, опорен халф и едно крило, ще ядем ****, ми бе казано, че излишно всявам паника. Е ми с тия резерви толкоз. И с тоя треньор дето се уплаши и реши да пуска доказани проваляци и страхливци ... да пазят резултата.
CSKA 78 написа:Ганчев засега е най-добрия собственик/ръководител!

Tony_CSKA
Контакти:

Мнениеот Tony_CSKA » 02 мар 2025 18:10

ivo55 написа:
Tony_CSKA написа:

Е те тук те ще припомня мое мнение от преди време, че без резервни класни бекове, опорен халф и едно крило, ще ядем ****, ми бе казано, че излишно всявам паника. Е ми с тия резерви толкоз. И с тоя треньор дето се уплаши и реши да пуска доказани проваляци и страхливци ... да пазят резултата.

1000% съм съгласен, че е така. Но съм видял и друго нещо. Имаме резервен десен бек и той се казва Стойчев, ако му се даде шанс ще се види, че е дори по-добър от Вион, особено в офанзивен план. Туристов може да бъде ползван само в замерянето със снежни топки на тренировките, а като се затопли времето в стрелба с водни пистолетчета. Юлиан Илиев е достатъчно добър двфанзивен халф и ще може да загаси същинския пожар, което е отсъствието на Ето'о в два мача, а и гарантирано в поне още два мача до края на сезона. Отляво на защитата имаме едно гамбийско туристче, което прави Пинто най-най-най-важният ни футболист в състава.

За треньора съм силно обнадежден, че може да се адаптира на базата на доста промени, които направи в хода на сезона като състав и като тактика. Да, все още допуска много грешки и включително днес подари точка на некадърния си испански колега. Слабостта му е това, че доста бавно забелязва истински добрите си футболисти. Скаршем и Панайотов цял сезон не ги пуска, а се вижда какво могат, когато го направи нааааааааай-накрая.

Освен Панайотов никой от влезлите други резерви не трябва да помирисват терен.

Паника излишно не си всявал, абсолютно си прав, че на всички изброени позиции ни трябват нови. Добавям и двама класни халфа, че и още едно крило към споменатото от теб, с което Скаршем да се конкурира.

И да, резултат не може да се пази с толкова некадърни футболисти на терена. От 9 полеви при изравнителния ни гол само Делова, Лапеня, Пинто и Панайотов са адекватни футболисти, няма как да стане четирима адекватни полеви играчи да не се провалиш. Даже един от неадекватните лежа 4 минути и остана извън терена...

ivonotbad
Контакти:

Мнениеот ivonotbad » 02 мар 2025 18:23

Според Томаш не сме заслужавали да завършим наравно този мач. От изявлението му след мача разбрах, че виновна е липсата на късмет. Отделно не бил доволен от реакцията на феновете на ЦСКА? Нямам идея за какво става дума? Да не би да е имало скандирания за оставка от трибуните? Ако е така ще е жалко наистина. Нека го оставят човекът да си изкара договора поне. Трябва да сме доволни от играта на отбора. Все пак правим равен със силен съперник, който е втори в класирането. Вероятно този равен ще е в полза на зелените от Разград?

Tony_CSKA
Контакти:

Мнениеот Tony_CSKA » 02 мар 2025 18:31

ivonotbad написа:Според Томаш не сме заслужавали да завършим наравно този мач. От изявлението му след мача разбрах, че виновна е липсата на късмет. Отделно не бил доволен от реакцията на феновете на ЦСКА? Нямам идея за какво става дума? Да не би да е имало скандирания за оставка от трибуните? Ако е така ще е жалко наистина. Нека го оставят човекът да си изкара договора поне. Трябва да сме доволни от играта на отбора. Все пак правим равен със силен съперник, който е втори в класирането. Вероятно този равен ще е в полза на зелените от Разград?

Нещо за Скаршем да кажеш и как любимците ти щяха да го смажат? Имаше един силен отбор на терена в този мач. Да, заслужавахме да бием в този мач, напълно. Дано Хулио ви остане треньор още много време.

Потребителски аватар
bubka
Контакти:

Мнениеот bubka » 02 мар 2025 18:32

ivonotbad написа:Според Томаш не сме заслужавали да завършим наравно този мач. От изявлението му след мача разбрах, че виновна е липсата на късмет. Отделно не бил доволен от реакцията на феновете на ЦСКА? Нямам идея за какво става дума? Да не би да е имало скандирания за оставка от трибуните? Ако е така ще е жалко наистина. Нека го оставят човекът да си изкара договора поне. Трябва да сме доволни от играта на отбора. Все пак правим равен със силен съперник, който е втори в класирането. Вероятно този равен ще е в полза на зелените от Разград?

Аз също се надявам да го оставят. Имаше сериозни съмнения за качествата му след края на първия дял на първенството преди почивката, но след двата мача с Арда и този с Ботев, до немалка степен и днешния, показа, че има все пак нещо положително, за което да се хванем.
[offtopic][wrapimg=]http://cdn.makeagif.com/media/3-15-2014/9rWODJ.gif[/wrapimg][/offtopic]

Потребителски аватар
delqnski47
Контакти:

Мнениеот delqnski47 » 02 мар 2025 18:42

Мисля че и тъпите димки за пореден път изиграха лоша шега тук.
As a result,the Chairman considers that,on the basis of the information and
documentation at hand,there is no other alternative but to conclude that the new Club,
PFC CSKA-Sofia,appears to be the sporting successor of the original Debtor,PFC CSKA
Sofia.

Потребителски аватар
kolokolo
Контакти:

Мнениеот kolokolo » 02 мар 2025 19:11

Тъпо стана че реанимирахме динамовци , случват се и такива работи .
Отбора е тежко неокомплектован , въпреки че взехме и доста класни играчи като Питас . Задачата е да се класираме за Европа .
realno написа:
ЦСКА се шегуват на една наша нормална загуба...

Евроидиот Подуене - Хамрун Спартанс(Малта) 2:6
Нормално .

Потребителски аватар
danko_sot
Контакти:

Мнениеот danko_sot » 02 мар 2025 19:22

'
Линдсет Дж.
Шопов С.
61'
Кареасо М.
62'
Ел Джемили Дж.
63'
Митков А.
Мислович П.
63'
Фабиен К.
Сангаре М.
83'
Турицов И.
Вион Т.
83'
Панайотов П.
Илиев И. И.
83'
Лима Ф.
Петков М.
84'
2 - 0
Панайотов П.
86'
Невеш А.
90+1'
Стефанов И.
Цунами
90+1'
Скаршем У.
90+3'
Купър К.
Питас Й.
90+3'
Лея Исека А.
Скаршем У.
90+5'
2 - 1
Стефанов И.
(Ел Джемили Дж.)
90+9'
Мика Пинто
90+9'
Дюлгеров И.
90+9'
Евертон Бала
90+10'
Ето'о Дж.
90+10'
Лима Ф.
90+13'
2 - 2
Невеш А.
(Стефанов И.)
Коеф. преди мача

Добре, нека видим какво направи Томаш.

61 Мин. влиза Линдсет и излиза Шопов. Никога не бих се съгласил с тази смяна и то толкова рано, но Шопов е получил жълт картон малко по-рано и е пропуснал едно от най-честите ни положения в мача ( с десния крак не можа да я нацели). Да кажем, че предвид картона и изпуснатата чиста ситуация донякъде приемам тази ранна смяна на Томаш ;)

83 минута при резултат 1:0 двойна смяна Турицов и Панайотов влизат на местата на Вион и Илиев. За Вион казахме, че е получил травма, иначе е ясно , че никой тук не иска да вижда Турицов, особено в края на мача при такъв резултат и срещу този съперник. Тук две мнения няма. Втората смяна Панайотов вместо Илиев. Последния направо що-годе приличен мач, но на практика това му е може би максимумът, а и също получи жълт картон малко преди смяната. Една подробност е, че след смяната Кареасо заигра вляво като крило вместо Илиев, а Петко си застана в центъра на полузащитата. Линдсет отново се върна зад нападателя, а преди това там си играеше Кареасо.

Дотук добре... Но какво се случи след това. Червен картон на Ето'о около 90-та минута и тук някъде се объркаха нещата за нас..... ;)

90+3 е дадено тук двойна смяна: Купър вместо Питас и Лея Исека вместо Скаршем.

Смяната на Купър с Питас означава, че има и промяна в схемата. Преминаваме в игра с трима ЦН. Само по себе си това сме го виждали, но проблемът е, че имаме един изгонен вътрешен халф ( най-добрият ни при това), а партньорът му по презумпция е извън терена в момента на гола (Кареасо). Замяната на ЦН с ЦЗ в края на мача на практика означава още един човек по-малко в средата на терена за сметка на един в наказателното поле. Тоест създава се числено предимство за Левски в средата на терена, макар че и те са с човек по-малко.

Втората смяна 90+3 е на Скаршем с Исека. Норвежецът също е получил жълт картон малко преди смяната си. Тук пичове съм съгласен, че тази смяна можем да я пишем в графата грешки на Томаш. Първо Исека заигра на непривичен пост като дясно крило, а той е нападател и няма такива дефанзивни навици. При първият гол на Левски наистина можеше да се напъне малко повече при паса към Стефанов. В този момент от мача ние играем на практика без чист нападател с петима бранители, от които трима ЦЗ, а в средата сме с Линдсет и Панайотов и по двата фланга Кареасо и Исека. Съгласен съм, че тази смяна не е най-добрата възможна на Томаш. Мисля, че по-добре щеше да е да пусне Тасев вместо Исека за дясно крило или да остави Скаршем и можеше да не се стигне до този резултат.

Относно предната смяна Купър вместо Питас- айде да кажем, че двамата ни цз са ниски и Томаш взима мерки срещу високи центрирания.

Както и да е, това е футбол. Грешки винаги ще има - и на треньори, и на футболисти. Смятам, че можем да простим една такава грешка на Томаш. Все пак в края на мача събитията станаха турбулентни, Кареасо също не бе на терена не по вина на треньора, така , че в случая не бих обвинявал чак толкова Томаш.

Единствено се учудих, че на интервюто упрекна донякъде Ето'о затова, че е напуснал твърде бавно терена и не от правилната страна.

За мен лично трябва да бъде даден шанс на Томаш до края на сезона и след това предвид показаното и след внимателен анализ да се реши дали той трябва да води отбора и през следващия сезон.
[imghttps://www.facebook.com/photo?fbid=3542266495868071&set=a.637564013005015][/img]

Потребителски аватар
MASTER_COOL
Контакти:

Мнениеот MASTER_COOL » 02 мар 2025 20:25

Прогреса в играта е очевиден с изключение на мача срещу Славия.
Томаш заслужава доверие. Като отминат емоциите ви, ще разберете че днешния мач е много повече плюс, отколкото минус. Надиграхме категорично основният конкурент за титлата и то с огромни дефицити : четири контузени - основни футболисти. Представете си само, ако бяха налични и те - минимум 3:0 !
[center]Важното е да излезеш с чест ![/center]

Върни се в “ЦСКА”