21 Кръг/ ЦСКА - Арда / 16.02.2025/ 17:30

Модератори: Модератор ЦСКА, paceto, mistreated, kartago, SkArY_9, delqnski47, slavia_forever, Casper, vaskonti, Madridist, Udoji90

peliforewer
Контакти:

Re: 21 Кръг/ ЦСКА - Арда / 16.02.2025/ 17:30

Мнениеот peliforewer » 16 фев 2025 22:45

Tony_CSKA написа:Доста невпечатляваща игра и никаква мисъл за развитието на отбора в перспектива видях. Много е добре, че победихме пряк конкурент за 5-то място.

Все пак си оказа влияние коригирането на 5 поста: десен бек, ляв бек, дефанзивен халф, дясно крило и нападател. Може и още по-добре да се нареди състав с наличните футболисти.

Най-футболните моменти бяха втория гол, за който Шопов, Ето'о, Скаршем, Пинто и Локило си свършиха перфектно работата.

Превъзнасянето по Локило ми е много неибяснимо. Освен голът и асистенцията всичко друго му беше брак или връщане назад, вместо внасяне на острота. Голът му не е нещо, което може да се очаква редовно, асистенцията в 90% от случаите може да се парира от защитника.

Скаршем очаквано за мен игра много добре, но очаквам Томаш да се поуспокои и да пусне Локило и Ил. Илиев титуляри срещу Ботев и после да си направи дежурната им двойна смяна на полувремето.

Кареасо и Линдсет са имитиращи продукти и много страда играта като ритъм и креативнист в средата заради тях. Ето'о ги носи на гръб.

Кареасо в момента е най-добрият партньор на Ето,о в центъра, а Линдсет въпреки многото му неточни пасове с физиката си спечели много единоборства и помогна в защита и в центъра.Играта на ЦСКА не беше върхът, но играха с желание като отбор.Толкова много сме го плюли Локило, че днес когато ни спечели мача си заслужава похвалите, а се видя, че на лявото крило се чувства комфортно.
1914.1902 » 13 апр 23:02

Може ли в два поредни сезона да обявиш цел битка за титлата, а в същото време да си тъпана на групата?

Даже и до топ 3 не успяхме, а какви ли не отбори в последните години бяха там, ама за нашите е някаква мисия невъзможна.

На линия
Tony_CSKA
Контакти:

Мнениеот Tony_CSKA » 16 фев 2025 23:02

peliforewer написа:
Tony_CSKA написа:Доста невпечатляваща игра и никаква мисъл за развитието на отбора в перспектива видях. Много е добре, че победихме пряк конкурент за 5-то място.

Все пак си оказа влияние коригирането на 5 поста: десен бек, ляв бек, дефанзивен халф, дясно крило и нападател. Може и още по-добре да се нареди състав с наличните футболисти.

Най-футболните моменти бяха втория гол, за който Шопов, Ето'о, Скаршем, Пинто и Локило си свършиха перфектно работата.

Превъзнасянето по Локило ми е много неибяснимо. Освен голът и асистенцията всичко друго му беше брак или връщане назад, вместо внасяне на острота. Голът му не е нещо, което може да се очаква редовно, асистенцията в 90% от случаите може да се парира от защитника.

Скаршем очаквано за мен игра много добре, но очаквам Томаш да се поуспокои и да пусне Локило и Ил. Илиев титуляри срещу Ботев и после да си направи дежурната им двойна смяна на полувремето.

Кареасо и Линдсет са имитиращи продукти и много страда играта като ритъм и креативнист в средата заради тях. Ето'о ги носи на гръб.

Кареасо в момента е най-добрият партньор на Ето,о в центъра, а Линдсет въпреки многото му неточни пасове с физиката си спечели много единоборства и помогна в защита и в центъра.Играта на ЦСКА не беше върхът, но играха с желание като отбор.Толкова много сме го плюли Локило, че днес когато ни спечели мача си заслужава похвалите, а се видя, че на лявото крило се чувства комфортно.

Линдсет сам подари гол на отбор, който не ни направи едно положение цял мач. Ако съдията не го беше отменил можеш да си представиш как щеше да се развие мача. Пусни си точно в десетата минута и виж какво прави след паса на Лапеня към него и в последствие как направи асистенция с глава. Като добавим и многото брак в играта му - аз не бих го пуснал да играе. Още повече му изтича договора през май...

Кареасо подава само и единствено на 2 до 5 метра от него и след това се скрива, за да не бъде потърсен с пас. При игра в защита винаги тича на безопасно разстояние от съперника с топка, за да не му се налага да спира атака. А и неговия договор изтича и вече му е казано, че няма да остава. Най-добрият партньор на Ето'о е Шопов, защото само те двамата се опитват да градят играта.

Локило има един единствен сносен мач - днешният. Това не ми е критерий за футболист, който да е титуляр. Иначе съм съгласен, че ако играе (надявам се не) занапред трябва да е забранено да е отдясно, защото играе много мудно и си наглася 10 секунди топката на левия крак и оттам притъпява всяка атака. Отляво поне може да му върже по случайност като днес.

Хубавото е, че днес имахме функциониращо дясно крило за втори път (първият беше с Бютучи във Варна) през сезона благодарение на Скаршем, къде гледа Томаш на тренировките не зная, сигурно като с Меси, както би правил ги кара нещата.

Потребителски аватар
djd
Контакти:

Мнениеот djd » 16 фев 2025 23:32

В средата имаме Панайотов, Чорбаджийски. Не знам пречи ли нещо да ги пускаме тях вместо Линдсет и Кареасо, които така или иначе си заминават?

На линия
Tony_CSKA
Контакти:

Мнениеот Tony_CSKA » 16 фев 2025 23:42

djd написа:В средата имаме Панайотов, Чорбаджийски. Не знам пречи ли нещо да ги пускаме тях вместо Линдсет и Кареасо, които така или иначе си заминават?

Пречи това, че винаги като са играли са го правили с желание, показали са, че определено имат качества и могат да се развият като наистина класни футболисти.

Също така пречи да имаме ясна представа дали може да се разчита на тях като основни или алтернативни в средната линия футболисти през следващия сезон, когато ще трябва да се конкурират с нови попълнения.

Най-добре е да играят доказани дървета като Линдсет и Кареасо, които с добрите си игри, ако Славия не бият утре са ни извели до престижното осмо място в класирането.

На линия
Потребителски аватар
danko_sot
Контакти:

Мнениеот danko_sot » 16 фев 2025 23:58

Не знам защо, но и аз си мисля, че за класиране в ЕКТ имаме по-голям шанс през 5-тото място и бараж, отколкото през купата. Да, ние Арда можем да ги елиминираме, но след това на пътя ни ще застанат доста по-силни отбори и ако се паднем и като гости...

Гледах класирането и замесените отбори за битката за 5-то място. Там са Спартак Варна, Арда, Берое и Славия.

Ние просто трябва да продължим да играем както днес. Има и нещо друго, че сега, ако взимаме още играчи до края на прозореца много внимателно трябва да преценим на какви позиции. Ако има нещо лошо в мачовете като днешния е , че слабостите и проблемните постове се замазват и човек почва да се чуди повече къде има нужда от подсилване.

Аз може би бих казал дясно крило като първа опция. Да, днес там добре игра Скаршем, но той не е крило, а на Илиан не може да се разчита. Докато от ляво днес Локило игра добре, там играе принципно и Бютучи, а и Файтон май ще остане и може да му бъде даден нов шанс.

Другата позиция все пак е ляв бек. Пинто днес игра, но пак бе сменен накрая. Отделно много често се контузва и мисля, че трябва да се застраховаме и там.

Вероятно ще успеем да се справим и без дефанзивен халф, тъй като все пак имаме опции там. Скаршем според мен можем да го ползваме за вътрешен халф също. Да не забравяме Петко, а и Линдсет може да бъде върнат назад. Чорбата и той мисля, че би се справил прилично изтеглен малко по-назад.

Остава нападението, където дано на Питас му тръгне и да палим свещи да не се контузи. Тогава ще останем само с Исека.

Не знам обаче ръководството на какво мнение е и дали биха дали картбланш с поне два трансфера на Томаш.
[imghttps://www.facebook.com/photo?fbid=3542266495868071&set=a.637564013005015][/img]

На линия
Tony_CSKA
Контакти:

Мнениеот Tony_CSKA » 17 фев 2025 00:25

danko_sot написа:Не знам защо, но и аз си мисля, че за класиране в ЕКТ имаме по-голям шанс през 5-тото място и бараж, отколкото през купата. Да, ние Арда можем да ги елиминираме, но след това на пътя ни ще застанат доста по-силни отбори и ако се паднем и като гости...

Гледах класирането и замесените отбори за битката за 5-то място. Там са Спартак Варна, Арда, Берое и Славия.

Ние просто трябва да продължим да играем както днес. Има и нещо друго, че сега, ако взимаме още играчи до края на прозореца много внимателно трябва да преценим на какви позиции. Ако има нещо лошо в мачовете като днешния е , че слабостите и проблемните постове се замазват и човек почва да се чуди повече къде има нужда от подсилване.

Аз може би бих казал дясно крило като първа опция. Да, днес там добре игра Скаршем, но той не е крило, а на Илиан не може да се разчита. Докато от ляво днес Локило игра добре, там играе принципно и Бютучи, а и Файтон май ще остане и може да му бъде даден нов шанс.

Другата позиция все пак е ляв бек. Пинто днес игра, но пак бе сменен накрая. Отделно много често се контузва и мисля, че трябва да се застраховаме и там.

Вероятно ще успеем да се справим и без дефанзивен халф, тъй като все пак имаме опции там. Скаршем според мен можем да го ползваме за вътрешен халф също. Да не забравяме Петко, а и Линдсет може да бъде върнат назад. Чорбата и той мисля, че би се справил прилично изтеглен малко по-назад.

Остава нападението, където дано на Питас му тръгне и да палим свещи да не се контузи. Тогава ще останем само с Исека.

Не знам обаче ръководството на какво мнение е и дали биха дали картбланш с поне два трансфера на Томаш.

За този прозорец ще е направо супер, ако вземем дясно крило, централен халф и бек (независимо ляв или десен).

Пише, че в Подуене са имали интерес към този:
https://www.transfermarkt.com/giorgi-gu ... ler/502682

Според мен е перфектен за дясно крило и ако си преглътнем егото можем да им благодарим, че са ни свършили работата с намирането му.

За тях е скъп, но за нас трябва да е напълно достъпен.

sly
Контакти:

Мнениеот sly » 17 фев 2025 01:00

Днес Томаш показа ,че си е взел някой поуки, 1во отдясно титулярите играхме без Илиев и Турицов и десния фланг заработи,
2ро Исека го нямаше, също беше за добро, и трето ,ако сте забелязали Томаш вече е много по умерен в изказванията си на интервюта, изчезнаха заучените фрази, не плюе по футболистите. Днес каза ,че е доволен от всички. Надявам се е разбрал, че ножа е до кокала и трябва повече работа, по-малко философстване.

sly
Контакти:

Мнениеот sly » 17 фев 2025 01:07

Данко много си прав, все още шансовете ни през петото място са по-големи. Обаче за новите попълнения едва ли ще ни огрее такова количество за което наистина имаме нужда, но едно крило поне няма да е зле. Все пак сезона вече започна и Томаш вече е зает, кога ще ходи човека лично да разговаря със всеки поотделно и да ги гледа.

DoSomethingDifferent
Контакти:

Мнениеот DoSomethingDifferent » 17 фев 2025 07:07

peliforewer написа:

Линдсет беше най-слабият играч на терена.
Do Something Different!

Sens85
Контакти:

Мнениеот Sens85 » 17 фев 2025 07:20

Трябват ни ляв бек и дясно крило, за останалите позиции можем да изчакаме до лятото.
Вече споменахме за халфа от Бразилия, за който се твърди, че е договорен.
И на мен не ми харесва играта на Линдсет, но явно пропускам нещо, защото треньорите си го ползват.
Предполагам, че изпълнява някакви указания, които аз не разбирам и не виждам.
Когато пристигна бях наистина впечатлен, сега не забелязвам нищо от онази игра.

Върни се в “ЦСКА”