Зимна подготовка и трансфери 2024/2025 година

Модератори: Модератор ЦСКА, paceto, mistreated, kartago, SkArY_9, delqnski47, slavia_forever, Casper, vaskonti, Madridist, Udoji90

CSKA_FEN4E
Контакти:

Re: Зимна подготовка и трансфери 2024/2025 година

Мнениеот CSKA_FEN4E » 07 фев 2025 11:47

Сега четох , че защитника Андреа Христов му изтича договоря лятото а и Динамо Букурещ не са искали да платят сега 200 000 Хил. евро и да го вземат сега , на нас може да ни е от полза.

Потребителски аватар
danko_sot
Контакти:

Re: 20 Кръг/ Славия - ЦСКА / 08.02.2025/ 17:30

Мнениеот danko_sot » 07 фев 2025 18:54

И аз слушах Томаш сега. Много кухи и мазни журналисти наистина са се навъдили. Постоянно правят тафтологии, чичовото ако беше щеше да им тегли една и то нямаше да е незаслужено.

Томаш този път ми хареса. И за Кордоба също. Така трябва. Който не се държи като професионалист, няма място в клуба. Друг е въпросът, че дори и от такива клубът трябва да намира начин да връща поне част от инвестицията, защото както съм казвал футболът е и бизнес и не можем да си позволим футболисти, купени за такива суми да си тръгват без пари.

Единствено в частта за оня от Боавища, купен от Ювентус се поизхвърли Томаш. За кво ги гледат Тея въобще. Айде да не е 13, ама той е бил поне на 5 млн. оценен сигурно. Какъв скаутинг е това?
Вземи някой като Круз за 500 хиляди и го продай за 10 млн. и после ми говори за скаутинг. Тва останалото е напразно биене на гърди за лекомислени и наивни наши фенчета. "Видите ли колко сме богати вече къв скаутинг имаме, та гледаме футболисти дето Ювентус ги взима за 15 млн.". ;)
[imghttps://www.facebook.com/photo?fbid=3542266495868071&set=a.637564013005015][/img]

Tony_CSKA
Контакти:

Мнениеот Tony_CSKA » 07 фев 2025 19:47

danko_sot написа:И аз слушах Томаш сега. Много кухи и мазни журналисти наистина са се навъдили. Постоянно правят тафтологии, чичовото ако беше щеше да им тегли една и то нямаше да е незаслужено.

Томаш този път ми хареса. И за Кордоба също. Така трябва. Който не се държи като професионалист, няма място в клуба. Друг е въпросът, че дори и от такива клубът трябва да намира начин да връща поне част от инвестицията, защото както съм казвал футболът е и бизнес и не можем да си позволим футболисти, купени за такива суми да си тръгват без пари.

Единствено в частта за оня от Боавища, купен от Ювентус се поизхвърли Томаш. За кво ги гледат Тея въобще. Айде да не е 13, ама той е бил поне на 5 млн. оценен сигурно. Какъв скаутинг е това?
Вземи някой като Круз за 500 хиляди и го продай за 10 млн. и после ми говори за скаутинг. Тва останалото е напразно биене на гърди за лекомислени и наивни наши фенчета. "Видите ли колко сме богати вече къв скаутинг имаме, та гледаме футболисти дето Ювентус ги взима за 15 млн.". ;)

От такива като Кордоба много трудно да се изкарат пари, затова се проучват по-внимателно в момента футболистите. Този е лимитирано откъм футболни умения леке. Набутали сме се с него, това е проблем и трябва да е научен урок, видимо е така.

За момчето в Ювентус пак не съм съгласен с теб. Дебютира за мъжкия отбор на Гимараеш миналата година и остава с 1 мач за първенство. Този сезон има 10 мача за първенство. В момента (дори след трансфера му в Ювентус) е оценен на 1 милион евро, на пръв поглед е много сходен като профил с Лапоухов и много правилно и навреме е бил пожелан, това е единственият момент да се вземе такъв футболист преди да го надушат големите. Просто в случая Ювентус са реагирали светкавично. А и по-добре, че ако бяхме дали 1.5 милиона и за него такъв вой щеше да има...

Потребителски аватар
CSKA 78

Мнениеот CSKA 78 » 07 фев 2025 20:04

Tony_CSKA написа:За момчето в Ювентус пак не съм съгласен с теб. Дебютира за мъжкия отбор на Гимараеш миналата година и остава с 1 мач за първенство. Този сезон има 10 мача за първенство. В момента (дори след трансфера му в Ювентус) е оценен на 1 милион евро, на пръв поглед е много сходен като профил с Лапоухов и много правилно и навреме е бил пожелан, това е единственият момент да се вземе такъв футболист преди да го надушат големите. Просто в случая Ювентус са реагирали светкавично. А и по-добре, че ако бяхме дали 1.5 милиона и за него такъв вой щеше да има...

Какъв нюх има нашият малък сър, а?! Надушил го е още преди големите да се заинтересОват от него! Но Ювентус ни надцакаха, като го купиха! А ние само сме си мислели, че ще го вземем под наем! ;) :)
[rimg]https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/9/99/CSKA_Sofia_logo_2018-19.png/611px-CSKA_Sofia_logo_2018-19.png[/rimg]
Вече тече 77-тата година от създаването на ЦСКА! ЦСКА ще пребъде!

Потребителски аватар
danko_sot
Контакти:

Мнениеот danko_sot » 07 фев 2025 20:51

Tony_CSKA написа:
danko_sot написа:И аз слушах Томаш сега. Много кухи и мазни журналисти наистина са се навъдили. Постоянно правят тафтологии, чичовото ако беше щеше да им тегли една и то нямаше да е незаслужено.

От такива като Кордоба много трудно да се изкарат пари, затова се проучват по-внимателно в момента футболистите. Този е лимитирано откъм футболни умения леке. Набутали сме се с него, това е проблем и трябва да е научен урок, видимо е така.

За момчето в Ювентус пак не съм съгласен с теб. Дебютира за мъжкия отбор на Гимараеш миналата година и остава с 1 мач за първенство. Този сезон има 10 мача за първенство. В момента (дори след трансфера му в Ювентус) е оценен на 1 милион евро, на пръв поглед е много сходен като профил с Лапоухов и много правилно и навреме е бил пожелан, това е единственият момент да се вземе такъв футболист преди да го надушат големите. Просто в случая Ювентус са реагирали светкавично. А и по-добре, че ако бяхме дали 1.5 милиона и за него такъв вой щеше да има...

Пише, че сме го искали под наем. Значи цената му е била повече от 1 милион според мен, щом не сме си и помислили да го закупим директно. Или са ни уведомили, че цената му е доста над нашите финансови възможности.

Нямам представа защо в трансфермаркта цената му си седи още на 1 млн. , след като е закупен от Ювентус за 13 млн. според медиите :?: :roll:

Освен да предложим на Юве да ни го дадат под наем и те и малко да се обиграе и кали в Ефбет лигата :)
[imghttps://www.facebook.com/photo?fbid=3542266495868071&set=a.637564013005015][/img]

Tony_CSKA
Контакти:

Мнениеот Tony_CSKA » 07 фев 2025 21:58

danko_sot написа:
Tony_CSKA написа:

Пише, че сме го искали под наем. Значи цената му е била повече от 1 милион според мен, щом не сме си и помислили да го закупим директно. Или са ни уведомили, че цената му е доста над нашите финансови възможности.

Нямам представа защо в трансфермаркта цената му си седи още на 1 млн. , след като е закупен от Ювентус за 13 млн. според медиите :?: :roll:

Освен да предложим на Юве да ни го дадат под наем и те и малко да се обиграе и кали в Ефбет лигата :)

Цената си му е 1 милион в момента, преди е била по-ниска. Това, че са дали 13 е отделен въпрос. Значи добре се справихме с 1.5 за Питас, който струва 2.5.

Като нищо можем да им го искаме под наем, напълно възможно е да не успее да се наложи там. Те и в крайните квартали на София сега щели да взимат някакъв дето Челси са дали 30 милиона за него...

Потребителски аватар
danko_sot
Контакти:

Мнениеот danko_sot » 07 фев 2025 23:24

Смятай!!!

ЦСКА взима Питас на 29 за 1,5 и веднага цената отива на 2,5.

Ювентус взимат някво португалче на 20 за 13 млн. и цената му пада до 1 милион.

:)

Бакайоко оценен на 1,5 също. Предполагам, че, ако дойде в Левски би отишъл на 150. :)

Tony_CSKA
Контакти:

Мнениеот Tony_CSKA » 08 фев 2025 00:32

danko_sot написа:Смятай!!!

ЦСКА взима Питас на 29 за 1,5 и веднага цената отива на 2,5.

Ювентус взимат някво португалче на 20 за 13 млн. и цената му пада до 1 милион.

:)

Бакайоко оценен на 1,5 също. Предполагам, че, ако дойде в Левски би отишъл на 150. :)

Не, нищо такова. Питас си беше оценен на 2.5 през цялото време в transfermarkt. Някой от нашите журналисти беше написал, че му е паднала цената и всички клъвнаха.

На това момче в Ювентус все още не му е мръднала цената.

Питас е на 28.

gihuelo
Контакти:

Мнениеот gihuelo » 08 фев 2025 09:44

Карате се за сайт, който е малко като уикипедия.
Не е ясно кой определя пазарната стойност на футболистите в този сайт.
Примерно левия бек на Марек Дупница - Христо Каймакански е оценен на 175 000 евро, нали се сещате че цените на футболистите в този сайт са доста относително нещо.

Tony_CSKA
Контакти:

Мнениеот Tony_CSKA » 08 фев 2025 10:10

gihuelo написа:Карате се за сайт, който е малко като уикипедия.
Не е ясно кой определя пазарната стойност на футболистите в този сайт.
Примерно левия бек на Марек Дупница - Христо Каймакански е оценен на 175 000 евро, нали се сещате че цените на футболистите в този сайт са доста относително нещо.

Това е ясно, че са относителни тези цени и само в нищожен брой случаи се плаща за футболист, колкото му се пише цената там.

Има много фактори, които се взимат под внимание, когато се осъществява трансфер. Срок на договор, финансово състояние на двата клуба като страни по сделката, желание на играч, дори агент, който го представлява, както и много други. Реал Мадрид взеха Тони Кроос навремето за 20М евро, всеки може да се съгласи, че струва повече. Ливърпул взеха Анди Керъл за 35М паунда, определено не струва толкова.

Тук става въпрос за следното - не е фантастика ЦСКА да се опита да привлече футболист на 20 години с около 15 мача в професионалния футбол към онзи момент. В случая, ако си фен на Ювентус би се чудил как е възможно да се платят 13.8М евро за футболист с общо 20-25 мача във всички турнири като професионален футболист. Може да се окаже с времето, че ще струва 130М, но може и да се срине до 130к, няма как да се знае. Сигурното е едно - ако се прави, че го болят зъбите, за да си атои на топло няма да помирише терен и така е редно да бъде.

Навремето, когато финансовите ни възможности бяха много под сегашните имаше реални шансове при нас да играят Мохамед Салах, Яя Туре и Хенрих Мхитарян. В Локо София на проби идва Матея Кежман и Христо Бонев не го одобрява.

Та мисълта ми е, че няма нищо изненадващо в това играч с общо 25 мача в средняшки отбор от Португалия да струва около 1-2-3-4-5М евро. Изненадващото дори за Гимараеш е, че са взели 13.8М - втори най-скъп изходящ трансфер в историята им.

Затова казах, че за Бакайоко са били дадени 30М, но с времето е доказал, че не струва такива пари.

На Питас цената му от август насам е 2.5М спред въпросния сайт, не е заради преминаването му в ЦСКА. Взехме го за по-малко, защото имаше договор за още 10 месеца.

Върни се в “ЦСКА”