Големите испански вестници отбелязват трансфера ни.
https://www.mundodeportivo.com/futbol/c ... sofia.html
https://as.com/futbol/segunda/el-cska-d ... -lapena-n/
Зимна подготовка и трансфери 2024/2025 година
Модератори: Модератор ЦСКА, paceto, mistreated, kartago, SkArY_9, delqnski47, slavia_forever, Casper, vaskonti, Madridist, Udoji90
Re: Зимна подготовка и трансфери 2024/2025 година
Sens85 написа:Сега си дадох сметка, че този зимен прозорец от отбора си тръгват ОСЕМ човека!!! Ако включим Кордоба и Файтон (за него ме е малко яд).
Има още трима, за които съм на кантар дали имат място в ЦСКА: Турицов, Санянг, Скаршем. Бих включил и Локило, но нека видим дали ще покаже нещо до края на сезона.
Съгласен съм че задължително ни трябват крила, или поне дясно.
Като box-to-box освен Ето'о и Кареасо имаме и Петко, който според мен има потенциал.
Зад нападателите мисля че сме ок.
Реално това е едно от най-хубавите неща, които ни се случи този прозорец - да се отървем от толкова много хора, защото този процес на разчистване беше отлаган дълго и се беше получило едно натрупване. Друг е въпросът е, че като разчистваш трябва да го правиш по възможност така, че да вземеш и най-много пари по възможност, а при нас този финансов баланс засега липсва.
Явно е, че Томаш иска да залага само на играчи, които могат да паснат на стила и философията му на игра. От всички, които останаха сега, ми се струва, че и двамата норвежци, Линдсет и Скаршем, не пасват на стила му за вътрешни халфове. За там явно Томаш иска бързи и динамични играчи, които умеят да играят еднакво добре и във фаза атака и във фаза защита. Засега обаче май и двамата ще останат като Линдсет може да го пробва от време на време. При бековете предполагам, че Санянг стои засега само защото няма резерва на Пинто, а Турицов според мен е харесван от Томаш, но той отдавна е стигнал тавана си в ЦСКА и това всеки го знае.
За Петко съм съгласен, че може да играе box to box и дори да се конкурира за място с Ето'о и Кареасо. Много е неприятно да гледам как един български треньор идва и не дава какъвто и да е шанс дотук на момче като него например, а в същото време, за да угоди на феновете пускаше за по няколко минути Антонов в момент, в който той видимо не беше във форма и играеше по 20 минути на мач за втория отбор. За някой друг юноша ще съм много изненадан, ако Томаш даде шанс. Ясно е, че му трябват точки и резултати, но това не е в негова полза като треньор и в един момент може и да натежи, както се получи след онази контрола, когато се подигра с момчетата.
[imghttps://www.facebook.com/photo?fbid=3542266495868071&set=a.637564013005015][/img]
danko_sot написа:Мисля си, че този път грешките и отклоненията са малко възможни, т.е., че новия защитник и Питас, ако дойде, ще бъдат сполучливи трансфери. Все пак и Томанов се е произнесъл за тях и Томаш ги е одобрил, така че най-вероятно ще ни вършат работа.
Относно Исека и Питас ще видим какво ще стане. Като цяло конкуренцията е хубаво нещо, а конкуренция за 9-ка Исека-Питас не звучи зле. За 10-ка пък: Шопов- Чорбаджийски също е добре.
От ляво май ще се конкурират Бютучи с Локило, а от дясно Тасев, Антонов и Илиев могат да се опитат да се преборят за първа резерва. Тук със сигурност чакаме нов, който по възможност да може да захапи веднага. Вариант е Мартин Минчев.
За десен бек имаме Турицов, Вион и Минчев и това мисля е достатъчно.
Но за ляв е вероятно да има нов играч също, а Санянг да бъде отдаден под наем. Ботев Враца принципно обичат да взимат наши и им дават шанс.
Но аз мисля, че подценяваме позицията на дефанзивния халф и това да търсим подчертано офанзивен халф за сметка на по-подчертан дефанзивен мисля, че е грешка.
Някъде бях чел обаче че Томаш не обича да играе с подчертано дефанзивни халфове, а използва основно box to box халфове.
Възможно е той да не се нуждае от такъв тип играч при изнасянето на топката от наша страна и при разиграване в центъра на терена поради това, че почти всеки мач ползва някой от защитниците като допълнителен халф, когато изнасяме. Във фаза защита обаче няма как да компенсира липсата на по-типичен дефанзивен халф.
Иначе да, да използваш цз да влиза в халфовата линия, а той да бъде покриван от вратаря при изнасяне има един плюс и той е, че няма да се налага това да правят някой от бековете и по този начин да се лишаваме от техни пробиви и атакуващи действия.
Рискът обаче е голям, а и не е ясно доколко добре могат да се справят с такава роля Делова и испанеца. Възможно е обаче испанеца да е обучен да влиза в такава роля и това да е една от причините да натискаме толкова за него.
И аз мисля, че грешките ще бъдат елиминирани през този прозорец.
Въпреки това имаме още много подобрения да правим и да прибавяме широчина в състава. Малко си сравнил на места крак с патерица и си им сложил равен знак.
От вътрешните халфове най-малко ни е нужен дефанзивен. Ето'о си върши работата чудесно, няма смисъл да взимаме точно дефанзивен. Дефицитът ни е на позицията пред него. Шопов се справя супер в последно време, но до тях никой не е показал нещо кой знае какво.
Не чисто дефанзивен. То почти няма чисто дефанзивни вече дето седят само пред защитата като Макелеле едно време. Но такъв, който играта му в защита да е по-силна, и приоритетно да изпълнява повече такива функции, а Ето'о да получи малко по-голяма свобода.
Бъди сигурен, че при игра с двама чисти нападатели например това е задължително условие. Сега играем с Шопов като десятка, който все пак е халф също, и така се оформя в голяма част от мачовете една тройка в средата на терена, където тримата могат взаимно да се подпомагат и отпада нуждата донякъде от по-дефанзивно настроен играч.
Бъди сигурен, че при игра с двама чисти нападатели например това е задължително условие. Сега играем с Шопов като десятка, който все пак е халф също, и така се оформя в голяма част от мачовете една тройка в средата на терена, където тримата могат взаимно да се подпомагат и отпада нуждата донякъде от по-дефанзивно настроен играч.
[imghttps://www.facebook.com/photo?fbid=3542266495868071&set=a.637564013005015][/img]
danko_sot написа:Не чисто дефанзивен. То почти няма чисто дефанзивни вече дето седят само пред защитата като Макелеле едно време. Но такъв, който играта му в защита да е по-силна, и приоритетно да изпълнява повече такива функции, а Ето'о да получи малко по-голяма свобода.
Какъв е този фетиш да сменяме позициите на най-добрите си футболисти? Да местим Ето'о напред, вместо да имаме качествен играч на тази позиция, да сможим Питас (ако го вземем на крилото)... нека играят там, където си им е позицията.
Ето'о не го местим никъде, пак си е там, но ще има една идея по-офанзивни функции от сега.
За Питас може и да си прав. Човекът си е ЦН, ако го сложим на крилото резултатът може и да не е много добър. Но е хубаво да видим и тоя Исека дали ще се събуди най-сетне.
За Питас може и да си прав. Човекът си е ЦН, ако го сложим на крилото резултатът може и да не е много добър. Но е хубаво да видим и тоя Исека дали ще се събуди най-сетне.
Отсъствието на Локило и Исека от групата за мача гали окото.
- MASTER_COOL
- Контакти:
Мен изобщо не ме гали ! Дано причините не са треньорска контузия. Ако и от тях се откажем, ще трябва да играем с юноши и Питас в предни позиции.
[center]Важното е да излезеш с чест ![/center]
Бай Вион не е забравил как се правят тупалки.
maxi1914 написа:Франция в коя държава се намира ?