Войната в Украйна

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Drunken_Master
Контакти:

Re: Войната в Украйна

Мнениеот Drunken_Master » 25 яну 2025 17:18

Thsmith написа:
Drunken_Master написа:
Thsmith написа:Пределно ясно е, че руския газ няма нищо общо.

Толкова е "пределно ясно", че чак тия от Брюксел твърдят обратното...

Това не го ли минахме вече? Ако не се лъжа за последно онзи ден?

Ми ако смяташ, че писането на глупости от твоя страна е "минаване"...
THE G.A.M.E написа:Наименованията "булгар", "болгар", "балгар", "бугхар, "блкхар" и подобни, датират още от "преди Христа".
Изображение

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Мнениеот Thsmith » 25 яну 2025 17:25

Drunken_Master написа:
Thsmith написа:
Drunken_Master написа:
Thsmith написа:Пределно ясно е, че руския газ няма нищо общо.

Толкова е "пределно ясно", че чак тия от Брюксел твърдят обратното...

Това не го ли минахме вече? Ако не се лъжа за последно онзи ден?

Ми ако смяташ, че писането на глупости от твоя страна е "минаване"...

Реалността не е глупост, без значение дали ти харесва. Това, че не може да го оспориш е достатъчно.
Така и не пожела да приемеш, че не рязката липса на метадон е проблем, а консумацията на каквито и да е наркотици и ефектите от тях. Схващаш аналогията.
[center][wrapimg=]https://s31.postimg.cc/edpbxz4ob/Avatar_250.png[/wrapimg]

Sometimes democracy must be bathed in blood.

A.Pinochet[/center]

Потребителски аватар
Drunken_Master
Контакти:

Мнениеот Drunken_Master » 25 яну 2025 17:29

Реалността я виждаме всички, а тя е че Европа е зависима от руските ресурси. Нещо което твърдят и самите европейски политици. За друга реалност аз не знам, ти явно я виждаш... или по-скоро виждаш нещо, което никой друг не го вижда.
THE G.A.M.E написа:Наименованията "булгар", "болгар", "балгар", "бугхар, "блкхар" и подобни, датират още от "преди Христа".
Изображение

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 25 яну 2025 17:38

Е, какво да кажат "европейските лидери", примерно - "Осрахме се яко с ковид-мерките, като ясно осъзнавахме, че ще затрием хиляди малки и средни фирми, като от това инфлацията ще хвръкне нагоре" ? :lol:

Ест. че ще се извиняват с войната, която също има влияние, това е ясно на всяко хлапе.
Но не е Първоизточникът на европейските проблеми.
Да, то това не е някаква огромна новина, че Европа бе зависима от енергийните ресурси на Русия.
Идеята е, да се прекъсне тази зависимост.
И ако се огънат настоящите "лидери", то, те не са никакви лидери.
Алтернативи има много. Просто нема Лидери с топки ...
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !

[center][wrapimg=]http://www.rozetabg.com/wp-content/themes/corporate/iyi/logo.jpg[/wrapimg][/center]
[wrapimg=]http://cache.images.core.optasports.com/soccer/teams/75x75/353.png[/wrapimg][rimg]http://cache.images.core.optasports.com/soccer/teams/75x75/661.png[/rimg] [rimg]http://cache.images.core.optasports.com/soccer/teams/75x75/687.png[/rimg]

Потребителски аватар
Drunken_Master
Контакти:

Мнениеот Drunken_Master » 25 яну 2025 17:42

Каква изненада, Дъ Гейма и той клъвна... Т.е. лидерите от Брюксел се страхуват, че може да им бъде потърсена отговорност заради КоВид простотията, ама в същото време не се страхуват, че ще им бъде потърсена отговорност, че поради факта, че САЩ са пробили в ЕС та и се наложиха санкции срещу икономическият донор на Европа, в следствие на което цялата европейската икономика колабира... Има логика, да... Изображение

Дъ Гейм, гадно ли ти е, че Европа е зависима от Русия? Много ти е "терсене" от тоя факт, нали? Ревеш ли? Изображение
Изображение

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Мнениеот Thsmith » 25 яну 2025 17:44

Ако цената на въглищата е 1/3 релна стойност и 2/3 въглеродни квоти, колко рентабилни са те в действителност? Ако решиш изведнъж да затвориш ядрените си реактори и от над 25% от произведената електроенергия паднеш на 0%, какъв е резултата? Отрязваш горното и праскаш всичко в друг нестабилен източник, после той гръмва и кой е виновен? Дали гръмването му или това, че изобщо си изхвърлил нещо, което ИМАШ ТИ и просто го изхвърляш за да заложиш на нещо, което трябва да КУПУВАШ от враг и да заложиш всичко на него?
Добави към всичко това и една камара допълнителни глупави данъци и изисквания, добави малко "дивърсити" и финансирай хранене на паразити около всичко от горното, после добави и над 1 година единствено харчене и печатане на пари без работа, понеже си решиш да играеш на "тук има - тук няма" с някакъв грип, какво очакваш да стане?
Ти можеш ли да даваш заплата на някой без да работиш и да го прави 12-18 месеца? Просто да му даваш да си има? Как би се отразило това на бизнеса ти?
Чакай, дай като отвори да те накарам да произведеш нещо, което не може да продадеш само и само за да не те глобя, че не изпълняваш плана? ТОва как ще ти се отрази? Защо паркингите са пълни с непродадени електромобили, защо търсенето е най-ниско, а производството пиково? Чааакай, газа е виновен, а не всичко това, нали така?
В купата има хиляди проблеми, огромни проблеми. Ти се вторачваш в някаква прашинка, която се опитваш да представиш за ключов.
Същата като продажните зелени марионетки и кретени, които се опитват да прехвърлят всички проблеми на Путлер и Украйна и да си измият ръцете от собствената некадърност и това до което докараха икономиката на Европа и Запада като цяло.

---
Чакам да видя как аргументирано ще оспориш нещо от това.
[center][wrapimg=]https://s31.postimg.cc/edpbxz4ob/Avatar_250.png[/wrapimg]

Sometimes democracy must be bathed in blood.

A.Pinochet[/center]

Потребителски аватар
Drunken_Master
Контакти:

Мнениеот Drunken_Master » 25 яну 2025 17:49

Ти кое не разбра, че самите европейски лидери го твърдят това? Това не е мое мнение, нито твое. Самите европейски марионетки го признават същото - Борел, Урсула, Марио Драги и прочее... Аз не мога, да разбера, какво има повече да се коментира!? То щом дори те го твърдят, как може изобщо някой да поставя под съмнение написаното от мен!? В доклада си Марио Драги даже казва, че ежегодно трябвало да се "инвестират" (интересно кой ще плаща) няколкостотин милиарда евро, че да се оздрави европейската икономика. Т.е. налагаш санкции срещу "лошите" руснаци, икономиката ти колабира, та накрая искаш и държавите-членки да ти сърбат попарата, която ти си надробил... Баси нелепият съюз!? Зелените простотии кой ни ги докара? Твоите американски приятелчета... И това ще отречеш сигурно?
Изображение

Потребителски аватар
pomiqrat
Контакти:

Мнениеот pomiqrat » 25 яну 2025 18:37

Обясняваш му, като на 6-годишен и той пак не може :lol:
4 000 и пак ми задай същия въпрос.

Става въпрос за 1989 г. :lol: :oops: :lol:
Drunken_Master написа:а доходът на глава от населението - 7500 долара годишно (повече, отколкото през 2011 г.)

Drunken_Master написа:България щеше да е 50-60 млн., ако не бяхме под Османско робство.

Потребителски аватар
icko65
Контакти:

Мнениеот icko65 » 25 яну 2025 20:16

Thsmith написа:Ако цената на въглищата е 1/3 релна стойност и 2/3 въглеродни квоти, колко рентабилни са те в действителност? Ако решиш изведнъж да затвориш ядрените си реактори и от над 25% от произведената електроенергия паднеш на 0%, какъв е резултата? Отрязваш горното и праскаш всичко в друг нестабилен източник, после той гръмва и кой е виновен? Дали гръмването му или това, че изобщо си изхвърлил нещо, което ИМАШ ТИ и просто го изхвърляш за да заложиш на нещо, което трябва да КУПУВАШ от враг и да заложиш всичко на него?
Добави към всичко това и една камара допълнителни глупави данъци и изисквания, добави малко "дивърсити" и финансирай хранене на паразити около всичко от горното, после добави и над 1 година единствено харчене и печатане на пари без работа, понеже си решиш да играеш на "тук има - тук няма" с някакъв грип, какво очакваш да стане?
Ти можеш ли да даваш заплата на някой без да работиш и да го прави 12-18 месеца? Просто да му даваш да си има? Как би се отразило това на бизнеса ти?
Чакай, дай като отвори да те накарам да произведеш нещо, което не може да продадеш само и само за да не те глобя, че не изпълняваш плана? ТОва как ще ти се отрази? Защо паркингите са пълни с непродадени електромобили, защо търсенето е най-ниско, а производството пиково? Чааакай, газа е виновен, а не всичко това, нали така?
В купата има хиляди проблеми, огромни проблеми. Ти се вторачваш в някаква прашинка, която се опитваш да представиш за ключов.
Същата като продажните зелени марионетки и кретени, които се опитват да прехвърлят всички проблеми на Путлер и Украйна и да си измият ръцете от собствената некадърност и това до което докараха икономиката на Европа и Запада като цяло.

---
Чакам да видя как аргументирано ще оспориш нещо от това.

ОК..Що плюете икономиката на Русия тогава..Гледайте в нашата паница..И между другото по последни данни руската икономика е номер 1 в Европа.Един малък жокер свързан с войната Русия-Украйна..Колко струва на Русия и респективно на Запада и ЕС производството на военна техника и боеприпаси
Черно море-вицешампион на България за 2024г. и първи шампион на България

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 25 яну 2025 20:32

Drunken_Master написа:Дъ Гейм, гадно ли ти е, че Европа е зависима от Русия? Много ти е "терсене" от тоя факт, нали? Ревеш ли? Изображение
Чакай сега, на мен що да ми е гадно ? :?
Аз поне не лицемернича, винаги съм смятал, че е кофти да си зависим от грешната страна.
На мен ми е интересно... Хем нЕкои хора тук мразите Европа / а.к.а - Запада / ... Хем роните крокодилски сълзи, "колко били зле, щот' не ползвали евтини руски ресурси". :roll: :lol:

Дай да видим Ние къде сме ?
Кога Русия ни е продавала "евтини ресурси" ?
Щото аз помня, когато се разсекрети цената на газа и петролът, които купувахме от "братята православни славяни", че ние бяхме в ТОП 5 на страните, на които Русия продаваха най-скъпо ...
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !

[center][wrapimg=]http://www.rozetabg.com/wp-content/themes/corporate/iyi/logo.jpg[/wrapimg][/center]
[wrapimg=]http://cache.images.core.optasports.com/soccer/teams/75x75/353.png[/wrapimg][rimg]http://cache.images.core.optasports.com/soccer/teams/75x75/661.png[/rimg] [rimg]http://cache.images.core.optasports.com/soccer/teams/75x75/687.png[/rimg]

Върни се в “Свободна зона”