Всекидневна за Манчестър Юнайтед(Трансфери, Новини и т.н)

Модератори: MuFc1878, paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
smoothc
Контакти:

Re: Всекидневна за Манчестър Юнайтед(Трансфери, Новини и т.н)

Мнениеот smoothc » 20 яну 2025 17:30

Онана - най-голямата дупка

Момент, не оправдавам Онана за някои безумия, но нека да погледнем детайлите.
2023-2024 идваш в най-трудната лига, от доминиращ отбор(току що си станал шампион на Италия, финалист от ШЛ с отлични показатели, със заслуги за спечелването на Купата на Италия, носител и на Суперкупата на Италия).

И какво се случва 2023-2024 в Манчестър Юнайтед и Висшата лига?
* Липса на надграждане при т.нар. втори сезон за Тен Хаг
* Серия от контузии
* Тактически и игрово халфовете(главно) и защитата бяха като разграден двор - 207 удара във вратата във ВЛ(и още стотици извън вратата, десетки блокирани, непрекъснати опасности и т.н.) - статистики, които дори и някои опашкари не са постигали.

Статистиката на Онана във Висшата лига 2023-2024
207 удара във вратата - 149 спасявания - 72% ефективност
9 сухи мрежи - 42 спасявания(средно по 4-5 спасявания на мач) в тях(близо 30% от всички 149 спасявания) - 8-1-0/25 точки

В останалите 29 мача, имаме 10-5-14, 58 допуснати гола и 35 точки
* Което са 165 удара във вратата, 107 спасявания и средно по 5-6 удара във вратата на мач и средно 2 допуснати гола.
Да, тук e имало голове при които е можел да се намеси по-добре или конкретно той е допускал грешка, но съгласете се че при ср. 5-6 удара във вратата, да правиш ср. по 4 спасявания си е доста добър показател като цяло.

* За справка отбори като Ливърпул, Сити и Арсенал допускат ср. 2-3 макс удара на мач и пак получават 1+ гола(независимо от многото им сухи мрежи, 50% от които всъщност са и без да са допускали удар във вратата, като тук адмирациите са главно за халфовата линия де факто).
И логически, ако допускаха като нас по ср. 5-6 удара, и те щяха да допускат 2(даже 2+ предвид някои детайли) гола.
С други думи, в цикъл от 38 мача, буквално и перфектният вратар при ср. 5-6 удара във вратата, ще допусне 45-50 гола.
Неизбежно е, понеже за по-малко при това полежение, е нужна поне 80% успевамеост, която е невъзможна във футбола!

Сезон 2024-2025
* Отново колебливо начало с Тен Хаг, пак с някои контузии и от 2 месеца тотално нова/донякъде и рискова схема с Аморим.

До момента Онана има следните статистики във ВЛ
88 удара във вратата - 56 спасявания - 64% ефективност
6 сухи мрежи - 18 спасявания(средно 3 спасявания на мач, 32% от всички 56 спасявания) - 4-2-0/14 точки

В останалите 16 мача имаме, 3-3-10, 32 допуснати гола и 12 точки
Което са 70 удара - 38 спасявания(55% ефективност) и средно 4-5 удара във вратата и средно 2 допуснати гола.

Да, определено има известен спад във формата му, но предвид гореизброените проблеми/промени и тенденцията да се допускат 3+ удара във вратата всеки мач, не е изненада че отново се допускат 1+ гола средно.
Би било правилно решение, особено след последния мач с Брайтън и подема при Алтай - Онана да е резерва до второ нареждане, но така или иначе докато не се затвърдят някои връзки между средата-защитата и не намалеят допуснатите удари във вратата, то и за Алтай ще бъде доста трудна задача да НЕ допуска 1+ гола.

* Така или иначе големият проблем си остава, че не се реализират създадените възможности, ниска ефективност с други думи.
Ако не друго, то поне щяхме да имаме повечко равенства и по-малко загуби при това положение.

Потребителски аватар
Scholesy93
Контакти:

Мнениеот Scholesy93 » 20 яну 2025 18:27

Че на ЕТХ наследството е тежко две мнения по въпроса няма. Аз от времето на Жозе искам да имаме футболен директор, който да сънаблюдава трансферите. Но това наследство с големите отбори играе като равен с равен а с малките е разкрит тотално.
А и аз не съм сигурен, че Аморим ще коригира това наследство. Едновременното пускане на Хари и Матайс ми обръща червата. Естествено с големите отбори закопани отзад са звезди. Ама вчера с Брайтън се изнесоха високо и лъснаха. И тоя нов договор на английския хладилник също ме притеснява. В момента стартовата тройка трябва да е Йоро, Мазрауи и Лича-и те имат дефицити, ама само с тях ще я изнасяме през пресата на противника. Поне с по-малките отбори. Дано идването на тоя Доргу да позволи на Рубен да пуска Мазрауи отзад-мароканеца и без тва в атака като Уан Бисака центрира един път на пет мача. Но си трябва и футболен директор който да контролира трансферите-иначе ще наредим десет нови португалеца за две години, пригодени към един и същи стил щото Аморим по собствени думи само едно и знае и след две години като дойде новия ще говорим и за неговото тежко наследство. За мен в момента ако имахме читав футболен директор щеше да сложи вето на новия договор на Хари и щеше да каже на Аморим, че след 2 месеца не е редно да отписва Гарначо и да го продаваме за жълти стотинки. Вече ситуацията с Рашфорд, Анто и Касемиро и Господ не може да поправи: на тия заплати и тая постна продукция никой няма да ги купи.
от suareshampion на 15 Авг 2014 13:29 Ти казваш,че ще сме извън 4та ,както и миналата година го твърдяхте ...но аз казвам ,че ще спечелим 19тата.

Потребителски аватар
MASTER_COOL
Контакти:

Мнениеот MASTER_COOL » 20 яну 2025 20:14

Има и нещо друго. Кой "читав" футболист ще дойде в 13-ият Юнайтед. Това може и да стане плюс - омръзна ми от звездички. Искам още 2,3 ма като Амад, да си оставят сърце и душа на терена.
[center]Важното е да излезеш с чест ![/center]

Потребителски аватар
MASTER_COOL
Контакти:

Мнениеот MASTER_COOL » 21 яну 2025 08:22

Scholesy93 написа: Аз от времето на Жозе искам да имаме футболен директор, който да сънаблюдава трансферите.

Това е много важно да се случи ! Уж Ашуърт щеше да изпълнява тази роля. Не трябва да се позволява повече, треньора да решава изцяло сам и да ни "пълни" с протежетата си. За сега Аморим показва различен подход от предшественика си и не се спекулира за нито един играч на Спортинг!
Аморим не е перфектен и аз също забелязвам някои неща, но преди да е направил сам подготовка и селекция и не са изминали поне 20 мача след това, няма да му давам крайни оценки.

Потребителски аватар
MuFc1878
Контакти:

Мнениеот MuFc1878 » 21 яну 2025 08:28

Все пак нека вземе 4 победи от следващите 15 мача. Не искам много, мамка му :lol:

Потребителски аватар
MASTER_COOL
Контакти:

Мнениеот MASTER_COOL » 21 яну 2025 08:38

MuFc1878 написа:Все пак нека вземе 4 победи от следващите 15 мача. Не искам много, мамка му :lol:

Не искаш, ама е ТРУДНО...това са реалностите. В ЛЕ може и да вземем 2,3 победи

Потребителски аватар
Scholesy93
Контакти:

Мнениеот Scholesy93 » 21 яну 2025 09:08

Ами спекулации за негови играчи бол-Гьокереш, Нуно Мендеш и Гонсало Инасио. Но аз нямам впредвид само негови играчи като стари познайници. За мен е важно да се докарат талантливи играчи, които могат да играят и извън 3-4-3. Защото реално той дойде и две от трите ни крила са на тезгяха, защото не играе с крила. Сега основно уингбекове се търси. Пак смятам, че играчи за схема не трябва да се купуват. Трябва да се купуват играчи за конкретен стил. Пеп върти от схема на схема но всичко е ок, защото стила не се променя. Един Матеуш Нунеш играе ляв халфбек, десен халфбек, дефанзивен и офанзивен халф. Това не е проблем, защото стила е сходен. Просто в дадени мачове Пеп иска определен тип играч на една, а в друг на друга позиция.
от suareshampion на 15 Авг 2014 13:29 Ти казваш,че ще сме извън 4та ,както и миналата година го твърдяхте ...но аз казвам ,че ще спечелим 19тата.

Потребителски аватар
MASTER_COOL
Контакти:

Мнениеот MASTER_COOL » 21 яну 2025 09:30

Не се притеснявай толкова, че ще останем без крила ! И Раш и Гарначо са :oops: Ефективността им клони към 0 !
Предпочитам да си върнем Санчо и Грийнууд ! И двамата биха паснали перфектно в схемата на Аморим !
Представи си отпред - Санчо, Грийнууд и Амад ! Санчо показва в Челси, че е бил жестоко пренебрегнат при нас без никакво основание.

Потребителски аватар
Scholesy93
Контакти:

Мнениеот Scholesy93 » 21 яну 2025 11:28

Оо Санчо при този високоинтензивен стил нямаше шанс. За Рашфорд едва ли има фен на Юнайтед, който би защитил оставането му. Но Гарначо е рано да бъде отписван. Конкретно този сезон определено виждам желание да създава и с левия крак. Факта че го искат Конте и Мареска подсказва, че там има нещо. Ако предложат 70 милиона живи и здрави да са. Но за под 60 милиона е кощунство. Сега видях че от сезон 2022 2023 той е играча под 21 години с най-много участия в голове в топ 5 лигите.

Потребителски аватар
MASTER_COOL
Контакти:

Мнениеот MASTER_COOL » 21 яну 2025 14:28

Аз се съмнявам да привлечем играчи този месец.
Нападател и ляв халф бек са ни задължителни, НО ще е изключително трудно.
Другото - Онана не трябва да помирисва повече терен :idea:

Халф бека от Лече предпочитал Наполи.
Ако преди искахме някои, посочвахме го - той тичаше към нас.
Е вече няма да е така.
МЪЖКИ времена ! Затягайте коланите и гледайте програмата за Чемпиъншип 2025-2026 :lol:

Върни се в “Манчестър Ю”