Зимна подготовка и трансфери 2024/2025 година

Модератори: Модератор ЦСКА, paceto, mistreated, kartago, SkArY_9, delqnski47, slavia_forever, Casper, vaskonti, Madridist, Udoji90

Tony_CSKA
Контакти:

Re: Зимна подготовка и трансфери 2024/2025 година

Мнениеот Tony_CSKA » 18 яну 2025 13:12

MASTER_COOL написа:Въпроса е, че ще разчитаме на думичката "късмет" , което е страшно несериозно особено когато бюджета ти е втория по сила. Централен защитник, дясно крило, централен нападател и разиграващ халф са абсолютният минимум. Кога ще ги привлечем ? Ето ние стартираме с вратар WTF ????

Съгласен съм, че това е минимумът и наистина разчитаме само на късмет. Но дори и вратар е добре дошло да вземем, ако е класен. Въпросът е, че не сме го представили официално, а Томаш си каза - докато не го видя с наша фланелка не го броя.

Дотук по селекцията резултатът е една кръгла нула. Всичко, което слушам са оправдания, а целта топ 5 поставена от Стипич е на цели 8 точки.

Потребителски аватар
CSKA 78

Мнениеот CSKA 78 » 18 яну 2025 14:46

Журналистът Начо Серано от "La Voz de Cordoba" разкри, че от ЦСКА предлагат значително по-добри финансови условия на защитника Адриан Лапеня, който се очаква до дни да премине при "червените".

Серано обяви, че условията, които му предлагат от ЦСКА не могат да бъдат сравнявани с тези в Кордоба.

Добре...Привличаме ментета с огромни за БГ футбола заплати! Умно, да! :oops: :lol:

ПП Синчето на Танев се учи на занаят - да пробутва ментета за големи суми, най-вече на нас! :o
[rimg]https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/9/99/CSKA_Sofia_logo_2018-19.png/611px-CSKA_Sofia_logo_2018-19.png[/rimg]
Вече тече 77-тата година от създаването на ЦСКА! ЦСКА ще пребъде!

Потребителски аватар
djd
Контакти:

Мнениеот djd » 18 яну 2025 21:36

Проблемът при трансферите вероятно е в представянето на отбора през последните 15 г.
- нито една титла
- фалит
- спорадично участие в групите на ЕКТ
- последната година пропускаме ЕКТ
- задно място в текущото класиране на БГ шампионата

Затова едно време ние най-често вземахме хора със свободни трансфери, които никой не ги иска. Сега искаме да вземаме играчи с действащи договори, но защо те ще искат да дойдат в първенство като нашето и в такъв клуб като нашия? Ще бъде трудно, докато се обърне палачинката - да направим що годе читав отбор и да спечелим поне една-две титли, да играем редовно в групите, т.е. да имаме някво портфолио, с което да можем да привлечем качествени играчи, а не да разчитаме на приказки за минала слава само.

Потребителски аватар
danko_sot
Контакти:

Мнениеот danko_sot » 18 яну 2025 22:17

Сенс, според мен ти малко опозиционер го раздаваш, което си е твоя работа де. Но мнението ти е прекалено оптимистично за мен лично.

Аз лично не мисля, че Пинто е добър трансфер. Той гони 32 г., сам Томаш си позволи публично да го нападне за контузиите. Това ли е модерният бек? Да отзад горе-долу добре, но къде е остротата, дублирането по фланга, колко удара има средно на мач той, а и центрирания? Колко асистенции направи и колко гола?

Купър се бил контузил иначе с една подготовка щял да влезе във форма?! Пич, Купър е на 33. По-млад няма да стане, нито по-бърз. То се вижда, че се е наиграл вече и е дошъл тука на екзотичен воаяж. А защо не си коментирал заплатата му? И аз лично не виждам никакъв позитив до момента от привличането му затова, че е доказано и известно име от меката на футбола. То и Гришата беше взел Пардю за директор, ама файда!

Относно Исека. Мислиш ли, че дотук оправдава сумата дадена за него??? Реална ли беше тя според теб?

Коялипу, самият факт, че е заложена тази минимална клауза за откупуване дали не го прави в крайна сметка не чак толкова успешен трансфер в крайна сметка?????

Както си написал ние тук можем да си пишем всякакви алабалистики и локуми да разпъваме, но реално важно е накрая на кое място сме в класирането и какво сме направили за купата. Както казват англичаните : "Класирането никога не лъже"!!!
[imghttps://www.facebook.com/photo?fbid=3542266495868071&set=a.637564013005015][/img]

Потребителски аватар
soilwork
Контакти:

Мнениеот soilwork » 19 яну 2025 01:24

Подготовката явно новите....ако има такива няма да я хванат. Наште се прибират другата седмица. Ще става в движение напасването и в паузите на националния отбор. За Купата при това положение и селекция ,да си го кажем честно нямаме никакъв шанс. Първенството го изпуснахме още септември -октомври. Две три позиции да запълнят дупките от продажбите и да избутаме до края на май. Мащабната селекция се обезмисли. Да се съсредоточат за лятото и стадиона. Ако зависеше от мен щях да подпиша с Лясков(Локо ПД), Балоянис(Ботев), Рапнуи(1948) централен защитник, Аралица (Локо Сф),Ферер(Берое) и панамчето от Спартак Варна.....забравих му името :)

Sens85
Контакти:

Мнениеот Sens85 » 19 яну 2025 09:59

Данко, не пиша с идеята да бъде опозиция на никого а просто споделям различно мнение.

Относно въпросите ти.
За Пинто съм съгласен, че ако наистина има проблем с контузиите ще е кофти трансфер и съм го написал. От него острота не чакай докато играем с тази схема. Томаш вкарва десният защитник при притежание, левият остава като трети централен, затова и почти не се включва напред. Гледах му мача с националния им и беше най дейният им от ляво. Това са треньорски изисквания.

На Купър заплата, ДОРИ да приемем че е такава е 720к на година, БЕЗ да е плащано за него. Е извинявай но това не може да е проблем за сериозен клуб какъвто се опитваме да бъдем.
Това няма как да го знаем, но ако е успял да предаде поне малко от професионализма си (вече се споменава на няколко пъти от щаба), на останалите 25 човека е съблекалнята, за мен си струва. Да не забравяме, че в един момент тотално липсваше.

Исека за сега не е оправдал трансфера си, но можеш ли категорично да го определиш за слаб футболист, аз не. Ще видим какво може, тази пролет.

На Куялипу трансфера, ако изключим фенските страсти си е топ отвсякъде. Продаваш на водещ отбор от топ 5, печелиш 1.2м евро за 3 месеца (привлечен е за 800к не за 1м както се говори навсякъде) и в крайна сметка си върши работата за отбора като вкарва куп голове. Не ме разбирай погрешно и аз бях бесен и го написах, но това са фактите.

Това са моите 5 стотинки относно трансферите :)
И донякъде ти разбирам мнението.

Класирането е показател НО САМО в дългосрочен план, иначе може да лъже и то много.
Вече отбор не се гради за месец, два както беше преди, иска се повече време и още повече мисъл.
А дотогава класирането може и да не е каквото очакваме.

gihuelo
Контакти:

Мнениеот gihuelo » 19 яну 2025 10:35

ЦСКА направи крачка напред в намирането на заместник на продадения в Ланс Годуин Коялипу. Червените са се насочили към нападателя на турския Фатих Карагюмрюк Уесли Мораеш, твърди страницата Daily Transfers. От българския тим са преложили първоначално 500 000 евро за футболиста с изтичащ договор в края на сезона. Офертата обаче е била отхвърлена. Армейците обаче са я подобрили, като втората им е 650 000 евро и от турския тим са склонни сериозно да я обмислят, за да не изпуснат нападателя без пари през лятото.
Уесли прави много силен сезон до момента, като има 13 гола в 19 мача в Първа лига на Турция. Договорът му е до края на сезона, като в него има опция да бъде подновен с още година.

Бразилецът имаше много силен период в Брюж, който му донесе трансфер в Астън Вила през лятото на 2019 година. Нападателят обаче получи тежка контузия, която му попречи да се наложи в бирмингамския клуб. През декември 2019 г. Уесли е оценен от transfermarkt на 30 млн. евро. Последва нов период под наем в Брюж, а след това в Интернасионал и Леванте. През лятото на 2023 година преминава в Стоук Сити, а преди шест месеца подписва с турския Фатих Карагюмрюк.
Тема Спорт

Потребителски аватар
danko_sot
Контакти:

Мнениеот danko_sot » 19 яну 2025 11:03

Sens85 написа:Данко, не пиша с идеята да бъде опозиция на никого а просто споделям различно мнение.

Относно въпросите ти.
За Пинто съм съгласен, че ако наистина има проблем с контузиите ще е кофти трансфер и съм го написал. От него острота не чакай докато играем с тази схема. Томаш вкарва десният защитник при притежание, левият остава като трети централен, затова и почти не се включва напред. Гледах му мача с националния им и беше най дейният им от ляво. Това са треньорски изисквания.

На Купър заплата, ДОРИ да приемем че е такава е 720к на година, БЕЗ да е плащано за него. Е извинявай но това не може да е проблем за сериозен клуб какъвто се опитваме да бъдем.
Това няма как да го знаем, но ако е успял да предаде поне малко от професионализма си (вече се споменава на няколко пъти от щаба), на останалите 25 човека е съблекалнята, за мен си струва. Да не забравяме, че в един момент тотално липсваше.

Исека за сега не е оправдал трансфера си, но можеш ли категорично да го определиш за слаб футболист, аз не. Ще видим какво може, тази пролет.

На Куялипу трансфера, ако изключим фенските страсти си е топ отвсякъде. Продаваш на водещ отбор от топ 5, печелиш 1.2м евро за 3 месеца (привлечен е за 800к не за 1м както се говори навсякъде) и в крайна сметка си върши работата за отбора като вкарва куп голове. Не ме разбирай погрешно и аз бях бесен и го написах, но това са фактите.

Класирането е показател НО САМО в дългосрочен план, иначе може да лъже и то много.
Вече отбор не се гради за месец, два както беше преди, иска се повече време и още повече мисъл.

С теб трудно ще излезем на глава. Не знам за опозиционер, но според мен за политик ставаш.

И аз мога да се съглася с някои от нещата, които си казал, но зависи от коя страна на монетата гледаш.

Явно ще трябва да отложим тази дискусия за края на първенството.
[imghttps://www.facebook.com/photo?fbid=3542266495868071&set=a.637564013005015][/img]

Sens85
Контакти:

Мнениеот Sens85 » 19 яну 2025 11:59

danko_sot написа:
Sens85 написа:Данко, не пиша с идеята да бъде опозиция на никого а просто споделям различно мнение.

Относно въпросите ти.

С теб трудно ще излезем на глава. Не знам за опозиционер, но според мен за политик ставаш.

И аз мога да се съглася с някои от нещата, които си казал, но зависи от коя страна на монетата гледаш.

Явно ще трябва да отложим тази дискусия за края на първенството.

Перфектният сценарий е в края на първенството да дискутираме, какви попълнения ще ни трябват за атака на групите на лига Европа ;)

Върни се в “ЦСКА”