Thsmith написа:
Не, не точно. Застъпвам се за изпълняване и прилагане на санкции, които да изземат активи на вражеска страна на наша територия, а приходите от тях да отидат за снаряди и подобни за техния враг. 8-) Иначе ако е по леко за преглъщане, просто закон който забранява собственост на руски граждани тук, а продажбите задължително да минат през наши банки, които да замразят приходи и да ги прехвърлят за горните неща.
Иначе аз за Букурещ казах, че е голяма грешка това и това, че са те надхитрили в кампанията не е причина за касиране.
Ми пак е експроприяция и не е ок от правна гледна точка. От морална е ок, но, както казах, те и комунетата са били морално ок (или поне огромната част от народа е била ок с тях), като са "наказвали" буржоата. Иначе разбирам логиката ти, но аз лично не съм готов да поема риска, просто зашото хич не съм убеден, че при евентуален разпад пак ще дойде някой тип Елцин, а ядрените ракети няма да минат в още по-тегави ръце. Дори не отварям скобата, че с подобни изземвания на активи се нарушава международното право и още по-лошо - подкопава се доверието в император долар и американската платежна система (щото европейската е прокси на американската), т.е. ускорява се пътя към намиране на алтернатива на долара, което би било убийствено именно за САЩ