Рафаел Надал - Тореадорът от Манакор
Модератори: MuFc1878, paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
-
Re: Рафаел Надал - Тореадорът от Манакор
Разликата във фенската подкрепа идва най-вече от това кой от къде идва, не от играта. Федерер, ако беше сърбин, българин или румънец, уверявам те, никога нямаше да е толкова подкрепян. Същото важи и за Надал.
sapio0o написа:Днес гледах малко Саша-Фрици. Дечурлигата блъскат здраво, доста физически става тениса с много силни сервиси и постоянство от основната линия, но им липсва финес, вариативност в играта и честно казано не излъчват никаква аура. Навремето Надал на 18 вече зарибяваше зрителите, Федерер винаги е изразявал елегантност и увереност, малките някак си нямат присъствие. Откъм тенис не мисля, че нивото ще пада, просто тези, които сме свикнали да подкрепяме някого бурно, може и да не ценим така спорта, но той ще продължи да се развива.
Те баш Фриц и Зверев са от доста време в тура, бяха малки 2016 2017 някъде.
[wrapimg=]http://prikachi.com/images/523/7021523v.jpg[/wrapimg]
Синер, ако окончателно не го хванат с масажен гел, то със сигурност може да опита Голям шлем. Алкарас е твърде непостоянен, въпреки че е страхотен талант. Джинджърът е като киборг в момента, а останалите са на аматьорско ниво спрямо него.
Направо младата версия на Самурай Джок, но без останалите двама мафиота.
Направо младата версия на Самурай Джок, но без останалите двама мафиота.
Е, точно младата версия на Джок не е. Той сам казва в някакво интервю, че докато е бил млад и другите двама често са го побеждавали защо се е амбицирал да стигне върха. През 2021 ги изравнява по титли от Шлема. Синер е интересен характер, сдържан, средоточен и с много стабилна психика. Малко интровертен според мен. Кремът е в незначително количество и мнението е, че не е повлиял на играта му. Сега го следят под лупа, а той играе все по- добре и ги бие наред. Категоричен победител на ФМ без загубен сет.
--------
Рафа е тренирал на двойки и може би няма да играе сингъл в последния си турнир. Правилно решение, защото залогът е победа на испанския отбор. Алкарас е казал, че искат да спечелят ДК в чест на Надал.
--------
Рафа е тренирал на двойки и може би няма да играе сингъл в последния си турнир. Правилно решение, защото залогът е победа на испанския отбор. Алкарас е казал, че искат да спечелят ДК в чест на Надал.
Синер е добър, но най-добрата версия на Алкарас го бие, засега. Въпросът е, че Карлос рядко я пуска тази версия, а Синер няма грешка от края на 2023. Една контузия обаче ще го приземи. Няма как да мачка занапред всичко.
Иначе този Синер от 2024 не е дори близо до пийк Джокович. Та дедо Ноле му взе сет на АО, едвам ходейки, не ми се мисли 2015-16 какво би го правил на твърдо.
Иначе този Синер от 2024 не е дори близо до пийк Джокович. Та дедо Ноле му взе сет на АО, едвам ходейки, не ми се мисли 2015-16 какво би го правил на твърдо.
[center][wrapimg=]http://alfa.kachi-snimka.info/images-2021/arx1643555661e.jfif[/wrapimg][/center]
https://rafaelnadalfans.com/2024/11/18/ ... -bull-logo
Аз съм винаги с новото старо лого, въпреки че цветът е различен. Не ми харесва да е в черно, защото той винаги ще е с тениса, но на друго ниво. Този, онзи.. никой няма аурата на Надал. Харизма :!:
От 18ч започват мачовете на Испания и Нидерландия за ДК. Успех на Рафа за последен път!
Аз съм винаги с новото старо лого, въпреки че цветът е различен. Не ми харесва да е в черно, защото той винаги ще е с тениса, но на друго ниво. Този, онзи.. никой няма аурата на Надал. Харизма :!:
От 18ч започват мачовете на Испания и Нидерландия за ДК. Успех на Рафа за последен път!
Много ще ми липсва гладиаторското у него. Често му беше трудно, но никога не се отказваше. Битка със себе си и битка с опонента. Броени бяха сезоните, в които имаше силен сервис. Остана си му ахилесова пета. Обаче компенсираше с уникален форхенд.
4:6,4:6 с Ботик. Тотал бе Рафа, правилно решение да спре навреме. Това през 2025 просто не го заслужава, аз мислих, че срещу топ 10 ще виси, но Ботик е играч извън топ 70, а го надигра в мач на тренировъчно темпо.
[center][wrapimg=]http://alfa.kachi-snimka.info/images-2021/arx1643555661e.jfif[/wrapimg][/center]
Нормално. Всичко има край. В неделя ще има официална церемония по изпращането му, Федерер и Серина с много емоционални послания до него, а на Трокадеро близо до Айфеловата кула свети огромна фигура на Надал.
За съжаление Рафа не успя да се възстанови. Каза ни още в началото на този сезон, че нещата може и да не се получат както иска. Малка изненада беше, че се пусна на сингъл. На двойки имаше повече шанс да спечели, но това вече е без значение. Имам колекция с много негови големи мачове и победи, и те ми стигат. Уникален и незабравим! Пожелавам му всичко най в живота.
Това е той, но сега...вече е различно.
https://www.youtube.com/watch?v=LGfoWUK6e6g
За съжаление Рафа не успя да се възстанови. Каза ни още в началото на този сезон, че нещата може и да не се получат както иска. Малка изненада беше, че се пусна на сингъл. На двойки имаше повече шанс да спечели, но това вече е без значение. Имам колекция с много негови големи мачове и победи, и те ми стигат. Уникален и незабравим! Пожелавам му всичко най в живота.
Това е той, но сега...вече е различно.
https://www.youtube.com/watch?v=LGfoWUK6e6g
Не знам дали можем да оценим, че сме свидетели на цялата му кариера! Не само това, но и на най-големите му съперници от първия до последния мач. За мен ще си остане най-великите период в тениса, колкото и да рекламират вече други неща в момента.
Gracias y adiós, Nadal!
Gracias y adiós, Nadal!