Левски: Всичко около клуба
Модератори: TodorT, paceto, modor, kartago, SkArY_9, rhaegar, Rivaldo10, ntodorov, slavia_forever, Madridist
Re: Левски: Всичко около клуба
И Херо и Илиан са добри треньори и най-важното много добри менажери. През миналата година в едно интервю Херо бе запитан за евентуално запитване от Левски. Нямам такова, но дори и да имам не бих работил с Наско. Последните 10-15г единственият треньор които е имал пълна свобода и автономнос в работата е Стоилов. Няма как Херо да се съгласи да рабити с футболисти за които друг "гарантира" ? Силно се съмнявам, да не кажа НЕ ВЯРВАМ че новопривлечените този сезон са всичките решение на Генчев. Много добро впечатление прави и треньора на Ботев - Керкез . Все пак колкото и притеснително де е представянето на отбора в последните 4мача е твърде нездравословно да се сменя треньора. Това вече стана традиция, която не води до по-добри резултати. "Говори се" че твърде вероятно е следващият треньор да бъде испанец зе който ще "гарантира" Мило Борисов ???
- metodito
- Контакти:
groti написа:metodito написа:Този Петров впечатлява с това, че доколкото си спомням именно Стоилов го е натирил като безперспективен или нещо подобно. И той не му се сърди. Даже му е кумир.
Инак за мен Генчев не знае как да използва Сангаре и Алекс. Но също допускам, че Сангаре може да е новият Аденидже. А не новият Дембеле.
Трябва да променят нещо в тази НСА. Младите ни треньори и въобще треньорите ни днес са някакви ентусиасти. Самият Стоилов е такъв. Имаше късметът да попива знания от големи имена на времето и най-вече акъл да усвои наученото. Португалските треньори да речем, в която и страна да отидат, жънят успехи. Най-добре да вземат ноу-хау от една Португалия и Испания и да го приложат тук. Както в началото на млада България сме канили швейцарци, австрийци и чехи. Не звучи патриотично, ама е вярно.
Аз си мисля, че ако разчитаме на НСА да научи бивши футболисти на треньорство ще си останем на дъното на футболната карта (където сме и сега). Според мен ако един "треньор" не се учи и саморазвива ден след ден ще си остане посредствен. За Стоилов съм чувал, че просто още по времето на Люпко вече се е учил на треньорството. Постоянно е правил записки и е "крадял" занаята от един от най-големите треньори стъпвали на родна земя. Резултатът е видим. Въпросът е кой друг има този мерак и желание. В Генчев според мен има бъдеще, и се надявам това подрязване на крилцата и чупене на егото да му е от полза. Има да учи много, много, а той май се взе за голяма работа. Няма да е лошо, ако можеха да му вземат някой добър треньор като помощник..там да му е ментор за година-две. Въпросът е, че тук се работи без да се мисли в перспектива. Ако си решил че ще е Генчев, подписвате 3-4 годишен договор, пращаш го за някой и друг месец на специализация, две, три, пет.. Закачаш някой треньор към него да го менторства и след година имаш що-годе добър треньор. То се видя испанеца в Берое. Направи ни смешни. Опитен, горял в играта. В България има само един треньор, който може да води Левски - Илиев. Оттам нататък или да ивестират в Генчев, или да вземат опитен треньор от чужбина.
Гледах част от интервюто на Гонзо с Ники и Томича. Той каза как ВЕЧЕ имало няколко скъсани. Което ми говори, че досега не е имало. Примерно на Топчо много исках да му се получи, но се вижда, че не е за това. Да вземат НСА, ако трябва да копират изцяло учебните планове на испанци или немци и да ги наложат 1 към 1 (но не и на италианци. Там футболът е философия). Спомена тренера на Берое. Аз им гледах мача с "морето". Ами там има повече мисъл от при нас, а футболистите им са някакви ентусиасти. Или поне на мен ми изглеждат такива. По-затворена игра с контри, в които се включват почти всеки, но не юрош. И говорим за треньор на колко? Два месеца? Че той сигурно, ако хване нашите футболисти ще ги направи машини.
Прав си за Генчев. И според мен самочувствието му е по-високо от възможностите. Ако това искаш да кажеш. Което контрастира на това, което беше като футболист - тих, скромен и трудолюбив. Аз много го харесвах като футболист. От онези работливи пчелички, дето никой не им отчита работата.
- metodito
- Контакти:
ikar написа:Това вече стана традиция, която не води до по-добри резултати.
Не ъм съгласен. Пример: Хубчев. Виждаше се, че няма да стане работата с него и ако нямаше смяна на върха, щеше да го оставят още. Костов. Видя се на полусезона, след като свърши инерцията от Мъри, че няма да стане работата - оставен цял сезон. Не се сещам колко пък са толкова треньорите, които да се види, че "няма да стане работата" и да са заменени.
Илиан с неговите глупави тактики да поведе и в 60-тата минути да започне да "клати". Не, благодаря. В мача с нас вместо да търси трети гол и да убие мача, той се върна назад и можеше да хиксим. Не ние поехме инициативата, той ни я даде.
Генчев трябваше да го кара по скромно, а не да се изхвърля без покритие.
България има природни богатства,
България има народ несломим,
България има от всичко по малко
но само един - ЛЕВСКИ футболен тим !
metodito написа:ikar написа:Това вече стана традиция, която не води до по-добри резултати.
Не ъм съгласен. Пример: Хубчев. Виждаше се, че няма да стане работата с него и ако нямаше смяна на върха, щеше да го оставят още. Костов. Видя се на полусезона, след като свърши инерцията от Мъри, че няма да стане работата - оставен цял сезон. Не се сещам колко пък са толкова треньорите, които да се види, че "няма да стане работата" и да са заменени.
Илиан с неговите глупави тактики да поведе и в 60-тата минути да започне да "клати". Не, благодаря. В мача с нас вместо да търси трети гол и да убие мача, той се върна назад и можеше да хиксим. Не ние поехме инициативата, той ни я даде.
Я провери на колко точки след Лудогорец бяхме при Хубчев. Един кръг преди да си тръгне бяха 2 последният загубихме и станаха 5. Сега както вървят нещата може би ще завършим поне на 15след тях.
- metodito
- Контакти:
mikata написа:Генчев трябваше да го кара по скромно, а не да се изхвърля без покритие.
Ама той не се е изхвърлял. Каза, че е нормално цел на "Левски" да е титла и купа, mikata. Ако е вярно, че този отбор е три пъти по-скъп от този на Стоилов, лелеле.
- metodito
- Контакти:
ikar написа:metodito написа:ikar написа:Това вече стана традиция, която не води до по-добри резултати.
Я провери на колко точки след Лудогорец бяхме при Хубчев. Един кръг преди да си тръгне бяха 2 последният загубихме и станаха 5. Сега както вървят нещата може би ще завършим поне на 15след тях.
Тоест, ти не си съгласен с това, че с Хубчев се виждаше, че "няма да стане работата". Не знам, аз не виждах развитие под негово управление.
Ако ще и Клоп и Гуардиола да дойдат докато на агата не му писне шампион няма да станем.
България има природни богатства,
ikar написа: Я провери на колко точки след Лудогорец бяхме при Хубчев. Един кръг преди да си тръгне бяха 2 последният загубихме и станаха 5. Сега както вървят нещата може би ще завършим поне на 15след тях.
Не знам къде ги гледаш тия неща, но сега отворих сайта Левски инфо и там гледам , че последните 6 мача за първенство на Хубчев са 4 равни и 2 загуби. Математически не ми излизат сметките, при положение, че преди да паднем от Лц сме били 2 точки зад тях, а от предните 5 мача имаме 4 точки. Лудогорец колко точки са изкарали от последните си 5 мача преди да играят с нас и как така в края на първенството сме 19 точки зад тях. Нещо не излизат сметките.
Друг е въпросът, че Хубчев трябваше сам да се махне, защото това беше обявено от П. Колев месец по-рано, а той остана само да доусере започнатото, като отпадна и на полуфинал за купата, но не пропусна да си вземе заплатите до край, за които няма никаква заслуга. Помияр си беше, помияр си остана.
п.п. Направих и допълнителна проверка и срещу Лц играем предпоследния кръг от редовния сезон преди плейофите, а последния редовен кръг бием. В класирането в края на редовния кръг сме 13 точки зад Лц. Тринадесет. Т.е. преди да играем с тях сме били 10 точки зад тях. Така че преди да пишеш глупости, ги проверявай.
За мен плюса при Генчев е много силна физическа подготовка и връщането на централния нападател, че и втори даже ей така за разкош! Мъри има моето уважение, но избяга преди мача с розовите и са готвели нещо като преврат доколкото чувам от различни места. Никой не е по-голям от клуба.