Искам да вляза в ролята на адвокат на Генчев (независимо, че искам оставката му). Сега, може би не си спомням добре. Но той не е казвал, че ЩЕ станем шампиони. На въпрос относно целите той заяви, че е нормално пред "Левски" целите да титла и купа. Ако питат треньора на Реал или Барса, той какво ще отговори? Ако отговори нещо различно и след час под терасата му ще има банда разгневени фенове. Но се правят едни грешни внушения, нахъсвания и надъхвания как видиш ли...
Аз още от началото написах какво искам от Генчев - топ 3. Все още може да се осъществи най-вече заради проблемите на "Ботев". Шампионът е ясен. "-" - щета, Локо Пд - щета, число - щета, Спартак - симпатяги са и до там. Останахме ние с морето. Но мен "Левски" при Генчев ме не впечатлява. Тоест, технически, според мен, той ще постигне това, което съм очаквал от него - топ 3. Но с тези футболисти смятам, че може да се играе далеч по-печеливш, смислен и атрактивен футбол. И пак ще кажа: ако не си спомням добре, поправете ме, но Генчев каза "Нормално е...". А не "Ще...".
Левски: Всичко около клуба
Модератори: TodorT, paceto, modor, kartago, SkArY_9, rhaegar, Rivaldo10, ntodorov, slavia_forever, Madridist
- metodito
- Контакти:
Re: groti
groti написа:Странджата написа:Гледах началото - когато се обсъждаше дали Чандъра и Рупанов е трябвало да ги дадат под наем. Не ми хареса, че не бе формулиран основния въпрос - защо играчи, които се дават под наем, за да се развиват ( казано там - защото сега не са за Левски, но имат възможности да са по-добри), се преотстъпват без забрана да играят срещу нас. Не бе казано най-важното - щом не сме ги освободили, не сме докрай сигурни, че не могат да играят за Левски (ще рече и срещу Левски). Щом им даваме възможност да се докажат, че стават за Левски, защо да им предоставяме най-добрия случай за това - мачът срещу нас. Той беше последен в първата врътка на първенството - с други думи накрая на "пробния им период". И ние ги тествахме срещу нас самите. И това ако не е бездарност управленска - здраве му кажи.
Не знам дали ще гледам по-нататък. Едва ли ще е по-смислено, отколкото тука...
Заслужаваше си да се изгледа.
Ще извадя няколко неща, които ми бяха интересни :
- Нико изобщо не е тъп. Хареса ми, че въпреки добрите си отношения с Генчев изобщо не си спести критиките към него. Очаквам някой далечен ден да ни е треньор.
- Генчев явно е споделил, че се чувства предаден от определени футболисти. Може би става въпрос за бойкот?
- на няколко пъти се спомена Джими с лошо отношение и неуважение към треньора. Ако е така - лошо. Единственият качествен креативен футболист ни е.
- Сгрешена схема. Както и тук си го обсъждахме имаме футболисти по-скоро за 4-4-2/4-4-1-1.
- Обсъдено беше скапването на формата на най-скъпият БГ футболист в лигата - Марин. Отговорност на треньорския щаб, скапаната схема, пускането му като защитник и т.н
-обсъдено беше защо няма млади и добри играчи в БГ. Просто няма треньор като Стоилов, който да обича да работи с младите.
Иначе за Рупанов и Чандъров моето лично мнение е, че с цел избягване на сблъсък на интереси и съмнения трябва да ги има тия клаузи. Иначе за мен е добре, че и двамата играят редовно - та по-добре под наем, отколкото дълбоки резерви.
Относно съблекалнята ще ти дам този пример. Ако един даскал не владее даден клас, (най-вероятно) той е виновен. Ако класът се представя зле - много вероятно, но не задължително, е той да е виновен. Най-вече първото. Дисциплината. Добрият даскал знае техники за манипулации, въпрос на компромиси и психология е и тъ нъ, с които да овладее стаята. И нещо в защита на Генчев (въпреки това продължавам да му искам смяната му), ако даскалът е пети даскал по даден предмет на петокласници и се гледа какво е направил след пет месеца, не той е виновен. Виновен е директорът, назначил петима даскали за пет години.
Re: Левски: Всичко около клуба
Абе струва ми се,че наближава времето Испански треньор да раздвижи Левски.
- Странджата
- Контакти:
Re: groti
Изгледах го до края. Изненада ме много приятно Петров - с разбиране и с логическа схема за защита на тезата, която е избрал. А тезата му е повече от подкупваща - не титли, а развитие на млади играчи. Първото като функция на второто. За съжаление у Генчев не го виждаме - може би заради това, че му липсват успехите и авторитета на Стоилов. Бих пожелал повече смелост на Генчев, ако ще губи мачове, да се знае, че това са битки по пътя. И пътят е към развитие на наши играчи, за да можем да разчитаме и на добри чужди.
П.С. В най-скоро време ще си причиня това да изгледам интервюто на Гонзо. От това, което погледнах, останах изненадан как човек, когото обвиняват, че е с осмокласно образование, може да върти на пръста си по време на интервюто с нищо-не-казване двама журналисти, които са едва ли не звезди на спортната ни журналистика. Ще си го причиня, за да разбера - специално за Томито, дали така наивно се оплита в мрежите на безсмислените фрази и на трафаретните изрази, за да завърши интервюто в добри отношения с Гонзо, или просто - както се казва - да отметне още
едно интервю. Казвам, че ще си го причиня, защото след натрапваната теза на Гонзо съюзът няма пари, за да направи това, което искаме, не чух въпрос - а защо, откъде идват парите за съюза и защо идват толкова недостатъчно. Да не говорим, че свързаните с този въпрос други въпроси биха довели според мене до убийствения - защо тогава съюзът, респективно Гонзо, са налични?
П.С. В най-скоро време ще си причиня това да изгледам интервюто на Гонзо. От това, което погледнах, останах изненадан как човек, когото обвиняват, че е с осмокласно образование, може да върти на пръста си по време на интервюто с нищо-не-казване двама журналисти, които са едва ли не звезди на спортната ни журналистика. Ще си го причиня, за да разбера - специално за Томито, дали така наивно се оплита в мрежите на безсмислените фрази и на трафаретните изрази, за да завърши интервюто в добри отношения с Гонзо, или просто - както се казва - да отметне още
едно интервю. Казвам, че ще си го причиня, защото след натрапваната теза на Гонзо съюзът няма пари, за да направи това, което искаме, не чух въпрос - а защо, откъде идват парите за съюза и защо идват толкова недостатъчно. Да не говорим, че свързаните с този въпрос други въпроси биха довели според мене до убийствения - защо тогава съюзът, респективно Гонзо, са налични?
- metodito
- Контакти:
Този Петров впечатлява с това, че доколкото си спомням именно Стоилов го е натирил като безперспективен или нещо подобно. И той не му се сърди. Даже му е кумир.
Инак за мен Генчев не знае как да използва Сангаре и Алекс. Но също допускам, че Сангаре може да е новият Аденидже. А не новият Дембеле.
Трябва да променят нещо в тази НСА. Младите ни треньори и въобще треньорите ни днес са някакви ентусиасти. Самият Стоилов е такъв. Имаше късметът да попива знания от големи имена на времето и най-вече акъл да усвои наученото. Португалските треньори да речем, в която и страна да отидат, жънят успехи. Най-добре да вземат ноу-хау от една Португалия и Испания и да го приложат тук. Както в началото на млада България сме канили швейцарци, австрийци и чехи. Не звучи патриотично, ама е вярно.
Инак за мен Генчев не знае как да използва Сангаре и Алекс. Но също допускам, че Сангаре може да е новият Аденидже. А не новият Дембеле.
Трябва да променят нещо в тази НСА. Младите ни треньори и въобще треньорите ни днес са някакви ентусиасти. Самият Стоилов е такъв. Имаше късметът да попива знания от големи имена на времето и най-вече акъл да усвои наученото. Португалските треньори да речем, в която и страна да отидат, жънят успехи. Най-добре да вземат ноу-хау от една Португалия и Испания и да го приложат тук. Както в началото на млада България сме канили швейцарци, австрийци и чехи. Не звучи патриотично, ама е вярно.
metodito написа:Този Петров впечатлява с това, че доколкото си спомням именно Стоилов го е натирил като безперспективен или нещо подобно. И той не му се сърди. Даже му е кумир.
Аз си мисля, че ако разчитаме на НСА да научи бивши футболисти на треньорство ще си останем на дъното на футболната карта (където сме и сега). Според мен ако един "треньор" не се учи и саморазвива ден след ден ще си остане посредствен. За Стоилов съм чувал, че просто още по времето на Люпко вече се е учил на треньорството. Постоянно е правил записки и е "крадял" занаята от един от най-големите треньори стъпвали на родна земя. Резултатът е видим. Въпросът е кой друг има този мерак и желание. В Генчев според мен има бъдеще, и се надявам това подрязване на крилцата и чупене на егото да му е от полза. Има да учи много, много, а той май се взе за голяма работа. Няма да е лошо, ако можеха да му вземат някой добър треньор като помощник..там да му е ментор за година-две. Въпросът е, че тук се работи без да се мисли в перспектива. Ако си решил че ще е Генчев, подписвате 3-4 годишен договор, пращаш го за някой и друг месец на специализация, две, три, пет.. Закачаш някой треньор към него да го менторства и след година имаш що-годе добър треньор. То се видя испанеца в Берое. Направи ни смешни. Опитен, горял в играта. В България има само един треньор, който може да води Левски - Илиев. Оттам нататък или да ивестират в Генчев, или да вземат опитен треньор от чужбина.
110 години любов!
Може би е добре да се привлече Херо под някаква форма в клуба.
България има природни богатства,
България има народ несломим,
България има от всичко по малко
но само един - ЛЕВСКИ футболен тим !
България има народ несломим,
България има от всичко по малко
но само един - ЛЕВСКИ футболен тим !
mikata написа:Може би е добре да се привлече Херо под някаква форма в клуба.
и аз си мисля така, ама не го виждам Херо да седи и да мълчи докато Боре, Йовов и прочие му се крият зад гърба.
110 години любов!
Херо за мен е бита карта. Отдавна минаха славните му дни и последните 10-15 години не съм го зспомнил с нещо впечатляващо, даже бих казал с нещо положително. Последния му ангажимент с отбор завърши с фиаско - Спартак Варна. Хем имаше картбланш да води нови футболисти, пари се отпуснаха за това и въпреки това Спартак не отлепи, дори напротив - заора.
Преди това Херо беше треньор на Лц, но там и магаре да вържеш ще стане шампион. Лц също не впечатляваше по негово време.
Преди Лц не се сещам къде беше, значи не е направил нищо запомнящо се. Последното което се сещам е , че с Мъри се бяха хванали в Ботев, като Херо беше май нещо като СТД, но заедно с Цветан Василев си заминаха и те. Това беше поне преди 10 години.
Вярно, че е сравнително грамотен и има умения, но дали вече не е стар и без хъс за тая работа. Ето и един Мауриньо ако вземем за пример, вече не е оня Мауриньо печелещ купа след титла. Стигна до средняк в Турция, където е и Стоилов. Не подценявам нивото в Турция, но не е това на Англия, Испания и Италия.
И Херо стигна до там да се опитва да спасява изпадащ, но не успя. Та какво ли ще стане, ако се опитва нас да ни оправя.
Преди това Херо беше треньор на Лц, но там и магаре да вържеш ще стане шампион. Лц също не впечатляваше по негово време.
Преди Лц не се сещам къде беше, значи не е направил нищо запомнящо се. Последното което се сещам е , че с Мъри се бяха хванали в Ботев, като Херо беше май нещо като СТД, но заедно с Цветан Василев си заминаха и те. Това беше поне преди 10 години.
Вярно, че е сравнително грамотен и има умения, но дали вече не е стар и без хъс за тая работа. Ето и един Мауриньо ако вземем за пример, вече не е оня Мауриньо печелещ купа след титла. Стигна до средняк в Турция, където е и Стоилов. Не подценявам нивото в Турция, но не е това на Англия, Испания и Италия.
И Херо стигна до там да се опитва да спасява изпадащ, но не успя. Та какво ли ще стане, ако се опитва нас да ни оправя.
groti написа: ....
В България има само един треньор, който може да води Левски - Илиев. Оттам нататък или да ивестират в Генчев, или да вземат опитен треньор от чужбина.
Това серизоно ли ? Жужето беше в Левски, не знам дали не го сготвиха тарторите или се издъни, но с конския варненски футбол няма място на Герена, отделно това как насъсква онези катъри да излизат с нож в устата срещу нас няма да се приеме добре от публиката.
Колкото и да ме радваше като играч, толкова ми опротивя после с приказки и действия срещу нас.
Генчо ако се поочупи малко има накъде да се развива, няма тъпо изражение като тройча, би трябвало да има поне малко повече акъл в тиквата, но почва да губи доверие с упоритостта си и май изпуска съблекалнята, което вече е непростимо (те на големи отбори разни лекенца си сготвиха тренерите, та при нас ли...).
Ако ще се търси нов тренер по-добре холандец, който да хвърля по едно око на школата или ибериец , като хора с по-близък манталитет до нас.
Олимпий Панов -Опълченец в 1-ва рота на 1-ва Опълченска дружина, член и секретар на БРЦК. Участник в боевете при Ст. Загора, Шипка и Сливница. Майор Панов е родоначалник на българската артилерия. Продължител на делото на Левски и борците за свобода.