Левски: Всичко около клуба

Модератори: TodorT, paceto, modor, kartago, SkArY_9, rhaegar, Rivaldo10, ntodorov, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
metodito
Контакти:

Re: Левски: Всичко около клуба

Мнениеот metodito » 13 ное 2024 20:15

Искам да вляза в ролята на адвокат на Генчев (независимо, че искам оставката му). Сега, може би не си спомням добре. Но той не е казвал, че ЩЕ станем шампиони. На въпрос относно целите той заяви, че е нормално пред "Левски" целите да титла и купа. Ако питат треньора на Реал или Барса, той какво ще отговори? Ако отговори нещо различно и след час под терасата му ще има банда разгневени фенове. Но се правят едни грешни внушения, нахъсвания и надъхвания как видиш ли...
Аз още от началото написах какво искам от Генчев - топ 3. Все още може да се осъществи най-вече заради проблемите на "Ботев". Шампионът е ясен. "-" - щета, Локо Пд - щета, число - щета, Спартак - симпатяги са и до там. Останахме ние с морето. Но мен "Левски" при Генчев ме не впечатлява. Тоест, технически, според мен, той ще постигне това, което съм очаквал от него - топ 3. Но с тези футболисти смятам, че може да се играе далеч по-печеливш, смислен и атрактивен футбол. И пак ще кажа: ако не си спомням добре, поправете ме, но Генчев каза "Нормално е...". А не "Ще...".

Потребителски аватар
metodito
Контакти:

Re: groti

Мнениеот metodito » 13 ное 2024 20:29

groti написа:
Странджата написа:Гледах началото - когато се обсъждаше дали Чандъра и Рупанов е трябвало да ги дадат под наем. Не ми хареса, че не бе формулиран основния въпрос - защо играчи, които се дават под наем, за да се развиват ( казано там - защото сега не са за Левски, но имат възможности да са по-добри), се преотстъпват без забрана да играят срещу нас. Не бе казано най-важното - щом не сме ги освободили, не сме докрай сигурни, че не могат да играят за Левски (ще рече и срещу Левски). Щом им даваме възможност да се докажат, че стават за Левски, защо да им предоставяме най-добрия случай за това - мачът срещу нас. Той беше последен в първата врътка на първенството - с други думи накрая на "пробния им период". И ние ги тествахме срещу нас самите. И това ако не е бездарност управленска - здраве му кажи.
Не знам дали ще гледам по-нататък. Едва ли ще е по-смислено, отколкото тука...

Заслужаваше си да се изгледа.
Ще извадя няколко неща, които ми бяха интересни :
- Нико изобщо не е тъп. Хареса ми, че въпреки добрите си отношения с Генчев изобщо не си спести критиките към него. Очаквам някой далечен ден да ни е треньор.
- Генчев явно е споделил, че се чувства предаден от определени футболисти. Може би става въпрос за бойкот?
- на няколко пъти се спомена Джими с лошо отношение и неуважение към треньора. Ако е така - лошо. Единственият качествен креативен футболист ни е.
- Сгрешена схема. Както и тук си го обсъждахме имаме футболисти по-скоро за 4-4-2/4-4-1-1.
- Обсъдено беше скапването на формата на най-скъпият БГ футболист в лигата - Марин. Отговорност на треньорския щаб, скапаната схема, пускането му като защитник и т.н
-обсъдено беше защо няма млади и добри играчи в БГ. Просто няма треньор като Стоилов, който да обича да работи с младите.

Иначе за Рупанов и Чандъров моето лично мнение е, че с цел избягване на сблъсък на интереси и съмнения трябва да ги има тия клаузи. Иначе за мен е добре, че и двамата играят редовно - та по-добре под наем, отколкото дълбоки резерви.

Относно съблекалнята ще ти дам този пример. Ако един даскал не владее даден клас, (най-вероятно) той е виновен. Ако класът се представя зле - много вероятно, но не задължително, е той да е виновен. Най-вече първото. Дисциплината. Добрият даскал знае техники за манипулации, въпрос на компромиси и психология е и тъ нъ, с които да овладее стаята. И нещо в защита на Генчев (въпреки това продължавам да му искам смяната му), ако даскалът е пети даскал по даден предмет на петокласници и се гледа какво е направил след пет месеца, не той е виновен. Виновен е директорът, назначил петима даскали за пет години.

Вълчан

Мнениеот Вълчан » 13 ное 2024 21:08

Абе струва ми се,че наближава времето Испански треньор да раздвижи Левски.

Потребителски аватар
Странджата
Контакти:

Re: groti

Мнениеот Странджата » 13 ное 2024 21:22

Изгледах го до края. Изненада ме много приятно Петров - с разбиране и с логическа схема за защита на тезата, която е избрал. А тезата му е повече от подкупваща - не титли, а развитие на млади играчи. Първото като функция на второто. За съжаление у Генчев не го виждаме - може би заради това, че му липсват успехите и авторитета на Стоилов. Бих пожелал повече смелост на Генчев, ако ще губи мачове, да се знае, че това са битки по пътя. И пътят е към развитие на наши играчи, за да можем да разчитаме и на добри чужди.
П.С. В най-скоро време ще си причиня това да изгледам интервюто на Гонзо. От това, което погледнах, останах изненадан как човек, когото обвиняват, че е с осмокласно образование, може да върти на пръста си по време на интервюто с нищо-не-казване двама журналисти, които са едва ли не звезди на спортната ни журналистика. Ще си го причиня, за да разбера - специално за Томито, дали така наивно се оплита в мрежите на безсмислените фрази и на трафаретните изрази, за да завърши интервюто в добри отношения с Гонзо, или просто - както се казва - да отметне още
едно интервю. Казвам, че ще си го причиня, защото след натрапваната теза на Гонзо съюзът няма пари, за да направи това, което искаме, не чух въпрос - а защо, откъде идват парите за съюза и защо идват толкова недостатъчно. Да не говорим, че свързаните с този въпрос други въпроси биха довели според мене до убийствения - защо тогава съюзът, респективно Гонзо, са налични?

Потребителски аватар
metodito
Контакти:

Мнениеот metodito » 14 ное 2024 04:28

Този Петров впечатлява с това, че доколкото си спомням именно Стоилов го е натирил като безперспективен или нещо подобно. И той не му се сърди. Даже му е кумир.

Инак за мен Генчев не знае как да използва Сангаре и Алекс. Но също допускам, че Сангаре може да е новият Аденидже. А не новият Дембеле.

Трябва да променят нещо в тази НСА. Младите ни треньори и въобще треньорите ни днес са някакви ентусиасти. Самият Стоилов е такъв. Имаше късметът да попива знания от големи имена на времето и най-вече акъл да усвои наученото. Португалските треньори да речем, в която и страна да отидат, жънят успехи. Най-добре да вземат ноу-хау от една Португалия и Испания и да го приложат тук. Както в началото на млада България сме канили швейцарци, австрийци и чехи. Не звучи патриотично, ама е вярно.

Потребителски аватар
groti
Контакти:

Мнениеот groti » 14 ное 2024 10:41

metodito написа:Този Петров впечатлява с това, че доколкото си спомням именно Стоилов го е натирил като безперспективен или нещо подобно. И той не му се сърди. Даже му е кумир.

Инак за мен Генчев не знае как да използва Сангаре и Алекс. Но също допускам, че Сангаре може да е новият Аденидже. А не новият Дембеле.

Трябва да променят нещо в тази НСА. Младите ни треньори и въобще треньорите ни днес са някакви ентусиасти. Самият Стоилов е такъв. Имаше късметът да попива знания от големи имена на времето и най-вече акъл да усвои наученото. Португалските треньори да речем, в която и страна да отидат, жънят успехи. Най-добре да вземат ноу-хау от една Португалия и Испания и да го приложат тук. Както в началото на млада България сме канили швейцарци, австрийци и чехи. Не звучи патриотично, ама е вярно.

Аз си мисля, че ако разчитаме на НСА да научи бивши футболисти на треньорство ще си останем на дъното на футболната карта (където сме и сега). Според мен ако един "треньор" не се учи и саморазвива ден след ден ще си остане посредствен. За Стоилов съм чувал, че просто още по времето на Люпко вече се е учил на треньорството. Постоянно е правил записки и е "крадял" занаята от един от най-големите треньори стъпвали на родна земя. Резултатът е видим. Въпросът е кой друг има този мерак и желание. В Генчев според мен има бъдеще, и се надявам това подрязване на крилцата и чупене на егото да му е от полза. Има да учи много, много, а той май се взе за голяма работа. Няма да е лошо, ако можеха да му вземат някой добър треньор като помощник..там да му е ментор за година-две. Въпросът е, че тук се работи без да се мисли в перспектива. Ако си решил че ще е Генчев, подписвате 3-4 годишен договор, пращаш го за някой и друг месец на специализация, две, три, пет.. Закачаш някой треньор към него да го менторства и след година имаш що-годе добър треньор. То се видя испанеца в Берое. Направи ни смешни. Опитен, горял в играта. В България има само един треньор, който може да води Левски - Илиев. Оттам нататък или да ивестират в Генчев, или да вземат опитен треньор от чужбина.
110 години любов!

Потребителски аватар
mikata

Мнениеот mikata » 14 ное 2024 11:30

Може би е добре да се привлече Херо под някаква форма в клуба.
България има природни богатства,

България има народ несломим,

България има от всичко по малко

но само един - ЛЕВСКИ футболен тим !

Потребителски аватар
groti
Контакти:

Мнениеот groti » 14 ное 2024 12:30

mikata написа:Може би е добре да се привлече Херо под някаква форма в клуба.

и аз си мисля така, ама не го виждам Херо да седи и да мълчи докато Боре, Йовов и прочие му се крият зад гърба.
110 години любов!

vvessel
Контакти:

Мнениеот vvessel » 14 ное 2024 13:22

Херо за мен е бита карта. Отдавна минаха славните му дни и последните 10-15 години не съм го зспомнил с нещо впечатляващо, даже бих казал с нещо положително. Последния му ангажимент с отбор завърши с фиаско - Спартак Варна. Хем имаше картбланш да води нови футболисти, пари се отпуснаха за това и въпреки това Спартак не отлепи, дори напротив - заора.
Преди това Херо беше треньор на Лц, но там и магаре да вържеш ще стане шампион. Лц също не впечатляваше по негово време.
Преди Лц не се сещам къде беше, значи не е направил нищо запомнящо се. Последното което се сещам е , че с Мъри се бяха хванали в Ботев, като Херо беше май нещо като СТД, но заедно с Цветан Василев си заминаха и те. Това беше поне преди 10 години.
Вярно, че е сравнително грамотен и има умения, но дали вече не е стар и без хъс за тая работа. Ето и един Мауриньо ако вземем за пример, вече не е оня Мауриньо печелещ купа след титла. Стигна до средняк в Турция, където е и Стоилов. Не подценявам нивото в Турция, но не е това на Англия, Испания и Италия.
И Херо стигна до там да се опитва да спасява изпадащ, но не успя. Та какво ли ще стане, ако се опитва нас да ни оправя.

Потребителски аватар
olimpi
Контакти:

Мнениеот olimpi » 14 ное 2024 13:46

groti написа: ....

В България има само един треньор, който може да води Левски - Илиев. Оттам нататък или да ивестират в Генчев, или да вземат опитен треньор от чужбина.

Това серизоно ли ? Жужето беше в Левски, не знам дали не го сготвиха тарторите или се издъни, но с конския варненски футбол няма място на Герена, отделно това как насъсква онези катъри да излизат с нож в устата срещу нас няма да се приеме добре от публиката.

Колкото и да ме радваше като играч, толкова ми опротивя после с приказки и действия срещу нас.

Генчо ако се поочупи малко има накъде да се развива, няма тъпо изражение като тройча, би трябвало да има поне малко повече акъл в тиквата, но почва да губи доверие с упоритостта си и май изпуска съблекалнята, което вече е непростимо (те на големи отбори разни лекенца си сготвиха тренерите, та при нас ли...).

Ако ще се търси нов тренер по-добре холандец, който да хвърля по едно око на школата или ибериец , като хора с по-близък манталитет до нас.
Олимпий Панов -Опълченец в 1-ва рота на 1-ва Опълченска дружина, член и секретар на БРЦК. Участник в боевете при Ст. Загора, Шипка и Сливница. Майор Панов е родоначалник на българската артилерия. Продължител на делото на Левски и борците за свобода.

Върни се в “Левски”