Тема за политика - Свят
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
Re: Тема за политика - Свят
Просто ЕС трябва да действа много по компактно и бързо да прекратява отношенията в такива случаи. Ясно е, че няма как през избори да се свали подобно правителство. Единствения начин е да събудиш народа и да предизвикаш бунт. Ако ли не, да са живи и здрави и да си живеят там където са решили, но да бъдат приравнени към русия като търговски отношения и достъп до Европа.
[center][wrapimg=]https://s31.postimg.cc/edpbxz4ob/Avatar_250.png[/wrapimg]
Sometimes democracy must be bathed in blood.
A.Pinochet[/center]
A.Pinochet[/center]
ReBorn1982 написа:https://news.bg/int-politics/v-gruziya-obiskirat-ofisi-na-amerikanski-kompanii-i-npo-dva-dni-predi-izborite.html
В Грузия май няма да се получи "Майдана" ....
Момент, колега.
Има още време. Да видим как ще се развие сценарият и НПО грантовете до къде ще стигнат :)
-
Thsmith написа: Ако не ти излизаше пяна на устата от толкова злоба срещу Запада,
Thsmith написа: русия
ReBorn1982 написа: САЩ
Това по въпроса за "пяната на устата".

Какво за пяната? Да не си я позабърсал? :lol:
Иначе се извинявам. Грешно не съм използвал Ватникленд или Оркленд ; )
A.Pinochet[/center]
A.Pinochet[/center]
Тръмпченко засега печели май...За ужас на Тхсмити..Нека си говори за Ватникленд..То няма такава риба..хахаха
..
..
Черно море-вицешампион на България за 2024г. и първи шампион на България
Абе на вас да не ви е някой отличителна черта неадекватността :lol: Може ли поне едно включване да е като хората? :)
Сега успя да ме изкара привърженик на "магарето" :lol: Ти се надявай Дони да ви спаси, но уви... просто бизнес.
Сега успя да ме изкара привърженик на "магарето" :lol: Ти се надявай Дони да ви спаси, но уви... просто бизнес.
A.Pinochet[/center]
A.Pinochet[/center]
bubka написа:Наздраве за бай Иван:
https://www.dnes.bg/rusia/2024/10/25/ev ... ata.624655
Европа все още плаща на Русия за газ, а Москва използва парите във войнатаТова вероятно е един от най-абсурдните примери на реалполитика. Почти три години след като Владимир Путин нареди инвазията в Украйна, Европа все още купува милиарди евро руски природен газ. Абсурдно е, че руският газ продължава да тече към континента през украински тръбопровод. Още по-лудо е, че Киев таксува своя най-голям враг Москва с такси за транзит за използването на този тръбопровод; в разгара на войната Кремъл плаща сметката от 800 милиона евро годишно.
Този поток, който противоречи на възприетите политически реалности, е знак, че Европа не може да живее без руския газ. Но не го казвайте твърде високо, защото никой не иска да го чуе.
Вярно е, че Европа сега е много по-малко зависима от Русия, отколкото преди. Преди войната Русия осигуряваше 45% от европейския внос на газ; миналата година нейният пазарен дял спадна до 15%. Тревожно е, че намалението не само спря, но зависимостта дори леко се увеличава. За настоящата година Русия представлява около 20% от целия внос на газ в Европа.
Не обвинявам онези, които отричат зависимостта на Европа. Защото ако признаем, че тя все още съществува, изводът е ясен: Европа плаща на Русия за газ; Русия използва тези пари, за да води война срещу Украйна; в същото време Европа дава пари на Украйна, за да спре Русия. Така континентът финансира и двете страни в конфликта.
Руският газ постъпва в Европа по три основни маршрута. Първите два включват тръбопроводи. Единият минава през Украйна и влиза в Словакия; другият преминава през Турция и влиза в България. Третият маршрут е транспортиране на втечнен природен газ – продукт, който е силно охладен, за да се зареди на танкери и се транспортира по света, подобно на петрола.
Зависимостта на европейския енергиен пазар от руския газ ще бъде изпитана, когато договорът, който урежда газопотоците през тръбопровода Русия-Украйна, изтече на 1 януари 2025 г. Малко вероятно е договорът да бъде подновен в настоящия му вид, тъй като Киев, разбираемо, отказва да седне с Москва, за да го предоговори. Въпросът се усложнява още повече от факта, че входната точка в тръбопровода от руска страна се намира в град Суджа — сега под украинска окупация, след като Киев това лято направи инвазия на тази територия. Въпреки това, в момента се правят няколко опита да се осигури или удължаване на договора, или нов, политически приемлив, който на практика отразява днешната реалност, съобщава Bloomberg TV Bulgaria.
Украинският тръбопровод е от съществено значение за Източна и Централна Европа, особено за Словакия и Австрия. Италия, Чехия и Унгария също получават някакви количества. По-рано тази година австрийското правителство предупреди за „масивен риск“ за енергийната си сигурност, ако газопотокът бъде спрян. Виена поддържа една от най-старите и дълбоки връзки с руската енергия в Европа и дори днес страната разчита на Русия за повече от 80% от своя внос на газ.
Естествено, че още плаща. На приказки всеки голям. Ама в края на деня сиренето е с пари.
-
Thsmith написа:Какво за пяната? Да не си я позабърсал? :lol:
Ти от омраза към Русия никога не ги изписваш както трябва. Дали ще е "русия", "ватници", "орки" и т.н., е без значение. Та .... забърши първо своята пяна.

ReBorn1982 написа:Thsmith написа:Какво за пяната? Да не си я позабърсал? :lol:
Ти от омраза към Русия никога не ги изписваш както трябва. Дали ще е "русия", "ватници", "орки" и т.н., е без значение. Та .... забърши първо своята пяна.
Аз пяна нямам, просто имам желание да изчезнат и да нямам никакъв допир до тях. Това е доста различно. Не се вълнувам какво става там, дали се изнасилват едни други, дали се въргалят в калта или ядат черен хайвер. Ако се оградят като Северна К ще съм напълно задоволен от развитието. :lol: Ти от друга страна си вреш носа само в това какво става на Запад и се скъсваш са плюеш с пяна на уста, дори не ти остава време да вникнеш в написаното преди да почнеш да храчиш. Кога точно си ме видял да коментирам битието на ватниците и какво точно се случва във вътрешната им политика? :lol:
--
A.Pinochet[/center]
A.Pinochet[/center]
-
Това, което се случва на Запад, пряко ме касае, защото България е част от тази система и всичката простотия засяга и нас - диваци, ""зелено"" самоубийство, сексуални извращения и т.н. .... така че е нормално да ме вълнува.
https://news.bg/int-politics/prez-noemvri-evropeyskiyat-savet-obsazhda-izborite-v-gruziya.html
А изборите в България няма ли да обсъдят, щото с тоя масов купен и контролиран вот, никак не изглеждат честни .... или понеже България слушка и чинно изпълнява всичко, на никого не му пука дали вотът в страна-член на ЕС е честен .... обаче за Грузия, външна държава, сме много загрижени. Щото не победи "правилната" партия ....
https://news.bg/int-politics/prez-noemvri-evropeyskiyat-savet-obsazhda-izborite-v-gruziya.html
А изборите в България няма ли да обсъдят, щото с тоя масов купен и контролиран вот, никак не изглеждат честни .... или понеже България слушка и чинно изпълнява всичко, на никого не му пука дали вотът в страна-член на ЕС е честен .... обаче за Грузия, външна държава, сме много загрижени. Щото не победи "правилната" партия ....