Висша лига - сезон 2024/25

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
rhaegar
Контакти:

Re: Висша лига - сезон 2024/25

Мнениеот rhaegar » 21 окт 2024 14:39

locke написа:Не знам какво сме видели в Лавия, беше мъка да организира центъра ни. Иначе липсваше избухването на Палмър, затова и загубихме

Имам чувството, че гледаме различен футбол.
Blue_Girl написа:Аз мисля, когато се налага

Изображение

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 21 окт 2024 19:32

rhaegar написа:Влизането на Енцо в средата на мястото на Лавия пък разби баланса там, Кайседо просто не можеше да смогне да обира всяка топка. Но явно белгиеца не е готов още за цял мач и нямаше как да издържи. Определено не ми хареса и решението на Мареска да смени фланга на Нето при влизането на Нкунку, по-скоро трябваше да извади Джаксън и французина да е нападател, или дори Палмър, който направи доста слаб мач за стандартите си в последната година.
Съжалявам, но Енцо сигурно има два пъти повече попадения в всякакви мачове, от Кайседо и Лавия.
А на нас ни трябваше точно офанзивният халф, с идеята за гол.
Но пък точно тук е и проблемът ни. Макар Фернандес да изглежда най-офанзивно от халфовете ни, той не е нито Лампард, нито дори.... Балак.
А подобен тип оф. халф, като споменатите от близкото минало, страшно ни липсва.
Щото пък крилата ни, не са нито Азар, нито Уилям, нито Педро, нито Малуда... И т.н. Със сигурност изпускам някого.
Нито пък Джаскс', е Дрогба. Та дори и Торес не е ...

Тъй че, имаме крещяща нужда от "голово-мислещи" халфове.
А за съжаление, освен Енцо, който както споменахме, съвсем не е Лампс, другите в градивно отношение са... Нещо средно между Панайотов и Ричи.
Канте, де беше скаран с топката и "голов удар" му звучеше сигурно като евтин екшън от 90-те на миналият век, приключи кариерата си при нас с над 10 попадения.
Готов съм да се обзаложа, че Лавия + Кайседо, ще вкарат ОБЩО 10 гола, ама 'га изплува Атлантида ...
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !

Image Image

Потребителски аватар
wolf
Контакти:

Мнениеот wolf » 21 окт 2024 20:39

THE G.A.M.E написа:
rhaegar написа:Влизането на Енцо в средата на мястото на Лавия пък разби баланса там, Кайседо просто не можеше да смогне да обира всяка топка. Но явно белгиеца не е готов още за цял мач и нямаше как да издържи. Определено не ми хареса и решението на Мареска да смени фланга на Нето при влизането на Нкунку, по-скоро трябваше да извади Джаксън и французина да е нападател, или дори Палмър, който направи доста слаб мач за стандартите си в последната година.
Съжалявам, но Енцо сигурно има два пъти повече попадения в всякакви мачове, от Кайседо и Лавия.
Но пък точно тук е и проблемът ни. Макар Фернандес да изглежда най-офанзивно от халфовете ни, той не е нито Лампард, нито дори.... Балак.
Щото пък крилата ни, не са нито Азар, нито Уилям, нито Педро, нито Малуда... И т.н. Със сигурност изпускам някого.

А за съжаление, освен Енцо, който както споменахме, съвсем не е Лампс, другите в градивно отношение са... Нещо средно между Панайотов и Ричи.
Канте, де беше скаран с топката и "голов удар" му звучеше сигурно като евтин екшън от 90-те на миналият век, приключи кариерата си при нас с над 10 попадения.
Готов съм да се обзаложа, че Лавия + Кайседо, ще вкарат ОБЩО 10 гола, ама 'га изплува Атлантида ...

Заклевам се никога не съм бил по-щастлив от провален трансфер. Халал да са ви и Кайседо и Лавия и евала че ни спасихте от 200млн в кофата

Потребителски аватар
rhaegar
Контакти:

Мнениеот rhaegar » 21 окт 2024 21:49

THE G.A.M.E написа:Съжалявам, но Енцо сигурно има два пъти повече попадения в всякакви мачове, от Кайседо и Лавия.

Пред Лавия и Кайседо обикновено има четирима играчи, които имат нужда от сигурност зад гърба си, за да бележат голове. Тяхната работа не е да вкарват. Така че с колко гола ще завършат кариерите си не е никакво мерило за успех на трансферите им. Енцо не е чиста десетка, с достатъчно класа за да измести там който и да е на позицията измежду Палмър, Нкунку, че и дори ако трябва Феликс. Нито е чиста осмица, с която можеш да минеш и без десетка, ако успява да създава достатъчнo oт дълбочина. Колкото до головете, за Челси има един на средно десет мача (асистенциите му са още по-малко), еба тия идеи за гол.
Не ме разбирай погрешно, аз нямам против аржентинеца, много искам да успее при нас, но за момента той е liability за тоя състав. С него няма баланс в средата, защото тактическата дисциплина му е несъществуваща, не си стои на позицията и бърка елементарни подавания, в опита си да играе бързо.
Ако да речем Лавия и Кайседо са зад него, тогава може би би бил по-полезен, но кой от тия напред предлагаш да извадим, за да стане тая работа?
Иначе не мога да отрека желанието му за игра и хъса, както и лидерството на терена, което ни липсва ужасно. Но от към продукция определено може да се иска много повече. Именно защото има качествата, дори в началото при нас ги показваше. Ако Палмър не беше избухнал така, може би щеше да са други нещата и за Фернандез.

wolf написа:Заклевам се никога не съм бил по-щастлив от провален трансфер. Халал да са ви и Кайседо и Лавия и евала че ни спасихте от 200млн в кофата

Според мен за другите двама може и да съжалявате, Кайседо определено играе доста добре, Лавия има проблеми с травмите, но когато е на терена си личи. За Енцо ще видим, при вас в ролята на Гравенберх или МакАлистър може би щеше да е по-добре.

Изображение

Потребителски аватар
KOPScousers
Контакти:

Мнениеот KOPScousers » 22 окт 2024 19:00

rhaegar написа:
Според мен за другите двама може и да съжалявате, Кайседо определено играе доста добре, Лавия има проблеми с травмите, но когато е на терена си личи. За Енцо ще видим, при вас в ролята на Гравенберх или МакАлистър може би щеше да е по-добре.

За Гравенберх не четеш ли тоя сезон? Момчето мачка наред, няма слаб мач буквално. Няма такъв играч. От Мак съм съгласен, като цяло очаквах доста повече от него, но и далеч не мисля, че и Клоп, и Слот го използват на най-добрата му позиция на терена. Интересно ще ми е да го видя на мястото на Собослай зад нападателя. Личи си, когато един футболист не си играе на титулярната позиция. Гакпо например е най-силен като ляво крило и този сезон, макар и с ограничени изяви, е напълно различен футболист. Миналия сезон, особено в края му, повръщах като го видя на терена. Ама момчето не е централен нападател и когато си е на позицията, си личи и то доста.
Los Che написа:Цар Поп може да си снима извлечението от банковата сметка, нали печели 1000 пъти повече от нас нисшите.
:mrgreen:

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 22 окт 2024 19:27

rhaegar написа:Енцо не е чиста десетка, с достатъчно класа за да измести там който и да е на позицията измежду Палмър, Нкунку, че и дори ако трябва Феликс. Нито е чиста осмица, с която можеш да минеш и без десетка, ако успява да създава достатъчнo oт дълбочина. Колкото до головете, за Челси има един на средно десет мача (асистенциите му са още по-малко), еба тия идеи за гол.
Не ме разбирай погрешно, аз нямам против аржентинеца, много искам да успее при нас, но за момента той е liability за тоя състав. С него няма баланс в средата, защото тактическата дисциплина му е несъществуваща, не си стои на позицията и бърка елементарни подавания, в опита си да играе бързо.
Не споря за ефективноста му при нас. Напълно споделям схващането, че ни е длъжник. Още повече, че аз харесвам Аржентина и аржентинските играчи, и критериите ми за тях, когато се отнася до отбор, който подкрепям, са доста високи.
Просто пиша, че явно идеята на Мареска е била като моята - Халф, дето що-годе има представа как да създаде голова ситуация и дори да я ритне така, че да влезне, да замени такива, за които и двете идеи, по принцип, са чужди.
Относно позицията и изискванията към Фернанадес при нас... Ами аз продължавам да се чудя, как в Националния на Аржентина му намират точната позиция и му задават точните задачи, щото той там е... Да не кажа "главният фактор", но определено е Незаобиколим такъв.
Играе си човека, та се къса. Полезен, както в оф. план, така и в дефанса.
Тъй че... Явно тема за размисъл. Както за нас, така и за Мареска.
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !

Image Image

Потребителски аватар
rhaegar
Контакти:

Мнениеот rhaegar » 22 окт 2024 20:53

KOPScousers написа:За Гравенберх не четеш ли тоя сезон? Момчето мачка наред, няма слаб мач буквално. Няма такъв играч. От Мак съм съгласен, като цяло очаквах доста повече от него, но и далеч не мисля, че и Клоп, и Слот го използват на най-добрата му позиция на терена.

Не, аз знам че Гравенберх играе много силно, просто имам предвид че на позиция като неговата би могъл и Енцо да е полезен. Както каза и Играта, той за Аржентина е мотор, не спира да тича, играе силно в двете фази. Просто при нас не попадна на треньори, които да го накарат да играе по същия начин за клуба. Отделно схемата на Челси не му позволява да играе така, както за националния отбор.

THE G.A.M.E написа:Относно позицията и изискванията към Фернанадес при нас... Ами аз продължавам да се чудя, как в Националния на Аржентина му намират точната позиция и му задават точните задачи, щото той там е... Да не кажа "главният фактор", но определено е Незаобиколим такъв.
Играе си човека, та се къса. Полезен, както в оф. план, така и в дефанса.
Тъй че... Явно тема за размисъл. Както за нас, така и за Мареска.

Аржентина играе без крила, там има двама до себе си, които му позволяват да снове навсякъде и да показва най-силното си качество-неизчерпаем физически запас. Както казах, в Челси можеше да се изгради система около него, ако не беше избухването на Палмър, както и цялостната трансферна политика насочена към взимане на поливалентни играчи, които да могат да играят по двете крила, или като крило и АМС, или като крило и нападател. Още повече че другото лято идват Кендри Паез и Естевао, които с оглед на парите дадени за тях и това, което показват в Южна Америка ще бъдат също налагани. Та в този ред на мисли, Енцо трябва или да започне да играе изключително силно на нетипична за него позиция / роля, или да му се търси трансфер, с който да се покрие добра част от дадените за него пари.

Изображение

Потребителски аватар
1914.1902
Контакти:

Мнениеот 1914.1902 » 27 окт 2024 01:22

Bryan Mbeumo is the first ever Brentford player to be directly involved in 50 Premier League goals for the club.

◉ 29 goals
◉ 21 assists

Тук не се стигна до гол за Брайтън, а започна атака за Уулвс след пресечено подаване и попадение за 2:2.

Изображение

Потребителски аватар
pomiqrat
Контакти:

Мнениеот pomiqrat » 27 окт 2024 19:57

Дузпата за Уест Хям :lol:
4 000 и пак ми задай същия въпрос.

Става въпрос за 1989 г. :lol: :oops: :lol:
Drunken_Master написа:а доходът на глава от населението - 7500 долара годишно (повече, отколкото през 2011 г.)

Drunken_Master написа:България щеше да е 50-60 млн., ако не бяхме под Османско робство.

Потребителски аватар
boabbb
Контакти:

Мнениеот boabbb » 27 окт 2024 20:30

Рядкост е да се види да няма дузпа за подсичане в наказателното поле... Тоя сезон директивата е стабилна.
Леевски, оле :lol: :lol: :lol:

Върни се в “Архив”