Тема за политика - Свят

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

tmanolov
Контакти:

Re: Тема за политика - Свят

Мнениеот tmanolov » 21 окт 2024 13:50

Dust написа:Кремъл какво ги боли курац относно референдума в Молдова? Да не говорим за орките пишещи по форуми, че веднага Русия трябвало да извади оръжие срещу Молдова и да ги изравни със земята.

има огромна рускоезична маса там, точно както в Украйна. както и в Прибалтика, ама те вече са в НАТО - просто сега вече Русия не е онази Русия от 90-те и има претенции, като всеки световен играч. А референдумът там е меко казано доста спорен и от двете гледни точки.

П.С. Туй най-черничкото, са основните региони с бесарабски българи - кво правим с тях, обявяваме ги за копейки ли? Иначе вотът е решен с гласовете от чужбина - искат си хората да са емигранти и твай. Абсолютно следва да се забрани гласуването в чужбина - откъде накъде някакъв бежанец ще определя бъдещето на страната ни (тук говоря основно за България)
Изображение
Непринуден написа:
Не можеш да очакваш глуповато на физически лица като теб да отговаряме юридически.

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Мнениеот Thsmith » 21 окт 2024 13:56

Drunken_Master написа:
Thsmith написа:
Drunken_Master написа:Аха, те били бъдещи терористи. ОК... Изображение

Кое не е така? Някой да не работи нещо там? Освен да си играе на стражари и апаши с Израел? :lol:

Като израстваш сред зулуси, ставаш зулус. Като го правиш сред Арафат и компания, какъв да станеш? Джон Нокс? :lol:

Виж Помияра как яростно те защитава... Изображение

Аз не съм разбрал да имам нужда от защита или да се чувствам притиснат по някакъв начин.
Винаги си казвам каквото мисля и е без значение дали някой го приема или не. Нямам нужда да се изразявам политически коректно или скрупули да кажа каква е истината за мен.

tmanolov написа:
П.С. Туй най-черничкото, са основните региони с бесарабски българи - кво правим с тях, обявяваме ги за копейки ли? Иначе вотът е решен с гласовете от чужбина - искат си хората да са емигранти и твай. Абсолютно следва да се забрани гласуването в чужбина - откъде накъде някакъв бежанец ще определя бъдещето на страната ни (тук говоря основно за България)

Между другото, това е пример за това, че дадени групи не трябва да живеят в една държава. Групи, които се мразят и иамт диаметрално противоположни виждания няма как да бъдат обединени и биха живели по мирно и щастливо с граници.
Говорим естествено за бели хора, дори да са орки, а не за Аладин и 40 те разбойника.
ЕС не трябва да разглежда дори Молдова в такова положение. Ако една държава няма голямо мнозинство, което да иска да направи дадена крачка, тя е безсмислена. След няколко години като везните натежат в другата половина, какво ще ги правят?
Последна промяна от Thsmith на 21 окт 2024 14:00, променено общо 1 път.
[center][wrapimg=]https://s31.postimg.cc/edpbxz4ob/Avatar_250.png[/wrapimg]

Sometimes democracy must be bathed in blood.

A.Pinochet[/center]

Dust
Контакти:

Мнениеот Dust » 21 окт 2024 13:57

Дори и в тези райони процентът против ЕС не е висок
Странно, что в Приднестровье всего 62 процента против ес. И к тому же, если они считают себя независимыми, как голосуют ?

Гледайки резултатите за президент разликата между Санду и проруския настроен Стояногло е доста голяма.
Гриша Ганчев написа:До 15 март 2021-а година ЦСКА ще има нов стадион. Реконструиран, по всички изисквания на ФИФА и УЕФА. Ще бъде най-висока категория.

tmanolov
Контакти:

Мнениеот tmanolov » 21 окт 2024 14:07

Dust написа:Дори и в тези райони процентът против ЕС не е висок
Странно, что в Приднестровье всего 62 процента против ес. И к тому же, если они считают себя независимыми, как голосуют ?

В Приднестровието/Трансистрия молдованите и украинците (самоопределящите се за такива) са над 50% от етническия състав - даже си е много висок процентът нежелаещи. Аз питам за нашите българия в Таврия - те копейки ли са, отказваме ли се от тях?
Thsmith написа:Между другото, това е пример за това, че дадени групи не трябва да живеят в една държава. Групи, които се мразят и иамт диаметрално противоположни виждания няма как да бъдат обединени и биха живели по мирно и щастливо с граници.
Говорим естествено за бели хора, дори да са орки, а не за Аладин и 40 те разбойника.
ЕС не трябва да разглежда дори Молдова в такова положение. Ако една държава няма голямо мнозинство, което да иска да направи дадена крачка, тя е безсмислена. След няколко години като везните натежат в другата половина, какво ще ги правят?

Абсолютно вярно, Смити, не разбирам що се напъваме с такива - ма да не ги изядял путлерчо - ми да ги яде, мен кво ми пука? Мен ме вълнуват само нашите българи - да си ги приберем и от Русия, и от Украйна, и от Молдова. Земя и имоти имаме предостатъчно, хора (бели) нямаме в излишък
Непринуден написа:
Не можеш да очакваш глуповато на физически лица като теб да отговаряме юридически.

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Мнениеот Thsmith » 21 окт 2024 14:17

tmanolov написа:Аз питам за нашите българия в Таврия - те копейки ли са, отказваме ли се от тях?

Аз братя нямам, за теб не знам. Следователно няма нужда се отказвам от нещо, което не е мое. И нищо не им пречи на въпросните да са копейки или не, няма особен означение. Не че не бих се отказал даже и от нашите копейки, но те също не са мой за да се отказвам от тях : )

Що се отнася до хората, мен много ме е яд за кретенската ни политика около Урките. Можеше да се възползваме и с една правилна политика да интегрираме много бели хора в работния процес. Вместо това вкарахме само бюрокрация и пропуснахме златен шанс, който едав ли отново ще имаме.
Почнаха да ги подмятат нагоре на долу, да им търсят хотели и глупости, вместо просто да им се разреши да работят веднага, да се осигурят детски градини и училища за децата и възможност на родителите да се настанят в големите градове за да почнат работа...
[center][wrapimg=]https://s31.postimg.cc/edpbxz4ob/Avatar_250.png[/wrapimg]

Sometimes democracy must be bathed in blood.

A.Pinochet[/center]

Dust
Контакти:

Мнениеот Dust » 21 окт 2024 14:21

Франция връща паспортния контрол по всичките си граници от 01.11.2024 до 30.04.2025

Манолов не мога да схвана питането ти за бесарабските българи в Молдова :)
Последна промяна от Dust на 21 окт 2024 14:27, променено общо 1 път.
Гриша Ганчев написа:До 15 март 2021-а година ЦСКА ще има нов стадион. Реконструиран, по всички изисквания на ФИФА и УЕФА. Ще бъде най-висока категория.

tmanolov
Контакти:

Мнениеот tmanolov » 21 окт 2024 14:25

Thsmith написа:
tmanolov написа:Аз питам за нашите българия в Таврия - те копейки ли са, отказваме ли се от тях?

Аз братя нямам, за теб не знам. Следователно няма нужда се отказвам от нещо, което не е мое. И нищо не им пречи на въпросните да са копейки или не, няма особен означение. Не че не бих се отказал даже и от нашите копейки, но те също не са мой за да се отказвам от тях : )

Що се отнася до хората, мен много ме е яд за кретенската ни политика около Урките. Можеше да се възползваме и с една правилна политика да интегрираме много бели хора в работния процес. Вместо това вкарахме само бюрокрация и пропуснахме златен шанс, който едав ли отново ще имаме.
Почнаха да ги подмятат нагоре на долу, да им търсят хотели и глупости, вместо просто да им се разреши да работят веднага, да се осигурят детски градини и училища за децата и възможност на родителите да се настанят в големите градове за да почнат работа...

Ти си малко опериран от патриотизъм, затова :) За укро-рускоговорящите си прав - направихме ги курортисти, вместо бачкери. Има едни на Попа - интересни канелени сладки правят - не че съм им много фен, но хората са се напънали, отворили са бизнес, бачкат си и с кеф си купувам от тях. Винаги съм уважавал работещите хора
Непринуден написа:

tmanolov
Контакти:

Мнениеот tmanolov » 21 окт 2024 14:27

Dust написа:Франция връща паспортния контрол по всичките си граници от 01.11.2024 до 30.04.2025

Манолов не мога да схвана питането ти за бесарабските българи в Молдова

Идеално :mrgreen: Тъкмо мислех да ходя до сестра ми, сега ще ме откажат - баси, тъкмо влязохме във въздушно-капковия Шенген, пък той да се разпадне...

Питането ми за Молдова е - нашите хора там са най-големите противници на интеграцията в ЕС, заедно с гагаузите, ерго ние отричаме ли се от тях, щото са копейки, или уважаваме избора им и не ревем жусуи пред тая мамалигарска пача Санду?
Непринуден написа:

Dust
Контакти:

Мнениеот Dust » 21 окт 2024 14:30

Нямам абсолютно никаква идея за българите в Молдова те към кои са ориентирани и нищо не съм чел по темата, за това и не мога да ти отговоря.

Потребителски аватар
JimBeam
Контакти:

Мнениеот JimBeam » 21 окт 2024 18:56

Dust написа:Кремъл какво ги боли курац относно референдума в Молдова? Да не говорим за орките пишещи по форуми, че веднага Русия трябвало да извади оръжие срещу Молдова и да ги изравни със земята.

Много голяма наглост има при тези и няма кой да ги мине. Да ми говорят, че в Молдова нямало свободни и честни избори при положение, че в Русия няма от почти 30 години си е най голямата наглост. По-добре да си бяха мълчали по тази тема и е добре Песков, който се изказва по този начин да си върне видеата от последните и предни избори в Русия как лелките пухат бюлетини на купове в урните. Човек който държи властта 30 години и няма реален конкурент за властта и печели с 90% всички избори и тези отрепки да ми говорят къде било нечестно и къде не. Пълни кретени.

Върни се в “Свободна зона”