8 Кръг/Левски - ЦСКА /19.10.2024/ 15:45
Модератори: Модератор ЦСКА, paceto, mistreated, kartago, SkArY_9, delqnski47, slavia_forever, Casper, vaskonti, Madridist, Udoji90
- MASTER_COOL
- Контакти:
Re: 8 Кръг/Левски - ЦСКА /19.10.2024/ 15:45
Дори и първото не ме впечатли от наша страна. Доста опасно разигравахме и позволявахме с пресата им да ни мачкат. Отделно броя на чистите положения бяха за тях. Цяло чудо е, че не вкараха два гола.
[center]Важното е да излезеш с чест ![/center]
Днес видях някои хубави неща през първото полувреме. Играчите не се пестяха и криеха, изнасяхме с разигравания дори при преса от противника и в повеето случаи сполучливо. Купър доказа, че е класен ирач, Делова и Пинто също бяха стабилни. Проблемите дойдоха през второто полувреме, когато отбора отпадна физически и загубихме средата на терена, а оттам дойдоха и проблемите в защита. Допуснахме противника да се настани в нашата половина и да спечели много статични положения (корнери и нарушения), от които се създаваше напрежение в наказателното ни поле. Нападателите ни също допринесоха за това развитие на мача, защото не притесняваха защитатат на домакините и като цяло линиите се изнесоха доста по-близо до нашето наказателно поле.
Не си спомнянм да сме били в такава тежка ситуация и феновете трябва да стоим твърдо зад Томаш и отбора! Притеснително е и тенденцията на съдийските отсъждания срещу отбора. Мисля, че тук трябва да има по-твърда реакция от клуба.
Не си спомнянм да сме били в такава тежка ситуация и феновете трябва да стоим твърдо зад Томаш и отбора! Притеснително е и тенденцията на съдийските отсъждания срещу отбора. Мисля, че тук трябва да има по-твърда реакция от клуба.
- MASTER_COOL
- Контакти:
dedko2022 написа:Днес видях някои хубави неща през първото полувреме. Играчите не се пестяха и криеха, изнасяхме с разигравания дори при преса от противника и в повеето случаи сполучливо. Купър доказа, че е класен ирач, Делова и Пинто също бяха стабилни. Проблемите дойдоха през второто полувреме, когато отбора отпадна физически и загубихме средата на терена, а оттам дойдоха и проблемите в защита. Допуснахме противника да се настани в нашата половина и да спечели много статични положения (корнери и нарушения), от които се създаваше напрежение в наказателното ни поле. Нападателите ни също допринесоха за това развитие на мача, защото не притесняваха защитатат на домакините и като цяло линиите се изнесоха доста по-близо до нашето наказателно поле.
Страхотно мнение. Поздравявам те :)
dedko2022 написа:Днес видях някои хубави неща през първото полувреме. Играчите не се пестяха и криеха, изнасяхме с разигравания дори при преса от противника и в повеето случаи сполучливо. Купър доказа, че е класен ирач, Делова и Пинто също бяха стабилни. Проблемите дойдоха през второто полувреме, когато отбора отпадна физически и загубихме средата на терена, а оттам дойдоха и проблемите в защита. Допуснахме противника да се настани в нашата половина и да спечели много статични положения (корнери и нарушения), от които се създаваше напрежение в наказателното ни поле. Нападателите ни също допринесоха за това развитие на мача, защото не притесняваха защитатат на домакините и като цяло линиите се изнесоха доста по-близо до нашето наказателно поле.
+ 1
Хубаво мнение. Сега слушах по фен тв, прочетох и някои коментатори във фейсбук. Мненията са доста разнопосочни в момента, но това е нормално с оглед на емоциите.
По-скоро съм по-близо до твоето мнение, както обикновено.
За мен Купър например изигра много силен мач. Делова също беше на високо ниво. Пинто направи най-добрия си мач за нас. Като цяло защитата ни се справи добре. Бусато този път сгреши при гола, но същото може да се каже и за играчите пред и зад Макун. Друг е въпросът дали трябва капитанската ни лента да се върти и сменя през мач все едно е и аз не знам какво.
Изключително много критик има към Ето'о този път, но аз не видях да е играл чак толкова слабо. Просто критериите пред него се вдигнаха, но няма как да очакваме от него чудеса и да бъде лидер след като е на 22 и е от около два месеца при нас.
За Ботючи е ясно. Той отново нищо не игра според мен. Друг е въпросът защо Томаш му гласува доверие в такъв мач като титуляр.
Локило отново не игра лошо за мен лично, но трябва да признаем, че Цунами е класен играч и успя да го неутрализира донякъде. Затова ми се искаше да го видим и от другата страна, но Томаш отново го смени, този път поне в 60-тата минута, а не на почивката. Тези прекомерни ротации на Томаш обаче явно не носят необходимия ефект, а напротив май е точно обратното.
При Коялипу има спад спрямо първите му мачове при нас. В началото играеше с по-голямо желание, бореше се повече. Освен това не се вижда колективна игра. В атака и той, и Файтон по традиция играят по-индивидуално.
Относно Исека- игра с желание първото полувреме, но се очаква много повече от него.
Като цяло изиграхме стойностно първо полувреме, даже мисля, че стояхме по-добре от Левски. Те ни играеха на контри и преса но не много дълбока, а ние се опитвахме да контролираме повече и да изграждаме постепенни атаки, но с бързи пасове и повече движение. И ни се получаваше на моменти доста добре. Даже мисля, че това първо полувреме ни беше най-доброто при Томаш досега.
Вече какво стана второ- не знам. Дали отпадаме физически, но ние правим 3-4 смени до към 60-70 минута, а това е почти половин отбор без да броим вратаря.
Защо приехме играта в нашата половина?
Защо не играхме с такова желание и мотивация както първото полувреме?
Това са въпроси основно към треньора.
Нещата може би са навързани и комплексни.... От една страна може да го има физическия аспект, но за мен нещата повече опират до психология, желание и мотивация. И също така е много важно какви точно треньорски смени прави треньорът и как те се отразяват тактически и психологически на играта и настройката на играчите. Лично за мен от тези мачове, които съм гледал досега, Томаш не успява да използва добре дълбочината на състава ни и в хода на мачовете някакси не съумява да направи най-верните ходове, с които да повлияе на изхода на двубоя.
[imghttps://www.facebook.com/photo?fbid=3542266495868071&set=a.637564013005015][/img]
Биха ни заслужено, няма кой знае какво да се коментира в този мач.
Купър рано или късно, щеше да стане капитан, дано това е новия лидер, защото от другите 30 футболисти явно няма такъв.
Купър рано или късно, щеше да стане капитан, дано това е новия лидер, защото от другите 30 футболисти явно няма такъв.
-
- Контакти:
Не мога да си обясня защо сме толкова зле. Да приемем всеобщото мнение във форума, че наистина Фичо е тотален некадърник и е довел играчи, които не си заслужяват парите. Но дори и това да е така (все пак няма да бързам да ги отписвам толкова бързо) то нищо не може да ме убеди, че са чак толкова слаби за ЕФБЕТ ЛИГА. Та при Ганчев мъкнехме какви ли не недоразумения с хронични контузии и свободни агенти. Нима Денис Давидов, Томи Юрич, Укра, Нуно Томаш, Кевин Кубемба, Раул Лое, Пеняранда, Вив Соломон Отабор и десетките други такива са по-добри от Фаетон, норвежците, Купър, Делова, Исека , Локило и тн.? Но с некадърниците на Ганчев колкото и посредствени да бяхме, пак без проблем си хващахме второто място, защото първенството ни е абсолютен т*шак, докато сега по някаква причина се борим за оцеляване и ни правят смешни "мега селекциите" на Септември, Спартак Варна и Славия.
Най-лесно е да прехвърлим вината на треньора, но да се замислим. Тоталният ни крах започна при Маестро. След него беше Белчев, после Стипич, сега и Томаш и при всеки един от тях изглеждахме умопомрачително зле. Явно причината е друга, но каква е тя? Не приемам теорията за "новите играчи", "новият треньор", "нуждата от време", защото от години ни е практика да привличаме всяко лято огромен брой некадърници, а треньорите да ги сменяме през няколко месеца, но никога не сме били в такава дупка, дори не сме били близо до нещо подобно.
Дано се съвземем по-бързо, защото би било наистина лошо ако втора поредна година пропуснем евротурнирите.
Най-лесно е да прехвърлим вината на треньора, но да се замислим. Тоталният ни крах започна при Маестро. След него беше Белчев, после Стипич, сега и Томаш и при всеки един от тях изглеждахме умопомрачително зле. Явно причината е друга, но каква е тя? Не приемам теорията за "новите играчи", "новият треньор", "нуждата от време", защото от години ни е практика да привличаме всяко лято огромен брой некадърници, а треньорите да ги сменяме през няколко месеца, но никога не сме били в такава дупка, дори не сме били близо до нещо подобно.
Дано се съвземем по-бързо, защото би било наистина лошо ако втора поредна година пропуснем евротурнирите.
- MASTER_COOL
- Контакти:
Наистина трябва да се отбележи за Купър. Изигра изключителен мач. Истински мъжкар и стожер в защитата ни. Абсолютна класа. Новият ни капитан и лидер !
BTW Ботючи този мач се представи доста по-добре от Фаетон, който го смени .
- MASTER_COOL
- Контакти:
И тук се съгласявам. Бютучи скоро ще покаже какво може. Фаетон категорично не оправдава трансфера си. Не е лош, но просто не е за нас
dedko2022 написа:BTW Ботючи този мач се представи доста по-добре от Фаетон, който го смени .
Добре, добре, колко да е добре? Отново беше най-слабият :)
Тоя Фаетон, ако си спомняте дойде като чист нападател уж. После ние го направихме крило. А той реално си е най- близо до нещо като флангови нападател, т е. в 4--3-3 трябва да се чувства най-добре, но май играхме един мач с тази схема и той пак не блесна. Отделно няма никакви навици да играе в защита, а един Локило например, ако ви прави впечатление винаги се връща в защита и помага на бека, колкото може.
Просто не виждам какво може повече да направи Фичо при нас. Той направи една селекция в последния възможен момент на играчи с доста завишени трансферни цени и сега ако трябва пак той да го чакаме зимата да прави селекции и да продава играчи. Не, не. На 90 процента няма да е той според мен. Но това означава ръководството в лицето на Златков да се задейства и да намерят нов спортен директор. Все пак има малко време до зимния период.
[imghttps://www.facebook.com/photo?fbid=3542266495868071&set=a.637564013005015][/img]