tmanolov написа:Aronaks написа:
Явно няма българи, които да играят в нашите отбори и затова се взимат масово чужденци. Просто няма работна ръка. А малкото, които има са некачествени и непрофесионални. Само вижте за случая с намушкания младежки национал в Добрич. Той и негови съотборници се прибирали в 7 сутринта от кръчма. За какво въобще говорим.
Хъпцилютно - кофти мат'риал в тази насока, като причините са много, но чужденците не са сред тях. Напротив, именно с чужденците може да се вдигне нивото и на местните. А вече те дали стават - ми гледахме го този филм предостатъчно години с Левски, за да знаем отговора за млеката. И то при положение че нашата школа се води най-продуктивната в Бг. Ама за пето качество футбалерци, за съжаление
Националният нихилизъм е плод на две заблуди - ниска самооценка или прекалено висока самооценка. И е въпрос по-скоро на личностната психология, отколкото на социологията или реална оценка на ситуацията. "Ние сме велики" и "За нищо не ставаме" са две еднакво погрешни оценки. И както казах, става дума по-скоро за личностна психология. А футболът даже не е и точно спорт. Неслучайно го наричат "игра". Само виж какво правят гимнастичките ни на тренировка и футболистите. Мен обаче ми е интересен въпроса за националния нихилизъм. Това е по-важната тема на фона на мача с Люксембург и най-скъпото пето място на "Левски" в историята му. Със селекция, РЕАЛНО (а не на Трансфермаркт), оценена на 20 МИЛИОНА лева. И куп чуждестранници. Пето място. Когато фактите... И не казвай, че виновник за това бил Костов. Или пък Наско. Или Милото. Не казвам, че виновни чуждестраниците. Даже напротив. Особено Роналдо.Той сам реши не помня колко мача.
П.С. Още една причина да си национален нихилист - 25 години пропаганда. В която ви облъчват ежечасно какви сме пропадняци и за нищо не ставаме. А те си вършат далаверките и съсипват страната.
П.С. "Млякото" Марин направи супер приличен сезон при Костов след продажбата на сър Уелтън.