Константин Динев: В “Локо” (Пд) не всичко е пари
Коко Динев вече ще води жена си Емилия на мачове на “Локо”. Константин Динев върна мечтите на феновете на “Локо” (Пд). Новият собственик закупи в началото на годината отбора от Галя Топалова. За 2 месеца “Локо” привлече 12 нови попълнения, сред които освободените от ЦСКА Йордан Тодоров и Кирил Котев. Първата мисия на Динев е да спаси тима от изпадане този сезон. Бившият шеф на “Вихрен” рядко дава интервюта, не обича да говори за пари и за жени. В навечерието на мача с ЦСКА Динев отговори на въпроси на “Труд”.
- Г-н Динев, как се чувствате начело на голям клуб като “Локомотив”?
- След такова посрещане няма как да не се чувствам добре. Това не е просто клуб, това наистина е религия. Убедих се в това.
- Заварихте ли “лошо наследство”?
- В условията на световна финансова криза да управляваш футболен клуб не е лесно. И какво всъщност значи “лошо наследство”? В момента дори гигант като “Манчестър Юнайтед”, който е символ за успехи и финансов просперитет, има задължения...
- Колко платихте за клуба?
- Достатъчно, за да са доволни всички.
- Какви бяха задълженията и погасихте ли ги?
- Май с вас ще си говорим само за пари?! Лека-полека нещата се нормализират, това мога да кажа.
- Знаете ли, че “Локо” е един от клубовете, срещу които има досъдебно производство за осигуровките на футболистите?
- След като съм собственик на клуба, е повече от логично да знам какво поемам. Взел съм мерки.
- Какво спечелихте и какво загубихте от “Вихрен”?
- Спечелих приятели, уважение, хубави спомени. Загубих някой и друг мач, но не се ли научиш да губиш в живота, няма да можеш и да се радваш на победите.
- В Сандански инвестирахте много, но отборът не направи нищо голямо. Съжалявате ли?
- Всеки човек вероятно съжалява за нещо, моята инвестиция във “Вихрен” не е сред тези, за които не искам да се сещам. И друго - в Сандански аз съм си у дома. Дано новата управа в клуба не развали това, което съм направил.
- Стадион “Локомотив” беше даден на концесия на клуба от общината. Какви са плановете ви за “Лаута” и колко бихте инвестирали?
- С моето идване стартирах ремонтните работи на “Лаута”. Аз обичам да се грижа за моята къща. Колкото до конкретна цифра - не мога да преценя, не съм мислил още. Планираме реконструкция, вече са ми представили няколко проекта. Ще избера най-доброто.
- Когато бяхте начело на “Вихрен”, забранихте мачовете на отбора да се включват в тиражите на “Еврофутбол”. Ще го направите ли и сега?
- Не съм мислил по въпроса. Но становището трябва да е на всички футболни президенти.
- Имаше обвинения срещу вас, че играете черно тото?
- Ама вие наистина не ми задавате въпроси, а направо отговори. Представяте ли си да ви кажа: “О, да, разбира се, че играя, всеки ден, и то по няколко пъти!” И какво означава обвинения? Нередно ли е да играеш тото, когато хазартът е легализиран в България? Според мен е нередно да залагаш на срещи на собствения си отбор, а не да играеш изобщо, защото хазартът е развлечение!
- Има ли недоволни играчи от треньора Наджи Шенсой? Някои са се оплаквали от тежките тренировки?.
- Не мисля, че ако има такова нещо, това е сериозен проблем. Треньорът решава какво да прави, на който не му харесва - да си ходи. Аз затова взех Шенсой със себе си в Пловдив. С него работих и във “Вихрен” и съм с отлични впечатления от него и от работата му.
- Как успяхте да убедите Акалски, Кики и Даксон да останат в отбора? Трансферите им в ЦСКА бяха почти договорени.
- И тримата решиха да останат по собствена воля, въпреки че им бяха предложени повече пари в ЦСКА и “Черноморец”. Това ясно говори, че в “Локомотив” не всичко е пари!
- Привлякохте много нови играчи. Но някои като Мурад Хидиуед обаче ви отказаха...
- Във футбола има и “да”, и “не”. Нормално е, така е и в живота.
- Опасявате ли се от варианта “Локомотив” да изпадне от “А” група?
- Естествено че има и такъв вариант. Но аз ще дам всичко от себе си отборът да се спаси.
- Феновете ви посрещнаха като месия.
- Наистина. Сега е моментът да им благодаря. Надявам се, че в края на шампионата ще имат поводи за още по-голяма радост. Стъпка по стъпка ще вървим напред.
- Реално ли е догодина “Локо” да се бори за евротурнирите?
- Реално е догодина да сме в “А” група и да гледаме нагоре.
- Като баща бихте ли завели сина си на мач в България?
- Защо не? Нима не водех жена си на стадиона в Сандански? Разбира се, ние трябва да даваме пример и да правим така, че стадионите да станат по-сигурно място за всички. Нека върнем децата - това наистина звучи достатъчно хубаво, за да бъде кауза.
- Какво става с отбора по водна топка от Сандански - ще продължавате ли да играете?
- Да, разбира се. Направихме този отбор с приятели, само за удоволствие. Сега може за го прекръстим “Локо”! (Смее се.)
- Освен като футболен президент сте широко коментиран и по страниците на жълтата преса...
- Отдавна не обръщам внимание на това, което се пише в тези вестници! Не съм се старал и да ги опровергавам. Може би заради това слуховете за мен набраха такава голяма инерция! Емилия е жената на живота ми! Мисля, че този отговор изчерпва въпроса ви.
Това не е просто клуб, това наистина е религия
Модератори: paceto, Модератор ЛокоПД, Irish stout, kartago, SkArY_9, slavia_forever, Madridist
Това не е просто клуб, това наистина е религия
Локомотив Пловдив е моята душа, Пловдив е моя град ,а Лаута е моя дом !!!
Re: Това не е просто клуб, това наистина е религия
Нямам думи!Коко Динев се очератава най-дейния президент на Локомотив Пловдив!Само за 2 месеца този човек направи неща,които други президенти на други клубове правят за година,минимум! Цялата сграда под козирката и прилежащите и помещения са изумително ремонтирани!Локомотив Пловдив,в момента у нас има може би,най-модерните съблекални!Взеха се около 15 нови играчи между които имена като Котев,Д.Тодоров,З.Лазаров,Чиликов,Дембеле и още дузина класни играчи!Имаме страхотна,нова екипировка на ПУМА,сега и модни,маркови костюми за ръководните хора в клуба.....!Постоянно съдействие и съобразяване с мнението на феновете(не финансово като при жълтурите)!.....Абе изключителен президент който с действията си прави един истински,европейски клуб!Онзи ден,Узунов каза че до началото на новия сезон,ще имаме и абсолютно,обновен стадион!!!!! Какво по хубаво от това за един фен,като вижда че клуба му "Е ЖИВ" истински и както трябва!В такъв случай, не биха ни притеснили нито загуби,нито трудности защото с такъв собственик,лесно проблемите ще изчезнат! Бъди ни жив и здрав КОКО! Всичко което правиш ще ти се върне тройно! Попаднал си в най-свястния клуб не само в Пловдив а въобще!Винаги ще имаш подкрепата на феновете защото правиш всичко което иска един фен за отбора си! До момента има пълни 6 автобуса!Който още не се е записал да побърза!Записването ще продължи днес до 19:30 и утре до 12:00, билетите вече са в Пловдив и утре всеки ще може да си купи!!! ВСИЧКИ В СОФИЯ!
А що се отнася до интервюто,от него си личат две неща,изключителна интелигентност от страна на Динев и кретенската злоба и комплексарщина от страна на лицето взело интервюто и очевидно това лице е явен недоброжелател на Пловдивския гранд! Успех на любимия Локомотив Пловдив в първенството,а утре България за пореден път ще види УНИКАЛНАТА публика на Пловдивския любимец!
А що се отнася до интервюто,от него си личат две неща,изключителна интелигентност от страна на Динев и кретенската злоба и комплексарщина от страна на лицето взело интервюто и очевидно това лице е явен недоброжелател на Пловдивския гранд! Успех на любимия Локомотив Пловдив в първенството,а утре България за пореден път ще види УНИКАЛНАТА публика на Пловдивския любимец!
Наистина с действията си до сега Коко Динев заслужава едно голямо уважение и подкрепа от нас верните фенове на отбора на град Пловдив. Дано така продължава и за напред.
пп. последните два коментара показват големия страх от Пловдивския любимец.

[offtopic]ЛОКО ПЛОВДИВ Е ЕДИН!!![/offtopic]
- za nas e toj religiq
- Контакти:
fena написа:Наистина с действията си до сега Коко Динев заслужава едно голямо уважение и подкрепа от нас верните фенове на отбора на град Пловдив. Дано така продължава и за напред.
Не омаловажавам това което прави за вас и се радвам КОЛКОТО И ДА НЕ ТИ СЕ ВЯРВА ! Просто не е наясно с религията човека

- napred_trizvezdni_1948
- Контакти:
fena написа:Наистина с действията си до сега Коко Динев заслужава едно голямо уважение и подкрепа от нас верните фенове на отбора на град Пловдив. Дано така продължава и за напред.
За какъв страх говориш човече, утре ще си останете само с нахъсването, иначе се надявам да стане добър мач и да имате поне 500 човека на армията.

ЦСКА безкрайно аз обичам, ЦСКА е в моето сърце, таз любов не ще умре.
za nas e toj religiq написа:Тоя се е объркал нещоВ пловдив има една религия и тя е ЖЪЛТО ЧЕРНА
Ами след далечната 1989-та когато официално си отиде БКП(покровителя ви) се вижда кой-колко струва и ква религия сте вие жълтите?! кръгла нула! И понеже жълтурите сте по статистиките,вижте какво сте вие след "бай тошо" и какво е Ллокомотив Пловдив!? Очаквам сега атаки от рода"ако не беше този и ако....................." самоче тогава ще почне пак една "полемика" а темата е друга! Истината е че в момента,след всичко което преживя Пловдивското Локо,сега клуба отново има мощен и милеещ за клуба президент и собственик,което е добре не само за феновете на този легендарен клуб а въобще за футбола ни!Подобни хора заслужават само адмирации! Коко Динев е един от малкото хора у нас който дава много за футбола,редом с Гриша Ганчев,Митко Събев,Гигов и Венци Стефанов! Голямо Браво на тези хора! Без тях вече нямаше да има дори и този смешен футбол който от години е в нашата страна!
- za nas e toj religiq
- Контакти:
Оаквам сега атаки от рода"ако не беше този и ако.....................
Мисля че със следващя пост уточних че нямам нищо против него

Мисля че със следващя пост уточних че нямам нищо против него

napred_trizvezdni_1948 написа:fena написа:Наистина с действията си до сега Коко Динев заслужава едно голямо уважение и подкрепа от нас верните фенове на отбора на град Пловдив. Дано така продължава и за напред.
За какъв страх говориш човече, утре ще си останете само с нахъсването, иначе се надявам да стане добър мач и да имате поне 500 човека на армията.
Абе ти не разбра ли че на нас утре въобще не ни пука от резултата?Да,аз също очаквам загуба но е футбол и дай-боже и ние да вземем нещо!А по въпроса колко ще бъдем,от сега ти гарантирам около 1500 души! Запомни го и утре те чакам ако си истински мъжкар да се включиш и да го признаеш!Ако не,то си е за твоя сметка!Ние не сме много долюбван отбор от много от журналята но фактите са си факти и утре отново ще докажем че сме неповторими и не дай си боже при евентуален ,негативен резултат ще видиш,как се подкрепя отбор,независимо от това дали губи или не!Вие особено,го знаете много добре а и не само вие!Само аплодисменти и добри пожелания за господин Динев!
Последна промяна от fire на 26 фев 2010 21:34, променено общо 1 път.
- child in time
- Контакти:
za nas e toj religiq написа:Тоя се е объркал нещоВ пловдив има една религия и тя е ЖЪЛТО ЧЕРНА
Хей уважавам Ботев но дай да не се обиждаме! Колкото вие смятате вашия Ботев за религия така и нашия Локомотив е за нас такава с не по - малка сила! Уважение за уважение!
БюрекOFF и Цветан перфектните НЕпознати! 

- child in time
- Контакти:
Angoff написа:Дойде един убиец,тарикат,мошенник и наркодилар и феновете на локото почнаха да му целуват краката гръмнаха го (че трябваше по-рано) ... сега идва един чалгаджия с вид на вчерашно кюфте казва им 2-3 мили думи и феновете на локото пак свалят гащите ... драги локомотивци разликата от вас до феновете на БОТЕВ ( ПД ) е огромна в полза на ботевистите ... дай боже повече такива фенове като на Ботев !!!
Виждам!

БюрекOFF и Цветан перфектните НЕпознати!