miro_rz написа:Какви измислени клипове качваш, съдията само и единствено свири в наша полза. Това каченото е измислица.
Искам чичо ни Хонда да ги изкоментира.
Аз не съм бивш международен съдия или действащ съдия - има и такива във форума . Ако някой колега иска може да се включи в дискусията. Като се има предвид вече доста напредналата ми възраст зрението ми не е такова,каквото беше преди 30-40 години, но виновно е ЕГН:
Ще коментирам посочените от теб ситуации и как аз бих ги отсъдил ,ако аз бях съдия.
Ситуация 1- тук има използване на ръцете и от двамата играчи , като първи използва ръцете си играча в зелено. В тази ситуация аз не бих свирил нищо, може да се даде и фаул за Левски.
Ситуация 2 - тук нещо си се объркал . Кабаков във въпросната ситуация даде фаул за Лудогорец( дори е включена в компилацията на Левски ) , освен дърпането на Рик от ван дер Каап, аз виждам и непозволено използване на на ръце от Сон в двубоя му с Алдаир, след като губи топката. Аз във въпросната ситуация бих дал авантаж.
Ситуация 3 - тук аз лично не виждам удар с лакът , има така наречено "натискане", ясно се вижда и опъването на фланелката на играча на Лудогорец. Аз не виждам никакви основания за картон. Аз бих отсъдил в тази ситуация фаул за Лудогорец и толкова.
Ситуация 4 - тук съм съгласен с теб - несвирен фаул за Лудогорец. Аз бих дал фаул за Лудогорец.
Ситуация 5- тук аз не виждам използване на "прекомерна" агресия , не виждам влизане с коляно или бутоните напред (чк) . Фаул в нападение и толкова. Не коментирам ,че съдейки по движението на тялото на Колев ,най-вероятно е бил блъснат в гръб от играча на Лудогорец,който е зад него . Никой не скача така че да влезне в контакт с плаващите ребра и бъбреците. Всеки ,който е бил удрян там знае ,че е доста болезнено. Но вече писах,че един съдия отсъжда това ,което вижда, а не това той си мисли ,че се е случило,но не го е видял. В тази ситуация аз бих дал фаул в нападение( за Лудогорец) и толкова. Не виждам основания за показване на картон.
Ситуация 6 - тук аз виждам борба "рамо в рамо" ,която във футбола е позволена. Алдаир изблъсква Видал като влиза със своето рамо в рамото на Видал - това е позволено според Правилника. Аз тук не виждам нарушение на правилника.
Ситуация 7- тук за съжаление нямам мнение - гледах безброй пъти ситуацията ,но от това качество не мога да кажа еднозначно дали има настъпване или не . Ако има настъпване - фаул. Дали топката излиза в тъч - от тази камера не става ясно дали топката пресича тъчлинията с целия си обем. от тв излъчването ,като че ли да. Но за това има страничен съдия
Надявам се да съм ти бил полезен ;)