efbet Лига: Лудогорец (Разград) - Левски (София), Събота от 21:15 ч.

Модератори: TodorT, paceto, modor, kartago, SkArY_9, rhaegar, Rivaldo10, ntodorov, slavia_forever, Madridist

honda
Контакти:

Re: efbet Лига: Лудогорец (Разград) - Левски (София), Събота от 21:15 ч.

Мнениеот honda » 20 авг 2024 10:00

miro_rz написа:Какви измислени клипове качваш, съдията само и единствено свири в наша полза. Това каченото е измислица.
Искам чичо ни Хонда да ги изкоментира.

Аз не съм бивш международен съдия или действащ съдия - има и такива във форума . Ако някой колега иска може да се включи в дискусията. Като се има предвид вече доста напредналата ми възраст зрението ми не е такова,каквото беше преди 30-40 години, но виновно е ЕГН:
Ще коментирам посочените от теб ситуации и как аз бих ги отсъдил ,ако аз бях съдия.
Ситуация 1- тук има използване на ръцете и от двамата играчи , като първи използва ръцете си играча в зелено. В тази ситуация аз не бих свирил нищо, може да се даде и фаул за Левски.
Ситуация 2 - тук нещо си се объркал . Кабаков във въпросната ситуация даде фаул за Лудогорец( дори е включена в компилацията на Левски ) , освен дърпането на Рик от ван дер Каап, аз виждам и непозволено използване на на ръце от Сон в двубоя му с Алдаир, след като губи топката. Аз във въпросната ситуация бих дал авантаж.
Ситуация 3 - тук аз лично не виждам удар с лакът , има така наречено "натискане", ясно се вижда и опъването на фланелката на играча на Лудогорец. Аз не виждам никакви основания за картон. Аз бих отсъдил в тази ситуация фаул за Лудогорец и толкова.
Ситуация 4 - тук съм съгласен с теб - несвирен фаул за Лудогорец. Аз бих дал фаул за Лудогорец.
Ситуация 5- тук аз не виждам използване на "прекомерна" агресия , не виждам влизане с коляно или бутоните напред (чк) . Фаул в нападение и толкова. Не коментирам ,че съдейки по движението на тялото на Колев ,най-вероятно е бил блъснат в гръб от играча на Лудогорец,който е зад него . Никой не скача така че да влезне в контакт с плаващите ребра и бъбреците. Всеки ,който е бил удрян там знае ,че е доста болезнено. Но вече писах,че един съдия отсъжда това ,което вижда, а не това той си мисли ,че се е случило,но не го е видял. В тази ситуация аз бих дал фаул в нападение( за Лудогорец) и толкова. Не виждам основания за показване на картон.
Ситуация 6 - тук аз виждам борба "рамо в рамо" ,която във футбола е позволена. Алдаир изблъсква Видал като влиза със своето рамо в рамото на Видал - това е позволено според Правилника. Аз тук не виждам нарушение на правилника.
Ситуация 7- тук за съжаление нямам мнение - гледах безброй пъти ситуацията ,но от това качество не мога да кажа еднозначно дали има настъпване или не . Ако има настъпване - фаул. Дали топката излиза в тъч - от тази камера не става ясно дали топката пресича тъчлинията с целия си обем. от тв излъчването ,като че ли да. Но за това има страничен съдия
Надявам се да съм ти бил полезен ;)

Aronaks
Контакти:

Мнениеот Aronaks » 20 авг 2024 10:58

miro_rz написа:Какви измислени клипове качваш, съдията само и единствено свири в наша полза. Това каченото е измислица.

Добре бе пичове, не ви ли писна да ставате шампиони вече 13 години по този начин. Не стига, че имате най-много финанси, най-добрите играчи, но и цялата държавна футболна машина е поставена на ваше разположение, само и само да сте шампиони. Какво печелите от това? Нито сте увеличили фенската си маса в България, нито играете в ШЛ. Ставайте шампиони по честен път, с игра, без тази подкрепа. Не ви ли омръзна???

danon
Контакти:

Мнениеот danon » 20 авг 2024 11:19

honda написа:

Аз не съм бивш международен съдия или действащ съдия - има и такива във форума . Ако някой колега иска може да се включи в дискусията. Като се има предвид вече доста напредналата ми възраст зрението ми не е такова,каквото беше преди 30-40 години, но виновно е ЕГН:
Ще коментирам посочените от теб ситуации и как аз бих ги отсъдил ,ако аз бях съдия.
Ситуация 1- тук има използване на ръцете и от двамата играчи , като първи използва ръцете си играча в зелено. В тази ситуация аз не бих свирил нищо, може да се даде и фаул за Левски.
Ситуация 2 - тук нещо си се объркал . Кабаков във въпросната ситуация даде фаул за Лудогорец( дори е включена в компилацията на Левски ) , освен дърпането на Рик от ван дер Каап, аз виждам и непозволено използване на на ръце от Сон в двубоя му с Алдаир, след като губи топката. Аз във въпросната ситуация бих дал авантаж.
Ситуация 3 - тук аз лично не виждам удар с лакът , има така наречено "натискане", ясно се вижда и опъването на фланелката на играча на Лудогорец. Аз не виждам никакви основания за картон. Аз бих отсъдил в тази ситуация фаул за Лудогорец и толкова.
Ситуация 4 - тук съм съгласен с теб - несвирен фаул за Лудогорец. Аз бих дал фаул за Лудогорец.
Ситуация 5- тук аз не виждам използване на "прекомерна" агресия , не виждам влизане с коляно или бутоните напред (чк) . Фаул в нападение и толкова. Не коментирам ,че съдейки по движението на тялото на Колев ,най-вероятно е бил блъснат в гръб от играча на Лудогорец,който е зад него . Никой не скача така че да влезне в контакт с плаващите ребра и бъбреците. Всеки ,който е бил удрян там знае ,че е доста болезнено. Но вече писах,че един съдия отсъжда това ,което вижда, а не това той си мисли ,че се е случило,но не го е видял. В тази ситуация аз бих дал фаул в нападение( за Лудогорец) и толкова. Не виждам основания за показване на картон.
Ситуация 6 - тук аз виждам борба "рамо в рамо" ,която във футбола е позволена. Алдаир изблъсква Видал като влиза със своето рамо в рамото на Видал - това е позволено според Правилника. Аз тук не виждам нарушение на правилника.
Ситуация 7- тук за съжаление нямам мнение - гледах безброй пъти ситуацията ,но от това качество не мога да кажа еднозначно дали има настъпване или не . Ако има настъпване - фаул. Дали топката излиза в тъч - от тази камера не става ясно дали топката пресича тъчлинията с целия си обем. от тв излъчването ,като че ли да. Но за това има страничен съдия
Надявам се да съм ти бил полезен ;)

Аз съм от Левски също, ама да пишеш такива глупости на видими ситуации ... особено първата и шестата, двете са фалове ... в първата играча на Лудогорец изпреварва Сангаре и той използва ръцете си да се пребори за топката. На Алдаир да напишеш, че играе рамо в рамо като видимо го бие отстрани с ръка. Иначе ясно, че Кабаков чакаше да свири нещо за Лудогорец и без да се замисля се насочи към бялата точка при засадата, въпреки че видимо Пламен Андреев беше играл с топката преди нападателя на Лудогорец. А в последната ситуация с Алекс Колев в наказателното поле щяха да го викат на ВАР и да отсъди дузпа за Лудогорец, въпреки че за мен такава правилно не се отсъжда. Но нека това не ни кара да гледаме със сини очила на всяка ситуация

honda
Контакти:

Мнениеот honda » 20 авг 2024 11:49

danon написа:Аз съм от Левски също, ама да пишеш такива глупости на видими ситуации ... особено първата и шестата, двете са фалове ... в първата играча на Лудогорец изпреварва Сангаре и той използва ръцете си да се пребори за топката. На Алдаир да напишеш, че играе рамо в рамо като видимо го бие отстрани с ръка. Иначе ясно, че Кабаков чакаше да свири нещо за Лудогорец и без да се замисля се насочи към бялата точка при засадата, въпреки че видимо Пламен Андреев беше играл с топката преди нападателя на Лудогорец. А в последната ситуация с Алекс Колев в наказателното поле щяха да го викат на ВАР и да отсъди дузпа за Лудогорец, въпреки че за мен такава правилно не се отсъжда. Но нека това не ни кара да гледаме със сини очила на всяка ситуация

Всеки има право на мнение.
Виж внимателно ситуация 1- първо играча в зелено бута Сангаре с дясната си ръка, в един момент и двамата използват ръцете си и губят за кратко равновесие , но Сангаре по бързо си го възстановява . Все пак е доста по-тежък. .
За ситуация 6 - за мен няма нарушение на Алдаир. За мен това е влизане "рамо в рамо" , ръката на Алдаир е свита и прибрана до тялото т.н. "дълго рамо" ( пробвал ли си някога да избуташ някой със свита ръка?) - двамата играчи са приблизително на една височина. Бутането е в рамото ,а не под него в плаващите ребра. Не и бутане в гърба. За мен тук няма непозволена игра.
Мога да ти изброя доста по-стари футболисти ( включително и наши легенди) ,на които това беше основен начин да печелят единоборствата.

Потребителски аватар
metodito
Контакти:

Мнениеот metodito » 20 авг 2024 14:31

alexdb написа:Аз не казвам, че сме играли зле, а че досега с пускането на Сангаре срещу вече изморени противници просто летяхме в края на мачовете. Сега се получи обратното.
[/quote]
Да. И забеляза ли, че имаше поддържащи функции в атаката? Алекс беше на върха ѝ. А той е далеч по-лесен за опазване.

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 20 авг 2024 17:39

Aronaks написа:Добре бе пичове, не ви ли писна да ставате шампиони вече 13 години по този начин. Не стига, че имате най-много финанси, най-добрите играчи, но и цялата държавна футболна машина е поставена на ваше разположение, само и само да сте шампиони. Какво печелите от това? Нито сте увеличили фенската си маса в България, нито играете в ШЛ. Ставайте шампиони по честен път, с игра, без тази подкрепа. Не ви ли омръзна???
Всъщност, имаше периоди/години, когато наистина играеха феноменален футбол. Не само у нас ...
Примерно при първият престой на Дерменджиев и при Бат' Стойчо, в Европа пречукаха доста именити и по-принцип - костеливи орехи за нашата черга.
А с откровени Грандове, направо си се надиграваха и определено не се изложиха ...

Макар и тогава да имаше скандални съдийски решения, не можем да кажем на "черното-бяло", хората си цъкаха много класен и хубав футбол.
Ама в последните няколко сезона, реферският толеранс, наистина им дава преимуществото, което нямат "черно-на бяло" на терена.
Това вече наистина е дразнещо ...
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !

Image Image

Потребителски аватар
1914.1902
Контакти:

Мнениеот 1914.1902 » 20 авг 2024 18:43

За възпламеняване на бомбички в сектора, на основание чл.37, ал.1, т.22.2, б. Б от ДП /2024/2025/ – ДК наказва ПФК "Левски" гр. София с имуществена санкция в размер на 1000 лева.

За хвърлени множество предмети на терена, на основание чл.37, ал.1, т.4, б. А, предложение 2 от ДП /2024-2025/, ДК наказва ПФК "Левски" гр. София с имуществена санкция в размер на 2000 лева.

За обидни и нецензурни скандирания, на основание чл.37, ал.1, т.26, б. Б от ДП /2024/2025/ – ДК наказва ПФК "Левски" гр. София с имуществена санкция в размер на 3000 лева.

За увреждане на материална база, на основание чл.37, ал.1, т.6, б. Б от ДП /2024/2025/ ДК наказва ПФК „Левски“ гр. София с имуществена санкция в размер на 2000 лева.

За издигане на символи подлежащи на санкциониране съобразно правилата на УЕФА от публиката на ПФК "Левски" гр. София, на основание чл.37, ал.4 и във връзка с чл. 16, ал.4, т.1 от ДП на БФС 2024/2025 ДК наказва ПФК "Левски" гр. София с имуществена санкция в размер на 19 000 лв.

ДК задължава ПФК „Левски” гр. София да възстанови щетите на стадион „ХювефармаАрена” гр. Разград съгласно чл.38, ал.1 от ДП /2024/2025/.

Потребителски аватар
glarus_ds
Контакти:

Мнениеот glarus_ds » 20 авг 2024 21:59

Тия са откачени, тия хиляди ги нямат за нищо
CHELSEA

Потребителски аватар
TristaNNN
Контакти:

Мнениеот TristaNNN » 21 авг 2024 23:39

Абе, има ли мач, след който да не ни дерат по подразбиране ...
...За обидни и нецензурни скандирания, на основание чл.37, ал.1, т.26, б. Б от ДП /2024/2025/ – ДК наказва ПФК "Левски" гр. София с имуществена санкция в размер на 3000 лева.
[offtopic]
ludnicaaa написа:Тоя ми скапа деня закво ми беше да чета тва интервю тъкмо свикнах с мисълта че сме ЦСКА тоя ся да ми каже че сме Литекс
:mrgreen:[/offtopic]

Върни се в “Левски”