Летни олимпийски игри Париж 2024 - обща тема

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Red_Neck
Контакти:

Re: Летни олимпийски игри Париж 2024 - обща тема

Мнениеот Red_Neck » 09 авг 2024 12:48

Ти може да не си, но много "етнически българи" са. Нали трябва да се угоди на мнозинството ;)))
Като изключим пенсиите, твоят проблем с вноса на олимпийски медалисти какъв е точно?
Успя ли да го формулираш вече?
"Левски срещу мракобесието - борба на волята срещу системата, доброто срещу злото! Това е заложено при нас. Отборът на народа срещу апарата, най-общо казано."
Из размислите на един „Дисидент“, или Как отборът на МВР и ДС пребори комунизма.

Ponko

Мнениеот Ponko » 09 авг 2024 15:00

Голяма реване, че играят чужденци... има и украинец не е ли политкоректно. Сега е модерно. Какъв е проблема? Нали печелят медали, не е само да взимат пари, а има и резултати. Като гледам французите и немците гледат и подкрепят печките и турците в отборите си. А те там хич не са малко.

rane
Контакти:

Мнениеот rane » 09 авг 2024 15:10

Дано днес България се поздрави с още поне 2 златни медала!
Петко Славейков: "Не сме народ! Не сме народ, а мърша,
пак ще кажа и с това ще да свърша."

ReBorn1982

Мнениеот ReBorn1982 » 09 авг 2024 15:11

Red_Neck написа:Като се замисли човек, в нашите условия професионалният спорт е малко като земеделието :))
Всеки мрънка, че не е ОК, ама никой не ще да се занимава с него :)))

В този ред на мисли, да попитам г-да мрънкачите, кой от вас е съгласен детето му да се занимава професионално с някой от спортовете "вносители" и ако има такива, в кой спорт? :)))

Като няма желаещи да тренират, просто закриваме спорта. Какъв е проблемът ???

Като внесеш дагестанци, кубинци, иранци, украинци и т.н., желаещите няма да се увеличат. Българските деца могат да се запалят от хора като Стефка Костадинова, Валентин Йорданов и т.н. (говорим за спорта извън футбол, там е малко по-различно). От българския пример.

Потребителски аватар
Pichichi
Контакти:

Мнениеот Pichichi » 09 авг 2024 15:32

По принцип нямам против чужденци да печелят медали за нас но определено имам
против безконтролното и безочетно харчене на бюджетни пари от федерации генерриащи:
корупциоанни скандали; допинг скандали; връзкарщина и шуробаджанащнина; расистки скандали;
криминални дела и прояви и ...
Вземат парите от министерството и какво получава обществото с/у тези пари?
Наистина не знам кой е правилния път но за мен ако си професионален спортист то трябва да имаш
клуб който трябва да е на пазарен принцип и да си изкарва парите (спонсори, търговска дейност, печелба от базата).
Спортните учлища също ми изглеждат отживелица и по-скоро грешен модел като гледам силните спортни нации.
Не знам дали не трябва да бъдат закрити и децата да си учат в нормални училища където ако не си изкарват
минимален успех даже да не ги пускат да тренират. Това е напълно обратно на сегашната система при нас
където ако детето в 4/5/6 клас (т.е. около 11/13 г.) родителите му не се съгласят да отиде в спортното става
"ненадежден" за треньора и клуба. Започват да не го пускат да играе а само ходи на тренировки и в крайна
сметка огромен процент деца се отказват и на тренировки да ходят.
Министерстовото на спорта да отваря едни национални програми за спортовете които е решило
да развива, да събира талантливите деца в центрове където живеят и тренират. Да ги издържа.
Да си учат в нормални училища (може с друга програма) с изисквания за успех иначе отпадат от програмата.
Не дава пари на чичковци и лелки във федерации а ги дава за собствените си програми.
Ако даден младеж не иска да е в програмата а да си тренира/играе за клуба няма проблем. Ако е кадърен
трябва да е национал дори и да не е включен в програмата на министерството за даден спорт.
Последна промяна от Pichichi на 09 авг 2024 15:35, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Pichichi
Контакти:

Мнениеот Pichichi » 09 авг 2024 15:33

ReBorn1982 написа:...

....

Аз съм съгласен но да се закрие и федерацията а не няколко човека "персонал" да си чакат парите от министерстовото.

Потребителски аватар
Red_Neck
Контакти:

Мнениеот Red_Neck » 09 авг 2024 15:44

ReBorn1982 написа:
Red_Neck написа:Като се замисли човек, в нашите условия професионалният спорт е малко като земеделието :))
Всеки мрънка, че не е ОК, ама никой не ще да се занимава с него :)))

В този ред на мисли, да попитам г-да мрънкачите, кой от вас е съгласен детето му да се занимава професионално с някой от спортовете "вносители" и ако има такива, в кой спорт? :)))

Като внесеш дагестанци, кубинци, иранци, украинци и т.н., желаещите няма да се увеличат. Българските деца могат да се запалят от хора като Стефка Костадинова, Валентин Йорданов и т.н. (говорим за спорта извън футбол, там е малко по-различно). От българския пример.

Обясни ми като на шестгодишен, защо "българското дете" непременно трябва да се запали по даден вид спорт от "българския пример". ;)) В Тубата да няма рестрикции за чужденци? :))))
Ще ти кажа нещо под секрет, децата обикновено се "палят" от среда. Когато вече го ИМА интересът, търсят модели. Ама модел съвсем спокойно може и да е баща/майка/приятел/учител по физическо, .... не е нужно да е Стефка или Вальо. Важно е да има среда, условия и малко желание.

Колкото до идиотията да закриваме цели спортове, само защото нямаме успехи в тях или няма желаещи да се занимават професионално, това е поредния ти фишек!
Явно не правиш грам разлика между "масов" и "професионален" спорт ("високо спортно майсторство", ако предпочиташ :)) ).
Почти всички видове спорт (с много малки изключения) са полезни за здравето, .... стига да не се захванеш професионално и да гониш резултати. И обратно, 9 от 10 професионални спортисти страдат от здравословни проблеми след отказване.
"Левски срещу мракобесието - борба на волята срещу системата, доброто срещу злото! Това е заложено при нас. Отборът на народа срещу апарата, най-общо казано."
Из размислите на един „Дисидент“, или Как отборът на МВР и ДС пребори комунизма.

Потребителски аватар
rhaegar
Контакти:

Мнениеот rhaegar » 09 авг 2024 15:52

Pichichi написа:По принцип нямам против чужденци да печелят медали за нас но определено имам
против безконтролното и безочетно харчене на бюджетни пари от федерации генерриащи:
корупциоанни скандали; допинг скандали; връзкарщина и шуробаджанащнина; расистки скандали;
криминални дела и прояви и ...

Аз съм на принципа, че на тия бездарни лапачи из всякакви федерации не трябва да им се дава нищо, ама нищо. Или ако го има, да е само за условия за подготовка и тренировки на деца. Навършиш ли 16, щом си талантлив спортист, ще си намериш спонсори. Не да имаме федерация по спускане с шейни, да им дават 500к за подготовка и на Олимпиадата в Сочи, Станислав Беньов да е предпоследен, единствено пред някакъв дето се преби по улея и финишира без шейната си. И да го бие Бруно Банани oт Тонга с 5 секунди преднина.
Blue_Girl написа:Аз мисля, когато се налага

Изображение

ElCapitana_Puyol

Мнениеот ElCapitana_Puyol » 09 авг 2024 15:58

Туй последното беше култово. Реджи килър разцепи мрака с африканеца. :mrgreen:
Рашка капут, Буданов салют ! Изображение

Потребителски аватар
Red_Neck
Контакти:

Мнениеот Red_Neck » 09 авг 2024 16:05

Абсолютно.
За съжаление, голяма част от "бездарните лапачи" във федерациите са бивши техни кадри, които не могат на 2 магарета сено да разделят, защото в 5-ти клас са заев@ли образование за да стават "спортисти". От такива какво да очакваш?
За мен в ММС трябва да се реже издъно, .... ама и там са все "бивши", та с две думи - параграф 22.
Държавната пара трябва да слезе в училищата и по кварталите.

rhaegar написа: Не да имаме федерация по спускане с шейни, да им дават 500к за подготовка и на Олимпиадата в Сочи, Станислав Беньов да е предпоследен, единствено пред някакъв дето се преби по улея и финишира без шейната си. И да го бие Бруно Банани oт Тонга с 5 секунди преднина.

Майтапа настрана, ама имам някакъв много мъглив, детски спомен от една Зимна. Бяхме изпратили екипаж на двойка бобслей. За съжаление в България нямало улей и те тренирали с някакъв макет на площадка само забутване :))
В забутването бяха в топ 3, ама след първата контрола, .... майко мила - не можеха да вкарат боба в пътя :))))

Върни се в “Други спортове”