Виж ся. Не ти чета мненията от горе до долу, ама общо-взето... Ти и за Пригожин така говореше, и за Навални, после и за една камара други неща. Оня ден написа, че нямало украински зверства срещу цивилните в Донецк и т.н. Точно ти да ми говориш за източници... няма нужда.
И въобще е доста лицемерно, ти като гражданин на САЩ, да ми лееш крокодилски сълзи за случващото се в Украйна. Не за друго, а защото твоята държава е с огромен пръст руснаци и руснаци да се бият в момента. Само за сведение... ;)
Войната в Украйна
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
- Drunken_Master
- Контакти:
Re: Войната в Украйна
THE G.A.M.E написа:Наименованията "булгар", "болгар", "балгар", "бугхар, "блкхар" и подобни, датират още от "преди Христа".

paceto написа:Drunken_Master написа:Виж ся... обяснявал съм го хиляди пъти. Първо... самият факт, че Зеленски не е пожелал независимо разследване относно Буча... Нали? Второ... аз не гледам подобни работи, понеже не ми става приятно. Ми, извинявай, ама... не съм като един твой много добър приятел, който постоянно поства разни разчленени хора, откъснати крака, уши, ръце, курове и прочее и им се кефи. На края на всеки коментар има "шаляляляляля". Очевидно много яко му става от кървища и т.н. Ми... аз се дървя на красиви жени със стегнато тяло. А не на кръв и кости....
Като не гледаш такива неща тогава не влизай в защитна реакция на руснаците за тези зверства. Просто си мълчи или поне кажи, че не е правилно и се възмущавай така както го правиш като е от другата страна, а не да ми излизаш кой какво искал, кой какво не искал. Когато не си запознат с нещо добре просто не влизаш в дискусия и не влизаш в защита на еди си коя страна. Толкова е просто, а и логично.
Ужким не гледаш такива видеа, но си пръв да пуснеш някакви такива видеа или нови, когато украинците са замесени. Там обаче нямаш съмнения и то грам, но видиш ли стане ли обратното почваш да сучеш и да носиш от 100 кладенеца вода. Просто не го прави и проблем няма да има, ама ти все едно си длъжен да изкараш руснаците някакви светини и как разбираш ли не правят такива неща. Ами правят и двете страни правят, а украинците що да не правят? Ти за почти 3 години война ще си се променил драстично особено ако си бил на фронта дълго време или пък са загинали твои близки и роднини? Всеки човек ще премине през подобен катарзис ако премине през такива събития в живота си. Ти например няма ли да се озлобиш ако ти избият цялото семейства в такава война и останеш сам или викаш ще си някакъв миротворец и като попаднеш на такива отрепки ще ги посрещнеш с хляб и сол? Еми постави се на мястото на защитника поне за малко и може и да разбереш защо постъпват и те така, ама то във всяка една армия има всякаква паплач и не всичко е по заповед отгоре.
Сега не си мисли, че Путин или някой от големите по военните етажи на властта е наредил да се избиват цивилни в Буча например. Еми не, това го е решил някой командир на място или някоя част действа на своя глава. Достатъчно е някой да им каже само "Събирайте информация по всякакъв начин и на всяка цена" и подобни болни мозъци само това чакат и го разбират погрешно т.е. да ги измъчват до смърт и дори да ги избиват за назидание, за да може друг да каже нещо ако знае. Никой нормален човек няма да одобри подобни дела нито ако са руснаци, украинци или някакви други, но не е толкова нелогично ако погледнеш голямата картина.bubka написа:Че то това от край време е основната теза - колко уникално добри са украинците, как нищо лошо не правят и тем подобни.
Това е най-голямата глупост, която съм чел в последно време. Не те знам къде и какво си чел и чул, ама аз поне такива неща не съм виждал още повече пък да съм твърдял. Много пъти съм казвал още с началото на войната, че не вярвам нито на украинците нито на руснаците особено що се касае до брой загинали. Всеки си прави пропагандата и завишава цифрите както си иска и бил се съгласил с украинските цифри само ако влизат загинали, ранени, пленени, избягали, но не и само мъртви както ги изкарват. Като цяло повечето статистики си го пишат като Загуби, а това включва именно всички тези изброени неща понеже както и да го погледнеш това са загуби на хора, които не са годни за военна служба или ще се върнат след месеци лечение.
И да, Русия е агресора, а не Може да е агресора. Не може да обвиняваш трети човек за деянието на втори. Все едно да убиеш човек и да обвиняваш някой друг, не идва въобще тази теза. Това за провокацията на запада си е идеалната опорка на Русия в опит да се оправдае, ама явно те са много глупавите, за да се вържат. Като цяло Русия винаги се оправдаваше с нещо през последните години и все някой друг им е виновен само те не. То и Хитлер обвиняваше запада с провокации и заради това нападнал Полша и разпали войната. Диктаторите винаги ще си търсят някъде другаде причина за действията само не и в себе си понеже е длъжен да защити това, което иска да направи като цяло.
За първото - това е мега яко застъпена теза сред всякакви индивиди с укро знамето на профила си и всякакви производни на тях,плюс медии и т.н. Едва ли не Русия е едно, а Украйна е нейната абсолютна противоположност във всеки аспект. Ти лично може да не си го твърдял, но е факт, че току що падна илюзията, че Украйна е нещо кой знае какво по-различно от Русия.
Иначе последния абзац е много интересен, особено ако го приложиш към войните на САЩ.
[offtopic][wrapimg=]http://cdn.makeagif.com/media/3-15-2014/9rWODJ.gif[/wrapimg][/offtopic]
- paceto
- Контакти:
Последните войни на САЩ в Афганистан и Ирак се обвиняваше съответната държава и техните режими, а не се е обвинявал например Русия, Иран, Китай. Сега пропагандата на Русия е, че не те са виновни а запада и те били длъжни да се защитават и това го повтарят хора като Песков, алкохолика Медведев, Путин и още куп подмазвачи от Кремъл. От сутрин до вечер обясняват какъв бил лош запада, а те били защитници на не знам си какво, а дори патриархът им благославяше оръжията им и казваше, че Господ бил с тях. От какво точно се защитават? Никой нормален не иска да напада Русия и да взима техни територии, никой не възнамерява и занапред да го прави просто, защото нямат и нужда от същото. Всичко каквото искаше запада (не говорим за САЩ само) от Русия си го взимаше чрез фирмите, договори и прочие от самата държава, така както го прави всяка една държава по света т.е. търгува с тях.
Сега колкото и да иска някой да сложи ръка на петрола или газта им чисто насилствено няма как да се получи и това го знае всеки нормален. Китай колкото и да иска да си върне стари територии от Русия никога няма да ги нападне освен ако не дойде някой безумец с власт за величие, ама тези времена отминаха и сега никой не иска да минава подобни граници и да воюва открито с големи и силни държави понеже оръжията днес не са като тези преди 60-100 години и за няколко часа може светът да бъде затрит.
Изгледай видеото, което ти дадох, за да видиш, че труповете са на улицата още докато руснаците са в Буча. Всичко е заснето от пътните камери, дронове и видеа на очевидци. Дори са прихванати радио сигналите им с разговорите на войниците.
Сега колкото и да иска някой да сложи ръка на петрола или газта им чисто насилствено няма как да се получи и това го знае всеки нормален. Китай колкото и да иска да си върне стари територии от Русия никога няма да ги нападне освен ако не дойде някой безумец с власт за величие, ама тези времена отминаха и сега никой не иска да минава подобни граници и да воюва открито с големи и силни държави понеже оръжията днес не са като тези преди 60-100 години и за няколко часа може светът да бъде затрит.
Изгледай видеото, което ти дадох, за да видиш, че труповете са на улицата още докато руснаците са в Буча. Всичко е заснето от пътните камери, дронове и видеа на очевидци. Дори са прихванати радио сигналите им с разговорите на войниците.
ElCapitana_Puyol написа:Айде Суджа е освободена от путинския режим. Междувременно са бастисали и оная гнида военкореспондент Евгений Поддубний. Шаляляляяя...
Всъщност, слуховете са, че е оцелял, за съжаление.
ElCapitana_Puyol написа:По признания на руснята, ВСУ е освободила вече 15 села в Курската народна република !
Нека сме обективни - трябва да KYP - Курска Украинска република, иначе съвпада с абревиатурата на Китай и не е гот. Е, ще просъществува по-малко и от "оригинална " украинска такава преди 100+ години, но здраве да е. как беше - бабушки народят. И едните, и другите са орки - не са ми по-симпатични по никакъв повод, и стават само за кърска евън и за роби. От векове са ставали само за това
Непринуден написа:
Не можеш да очакваш глуповато на физически лица като теб да отговаряме юридически.
paceto написа:
И да, Русия е агресора, а не Може да е агресора. Не може да обвиняваш трети човек за деянието на втори. Все едно да убиеш човек и да обвиняваш някой друг, не идва въобще тази теза. Това за провокацията на запада си е идеалната опорка на Русия в опит да се оправдае, ама явно те са много глупавите, за да се вържат. Като цяло Русия винаги се оправдаваше с нещо през последните години и все някой друг им е виновен само те не. То и Хитлер обвиняваше запада с провокации и заради това нападнал Полша и разпали войната. Диктаторите винаги ще си търсят някъде другаде причина за действията само не и в себе си понеже е длъжен да защити това, което иска да направи като цяло.
факт, а кой е подбудителят, че в правото и това е важно :geek:
Непринуден написа:
Не можеш да очакваш глуповато на физически лица като теб да отговаряме юридически.
paceto написа:Drunken_Master написа:Виж ся... обяснявал съм го хиляди пъти. Първо... самият факт, че Зеленски не е пожелал независимо разследване относно Буча... Нали? Второ... аз не гледам подобни работи, понеже не ми става приятно. Ми, извинявай, ама... не съм като един твой много добър приятел, който постоянно поства разни разчленени хора, откъснати крака, уши, ръце, курове и прочее и им се кефи. На края на всеки коментар има "шаляляляляля". Очевидно много яко му става от кървища и т.н. Ми... аз се дървя на красиви жени със стегнато тяло. А не на кръв и кости....
Като не гледаш такива неща тогава не влизай в защитна реакция на руснаците за тези зверства. Просто си мълчи или поне кажи, че не е правилно и се възмущавай така както го правиш като е от другата страна, а не да ми излизаш кой какво искал, кой какво не искал. Когато не си запознат с нещо добре просто не влизаш в дискусия и не влизаш в защита на еди си коя страна. Толкова е просто, а и логично.
Ужким не гледаш такива видеа, но си пръв да пуснеш някакви такива видеа или новини, когато украинците са замесени. Там обаче нямаш съмнения и то грам, но видиш ли стане ли обратното почваш да сучеш и да носиш от 100 кладенеца вода. Просто не го прави и проблем няма да има, ама ти все едно си длъжен да изкараш руснаците някакви светини и как разбираш ли не правят такива неща. Ами правят и двете страни правят, а украинците що да не правят? Ти за почти 3 години война ще си се променил драстично особено ако си бил на фронта дълго време или пък са загинали твои близки и роднини? Всеки човек ще премине през подобен катарзис ако премине през такива събития в живота си. Ти например няма ли да се озлобиш ако ти избият цялото семейства в такава война и останеш сам или викаш ще си някакъв миротворец и като попаднеш на такива отрепки ще ги посрещнеш с хляб и сол? Еми постави се на мястото на защитника поне за малко и може и да разбереш защо постъпват и те така, ама то във всяка една армия има всякаква паплач и не всичко е по заповед отгоре.
Сега не си мисли, че Путин или някой от големите по военните етажи на властта е наредил да се избиват цивилни в Буча например. Еми не, това го е решил някой командир на място или някоя част действа на своя глава. Достатъчно е някой да им каже само "Събирайте информация по всякакъв начин и на всяка цена" и подобни болни мозъци само това чакат и го разбират погрешно т.е. да ги измъчват до смърт и дори да ги избиват за назидание, за да може друг да каже нещо ако знае. Никой нормален човек няма да одобри подобни дела нито ако са руснаци, украинци или някакви други, но не е толкова нелогично ако погледнеш голямата картина.bubka написа:Че то това от край време е основната теза - колко уникално добри са украинците, как нищо лошо не правят и тем подобни.
Това е най-голямата глупост, която съм чел в последно време. Не те знам къде и какво си чел и чул, ама аз поне такива неща не съм виждал още повече пък да съм твърдял. Много пъти съм казвал още с началото на войната, че не вярвам нито на украинците нито на руснаците особено що се касае до брой загинали. Всеки си прави пропагандата и завишава цифрите както си иска и бих се съгласил с украинските цифри само ако влизат загинали, ранени, пленени, избягали, но не и само мъртви както ги изкарват. Като цяло повечето статистики си го пишат като Загуби, а това включва именно всички тези изброени неща понеже както и да го погледнеш това са загуби на хора, които не са годни за военна служба или ще се върнат след месеци лечение.
Това мнение всички путинофили, неутрални и тем подобни - в рамка, на стената и да се чете минимум по три пъти на седмица. И може и да стане хора от вас (hopeful.gif)
tiamat написа:Това мнение всички путинофили, неутрални и тем подобни - в рамка, на стената и да се чете минимум по три пъти на седмица. И може и да стане хора от вас (hopeful.gif)
Може ли аз да се включа - така, с подобно мислене, оправда всички зверства на "съюзниците" над немското население през заключителния етап на ВСВ. Ние, западът, нали бяхме различни (щото България е част от този запад, независимо дали това се харесва на някого или не), или това важи (различността) само за половата принадлежност :mrgreen: . Моето "неутрално" мнение е непроменено - едни и същи орки са си - да се избиват помежду си колкото си искат, не ми пука!
П.С. Сега чета за "стратегията" на орки2, ако тръмплина дойде на власт (което вече не е чак толкова вероятно) - щели да му кажат, че еврогейтаците ща плащат, а американската индустрия, особено в червените щати на редниците, ще произвежда, докато пушечното оркско месо от двата вида се изтребва помежду си. И тръмплинчето, като видел далаверата, щял да се включи веднага. Естествени, сметката ще се плати от еврогейтаците, ма нас така или иначе никой нито ни бръсне за слива, нито ни пита за нещо
Непринуден написа:
tmanolov написа:tiamat написа:Това мнение всички путинофили, неутрални и тем подобни - в рамка, на стената и да се чете минимум по три пъти на седмица. И може и да стане хора от вас (hopeful.gif)
Може ли аз да се включа
Ама аз ясно казах, четене по три пъти на седмица (за известно време), и тогава и само тогава, може би, може да се получи :) От един път как да стане :))
Майтапа настрана, теб не те включвам в тая група. Не че съм съгласен с всичките ти тези, де, далеч съм от това. Ама някой слънчев ден на бира ще я мислим :)
tiamat написа:tmanolov написа:tiamat написа:Това мнение всички путинофили, неутрални и тем подобни - в рамка, на стената и да се чете минимум по три пъти на седмица. И може и да стане хора от вас (hopeful.gif)
Може ли аз да се включа
Ама аз ясно казах, четене по три пъти на седмица (за известно време), и тогава и само тогава, може би, може да се получи :) От един път как да стане :))
Майтапа настрана, теб не те включвам в тая група. Не че съм съгласен с всичките ти тези, де, далеч съм от това. Ама някой слънчев ден на бира ще я мислим :)
Това ти се получи много добре - хареса ми :mrgreen: Така се води дискусия, но то затова си е левскар де. Не знам кога ще дойда към твоята губерния, трябваше миналата седмица, но не ми се получи, но ако имаш път към София, само да не е следващата седмица, съм на линия и с голямо удоволствие ще направим сбирка, но аз ще пия уиски :lol:
Непринуден написа: