Тази верификация за произход на средства я правят и за внесени стотинки, ако си на добра печалба. Според мен, ако са те нарочили, ще отхвърлят всякакви документи за печалби от хазарт и нагло ще се заяждат, че тази бележка нищо не доказва.
П.П. Вече на някои несретници им отнеха средствата и им закриха акаунтите, заради тая допълнителна верификация (спортингуин и др.).
Въпросът е как човек да си търси правата. КЗП, колкото и да е иронично, са пословично непомагащи на потребителите. Може би трябва да се пробва и с жалби до НАП в такива случаи, може би дори и съдебни дела, знам ли...
Схема за пари - как да ограбите букитата 2
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
- jembajemba
- Контакти:
Re: Схема за пари - как да ограбите букитата 2
Пътят е официална жалба в съответния сайт. Имат 14 дена за отговор, след това жалба до нап, някакъв мейл имаха за това. Мен точно спортингуин ме мотаха с тоя произход, аз имам перфектните документи за който, 2-3 пъти ме връщаха, отговаряха с дни след обявения си срок. Пуснах жалба до техния отдел по жалби и те точно на 14тия ден ми казаха ок, можете да теглите. Иначе вече имах чернова на жалбата до нап и на следващия ден я пусках.
Вече няма комисия по хазарта, отделът е част от нап. Затова жалба до нап. Кзп и някакви други също може, но не са официалният път.
Не съм пробвал, но произход да средства не би трябвало да е нерешим проблем - пишете дарение от някои със заплата и май трябва да стане.
Вече няма комисия по хазарта, отделът е част от нап. Затова жалба до нап. Кзп и някакви други също може, но не са официалният път.
Не съм пробвал, но произход да средства не би трябвало да е нерешим проблем - пишете дарение от някои със заплата и май трябва да стане.
Трябва да си декларирал, че някой те е дарил.
4 000 и пак ми задай същия въпрос.
Става въпрос за 1989 г. :lol: :oops: :lol:
Става въпрос за 1989 г. :lol: :oops: :lol:
Drunken_Master написа:а доходът на глава от населението - 7500 долара годишно (повече, отколкото през 2011 г.)
Drunken_Master написа:България щеше да е 50-60 млн., ако не бяхме под Османско робство.
jembajemba написа:Пътят е официална жалба в съответния сайт. Имат 14 дена за отговор, след това жалба до нап, някакъв мейл имаха за това. Мен точно спортингуин ме мотаха с тоя произход, аз имам перфектните документи за който, 2-3 пъти ме връщаха, отговаряха с дни след обявения си срок. Пуснах жалба до техния отдел по жалби и те точно на 14тия ден ми казаха ок, можете да теглите. Иначе вече имах чернова на жалбата до нап и на следващия ден я пусках.
Ако си посочил членове и алинеи в непуснатата жалба до НАП, може да напишеш кои точно. Все някога на някого ще потрябват.
Иначе един познат смята, че понякога лимитиранията са нелоялна търговска практика - по-точно докато се разиграва сума по бонус условия. Пусна жалба до КЗП и се надяваше, че ще си върне поне депозита за някакъв бонус, който не е могъл да разиграе заради лимита. Ако е успешна жалбата, ще го помоля да ми я прати и ще я публикувам тук.
- jembajemba
- Контакти:
Не, не съм гледал членове и алинеи, а вероятно е добра идея, ако на някой се наложи.
Наистина е възможно да е нужно първо да си декларирал, че някой ти е дарил парите, със задна дата може и да не стане. Банково извлечение от изтеглени пари от друг сайт може би също е вариант.
Наистина е възможно да е нужно първо да си декларирал, че някой ти е дарил парите, със задна дата може и да не стане. Банково извлечение от изтеглени пари от друг сайт може би също е вариант.
-
- Контакти:
Аз за това по горе се зачудих бележка с изплатена печалба от изипей дали би свършила работа, имам тука една и сега я гледам има си и адрес и дата и подпис и печат
Доколкото знам дарения по права линия не подлежат на деклариране, така че и това би трябвало да е вариант. Макар да съм убеден, че отново ще се заяждат злокобно, ако им кажеш, че на еди коя си дата майка ти/баща ти са ти дарили Х на брой лева.
Оказва се че прозихода на средства ще става все по-голям проблем в бъдеще. И не говоря само за букмейкърите, а и за електронните портфейли и банки/финтеци. Не казвам че е най-лошото нещо, напротив най-логичното. Няма как да си депозирал 100 хиляди в Инбет примерно за една година и никой да не те пита от къде са ти парите. СЪщото се отнася ако започнеш да използваш Револют/СКрил/Финтек и движиш по 30-50К месечно.
Ето го моето решение. Отново наблягам това е процес, добре е да се консултирате и със счетовдител според вашата ситуация.
1. Сключен граждански договор за извършени консултански услуги. Официално вече съм "консултант". Сумата на договора - на всеки според ситуацията. Всичко минава по баннков път. Хубавото е че това е разход за фирмата насреща. Разход за играча - около 10%.
2. Договор за наем и отдаване на помещение. Поне аз нямам проблеми - имам гараж за който сключих договор. Знаете правилата - може и физическо лице. Плащат ти по банков път, задължително. СУма - каквато решите. Разход за играча - 10%.
3. Доходи от Хазарт. Тук е тънката разлика - горните два се декларират в данъчната декларация, тези от хазарт също. Разликата е че тези са НЕОБЛАГАЕМИ. Декларираш ги, но не дължиш данъци. Най-добрия вариант за теглене от Букмейкър - Банков превод.
Друг вариант е - игра в пунктовете за "големи печалби". Над 5000 задължително изплащат по банка, искат куп документи и всичко е безупречно. Почват големите маочве - залози по 1000 лева на коефициенти 5-6 не е нещо трудно/невъзможно за намиране на арбитраж. Може и някой друг фиш, но те едва ли ще докажат каквото и да било (освен при ревизия от страна на НАП)
4. Инвестиции/спекулации на финансови пазари - писал съм преди, не го препоръчвам. Малко по-висш пивотаж е ще трябва да има и търгуване, става много по-сложно, сделки, хеджиране....
Колко често и какви суми - всеки сам си решава. ЛИчно аз съм решил да декларирам около 50-60К лева годишно. Да, ще има щета (2-3К) но това е цената на спокойствието. Разбира се във всеки един момент може да се прекъсне този процес, аз ще го правя поне 2 години, след това - според ситуацията. Не забравяйте само че ще има известна бумащина - попълване на Данъчна декларация всяка година, но не е нещо сложно или невъзможно. Пак казвам - ако имате познати/приятели счетоводители задължително се консултирайте с тях. За всеки човек е индивидулано, има десетки възможности и варианти. Целта е минимизирането на разходите, а не пълното им избягване.
Ето го моето решение. Отново наблягам това е процес, добре е да се консултирате и със счетовдител според вашата ситуация.
1. Сключен граждански договор за извършени консултански услуги. Официално вече съм "консултант". Сумата на договора - на всеки според ситуацията. Всичко минава по баннков път. Хубавото е че това е разход за фирмата насреща. Разход за играча - около 10%.
2. Договор за наем и отдаване на помещение. Поне аз нямам проблеми - имам гараж за който сключих договор. Знаете правилата - може и физическо лице. Плащат ти по банков път, задължително. СУма - каквато решите. Разход за играча - 10%.
3. Доходи от Хазарт. Тук е тънката разлика - горните два се декларират в данъчната декларация, тези от хазарт също. Разликата е че тези са НЕОБЛАГАЕМИ. Декларираш ги, но не дължиш данъци. Най-добрия вариант за теглене от Букмейкър - Банков превод.
Друг вариант е - игра в пунктовете за "големи печалби". Над 5000 задължително изплащат по банка, искат куп документи и всичко е безупречно. Почват големите маочве - залози по 1000 лева на коефициенти 5-6 не е нещо трудно/невъзможно за намиране на арбитраж. Може и някой друг фиш, но те едва ли ще докажат каквото и да било (освен при ревизия от страна на НАП)
4. Инвестиции/спекулации на финансови пазари - писал съм преди, не го препоръчвам. Малко по-висш пивотаж е ще трябва да има и търгуване, става много по-сложно, сделки, хеджиране....
Колко често и какви суми - всеки сам си решава. ЛИчно аз съм решил да декларирам около 50-60К лева годишно. Да, ще има щета (2-3К) но това е цената на спокойствието. Разбира се във всеки един момент може да се прекъсне този процес, аз ще го правя поне 2 години, след това - според ситуацията. Не забравяйте само че ще има известна бумащина - попълване на Данъчна декларация всяка година, но не е нещо сложно или невъзможно. Пак казвам - ако имате познати/приятели счетоводители задължително се консултирайте с тях. За всеки човек е индивидулано, има десетки възможности и варианти. Целта е минимизирането на разходите, а не пълното им избягване.
-
- Контакти:
Хора, защо сте се разтревожили толкова за произход на доходи? Ако ходите на работа си пращате от онлайн банкирането справка и готово. Това с прането на пари или подобни би било проблем ако депозирате големи суми често, което ме съмнява да правите при положение, че сте на печалба. Ако не работите то тогава би било по-сложно с произхода, че могат да се заяждат. Аз колкото пъти съм пращал снимка от онлайн банкиране винаги са го приемали. Дори и за някое буки да работите и да се вижда в снимката, пак няма проблем, стига да не е букито от което теглите.
Ако си работил в букмейкърска компания, може да споменеш нещо, което ни убягва или за което все още сме само на ниво съмнения и догадки...
П.П. Чак сега забелязах, че Спортингуин имат много сериозно партньорство с Пинакъл и можело да се залага там чрез техния сайт. Тоест навярно в спортингуин знаят, ако посрещаш в пин-а. И може да се окаже, че имат данни, с които да оправдаят присвояване на средства от свои клиенти?!
https://seenews.com/news/sportingwin-planning-market-launch-in-romania-partners-with-pinnacle-in-bulgaria-1223273
https://www.gamblinginsider.com/news/19793/sportingwin-and-pinnacle-join-forces-in-bulgaria
Две букита с един лиценз - България, сър!
П.П. Чак сега забелязах, че Спортингуин имат много сериозно партньорство с Пинакъл и можело да се залага там чрез техния сайт. Тоест навярно в спортингуин знаят, ако посрещаш в пин-а. И може да се окаже, че имат данни, с които да оправдаят присвояване на средства от свои клиенти?!
https://seenews.com/news/sportingwin-planning-market-launch-in-romania-partners-with-pinnacle-in-bulgaria-1223273
https://www.gamblinginsider.com/news/19793/sportingwin-and-pinnacle-join-forces-in-bulgaria
Две букита с един лиценз - България, сър!