Летни олимпийски игри Париж 2024 - обща тема

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

stanleys
Контакти:

Re: Летни олимпийски игри Париж 2024 - обща тема

Мнениеот stanleys » 30 юли 2024 15:04

Да допълня, че първият български представител на съвременни олимпийски игри е швейцарец и благодарение на него сме измежду първите държави - участнички.
Щом даден спортист е избрал да се състезава за нас, в случай на негов успех се вее българският флаг и хората говорят за България - няма никакво значение дали е таджикистанец, кубинец, иранка или австралийка. А медалите, които печелят не им ги подаряват, а са резултат от много труд, особено пък на олимпийски игри.

Потребителски аватар
Eminem
Контакти:

Мнениеот Eminem » 30 юли 2024 15:22

Хайде, хайде...печелиш пари, ако създаваш продукт.
Да, ясно е че спортистите са вложили много труд. Това е вън от съмнение. Но държавата винаги ще е на минус.

Като докараш спортист от Марс и той ти спечели златен медал, това НЕ Е победа на България! Нито пък българският народ(нормалната част) може да се асоциира с такава победа.
Медалът е за България, но не е там въпросът, а че се обезличаваме като нация.

Това е целта за всички европейски народи!
Последна промяна от Eminem на 30 юли 2024 15:47, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Eminem
Контакти:

Мнениеот Eminem » 30 юли 2024 15:37

Любомир Епитропов повтори постижението си от Токио, като се класира на полуфинал.
Успех на полуфиналите, които са тази вечер!
Последна промяна от Eminem на 30 юли 2024 15:59, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
danko_sot
Контакти:

Мнениеот danko_sot » 30 юли 2024 15:38

Медалът е за България, но не е там въпросът, а че се обезличаваме като нация.
Населението намалява, но което е може би още по-лошо и качеството пада. Вероятно това важи не само за спорта, но и за други сфери като медицински лица, учени и педагози, в съдебната сфера, в културата и т.н.
За политиците няма да говоря.... ;)

Политическият строй зависи от народопсихологията на народа.
За балканските народи комунизмът, колкото и да има своите негативи, не е лош строй, защото ние по принцип си обичаме повече живота и забавленията. Докато при демокрацията е обратното. Този строй е добър за народи, които по принцип са си дисциплинирани и по- трудолюбиви като немците например. Но при нас .... ;)
[imghttps://www.facebook.com/photo?fbid=3542266495868071&set=a.637564013005015][/img]

Потребителски аватар
rebelheartous
Контакти:

Мнениеот rebelheartous » 30 юли 2024 15:58

Eminem написа:Любомир Епитропов повтори постижението си от Токио, като се класира на полуфинал.

И то с по-слабо време.

Потребителски аватар
rhaegar
Контакти:

Мнениеот rhaegar » 30 юли 2024 16:00

Между другото, мъжете на САЩ е много вероятно да не вземат нито едно индивидуално злато в плуването, което ще е нещо невиждано до сега.
Blue_Girl написа:Аз мисля, когато се налага

Изображение

Потребителски аватар
rebelheartous
Контакти:

Мнениеот rebelheartous » 30 юли 2024 16:20

Те доста слабо движат до момента и при жени, и при мъже.

Потребителски аватар
Red_Neck
Контакти:

Мнениеот Red_Neck » 30 юли 2024 16:26

Eminem написа:Като докараш спортист от Марс и той ти спечели златен медал, това НЕ Е победа на България! Нито пък българският народ(нормалната част) може да се асоциира с такава победа.

Въпрос на мироглед .....
За мен "асоциирането" с нечии лични/отборни успехи след години на къртовски труд и в повечето случаи сериозни, здравословни проблеми след края на кариерата е мега малоумно!
По какъв начин ти се асоциираш с един Гълъбин Боевски например? ;)))
.... а с ансамбъла по ХД? :)))

Аз съм много против публични средства да се влагат за самоцелно гонене на олимпийски медали.
Държавата трябва да инвестира в спорт с една единствена цел - ЗДРАВЕ, т.е. да се създават условия и да се стимулират хората (особено децата) да спортуват. Всичко останало за мен е жалка комплексарска история, .... а въпросните пожизнени пенсии (заради които направих грешка изобщо да коментирам) са само капка в морето.
"Левски срещу мракобесието - борба на волята срещу системата, доброто срещу злото! Това е заложено при нас. Отборът на народа срещу апарата, най-общо казано."
Из размислите на един „Дисидент“, или Как отборът на МВР и ДС пребори комунизма.

Plovdiv_1926
Контакти:

Мнениеот Plovdiv_1926 » 30 юли 2024 16:41

danko_sot написа:Сега гледах програмата. Шансовете за медал са ни традиционно в щангите (само Карлос), художествена гимнастика (индивидуално и ансамбал) и борбата ( там има разни натурализирани при мъжете, а и Дудова и Юлиана).
Всичко друго ще е изненада. Гледам някакъв кубински боксьор имаме, иранска таекуондистка. Може те нещо да направят, мисля, че са добри.
За другите нямам големи очаквания.

В бокса имаме много по-голям шанс за титла и повече медали от борбата, като и четиримата останали са сред фаворитите поне за медал в категорията, а Петрова и Ибанес са сред първите двама.

В борбата чакаме на Юлиана, Дудова и Новиков, евентуално Милев, макар че той е в много по-тежка категория от традиционната си.

Иранката уж я водят и нея някакъв фаворит в таекуондото.

Не изключвам изненади на Миткова в дългия скок и на Георгиева на гимнастиката. Сарабоюков също на световното за младежи в дългия скок даваше резултати като за сребро на Олимпиада, та не изключвам и той да изненада.

Надявам се Костадинова на стрелбата на 25 метра, макар че там разликата е много малка и зависи дали имаш ден.

Андреев може да вземе бронз този път в щангите, ако не се срине психически, за първите две места в категорията му има китайски и индонезийски еквивалент на Карлос.

Очаквам повече медали от Токио и най-успешната олимпиада от 20 години насам лично аз, ама да видим.
Станимира днес голяма крачка направи към медалите и дори златото, дано не подцени следващите опоненти. В художествената гимнастика при добри финали имаме реален шанс за 3 медала, като 2 са почти сигурни и въпросът е само цветът им- стискаме палци за титла на Николова и бронз на Калейн, както и титла в ансамбъла. В бокса очаквам поне 2, от които дано единия да е титла, но има реален щанс и за 4. Иранката е претендент за медал, няма загуба вече не знам колко мача поред. В щангите Карлос единствено може да бие себе си, иначе ще отнесе колумбиеца, там китайци няма в категорията. В борбата се надявам Новиков и Дудова поне да са на стълбичката, ако не и на финали. В каяка имаме световна шампионка за девойки, ама с драмата с допинга не знам има ли реално основание за медали.

Стоеви играха много силно онзи ден срещу едни от най-добрите в света и защо да не стигнат полуфинала в бадминтона?

Това са ми реалистичните очаквания- минимум 6-7 медала до края, но имаме и шанс при добро развитие да стигнат поне 10, че и нагоре.

Определено тази година не са ни там спортистите само на олимпийския принцип и с Токио затворихме порочния кръг от предните 2 олимпиади. Общо взето се стабилизирахме спортно, отдолу доста световни шампиони за юноши и девойки идват, като тази година заради контузии такива като Начева и Назарян просто не можаха да участват, а Емил Нейков още е малък за добро представяне при мъжете на гребането. Освен това имаме Миткова, Йоана Георгиева, май от натурализираните също имаше световни шампиони за юноши.
Един света, един света и черно-бяла е любовта...

Потребителски аватар
danko_sot
Контакти:

Мнениеот danko_sot » 30 юли 2024 17:35

Plovdiv_1926 написа:
danko_sot написа:Сега гледах програмата. Шансовете за медал са ни традиционно в щангите (само Карлос), художествена гимнастика (индивидуално и ансамбал) и борбата ( там има разни натурализирани при мъжете, а и Дудова и Юлиана).
Всичко друго ще е изненада. Гледам някакъв кубински боксьор имаме, иранска таекуондистка. Може те нещо да направят, мисля, че са добри.
За другите нямам големи очаквания.

В бокса имаме много по-голям шанс за титла и повече медали от борбата, като и четиримата останали са сред фаворитите поне за медал в категорията, а Петрова и Ибанес са сред първите двама.

В борбата чакаме на Юлиана, Дудова и Новиков, евентуално Милев, макар че той е в много по-тежка категория от традиционната си.

Иранката уж я водят и нея някакъв фаворит в таекуондото.

Не изключвам изненади на Миткова в дългия скок и на Георгиева на гимнастиката. Сарабоюков също на световното за младежи в дългия скок даваше резултати като за сребро на Олимпиада, та не изключвам и той да изненада.

Надявам се Костадинова на стрелбата на 25 метра, макар че там разликата е много малка и зависи дали имаш ден.

Андреев може да вземе бронз този път в щангите, ако не се срине психически, за първите две места в категорията му има китайски и индонезийски еквивалент на Карлос.

Очаквам повече медали от Токио и най-успешната олимпиада от 20 години насам лично аз, ама да видим.
Станимира днес голяма крачка направи към медалите и дори златото, дано не подцени следващите опоненти. В художествената гимнастика при добри финали имаме реален шанс за 3 медала, като 2 са почти сигурни и въпросът е само цветът им- стискаме палци за титла на Николова и бронз на Калейн, както и титла в ансамбъла. В бокса очаквам поне 2, от които дано единия да е титла, но има реален щанс и за 4. Иранката е претендент за медал, няма загуба вече не знам колко мача поред. В щангите Карлос единствено може да бие себе си, иначе ще отнесе колумбиеца, там китайци няма в категорията. В борбата се надявам Новиков и Дудова поне да са на стълбичката, ако не и на финали. В каяка имаме световна шампионка за девойки, ама с драмата с допинга не знам има ли реално основание за медали.

Стоеви играха много силно онзи ден срещу едни от най-добрите в света и защо да не стигнат полуфинала в бадминтона?

Това са ми реалистичните очаквания- минимум 6-7 медала до края, но имаме и шанс при добро развитие да стигнат поне 10, че и нагоре.

Определено тази година не са ни там спортистите само на олимпийския принцип и с Токио затворихме порочния кръг от предните 2 олимпиади. Общо взето се стабилизирахме спортно, отдолу доста световни шампиони за юноши и девойки идват, като тази година заради контузии такива като Начева и Назарян просто не можаха да участват, а Емил Нейков още е малък за добро представяне при мъжете на гребането. Освен това имаме Миткова, Йоана Георгиева, май от натурализираните също имаше световни шампиони за юноши.

Стискаме палци!
[imghttps://www.facebook.com/photo?fbid=3542266495868071&set=a.637564013005015][/img]

Върни се в “Други спортове”