Лудогорец - ЦСКА, неделя, 21.07.2024, 21:15 ч.

Модератори: Модератор ЦСКА, paceto, mistreated, kartago, SkArY_9, delqnski47, slavia_forever, Casper, vaskonti, Madridist, Udoji90

gihuelo
Контакти:

Re: Лудогорец - ЦСКА, неделя, 21.07.2024, 21:15 ч.

Мнениеот gihuelo » 22 юли 2024 08:48

mistreated написа:Като ви чета коментарите все едно сме играли срещу Ботев Враца в София.... То бива бива претенции, ама чак пък толкова. Преди мача четях тук коментари от сорта на 3-4-5:0. Реално в този мач не допуснахме НИТО ЕДИН удар във вратата ни, а за 90 минути Лудогорец имаше едно единствено положение за гол - онова на контра в края! Загубихме заради необяснимия за мен безкраен късмет на разградчани в мачовете срещу нас, както и заради психическата обремененост на отбора още от края на миналия сезон. Трябват ни няколко победи и всичко ще бъде наред. Хайнц, Линдсет, Скаршем и Чорбаджийски през първото полувреме не дадоха на защитата им да изнесе спокойно нито една топка. След толкова добро първо полувреме и пропусната дузпа, за пореден път да получиш такъв нелеп гол, да - това натоварва адски много психически!
Отборът игра подредено, с ясна и точна идея какво да се прави по терена - нещо абсолютно немислимо при Стамен Белчев.
Относно съдиите - да умираш от страх да свириш очевидна и в реално време дузпа срещу Разград, ето това представлява съдийството в България.

П.С. - няма такова понятие "беГ". Терминът е "бек" и идва от английското back.

Точно така.
А беГ идва от селски бег и затова го използваме при Санянг.

Sens85
Контакти:

Мнениеот Sens85 » 22 юли 2024 08:57

Пичове никога не съм си позволявал да плюя ЦСКА-ри, но повечето коментари тук ме изкараха от кожата...
Абе влизаме в мача с отбор, който сега се учи на тотално нов стил, който няма нищо общо с този до сега, излизаме с 4 млади българи, срещу отбор с два официални мача, ТРИ пъти по-скъп от нашия, на неговия стадион, без подкрепата на феновете...
И ги навряхме на кучето в гъза цялото първо полувреме.
Сериозно ли не можете да схванете как става това?
Със зверско тичане и себераздаване.
И накрая яко хейт...
Всички дадоха каквото могат и се оказа, че не е малко. Да направиха се някои грешки, пропусна се дузпа, но какво наистина очаквахте, 11 робота на терена ли?
Санянг бил зле... Момчето игра супер срещу едно от най опасните крила в първенството и от километри се личи че позиционирането му е изискване на Стипич. Играем агресивно и това е нормално няма как винаги да си е покрил зоната.

gihuelo
Контакти:

Мнениеот gihuelo » 22 юли 2024 09:04

Sens85 написа:Пичове никога не съм си позволявал да плюя ЦСКА-ри, но повечето коментари тук ме изкараха от кожата...
Абе влизаме в мача с отбор, който сега се учи на тотално нов стил, който няма нищо общо с този до сега, излизаме с 4 млади българи, срещу отбор с два официални мача, ТРИ пъти по-скъп от нашия, на неговия стадион, без подкрепата на феновете...
И ги навряхме на кучето в гъза цялото първо полувреме.
Сериозно ли не можете да схванете как става това?
Със зверско тичане и себераздаване.
И накрая яко хейт...
Всички дадоха каквото могат и се оказа, че не е малко. Да направиха се някои грешки, пропусна се дузпа, но какво наистина очаквахте, 11 робота на терена ли?
Санянг бил зле... Момчето игра супер срещу едно от най опасните крила в първенството и от километри се личи че позиционирането му е изискване на Стипич. Играем агресивно и това е нормално няма как винаги да си е покрил зоната.

Освен Санянг аз друг не съм плюл и евала на момчетата.
Санянг е толкова далеч от футбола все още, че даже не може да се предпази като професионален футболист,когато топката идва право в главата му.
Оня шут го нокаутира а не беше много отблизо за да не може да реагира. Гледай повторението даже не си затвори устата и не стегна зъби и челюсти ! При по-силен шут ще му счупи половината зъби и захапка.
Не казвам че не може да се научи, ама някой трябва да го научи.

Потребителски аватар
danko_sot
Контакти:

Мнениеот danko_sot » 22 юли 2024 09:17

Все още сме доста далече от истината според мен. Ако разгледаме детайлно състава ни ще открием много пукнатини, както и хора, които играят на неспецифични позиции.
Във футбола винаги се гледа с поглед в бъдещето, а нашето докато не купим нови футболисти не изглежда розово. После ще трябва да ги чакаме да се аклиматизират и сработят и той първият полусезон ще мине.

Според мен на нас ни трябват не само добри играчи, но и такива, които имат психика и манталитет на победители. От вчерашния мач като такива според мен се показаха Делова и Дюлгеров. Петко П. също ми направи впечатление и игра смело, малката Чорба също мога да го включа, Тибо преди да си изкара картона с доста условности заради закъснелите му влизания.

Норвежците не играха както могат, а на тях се разчиташе най-много. Но тук идва следващия голям проблем, че много играчите, сред които и те не са си на основните позиции. На практика в цялата халфова линия и атака нито един не играеше на основната си позиция!!!
Единствено за Панайотов не съм сигурен.
Това е голям проблем, но е наследен от слабата селекционна политика на старото ръководство.

За вчерашния мач обаче вина носи и новото ръководство, защото не осигуриха нужните оръжия, с които Стипич да може реално да се опита да победи Лудогорец. Те са се фокусирали върху няколко играчи, но времето си тече и това изгубено време може да се окаже фатално в преследването на целите през този сезон. А те го раздават така сякаш този сезон е отписан предварително в борбата за титлата, което е абсолютно погрешно.

Има едно нещо, което феновете няма как да простят на треньора и на ръководството. Не липсата на победи и титла, а липсата на амбиции за такава

Това в ЦСКА не се прощава! А новото ръководство с това изоставане в селекцията точно това правят. И това се прехвърля и върху треньора, който говори за топ 5.
[imghttps://www.facebook.com/photo?fbid=3542266495868071&set=a.637564013005015][/img]

Sens85
Контакти:

Мнениеот Sens85 » 22 юли 2024 09:19

Въобще не казвам, че Санянг е перфектен, но е на 21 и показва, че се опитва и се учи, и то бързо.
Мисля че, на тези които се вижда, че имат някакъв потенциал и се раздават, трябва да им дадем малко повече толеранс.
На скандинавците не има беше най-добрият мач, но първото полувреме се скъсаха да тичат за тая преса, не е толкова лесно да принудиш футболисти като тези на Лудогорец да се чудят как да изкарат топката от наказателното.
Нашите грешки идваха при някои от подаванията, което би трябвало да се изчисти с още няколко мача, ще знаят къде да се търсят и мисля че ще е по добре

Потребителски аватар
mistreated
Контакти:

Мнениеот mistreated » 22 юли 2024 09:29

gihuelo написа:Точно така.
А беГ идва от селски бег и затова го използваме при Санянг.

То и селски беГ няма, ама нейсе.
Hold me in your arms until there's no more of you, that I can take...

Потребителски аватар
mistreated
Контакти:

Мнениеот mistreated » 22 юли 2024 09:37

danko_sot написа:Все още сме доста далече от истината според мен. Ако разгледаме детайлно състава ни ще открием много пукнатини, както и хора, които играят на неспецифични позиции.
Във футбола винаги се гледа с поглед в бъдещето, а нашето докато не купим нови футболисти не изглежда розово. После ще трябва да ги чакаме да се аклиматизират и сработят и той първият полусезон ще мине.

Според мен на нас ни трябват не само добри играчи, но и такива, които имат психика и манталитет на победители. От вчерашния мач като такива според мен се показаха Делова и Дюлгеров. Петко П. също ми направи впечатление и игра смело, малката Чорба също мога да го включа, Тибо преди да си изкара картона с доста условности заради закъснелите му влизания.

Норвежците не играха както могат, а на тях се разчиташе най-много. Но тук идва следващия голям проблем, че много играчите, сред които и те не са си на основните позиции. На практика в цялата халфова линия и атака нито един не играеше на основната си позиция!!!
Това е голям проблем, но е наследен от слабата селекционна политика на старото ръководство.

За вчерашния мач обаче вина носи и новото ръководство, защото не осигуриха нужните оръжия, с които Стипич да може реално да се опита да победи Лудогорец. Те са се фокусирали върху няколко играчи, но времето си тече и това изгубено време може да се окаже фатално в преследването на целите през този сезон. А те го раздават така сякаш този сезон е отписан предварително в борбата за титлата, което е абсолютно погрешно.

Има едно нещо, което феновете няма как да простят на треньора и на ръководството. Не липсата на победи и титла, а липсата на амбиции за такава

Това в ЦСКА не се прощава! А новото ръководство с това изоставане в селекцията точно това правят. И това се прехвърля и върху треньора, който говори за топ 5.

Добре, че си ти да ни кажеш, че сме "далеч от истината". И какво точно очакваше от този мач? След тотално провален полусезон с некадърния Белчев начело, поредните малоумни изцепки на публиката и махането на половин отбор. Очакваше да бием в Разград с 5:0 ли??? Страшен проблем стана това, че Стипич гледал реално на нещата, а не говори тъпотии, като Генчев. Като ти каже Стипич, че ЦСКА ще се бори за титла и купа по-добре ли ще ти стане? Отборът изведнъж ще започне да мачка всичко наред ли? Искахте млади българи, ама тия млади искат и много търпение. А не от първия мач да ни обясняват капацитетите какъв голям проблем бил, че ЦСКА нямало да се "бори за титла". Понеже 15 години все се "бори", голям келепир.

Red_Omerta
Контакти:

Мнениеот Red_Omerta » 22 юли 2024 09:42

Хубав мач се получи, бих казал, че си разделихме по едно полувреме, нашите след 55та минута им излезна душичката.
Това което мога да отбележа е, че отбора наистина стоеше тактически много добре ( има какво още да се желае, като атаки, които бяха доста опасни и защитата ни не беше добре подредена, но това беше предимно 2рото полувреме).
Борбеността на целият отбор беше на най-високо ниво. Видимо е, че създаваме положения, но нямаме ГОЛмайстор, при наличието на един или двама такива, според мен нещата ще се закрепят.
Единственото което на мен лично не ми хареса е Скаршем и Линдсет в този мач почти не показаха нищо от това което могат, особено първият. Сега те ще са хората, които ще дърпат влака и винаги трябва да са високо ниво във всеки мач, в които се разчита на тях. Загадка остана за мен, да не включим Тасев, при положение, че момчето можеше да направи нещата по-добре от Файтон ( изгледал съм всички контроли държа да подчертая заради няколко човека тук във форума).
Дай Боже по-бързо да се случат нещата с набелязаните играчи и да окомплектоваме отбора.

Следващите 5 мача трябва да са 5 победи за да натрупаме самочувствие.

Потребителски аватар
mistreated
Контакти:

Мнениеот mistreated » 22 юли 2024 09:49

И не разбрах за какво точно се плюе по Хайнц и Линдсет, като първия даде на втория перфектен пас за дузпата, а Линдсет си я спечели. Ок, изпусна дузпа Хайнц, пропусна и още едно добро положение. Това не означава, че е играл слабо. Пак повтарям - цяло първо полувреме четиримата отпред съсипаха от преса играчите на Лудогорец. Ако някой си мисли, че това е много лесно на 35 градуса жега, явно не е много в час!

Потребителски аватар
danko_sot
Контакти:

Мнениеот danko_sot » 22 юли 2024 10:00

mistreated написа:
danko_sot написа:Все още сме доста далече от истината според мен. Ако разгледаме детайлно състава ни ще открием много пукнатини, както и хора, които играят на неспецифични позиции.

Добре, че си ти да ни кажеш, че сме "далеч от истината". И какво точно очакваше от този мач? След тотално провален полусезон с некадърния Белчев начело, поредните малоумни изцепки на публиката и махането на половин отбор. Очакваше да бием в Разград с 5:0 ли??? Страшен проблем стана това, че Стипич гледал реално на нещата, а не говори тъпотии, като Генчев. Като ти каже Стипич, че ЦСКА ще се бори за титла и купа по-добре ли ще ти стане? Отборът изведнъж ще започне да мачка всичко наред ли? Искахте млади българи, ама тия млади искат и много търпение. А не от първия мач да ни обясняват капацитетите какъв голям проблем бил, че ЦСКА нямало да се "бори за титла". Понеже 15 години все се "бори", голям келепир.

Ти май не си закусвал тази сутрин :)

Време е ръководството да се размърда и да осигури нови адекватни попълнения на треньора, защото това да играем без централен нападател в Разград и без типични крила за мен е липса на амбиция, дори под някаква форма неуважение от страна на ръководството към треньора.
Пак казвам не е проблем да паднем или да не станем шампиони, проблемът е, когато дори не показваме амбиции да се борим за титлата.
[imghttps://www.facebook.com/photo?fbid=3542266495868071&set=a.637564013005015][/img]

Върни се в “ЦСКА”