Всекидневна за отбора на моряците

Модератори: paceto, kartago, Iceberg, SkArY_9, гарфилд, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
Iceberg
Контакти:

Re: Всекидневна за отбора на моряците

Мнениеот Iceberg » 06 юли 2024 15:01

efbet Лига въвежда технология от световното в Катар още за Черно море - ЦСКА 1948, ето как ще действа
https://sportal.bg/news-202407051227389 ... GduOLvas4A

От сезон 2024/2025 на мачовете в efbet Лига ще се използва технология от световното първенство в Катар през 2022 година. Тя е с цел да се подобри представянето на ВАР що се отнася до засадите, а и при ситуациите, в които има спор дали топката е преминала голлинията. Първата среща, на която ще се използва, е двубоят между Черно море и ЦСКА 1948 във Варна.
"Днес в Национална футболна база „Бояна“ бе подписан договор за 4 години за използването на стационарни камери на голлинията по време на срещите от Първа лига.

Подписите си под споразумението положиха президентът на БФС Георги Иванов и изпълнителният директор на „ИМС Продакшънс“ АД Гергана Данова.

С нововъведението Българският футболен съюз извежда като свой основен приоритет равнопоставеността между клубовете, като новата технология ще позволи точни и коректни решения за признаване на гол или съответно неговата отмяна.

В същото време ще бъде намален потенциалът за грешни или субективни решения, които често са резултат от ограничено зрително поле и кадрова честота на традиционните ТВ-камери на излъчване.

"Като компания, ангажирана с телевизионната реализация на българския футбол през последните 15 години и участваща активно във въвеждането на системата ВАР в България сме особено щастливи, че можем да сме част от процеса на нейното усъвършенстване и надграждане. Искрено благодарим на президента господин Иванов и на целия екип на БФС за предоставената възможност.“, заяви изпълнителният директор на „ИМС Продакшънс“ Гергана Данова.

"Подписването на днешния договор е още една крачка в посока повишаване качеството на ВАР системата. Възможността да се снима с повече камери ще доведе до търсената от нас по-голяма обективност и равнопоставеност между клубовете. Благодаря на госпожа Данова за ползотворното сътрудничество и вярвам, че това партньорство ще доведе до положителни резултати в развитието на българския футбол.“, сподели от своя страна президентът на БФС Георги Иванов.

За да се въведе подобрението, на всеки стадион на отборите от Първа Лига ще се инсталират стратегически две камери с ултра движение като по една ще бъде фокусирана върху всяка голлиния. Записите от тези камери през ТВ-доставчика ще се приемат директно от системата ВАР.

ВАР екипът от своя страна ще има пълен контрол върху кадрите от камерите, което ще им позволи да разглеждат всеки кадър и да използват функцията за увеличение и преценка на ситуация на голлинията, както и на положения за засада.

В последствие ВАР екипът ще съобщава решението на съдията на терена или ще насочи към преглед на ситуацията чрез подаване на изображението към ТВ-оператора.

Нововъведенията ще позволят използването на калибрирана линия на засадата с допълнителни ъгли на кадрите, а дистанционно управляваните настройки на фокуса на камерите ще осигурят оптимални изображения без да е необходим оператор и физически достъп до камерата.

Технологията, която ще навлезе за новия сезон 2024/25 в Първа лига, бе използвана по време на Световното Първенство по футбол през 2022 година в Катар", пише сайтът на БФС.
"Колкото повече ядеш, толкова по-самотен ставаш!" - Стара канибалска поговорка.
--------------------------------------------------------------------------------------------------

Потребителски аватар
Iceberg
Контакти:

Мнениеот Iceberg » 13 юли 2024 12:08

Изборът на националния селекционер по футбол е силно ограничен
https://bnr.bg/varna/post/102019160/izb ... u4uRSAzP5w

Футболист, който играе в Бундеслигата, скоро ще стане опция за националния отбор. Това съобщи пред Радио Варна селекционерът на „лъвовете“ Илиан Илиев. Майката на играча е българка и се чака да му бъде издаден паспорт. Илиев коментира и липсата на българи в титулярните състави на водещите отбори.

„Не мога да осъждам и обсъждам клубната политика на всеки отбор. Така са решили Ботев, Лудогорец и други отбори. Ние в Черно море също имаме на моменти 4-5 чужденци на терена. Но за нас като треньори на националния отбор не е приятно, стеснява ни се избора. Примерно футболист на Ботев беше казал, че някой трябва да бъде извикан от отбора. Ако трябва да извикаме някого, това е Ивелин Попов, а той момчето се отказа. Няма други, кои? Трудно е, виждате в един момент, мисля че на мача с Румъния, излязохме с 4-5 човека от Черно море. Ако някой има нещо да ми каже, да ми посочат кои да извикам от Лудогорец, те и не дойдоха, кои да извикаме от Левски, ние го извикахме и игра момчето, Марин Петков и кой от ЦСКА? Турицов игра“, подчерта Илиев.
Националният селекционер каза, че тази липса на българи в отборите у нас води и до повикване на футболисти от чужбина, които нямат много игрови минути. Илиев коментира и че двубоите срещу участниците на Европейското първенство, Румъния и Словения, са помогнали за самочувствието в отбора:

„Самочувствието ни изчезна през годините. Качество, като таланти имаме, дали успяваме да ги развиваме в клубовете, не съм сигурен. Ако нямаме самочувствие и не сме си доразвили таланта стават нещата каквито са или бяха, донякъде. През септември влизаме в един цикъл където самочувствието ни трябва, тъй като играем с отбори, които теоретично не са на нивото на тези, които срещнахме досега. Там не трябва да сме доволни, че не сме загубили, а трябва да побеждаваме,“ подчерта Илиев.

През септември започва участието на България в Лигата на нациите, където сме в една група с Беларус, Северна Ирландия и Люксембург.

Воденият от Илиан Илиев Черно море ще открие новият сезон в Първа лига. Вицешампионите са домакини на ЦСКА 1948 на 19 юли от 18:30. Нещо, което не е било по вкуса на клуба:

„Не искахме да го правим ранен мач, те ни го направиха ранен, после пък другия ни го изтеглиха в понеделник, късен, три дни преди мача с Апоел Беер Шева в Лигата на конференциите. ЦСКА и Ботев играят в неделя, все неща, които не искам да мисля, че е нарочно, но са срещу нас, и двете опции,“ посочи Илиан Илиев.
--------------------------------------------------------------------------------------------------

Потребителски аватар
Iceberg
Контакти:

Мнениеот Iceberg » 14 юли 2024 19:41

ЗАЩИТНИК НА ЧЕРНО МОРЕ: ПЛАМЕН ИЛИЕВ ЩЕ ЗАМЕСТИ НАПЪЛНО ДЮЛГЕРОВ
Вижте мнението на Живко Атанасов
https://www.novsport.com/bg-futbol/zash ... -dyulgerov

Защитникът на Черно море Живко Атанасов сподели, че е доволен от подготовката на отбора до този момент. Той заяви, че съжалява, че двама от основните футболисти на отбора Иван Дюлгеров и Пабло Гарсия вече не са част от него.

"Доволен съм от подготовката, която направихме до този момент. Тренираме много добре. Всички се стараем и се готвим за предстоящите срещи. Доста се влагаме и аз, и съотборниците ми. Дано усилията, които полагаме сега, да дадат резултат в официалните мачове и да се увенчаят с успех. Изиграхме една добра контролна среща с Левски. Доволен съм, защото влязохме леко уморени в мача. Това е нормално за този период от подготовката.

Единствено съжаляваме, че не успяхме да вкараме гол на Левски. И това ще дойде с добра игра. Бих казал, че направихме една добра контролна среща и това беше добра проверка за нашия отбор. В началото на подготовката имаше повече физически натоварвания, а сега са повече тактическите. Доста тежки са тренировките, но вече са повече с топка. Сезонът наближава и трябва да сме на 100% готови. Добре е за нас, че преди да се изправим срещу Апоел Беер Шева ще премерим сили в официален мач с ЦСКА 1948. Винаги е по-различна първата среща. Добре е, че ще имаме такъв двубой преди да се срещнем с израелците. Надявам се да успеем да победим и в двата двубоя и да стартираме сезона както трябва.

Всички искаме да продължим напред в европейските клубни турнири. Надявам се да успеем да отстраним Апоел. Те са силен отбор. Видяхме, че миналата година се изправиха срещу Левски и "сините" ги отстраниха, но не беше лесно. За нас е голямо предимство, че и двата мача ще се изиграят в България. Дано се представим на нужното ниво и продължим нататък в Лига на конференциите. Знаем, че те са имали проблеми и са ги напуснали доста футболисти. Все още не сме се концентрирали изцяло върху тях. Гледаме да се подготвим добре, а когато дойде време за официалните мачове ще се запознаем с техния начин на игра. Трябва да сме концентрирани и да покажем най-доброто от себе си. Оттам - нататък съм сигурен, че имаме сили да победим", заяви Атанасов пред "Мач Телеграф".

"За мен е голяма загуба, че Пабло Гарсия си тръгна, но има нови момчета, които се надявам да успеят да се докажат и да дадат всичко от себе си и да покрият неговата загуба. Иван Дюлгеров отиде в ЦСКА и той със сигурност ще липсва.

На мнение съм, че взехме на негово място един много добър вратар в лицето на Пламен Илиев. Той се е доказал и ще успее да го замени по най-добрия начин. Като цяло иначе тази подготовка не се различава от миналата през лятото, когато пак бяхме в Тетевен. Лошото е, че се провали една от контролите, които бяха замислени", допълни той.

Букмейкърът 8888.bg смята, че Черно море ще тръгне с победа в новото футболно първенство в домакинския мач с ЦСКА 1948. Вероятността за това събитие е 56,8 процента. Шансовете за равенство са 25,7%, а за евентуален успех на столичния тим 17,8%. Двубоят е първи за сезона и е насрочен за петък от 18,30 часа на "Тича".

ГАНЧО
Контакти:

Мнениеот ГАНЧО » 15 юли 2024 22:39

Колеги, припомняме ви, че играта с прогнозите от българското първенство започва тук: https://forum.gong.bg/botev/viewtopic.php?f=7&t=210514
АЗ И ВЪЛЧО СМЕ ОТ РАЗЛИЧЕН СВЯТ, НО И ДВАМАТА СИЛНО ОБИЧАМЕ ОТБОРИТЕ СИ!!!:)))

Потребителски аватар
Iceberg
Контакти:

Мнениеот Iceberg » 16 юли 2024 19:33

ВИКТОР ПОПОВ: НЯМА НЕПРЕОДОЛИМ ОТБОР
https://www.novsport.com/bg-futbol/vikt ... olim-otbor

Защитникът на Черно море говори преди предстоящия сблъсък с Апоел Беер Шева в Европа
Защитникът на Черно море Виктор Попов говори пред Дарик радио преди началото на сезона. Според него няма непреодолим отбор за „моряците“ в Европа особено, ако тимът на Илиан Илиев покаже играта от миналия сезон, която им донесе втората позиция в крайното класиране. Попов направи любопитно разкритие, че е бил едно от децата, които футболистите на Черно море и ПСВ са извели на стадиона в Бургас преди мача между двата отбора от евротурнирите през 2009-а година.

„Супер съм, здрав съм вече и съм готов за новия сезон. Адреналинът идва последните часове преди мача. Радвам се, че ще съм част от тази европейска сцена точно с Черно море, защото преди доста години, 2009-а бях сред децата, които извеждаха футболистите на Черно море и ПСВ в Бургас. Мисля, че се бях хванал точно за Манолев тогава“, започна Попов.„Все още не сме наблюдавали израелците. Поне отбора. Треньорският щаб гледа да вървим едно по едно. Няма да прескочим мача от първенството“, добави той.

„Няма непреодолим отбор особено ако покажем нашата игра от предния сезон, с която си заслужихме второто място. Трябва да покажем нашия стил на игра, да усетим тръпката от Европа и да се поздравим с успех. Ясно че, че мачовете ще са в България“.

„Моите впечатления от Дуду – добър футболист е, има добър ляв крак, дрибъл, има скорост и мисля, че ще се стиковаме с времето“.

„С всички дотук ми беше лесно да си партнирам по фланга, защото на първо място са добри хора, а са и добри футболисти. В нашия стил на игра Илиан Илиев иска крилата да помагат в защита. Това му е по-важното от играта в атака. Тези хора много ми помагат. Няма да излъжа, ако кажа, че ми беше най-лесно с Илиан Илиев-младши да играя, защото извън терена сме най-близки. Имаме я тази връзка“, разкри крайният бранител.

„Очаквам убедителна победа срещу ЦСКА 1948. Разбира се, че другите отбори сега ще ни гледат с повече респект. Второто място остава в историята. Трябва да продължим напред. Мисля, че можем да го повторим. Дай Боже и да надградим, но ще бъде много по-трудно през новия сезон“.

„И аз съм оптимист за българския национален отбор. Ако се действа правилно, ще го видим на голям форум – Европейско или Световно. Тези отбори в Лигата на нациите са на едно ниво. Всички сме на едно ниво, но във футбола вече няма лесен мач. Показа се не само на Европейското, но и на Копа Америка. Мисля, че можем да прескочим групата в Лигата на нациите. Явно не е сега времето за трансфер в чужбина. Може би не съм дал всичко от себе си. Трябва да се мотивирам и да надграждам“, каза още той.

Потребителски аватар
Iceberg
Контакти:

Мнениеот Iceberg » 17 юли 2024 14:10

Илиан Илиев: Промяна с 15 минути за мача с ЦСКА 1948 е лицемерие и подигравка
преди 57 минути
https://vsport.bg/ilian-iliev-promyana- ... 5VWGT6-JEQ

Треньорът на вицешампиона Илиан Илиев обяви какъв Черно море иска да вижда през новия сезон. Специалистът коментира също промяната на началния час на първия им двубой в първенството и каза какво мисли за първия им съперник в Лига на конференциите.

– Г-н Илиев, свършихте ли това, което планирахте по време на лятната подготовка?

– По принцип го свършихме, като работа. Тренирахме доста, без да се пазим от умора заради мачовете в Европа. Сега Уеслен Жуниор и Цветомир Панов имат здравословни проблеми, Иса е наказан за първия мач, а за новия бразилец Дуду ще чакаме до последно, за да разберем дали ще е картотекиран за старта на сезона.

– Черно море вдигна високо летвата през миналата кампания с второто място и към отбора има големи очаквания. Ще успее ли да отговорите на тях?

– Надявам се да сме готови за това предизвикателство, тъй като все пак запазихме голямата част от състава и очаквам новите попълнения да се адаптират към стила на игра и новата обстановка и да заместят тримата напуснали. В това отношение, разбира се, ще разчитам и на другите играчи. Иначе сме наясно, че очакванията към нас са големи и всеки отбор ще излиза срещу Черно море с друга настройка, както беше през втората част на първенството, но ние сме подготвени за това. Ние не бяхме дори в топ 6 по бюджет и през миналия сезон, но успяхме да станем втори. И всичко, което направихме, се дължи на амбицията и вярата в успеха на всички в клуба и на големия характер, който показаха футболистите. Сега предстои още по-трудното – да отстояваме позициите си.

– Останахте само с един типичен централен нападател в лицето на Исмаил Иса. Ще търсите ли нов играч с такъв профил?

– Уеслен и Брено Тейшейра също могат да се справят на този пост, но двамата излизат от контузии. Все пак няма да пренатрупваме нещата в предни позиции и затова търсим човек, който да играе както по фланга, така и на върха на атаката.

– Започвате новата кампания с домакинство срещу ЦСКА 1948, който сякаш не е този силен отбор отпреди месеци, след като го напуснаха основни единици?

– Аз не съм съгласен, че е така. Те имат около 30 играчи на добро ниво, така че едва ли ще им се отрази напускането на някои от тях. Нас също ни напуснаха Матеус Машадо, Алекс Фернандес, Атанас Илиев, Пабло Гарсия и Иван Дюлгеров. ЦСКА 1948 обаче има кадри и запазва дълбочината на състава си.

– Началният час на двубоя на „Тича“ бе променен с 15 минути – на 18,45. Как ще коментирате това решение на СТК на БФС?

– Първо, трябва да кажа, че самата промяна с 15 минути е лицемерие и подигравка. След тази промяна, която направи СТК, начело с Неделчо Михайлов показва само едно, че никой не го интересува за здравето на футболисти и публика, а само едно, да си имитираме, че имаме първенство, без да ги интересува качеството на футбола в тези условия. 14 клуба пуснахме молба до СТК за промяна на началния час от 18,30 на 19,00 или 19,15, с изключение на ЦСКА и ЦСКА 1948. Незнайно защо тези два отбора не пожелаха промяна. Видяхте, че изключително благородно постъпи СТК, начело с Неделчо Михайлов, и преместиха мача ни, естествено, и със съгласието на Атанас Караиванов, за 18,45. Причината е, че ЦСКА 1948 имали билети за самолет за София малко след мача, и задължително не трябва да има съществена промяна на часа.

– За мен това не е основателна причина, като отчитаме адските горещини в страната?

– Вижте, още от първия кръг започват да се изпълняват молби и желания. Уважавам желанието на ЦСКА 1948 да се придвижи по-рано в София, но все пак имат 6 дни до следващия мач. Ние в края на миналия шампионат гостувахме на ЦСКА в София и имахме по-малко от 72 часа до двубоя с Крумовград, който можеше да е решителен, ако не бяхме били в София. Искахме промяна, но не ни уважиха молбата. Прибрахме се в 6 часа часа сутринта с автобуса. А сега сме сме длъжни да играем на 38 градуса, защото единия отбор трябва да хване самолета. Ами, ако беше по-рано самолета, в 12 часа ли трябваше да играем? Говорим принципно за вземане на генерални решения и като си сложен там, трябва да вземаш такива решения. За мен поне в първите 4-5 кръга трябва да се играе в 19.15 първия мач и 21.30 втория, а не да местиш мач с 15 минути, такава промяна е подигравка.
Вижте, аз тенденциозното отношение към нашия отбор го видях и при определяне и на програмата на трите отбора, които имат мачове в Европа в четвъртък. Отново са ни „изтеглили“ късата клечка. Защото имаме ранен мач в петък, а след двубоя в Европа в четвъртък на 25.07, играем в понеделник късен мач и на третия ден след това е реванша. Докато другите два отбора играят в неделя

– Знаем, че във футбола най-важния мач е следващия, но предвид това, че след 9 години Черно море се завръща в Европа, какво научихте за Апоел (Беер Шева)?

– Първо, искам да отбележа, че класирането на Черно море за Лига на конференциите е възнаграждение за усилията на всички в отбора. Що се отнася до Апоел, те имат обигран състав и нов треньор. Доста са агресивни и разполагат с добри единици. Така че и двете срещи ще са тежки, като нашето желание е да се представим на възможно най-високо ниво. Нека обаче да мине двубоя с ЦСКА 1948 и тогава ще мислим за Апоел. Защото още в началото виждаме отношението към нас, и си представям какво ни чака занапред. Така че се надявам да дойдат много фенове на мача, и да напълнят стадиона, както беше през миналата година. И така успяхме с едно изключение да победим всички на „Тича“.

Потребителски аватар
ogrizko
Контакти:

Тенденциозното отношение срещу Черно море

Мнениеот ogrizko » 17 юли 2024 18:16

Господа БФС, телевизионери и не знам какви още, които определяте програмата за първенство!

Не ви ли е малко срам бе, изроди! Докога ще се подигравате с нас и ще се правите на приятно разсеяни!

Вместо да променят мача ни с 1948 от 18.30 на 19.15 заради високите температури, в които нормален футбол не може да се играе, на вас ви се откъсна от малките сърчица едва 15 мин. да изместите и да почва 18.45 мача! Евала!!! Предлагам ви да сложите едни шорти и да идете вие да ритате на стадиона от 18.30 до 18.45 да подгреете малко публиката, хем да усетите от първо лице единствено число какво е да си на терена по него време на 35 градуса! Понеже така като гледам, от климатизираните ви кресленца явно прекалено лесно ги нареждате нещата!!! Ще се радвам да усетите нещата опитно, от първо лице единствено число!!!!

Второ, имаме четвъртък реванш срещу Апоел БШ - вместо да играем мача си със Септември в неделя както и другите евроучастници, ние сме сложени да играем в понеделник!!!!! Ей, идиоти!!! Стига ли ви до акъла, че в четвъртък мача е реванш срещу Апоел БШ!!!! Т.е. може да се играе продължения 120 мин. и е необходимо нашия отбор да е по-свеж, ако се стигне до този вариант!!!! Да ви го таковам в телевизионните права и глупости!!!! На мен какво ми пука дали мача ще се припокрие с друг мач от телевизионното излъчаване!!!! Като искате давайте го понеделник на запис по него време!!!! Вместо да ощетявате отбора на Черно море, за разлика от другите ни евроучастници!!!!

В тоя ред на мисли - настоявам за по-сериозно отношение от страна на скапаняците от БФС, телевизионни и съдийски комисии и се вземайте в ръце, защото ни писна от вашето тенденциозно отношение и недомислици!!!!!

Призовавам играчите и щаба на Черно море, като знак на протест, да излезнат с 15 мин. закъснение съответно в 19.00ч. за мача срещу 1948, за да покажам, че не може така да продължават нещата и да се подиграват с нашия отбор!!!!!
ИзображениеИзображениеИзображение

TheSailor

Re: Тенденциозното отношение срещу Черно море

Мнениеот TheSailor » 17 юли 2024 19:03

ogrizko написа:Докога ще се подигравате с нас и ще се правите на приятно разсеяни!

Ще се подиграват докато феновете се правят на приятно разсеяни. Ни вопъл, ни стон срещу БФС след изборите. Стойте си мирно и спокойно и се печете на 50 градуса.
„Всичко, което е далече от морето, е провинция.“

Потребителски аватар
Iceberg
Контакти:

Мнениеот Iceberg » 18 юли 2024 16:11

ЧЕРНО МОРЕ УСПЯ ДА ЗАДЪРЖИ НАЙ-СКЪПИТЕ СИ ИГРАЧИ
https://nostrabet.com/novini/cherno-mor ... Qd9u5yxixg

Вицешампионът Черно море започва новата кампания с домакински мач срещу ЦСКА 1948 утре (петък) от 18.45 часа на стадион „Тича“ с увереността и самочувствието, че е готов да се справи със следващото си предизвикателство. А то е да отстоява високите си позиции от миналия сезон в родното елитно първенство. След като „моряците“ вдигнаха високо летвата, логично очакванията към тях стават големи и всеки отбор ще излиза срещу Черно море с друга настройка, както беше всъщност и през втората половина на предния шампионат.
Тогава варненци също не бяха в първата шестица по бюджет, но успяха да завършат втори и причината да пренапишат историята и да се окичат със сребърните медали се дължи на амбицията и вярата в успеха на всички в клуба и показания от футболистите характер. Сега Черно море ще е още по-амбициран да покаже, че второто място не е било плод на случайност, а е закономерност с оглед на неговия потенциал и спортно-техническите достойнства в стилните му продукции. Обективно погледнато „моряците“ разполагат с всичко необходимо, за да бъдат в челото на класирането и през следващите месеци, да останат фактор в групата на майсторите и всеки да продължи да се съобразява с тях. И няма да е пресилено да се твърди, че е напълно по силите на Черно море да постигне всичко това и да радва феновете си с модерен футбол и престижни победи, след като има обигран и балансиран състав, нужната индивидуална и отборна класа и най-добрия треньор у нас в лицето на Илиан Илиев, пише nostrabet.com. Остава само „моряците“ да са постоянни в изявите си и във всичките им мачове да властва феърплей, като върху крайните резултати да влияе единствено показаното на терена от двата тима, а не и странични фактори, които преди време превърнаха Черно море в най-ощетявания от водещите ни клубове. Когато по-горе споменах, че на „Тича“ разполагат с отбор, който да успява и занапред, имах предвид също, че наред със запазения гръбнак на състава, новите три попълнения са стойностни и могат да заместят пълноценно тримата напуснали титуляри – Иван Дюлгеров, Пабло Гарсия и Илиан Илиев-младши. Все пак Пламен Илиев е опитен вратар и бивш национал, а отзивите по време на лятната подготовка за аржентинския полузащитник с испански паспорт Начо и бразилеца Дуду, който ще бъде използван отдясно в атака, са много добри и предстои те да оправдават доверието и в официалните срещи.
Тук е важно също да се отбележи, че през последните месеци Черно море направи всичко възможно да задържи и двамата си най-конвертируеми играчи – Виктор Попов и Мазир Сула. Към тях имаше и още има перманентно оферти от чужди клубове, но „моряците“ показват колко държат на Виктор и Мазир и колко значими са те за тима, като не бързат да се разделят с тях. В крайна сметка демонстрираното отношение от ръководството към въпросните играчи се оказа правилно, тъй като двамата бяха с огромна заслуга Черно море да финишира на второ място, а едновременно с това си повишиха и трансферните цени. Към днешна дата например Попов е най-скъпия играч на „Тича“, след като е оценяван от популярния германски уебсайт Transfermarkt на 1.5 милиона евро, а Сула е вторият най-скъп с цена от 900 000 евро. Предвид качествата на двамата, евентуалните суми, които могат да бъдат платени за правата им и срока на техните договори, не е трудно да се предположи, че до една година най-вероятно двамата ще бъдат продадени. Но най-важното обаче на този етап е, че те продължават да са част от Черно море и започват сезона с Черно море.
А иначе е любопитно да се спомене, че общо всички играчи на вицешампиона според Transfermarkt струват 6 585 000 евро, с уточнението, че на Дуду не е поставена цена, но след като започне да играе, със сигурност такава ще бъде фиксирана. В момента след Виктор Попов и Мазир Сула най-скъпи са Влатко Дробаров и Едгар Пашеко, с по 500 000 евро, Велислав Василев – 400 000 евро, Васил Панайотов, Дани Мартин, Пламен Илиев и Андреяс Калкан – оценени на по 300 000 евро, и Живко Атанасов, Николай Златев и Християн Славков, с по 200 000 евро.

Потребителски аватар
Iceberg
Контакти:

Мнениеот Iceberg » 18 юли 2024 16:35

Черно море Варна - новини, резултати, дискусии
Veroni Karo · 8 ч. ·
ЕКСКУРЗИЯ ДО РАЗГРАД !!!
⚽Черно море - Апоел Беер Шева
Четвъртък (01.08.)
ЦЕНА: 15лв.
За записване - на лично съобщение към мен.
Предварително заплащане в новия фен клуб (пред зала "Владислав") - Вторник от 17:00ч до 19:00ч.

Върни се в “Черно море”