tmanolov написа:tiamat написа:tmanolov написа:paceto написа:icko65 написа:Eminem написа:Кой е агресорът, след като от ливанска територия летят ракети към Израел?
Ливанската армия ли ги изстрелва?
Ми армията им ще но ги спира тези, които стрелят от там, а стои и гледа? То това да не е като да стреляш с прашка и да се скриеш в шубраците. За изстрелването на голям брой ракети се иска технологично време и логистика, а щом тамошното правителство, вътрешна сигурност и военните си траят значи са дали зелена светлина за това. Това все едно някакви терористи да си доставят оръжия у нас, да си се разхождат със системите по територията ни и спокойно да си изстрелва 50-100 ракети през определено време и никой да не ги забележи и да си траем без да се вземат мерки. И тези изстреляни ракети към Израел от Ливан не са вчера, а са от доста време назад в годините.
Прав си, идеално описа тактиката на САЩ в Украйна :mrgreen: Според теб сега редно ли е орки1 да вземат да бумнат нещо американско, те така, щото тези удари по руските земи стават само и единствено с изричното разрешение на САЩ и с хора, обучени пак от САЩ?
Ако бях путлерчо в момента, директно бих дал ракети на хус(т)ите да смачакт някой самолетоносач - ми то ние де да знаем какво става в Йемен и как са стигнали ракетите при тях? Ама путлер не го прави - или е мноооооого, ама мноооооого тъп (което хич не го изключвам като хипоте(ну)за), или си има договорка сред големите за нещо. Например умнокрасивите упорито "забравят" факта, че войната в Украйна за 24 часа уби всякакви грипове и противогрипни мерки и теглилки. Ей така си изчезна кУронката, както се и появи - за нула време. бах тоз Путлер, заслужава Нобелова награда за медицина :lol:
Викаш трета хипотенуза няма, примерно, че не му стиска? Не казвам, че е така, просто хипотенузирам :) За ковида, много ясно се знаеше, че интензитета, вирулентността, или каквото там се казва на тия вируси намалява със всяка следваща итерация.
Има я и тази хипотенуза, разбира се, чисто теоритично, но тогава защо нападна Украйна? От страх ;) а и нали беше умрял
За грипа - чудесно, щом се е знаело, тогава за чий буй бяха мерките и теглилките, коя от коя по-малоумни? А ваксините, коя от коя по-безсмислени? А кампаниите, че ако не се ваксинираме утре сме умрели? И аз така си питам
Е, има разлика от това да нападнеш Украйна до това да нападнеш US самолетоносач, предполагам ;)
Не е грип, стига с това, да не вадим учебниците. Мерките и ваксините, предполагам, бяха на принципа better be safe than sorry за нещо ново, което не се е знаело накъде ще избие. Разбира се, може и да се е знаело, ама и то и извънземни може да има... Ваксинационните кампании не бяха за това, че ще умрем ако не се ваксинираме, а за това, че ще има по-малък шанс за умиране и по-малко товар върху болничната система.