История на България

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

ElCapitana_Puyol

Re: История на България

Мнениеот ElCapitana_Puyol » 20 юни 2024 09:55

На чавето като му го подадат в устата от няколко посоки и го поеме до гърлото, сменя темата...:) Иначе няма нито 1 предприятие преди 1989г което да е било на печалба и всички са били дотирани от държавата за да излязат сметките. Факт ! Вездесъщият Антон Тодоров е показвал купища документи от онова време, където комунягите си признават че положението е мега зле и просят още дотации. Шаляляляяя...
Рашка капут, Буданов салют ! Изображение

Потребителски аватар
Drunken_Master
Контакти:

Мнениеот Drunken_Master » 20 юни 2024 11:05

NOMER14 написа:Кой ти говори за Сомат?!

Ами не знам, аз специално за СОМАТ говорих.
THE G.A.M.E написа:Наименованията "булгар", "болгар", "балгар", "бугхар, "блкхар" и подобни, датират още от "преди Христа".
Изображение

Потребителски аватар
pomiqrat
Контакти:

Мнениеот pomiqrat » 20 юни 2024 12:11

Drunken_Master написа:
NOMER14 написа:Кой ти говори за Сомат?!

Ами не знам, аз специално за СОМАТ говорих.

NOMER14 написа:Давай следващия завод.

Питат те за завод, а ти пишеш за СОМАТ :lol: Интелект си. Какво да жчакваш жт човек, на когото пишеш за процесори, а той отговаря, ама имахме хубави чукове :lol:
4 000 и пак ми задай същия въпрос.

Става въпрос за 1989 г. :lol: :oops: :lol:
Drunken_Master написа:а доходът на глава от населението - 7500 долара годишно (повече, отколкото през 2011 г.)

Drunken_Master написа:България щеше да е 50-60 млн., ако не бяхме под Османско робство.

Потребителски аватар
ivan56
Контакти:

Мнениеот ivan56 » 20 юни 2024 15:41

ElCapitana_Puyol написа:На чавето като му го подадат в устата от няколко посоки и го поеме до гърлото, сменя темата...:) Иначе няма нито 1 предприятие преди 1989г което да е било на печалба и всички са били дотирани от държавата за да излязат сметките. Факт ! Вездесъщият Антон Тодоров е показвал купища документи от онова време, където комунягите си признават че положението е мега зле и просят още дотации. Шаляляляяя...

Сомат и БМФ със сигурност са били на печалба ама са работили на пазарен принцип а не с планова икономика, но са издържали стотици други нерентабилни глупости на комунягите.
Тука вече е с тризнаци Сиса :lol:
Drunken_Master написа:
SSS написа:Ти сам натъртваше,че си адски сериозния човек с тризнаци и си управител на гурме ресторан

това е от един друг форум,момчето тръгва да звъни на бившето ми работно място "за да докаже нещо"...

Потребителски аватар
Der Schmarotzer
Контакти:

Мнениеот Der Schmarotzer » 21 юни 2024 10:57

СОМАТ бяха на голяма печалба, преди да ги приватизират. След това продължаваха да са също на голяма печалба. Преди да го закрият по определени причини, които са извън темата, имаше месечна чиста печалба над 10 милиона долара. В последствие едни хора не се разбраха къде да отиват парите от печалбата, струпаха всичките негативи на СОМАТ, другите им фирми излязоха на чисто и те така се разроиха няколко малки соматчета, но с други имена.
Ние сме Левски, Левски (София)!!!

Потребителски аватар
Drunken_Master
Контакти:

Мнениеот Drunken_Master » 21 юни 2024 11:04

Der Schmarotzer написа:СОМАТ бяха на голяма печалба, преди да ги приватизират. След това продължаваха да са също на голяма печалба. Преди да го закрият по определени причини, които са извън темата, имаше месечна чиста печалба над 10 милиона долара. В последствие едни хора не се разбраха къде да отиват парите от печалбата, струпаха всичките негативи на СОМАТ, другите им фирми излязоха на чисто и те така се разроиха няколко малки соматчета, но с други имена.

Тия са абсолютни лаладжии. Едва ли не, искат, да изкарат, че всички предприятия през социализма са били губещи. Извинявай, ама ВПК-то например е било на трето място по износ на оръжие в света. Няма как да е работил на загуба, това са глупости. Химко Враца, Завод Девня и т.н. дали са били "губещи"? Завода за компютри в Правец? Че в СИВ 40% от компютрите са били наши. Как ще е бил губещ завода? Те в последствие ги превърнаха в "губещи", за да могат, да ги източат и да ги нарежат за скрап.
Имало е и нерентабилни, разбира се. Примерно Кремиковци... Или тежкото машиностроене в Радомир, ама там Горбачов спира кранчето и японците от "Коби Стийл" се разотиват. Даже май са идвали и да обучават наши работници тук.
СОМАТ е ясен... Продадоха го на стойността на един тристаен апартамент в квартал Младост.

Тия заводи за мотокари и електрокари, и те не вярвам да са били нерентабилни.
THE G.A.M.E написа:Наименованията "булгар", "болгар", "балгар", "бугхар, "блкхар" и подобни, датират още от "преди Христа".
Изображение

Потребителски аватар
pomiqrat
Контакти:

Мнениеот pomiqrat » 24 юни 2024 18:03

Der Schmarotzer написа:.

Няколко пъти съм попадал на мнения от унгарци, че сме един народ, който се е разделил. Да си чел подобни източници?

Drunken_Master написа:а доходът на глава от населението - 7500 долара годишно (повече, отколкото през 2011 г.)

Drunken_Master написа:България щеше да е 50-60 млн., ако не бяхме под Османско робство.

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 24 юни 2024 19:50

Идеята на унгарците произлиза от това, че в един етап от хунското нашествие на Запад, ние и те / маджарите / сме били във въпросният "Хунски Съюз".
След смъртта на Атила ( междудругото, те го считат за свой ) ... Различните народности във въпросният "Съюз", поемат/избират свой път на развитие.
Но както знаем, "хуни" не е нарицателно за националност, а е по-скоро вид презрителен термин ( един от многото ) ... На редица хронисти, съвременници на събитията.
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !

Image Image

Потребителски аватар
Der Schmarotzer
Контакти:

Мнениеот Der Schmarotzer » 24 юни 2024 20:55

pomiqrat написа:

Няколко пъти съм попадал на мнения от унгарци, че сме един народ, който се е разделил. Да си чел подобни източници?

В прародина и българите и унгарците са съседи, поне така се пише и локализира информацията от някои извори.
Тук е събрана накратко този тип информация и мненията на учените (до 1924 г.):
https://www.academia.edu/62548189/%D0%9 ... 0%A6%D0%98
Ние сме Левски, Левски (София)!!!

Потребителски аватар
pomiqrat
Контакти:

Мнениеот pomiqrat » 25 юни 2024 10:44

Der Schmarotzer написа:
pomiqrat написа:

В прародина и българите и унгарците са съседи, поне така се пише и локализира информацията от някои извори.
Тук е събрана накратко този тип информация и мненията на учените (до 1924 г.):
https://www.academia.edu/62548189/%D0%9 ... 0%A6%D0%98

Благодарство

Върни се в “Свободна зона”