Левски: Трансфери, лятна подготовка и контроли
Модератори: TodorT, paceto, modor, kartago, SkArY_9, rhaegar, Rivaldo10, ntodorov, slavia_forever, Madridist
- metodito
- Контакти:
Re: Левски: Трансфери, лятна подготовка и контроли
Аз пожелавам късмет на Бари. Но не и това, което ти. Момчето си оставяше дробовете на терена. 90 минути бягаше и никога не се е криел. Може би това доведе до контузията му. Защото беше твърд титуляр и той се раздаваше във всеки мач. Лично аз го виждах не като деветка, а като свободен офанзивен електрон. Илиан е малко като българския Чоло. Той обича такива трудолюбиви футболисти, които не блестят с нещо, а е просто трудолюбив.
groti написа:Гледам Словенци, Словаци, Албанци и направо съм шашнат.. Словения са 2млн държава!!! Млада държава без кой знае какви традиции във футбола. Вече не знам какво да мисля и кой е виновен за деградацията ни. Ма с такива звезди като Божинката и Иконата (Б. Георгиев) толкова. Нашите да не дремят и вместо да взимат негра от 15 бразилска, испанска и португалска лига да се обърнат към Словения, Словакия и балканите изобщо!
В тези държави плащат повечко, а бедните гастарбайтери са склонни на компромисни заплати. А на Герена не се плаща достатъчно. Вместо това да изпратят треньори да изучават професията. Това на което учат децата няма много общо със съвременния футбол. Ако викнат методист тези михлюзи ще го бойкотират докато не си тръгне и после ще побългарят методите му. Специално за Левски е задължително всички от ДЮШ да бъдат подложени на проверовъчен изпит, но комисията да е от европейци.
wilge написа:groti написа:Гледам Словенци, Словаци, Албанци и направо съм шашнат.. Словения са 2млн държава!!! Млада държава без кой знае какви традиции във футбола. Вече не знам какво да мисля и кой е виновен за деградацията ни. Ма с такива звезди като Божинката и Иконата (Б. Георгиев) толкова. Нашите да не дремят и вместо да взимат негра от 15 бразилска, испанска и португалска лига да се обърнат към Словения, Словакия и балканите изобщо!
В тези държави плащат повечко, а бедните гастарбайтери са склонни на компромисни заплати. А на Герена не се плаща достатъчно. Вместо това да изпратят треньори да изучават професията. Това на което учат децата няма много общо със съвременния футбол. Ако викнат методист тези михлюзи ще го бойкотират докато не си тръгне и после ще побългарят методите му. Специално за Левски е задължително всички от ДЮШ да бъдат подложени на проверовъчен изпит, но комисията да е от европейци.
Нали взехме младежки национал на Словения, този Мислович, не съм много впечатлен към момента… дано той и куршума покажат повече и са като нови попълнения!
vvessel написа:Едно време ни се подиграваха, че сме отпаднали от Олимпия Любляна, а сега само можем да си мечтаем за техен халф, играещ на европейското. Ебаси деградацията.
Преди 10-на години на ниво младежки национален отбор ни биха с 5:0 или 5:1 на наш терен.
wilge написа:groti написа:Гледам Словенци, Словаци, Албанци и направо съм шашнат.. Словения са 2млн държава!!! Млада държава без кой знае какви традиции във футбола. Вече не знам какво да мисля и кой е виновен за деградацията ни. Ма с такива звезди като Божинката и Иконата (Б. Георгиев) толкова. Нашите да не дремят и вместо да взимат негра от 15 бразилска, испанска и португалска лига да се обърнат към Словения, Словакия и балканите изобщо!
Напълно съм съгласен с теб. Само бих добавил ,не само школата на Левски ,а всички ДЮШ да започнат да работят по единна методика. Във всяка една сериозна страна всички ДЮШ тренират по една и съща методика "спусната" от съответната федерация.
Знам ,че това е една от фикс идеите на Гонзо.
Между другото в БФС - има всички методики - на холандската, на белгийската, немската, английската, испанската, италианската и т.н. Проблема е ,че доколкото знам нито един клуб у нас не изявил желание да ги приложи. Единствено преди 10-на година Гонзо имаше идеята да наложи в Левски испанската методика.
Лично на мен най-много ми харесват холандци и хървати , но за нас най-приложими според мен са италианска, испанска или португалската. Но за да има резултат тази методика трябва да бъде прилагана не по-малко 6-8 години.
Между другото преди време ( вече доста - 20 години) като методист на школата на Левски беше главния методист на холандската федерация за работа с подрастващите - Ян Диркс. И той беше изгонен от Левски от .....?
- Странджата
- Контакти:
Ами нали на конгреса раздадоха единна методика, написана по европейски проект, която някои привидяха като книга на Гонзо, предназначена за армаган.Тя няма ли да бъде внедрявана или пак ще се обяви за злоупотреба и конфликт на интереси ...
- metodito
- Контакти:
Аман от национал-нихилистични изгъзици. Евавам му мамата. Събудил се, гледал един мач и край.
Югославската треньорска школа е фактор. Българска такава няма. Югославия е фактор на световно ниво. Откак Словения е държава, ние имаме полуфинал на Световно, участие на световно и европейско. Те какво имат? Български отбор като Лудогорец е участник в ШЛ, стигна осминафинал на УЕФА. ЦСКА и "Левски" откак Словения е държава какви успехи имат, а словенските отбори къде са. Дейва нихилистите. Режете ги тея вени и да се свършва!
И като бихме полските младежи какво? Все едно да викам: "Булгар, булгар!".
Югославската треньорска школа е фактор. Българска такава няма. Югославия е фактор на световно ниво. Откак Словения е държава, ние имаме полуфинал на Световно, участие на световно и европейско. Те какво имат? Български отбор като Лудогорец е участник в ШЛ, стигна осминафинал на УЕФА. ЦСКА и "Левски" откак Словения е държава какви успехи имат, а словенските отбори къде са. Дейва нихилистите. Режете ги тея вени и да се свършва!
metodito написа:А някой замислял ли се е, че никой (не включвам Кордоба. Нещо не гов виждам в Англия. Трябваше да избере Рейнджърс според мен.) от напусналите/трансферираните не се представи на същото ниво или по-добре в новите си отбори. Без Попов. Цонко - не, Уелтън - не, Миланов - не, Филип - не. За Петрис не знам. Белгийското ми е мъгла. Та замислете се за това кое е по-важното - колектива или единиците. (+тренера)
Пропуснал си Роналдо,който се представя много добре в Ростов. Според трансфермаркета си вдигнал цената почти двойно. Апропо ,колко пъти бате ти honda, ти казваше, че най-конвертируемия и класен футболист от офанзивните ни е Роналдо? Доколкото си спомням доста го хранеше.
Разбира се,че колектива е по-важен от индивидуалностите . Но за играчите от "малки" държави по-важни са индивидуалностите. Да се сещащ за някакви успехи на клубно ниво на холандски, белгийски, португалски, хърватски , датски отбори? Просто там всичко е сведено до продажба на съответния играч при първата що годе читава оферта. Често се продават играчи с по-малко от 30 мача в мъжкия футбол. Та за какъв колектив може да говори?
metodito написа:Аман от национал-нихилистични изгъзици. Евавам му мамата. Събудил се, гледал един мач и край.
През новия век Словения има 2 участия на СП и 2 на ЕП . Ние имаме едно на ЕП. В което ни пребиха като кучета.
Населението на Словения е приблизително колкото на София. Като са много пред нас във всички колективни спортове.
Това ,че младежите са били Полша ,какво значение има? - практически нямат шанс да се класират.
- metodito
- Контакти:
honda написа:metodito написа:А някой замислял ли се е, че никой (не включвам Кордоба. Нещо не гов виждам в Англия. Трябваше да избере Рейнджърс според мен.) от напусналите/трансферираните не се представи на същото ниво или по-добре в новите си отбори. Без Попов. Цонко - не, Уелтън - не, Миланов - не, Филип - не. За Петрис не знам. Белгийското ми е мъгла. Та замислете се за това кое е по-важното - колектива или единиците. (+тренера)
Пропуснал си Роналдо,който се представя много добре в Ростов. Според трансфермаркета си вдигнал цената почти двойно. Апропо ,колко пъти бате ти honda, ти казваше, че най-конвертируемия и класен футболист от офанзивните ни е Роналдо? Доколкото си спомням доста го хранеше.
Разбира се,че колектива е по-важен от индивидуалностите . Но за играчите от "малки" държави по-важни са индивидуалностите. Да се сещащ за някакви успехи на клубно ниво на холандски, белгийски, португалски, хърватски , датски отбори? Просто там всичко е сведено до продажба на съответния играч при първата що годе читава оферта. Често се продават играчи с по-малко от 30 мача в мъжкия футбол. Та за какъв колектив може да говори?
Забравих Рони. Но знаеш ли какво се замислих по-късно. Че може би това, че е на крилото ме е объркало, че функциите са му на крило. А Стоилов му е поставял различна роля. Не знам как се казва... Wide Midfielder-Support с езика на Football Manager.
Да се сещащ за някакви успехи на клубно ниво на холандски, белгийски, португалски, хърватски , датски отбори
Това не го разбрах. За болднатите. Конкретно в случая на "Левски", един Дембеле на времето не беше належащо да го продаваме. А сега Уелтън. Рони и Цонко, както е Кордоба бяха супер оферти. Но никой от продадените не беше незаменим. Благодарение на продажбата на Уелтън, Маринчо получава игрово време и е супер. Кордоба имаше риск да стане непродаваем и ръководството взе правилното решение да го продаде преди Копа Америка. Но не това е мисълта ми. С визията на Стоилов и екипа му в скаутинга, ние щяхме да намираме конвертируеми играи и да държим ниво. Португалците имат неизерпаем ресурс на талант в лицето на Бразилия, а Белгия в лицето на "новите белгийци". Особено арабчетата. А и едни големи лоши африканци. За холандците... Там винаги е имало един отбор. Аякс. Да не си кривим душата. Но преди повече от десет години обърнаха Аякс на някакъв продавалник. Те тогава всичко читаво кешраха максимум след сезон. И не знам защо не купуваха заместник. Еми...