нЕкои като видят заглавието - Фалитите на България през "комунизЪма", вероятно даже нема и да го прочетат. :lol:
https://ciela.bg/knigi/nehudozhestvena- ... MTZieXRlcw
История на България
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
-
Re: История на България
В началото изразходват парите на Царска България и след това надолу. Сега същите грабят от хазната на ЕС, защото акълът им не стига за нищо друго различно от някакъв строеж..
4 000 и пак ми задай същия въпрос.
Става въпрос за 1989 г. :lol: :oops: :lol:
Става въпрос за 1989 г. :lol: :oops: :lol:
Drunken_Master написа:а доходът на глава от населението - 7500 долара годишно (повече, отколкото през 2011 г.)
Drunken_Master написа:България щеше да е 50-60 млн., ако не бяхме под Османско робство.
THE G.A.M.E написа:нЕкои като видят заглавието - Фалитите на България през "комунизЪма", вероятно даже нема и да го прочетат. :lol:
https://ciela.bg/knigi/nehudozhestvena- ... MTZieXRlcw
Игра, автора им бърка в отверсието, не заглавието.
Обаче няма как да кажат, че е лъжа(изключвам такива като Сиса), щото този работи с документи.
А и архивите на БНБ са отворени и всеки може да ги прочете.
pomiqrat написа:В началото изразходват парите на Царска България и след това надолу. Сега същите грабят от хазната на ЕС, защото акълът им не стига за нищо друго различно от някакъв строеж..
Няма лошо да изразходваш заграбеното но от овчари, падари и крадци на мандри- "Плавателен канал" София-Пловдив-Морето и прочие кукувизми.
Тука вече е с тризнаци Сиса :lol:
Drunken_Master написа:SSS написа:Ти сам натъртваше,че си адски сериозния човек с тризнаци и си управител на гурме ресторан
това е от един друг форум,момчето тръгва да звъни на бившето ми работно място "за да докаже нещо"...
Фалитите на България в миналия век се виждат от стотинките и банкнотите от кои години се подновяват емисиите. Накрая при тоталния крах на комунягите се смениха 2 пъти банкнотите. Бай Иван остави стабилна държава, щом след него сумати боклуци от близо и далече повече от четвърт век не могат да я фалират.
- Drunken_Master
- Контакти:
Фалитите на България ги виждат само болни мозъци, които могат, да напишат, че "бай Иван" (разбираме циганина Иван Костов) е оставил "стабилна" държава. Интересно, кво се разбира под "стабилна", ама това са бели кахъри...
Иначе... много ми се спори с тримата... няма да пиша "глупаци", ама се съмнявам, че ще посмеят...
Иначе... много ми се спори с тримата... няма да пиша "глупаци", ама се съмнявам, че ще посмеят...

THE G.A.M.E написа:Наименованията "булгар", "болгар", "балгар", "бугхар, "блкхар" и подобни, датират още от "преди Христа".

Drunken_Master написа:Фалитите на България ги виждат само болни мозъци, които могат, да напишат, че "бай Иван" (разбираме циганина Иван Костов) е оставил "стабилна" държава. Интересно, кво се разбира под "стабилна", ама това са бели кахъри...
Стабилна държава е, когато няма фалити на банките, няма Купонна система. Знаеш ли какво е купонна система? Колко купонни системи си преживял? Виждал ли празни магазини? Помниш ли опашките за хляб от 1996 г. заради изнесеното жито от комунистите.
Една случка от пролетта на на 96-а. На село сме при баба за Великден. Изпекли сме току-що топли-топли козунаци. Имахме си жито от рентата , защото връщането на земято вече го позволяваше. Мина през селото някаква каруца с цигани да просят. Сега те са белгийци и холандци благодарение и на Бай Иван. Циганчетата чукат и на нашите порти. Подаваме им ухаещи козунаци. Не, не, не - искаме хляб. Циганчетата бяха забравили вкуса му. Разгеле, намерихме някакъв крайшник в долапа и им го дадохме...
- Drunken_Master
- Контакти:
NOMER14 написа:Drunken_Master написа:Фалитите на България ги виждат само болни мозъци, които могат, да напишат, че "бай Иван" (разбираме циганина Иван Костов) е оставил "стабилна" държава. Интересно, кво се разбира под "стабилна", ама това са бели кахъри...
Стабилна държава е, когато няма фалити на банките, няма Купонна система. Знаеш ли какво е купонна система? Колко купонни системи си преживял? Виждал ли празни магазини? Помниш ли опашките за хляб от 1996 г. заради изнесеното жито от комунистите.
Една случка от пролетта на на 96-а. На село сме при баба за Великден. Изпекли сме току-що топли-топли козунаци. Имахме си жито от рентата , защото връщането на земято вече го позволяваше. Мина през селото някаква каруца с цигани да просят. Сега те са белгийци и холандци благодарение и на Бай Иван. Циганчетата чукат и на нашите порти. Подаваме им ухаещи козунаци. Не, не, не - искаме хляб. Циганчетата бяха забравили вкуса му. Разгеле, намерихме някакъв крайшник в долапа и им го дадохме...
Кви купонни системи, кви пет лева, оня циганин разпродаде всичко на безценица, ти ми разправяш, че бил голяма работа.

За колко продаде БГА Балкан? На цената на един тристраен апартамент в Люлин?
THE G.A.M.E написа:Наименованията "булгар", "болгар", "балгар", "бугхар, "блкхар" и подобни, датират още от "преди Христа".

Защо аз и ти трябва да издържаме фалиралата бга балкан? Каза ти се всичко многократно фалира от комунистите и накрая стана непотребно.
- Drunken_Master
- Контакти:
NOMER14 написа:Защо аз и ти трябва да издържаме бга балкан?
Да, бе... Всичките предприятия от соца били нерентабилни, та затова ги разпродаде на безценица. Ясно. За Нефтохим, там кво е оправданието? Що го даде на руснаците? Щото много милее за държавата? Или щото работил само с руски нефт, което естествено се оказа мазна лъжа...

Държиш се като бабичка пред блока, но и те прогледнаха на стари години.
За да може да се осъществи устойчиво преминаване от планова към пазарна икономика, ти трябва стабилна рафинерия и петрол. Иначе поне 2 години ти трябват да се сдобиеш с алтернативни източници и мандатът ще свърши. Пресен е примерът от последните 2 години с руския газ. Знаеш ли колко пъти руснаците ни спряха кранчето. Освен купонните системи имаше и опашки по бензиностанциите. Пазарната икономика уреголира пазара и сега няма опашки и криза с горивата. Нефтохимът още ли е руски?
За да може да се осъществи устойчиво преминаване от планова към пазарна икономика, ти трябва стабилна рафинерия и петрол. Иначе поне 2 години ти трябват да се сдобиеш с алтернативни източници и мандатът ще свърши. Пресен е примерът от последните 2 години с руския газ. Знаеш ли колко пъти руснаците ни спряха кранчето. Освен купонните системи имаше и опашки по бензиностанциите. Пазарната икономика уреголира пазара и сега няма опашки и криза с горивата. Нефтохимът още ли е руски?