peliforewer написа:honda написа:peliforewer написа:Само Хондата може да каже кой мач е рисков и кой не :) .Само Хондата знае разликата между съдийски наблюдател и делегат на БФС :) , да се свети името Хондово :) .Разбира се, че далаверата с Мобиком, Мобилтел и даването и на абсолютен монопол дълги години не ощети с милиарди Държавата и българите.Кражбата на Вивател от Държавата не вкара стотици милиони евро в джобовете на един кръг мошеници.Тези сделки бяха перфектни и заслужават адмирации защото не са санкционирани от ЕС :) .
Аз не твърдя ,че съм единствения ,който знае . Но ти определено не знаеш и стана за смях :mrgreen:
На мен не ми е известно някога Мобиком да е имал нещо общо с ФК Левски.
Би ли посочил по какъв начин Мобилтел(Мтел(А1)) е ощетил държавата? Това ,че доказания дебил ГА твърди нещо не значи ,че е вярно. Случайно през 1997г да е имало други кандидати за лиценз за GSM оператор ? Ако е имало друг такъв би ли го посочил ? Ясно ли ти ,че през 1997 всички български банки да съберях всички налични в тях валутни средства не можеха да закупят оборудването необходимо за изграждане на мрежа с национално покритие. Ясно ли ти ,че всички считаха М.Чорни и Вл.Грашнов за луди да направят инвестиция за над 300 млн долара.
не се наемам да коментирам доколко кражбата (приватизацията) на Вивател е ощетила Държавата. В момента на приватизацията компанията беше с огромни задължения ( над 1 млрд лева) . При всички случаи това няма нищо общо с ФК Левски. Въпросната компания стана спонсор( а собственика и ,и собственик) на ФК Левски на един много по-късен период - около 10 години по-късно и като смениха 5 различни собственика междувременно. Основната цел на всеки един бизнес е да донесе печалба на този ,които дава парите.
Знам че според фен форумите на любимия клуб пише едно, но много по-важно е какво пише в решенията на ЕС, а за твое съжаление ЕС санкционира България заради собствениците на любимия ти клуб и това е факт.
Поправка, вместо Вивател разбирай Виваком и Спас Русев, защото далаверата беше 2014-15г. по времето на ББ.
И по какъв начин е ощетена държавата от смяната на собствениците на една частна компания ?
Ако имаш някаква информация за неплатени задължения към държавата, моля да ги споделиш.
"Виваком" имаше задължения към държавата( не бяха големи) ,които бяха гарантирани с акции в компанията и изплатени малко преди продажбата на "Юнайтед Груп" .
Апропо какво стана със задълженията на "Петрол" към държавата? - май и една стотинка не е платена,а :mrgreen: