Тема за политика - България

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Eminem
Контакти:

Re: Тема за политика - България

Мнениеот Eminem » 05 юни 2024 23:47

Всеки да си решава кое е по-важно - самоопределението или произхода.

Преди ти го казах - нелепо ми е десет години да съм французин, после се местя в Испания и ставам испанец, а накрая отивам в Китай и ставам китаец.
Малко като днес съм куче, утре скумрия.

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Мнениеот Thsmith » 05 юни 2024 23:53

Eminem написа:Всеки да си решава кое е по-важно - самоопределението или произхода

Преди ти го казах - нелепо ми е десет години да съм французин, после се местя в Испания и ставам испанец, а накрая отивам в Китай и ставам китаец.
Малко като днес съм куче, утре скумрия.

Как точно ще израснеш като французин, после като испанец и накрая като китаец? :lol: Човек се изгражда един път, много трудно може да се промени.
[center][wrapimg=]https://s31.postimg.cc/edpbxz4ob/Avatar_250.png[/wrapimg]

Sometimes democracy must be bathed in blood.

A.Pinochet[/center]

Потребителски аватар
Eminem
Контакти:

Мнениеот Eminem » 05 юни 2024 23:58

Ами например, роден и израснал съм във Франция. Ще имам френско мислене и бит, значи съм французин. Но на 12г., например се местя с нашите в Испания. Още съм в крехка възраст и в един момент вече имам испанско мислене и бит. Ставам испанец. На 30 се местя в Китай и за няколко години, мисленето и бита ми се променят в китайски.

А...и дори и мисловни модели се предават от поколение на поколение.

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Мнениеот Thsmith » 06 юни 2024 00:25

Eminem написа:Ами например, роден и израснал съм във Франция. Ще имам френско мислене и бит, значи съм французин. Но на 12г., например се местя с нашите в Испания. Още съм в крехка възраст и в един момент вече имам испанско мислене и бит. Ставам испанец. На 30 се местя в Китай и за няколко години, мисленето и бита ми се променят в китайски.

Приказката за вълка и нрава чувал ли си я? Ще си смениш бита, нрава, езика ей така, но някой друг път. :lol:
Дори да приемем това, ще ти кажа какво няма да си. Няма да си такъв, какъвто е бил дядо ти просто защото той е от някъде си където ти не си стъпвал и нямаш нищо общо с местните.

Другото е все едно да кажеш, че някой се ражда престъпник заради гените :lol: Или че трябва да влезе в затвора от раждането си понеже баща му и дядо му са били престъпници и какво да се прави, кръв :lol:

A.Pinochet[/center]

Потребителски аватар
Eminem
Контакти:

Мнениеот Eminem » 06 юни 2024 00:29

Thsmith написа:
Eminem написа:Ами например, роден и израснал съм във Франция. Ще имам френско мислене и бит, значи съм французин. Но на 12г., например се местя с нашите в Испания. Още съм в крехка възраст и в един момент вече имам испанско мислене и бит. Ставам испанец. На 30 се местя в Китай и за няколко години, мисленето и бита ми се променят в китайски.

Приказката за вълка и нрава чувал ли си я? Ще си смениш бита, нрава, езика ей така, но някой друг път. :lol:
Дори да приемем това, ще ти кажа какво няма да си. Няма да си такъв, какъвто е бил дядо ти просто защото той е от някъде си където ти не си стъпвал и нямаш нищо общо с местните.

Другото е все едно да кажеш, че някой се ражда престъпник заради гените :lol: Или че трябва да влезе в затвора от раждането си понеже баща му и дядо му са били престъпници и какво да се прави, кръв :lol:

Сигурен ли? Искаш да ми кажеш, че нямаш черти от характера, наследени от родителите ти?

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Мнениеот Thsmith » 06 юни 2024 00:31

Това ли са белезите за национална принадлежност? :roll: Да имаш някоя обща черта в характера? Характер е доста широко понятие. Ти искаш да кажеш, че твоя е огледало на предците ти и строго уникален? Не можеш да намериш общи черти с някой с който не си кръвен роднина? :lol:

A.Pinochet[/center]

Потребителски аватар
Eminem
Контакти:

Мнениеот Eminem » 06 юни 2024 00:37

Не е национална принадлежност. Казвам, че имаш много повече общо с предците ти, отколкото с народ, към който се самоопределяш.
Ти искаш да кажеш, че твоя е огледало на предците ти и строго уникален?

Да, аз съм копие на баща ми, а той на неговия.
И ще си нося чертите им дори и да съм роден в Германия.
И да, мога да имам маниери, уникални за моя род.

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Мнениеот Thsmith » 06 юни 2024 00:43

Eminem написа:Не е национална принадлежност. Казвам, че имаш много повече общо с предците ти, отколкото с народ, към който се самоопределяш.
Ти искаш да кажеш, че твоя е огледало на предците ти и строго уникален?

Да, аз съм копие на баща ми, а той на неговия.
И ще си нося чертите им дори и да съм роден в Германия.
И да, мога да имам маниери, уникални за моя род.

Аз смятам, че нямаш нищо общо с предците ти стига да не ги познаваш и да не се формираш около тях. Да, генетичните белези са там. Външни белези и тн. Те обаче нямат връзка с това, което представляваш. Това е резултат на възпитанието, което си получил и на заобикалящата те среда. На образованието ако щеш. Това няма нищо общо с бита на някой твой предшественик с който имаш единствено генетична връзка.

--
Що се отнася това за копието ... :lol: :lol: :lol: Накрая да не излезеш Дънкан Маклауд с тези копия :lol:

A.Pinochet[/center]

Потребителски аватар
Eminem
Контакти:

Мнениеот Eminem » 06 юни 2024 00:49

Що се отнася това за копието ... :lol: :lol: :lol: Накрая да не излезеш Дънкан Маклауд с тези копия :lol:

Възможно е. Никой не ми дава годините, на които съм. Тоест, мислят, че съм доста по-млад. :lol:

Потребителски аватар
Drunken_Master
Контакти:

Мнениеот Drunken_Master » 06 юни 2024 01:06

BRF написа:Българи са бе ,какви да са глупак!

Ааааа, значи ние сме "велик" народ, но политиците ни са корумпирани и се продават за шепа ориз, ама в същото време и те били българи? Ебаси парадокса... Изображение
Това, че са корумпирани, да не би да е някаква част от "величието" ни? Изображение
Между другото, когато ме наричаш "глупак", хубаво е да си даваш сметка, че в момента именно ти изглеждаш като такъв. От обед до сега увърта, увърта, та накрая реши да признаеш това, което толкова яростно отричаше до преди няколко часа.
Тъй, има някаква надежда значи... И? Кое ни е "великото" тогава, като всичко живо краде като за последно? Ти даваш ли си сметка, че у нас се краде от най-ниското до най-високото ниво? Даваш ли си сметка и че голяма част от българите плюят политиците ни, ама ако са на тяхно място ще правят абсолютно същото? И ако не вярваш, нека да те "светна", че болшинството от българските политици през годините са били с нищо по-различни от сегашните. Тъй... И? Кое ни е "великото" тогава?

BRF написа:Давай сега темата за демографията,като оплюваш българите,после за обезлюдаването и болницата и баба ти,да е жива и здрава!Мини през Борис Фердинанд и си лягай с усещането за добре свършен тролски ден!

Ква демография и какви болници? Темата беше за това, че ти яростно браниш теорията, че ние едва ли не сме някакъв богоизбран народ. Нещо което от километри си личи, че не е така. Продължавай да се самозаблуждаваш. Не знам, дали си даваш сметка, ама ние сами сме си виновни за положението в което сме. Няма такъв филм, че някой друг ни е виновен. Понеже твърдя и че не сме от най-умният народ, я да попитам... Кой УМЕН народ ще се оправдава все още с някакъв строй, който е паднал преди близо 35 години? Щото дори и у нашио форон има немалко хора (говоря за тия дето са УМНИТЕ), дето дори и до момента го твърдят...

Да не забравите пак да ме изкарате АНТИБЪЛГАРИН... Само дето е доста тъпо, вие дето сте големите патриоти, че не познавате историята на собствената си държава, която УЖ толкова много възхвалявате.

Thsmith написа:В момента България е едно доста прилично място за живот и по нищо съществено не отстъпваме на много от по знатните имена.

Абе колко да е "прилично" това място, при положение, че същото това "място" до 20 години ще е чисто географско понятие, а в момента е абсолютен антирекордьор по всички показатели, разбирай демографски, икономически, ниво на здравеопазване и прочее...
THE G.A.M.E написа:Наименованията "булгар", "болгар", "балгар", "бугхар, "блкхар" и подобни, датират още от "преди Христа".
Изображение

Върни се в “Свободна зона”