Мнениеот wolf » 06 юни 2024 04:30
Многократно го повторих, от премахването на КНК, директните елиминации и разводняването на ШЛ с 3-4 отбора които първо поне минаваха квалификации, сега си влизат когато си поискат, евротурнирите вървят стремглаво надолу. Маркетинга, надутите на 5-6-7-10млрд клубове с по 1.5млрд дългове, факта че големите западни отбори могат да си купят цели отбори и пак да им останат пари за трансфери е стряскащо бъдеще. Иначе изповядваме ФФП но за отбори като Сити и ПСЖ примерно не важат естествено. Ако едно време съм следял всичко, вече се ограничавам до единични мачове и евентуално части от финала. И не съм само аз. Имам чувството че погребаха Суперлигата в замяна на новия формат и още повече пари. Реал биха имали 10 участия и 4 ШЛ вместо 32 което са доооста по-малко пари и 9 ШЛ. Преди появата на групите и многото пари края на 80те и началото на 90те имат престижни отпадания от Одензе, ПСЖ, Торино, още веднъж ПСЖ, Спартак Москва. Много интересно как с навлизането на парите този риск рязко изчезна за масовката от големи клубове. Другите гига грандове от Барселона имат Дънди, Леверкузен, Андерлехт, Стяуа, ПСЖ, Динамо Киев. Това кога ще стане сега? Да не вадя другите грандове какви отпадания имат от малките и безинтересни отбори. Освен че класирането в Европа въобще не им беше гарантирано на първо място