jokercheto82 написа:Колеги имам едно питане, ще пътувам до Хърватска за няколко дена и как стои въпроса да си ползвам някиои акаунти с ВПН или ако съм на мобилни данни няма да има проблем ?
1. Когато ползваш МОБИЛЕН ИНТЕРНЕТ в чужбина - ти винаги си имаш БЪлгарско IP - то вече се определя според това кой ти е провайдъра. Така че никакъв проблем да се логваш в акаунтите.
2. Всеки път когато включиш/изключиш самолетен режим получаваш ново IP. Това ако искаш да си го сменяваш между сесии/акаунти
Въпреки всичко не препоръчвам ползването на акаунтите докато си в чужбина. Всъшност не пропоръчвам ползването на ЧУЖД акаунт извън регулярния му pattern и setup - десктоп/лаптом/таблет/телефон/браузър. Това винаги е червен флаг за букита. Аз например ползвам акаунти на приятели, много близки такива, и им давам просто парите. Те си депозират, обаждам им се/скрийншотове/ за мачовете които искам да ми заложат. Целта ми е да максимизирам валюто в конкретен букмейкър и всяко отклонение от регулярния модел на поведение на акаунта е в противоречение с целта ми.
Сега за ВПН-ите. Най-най-добреия вариант в всеки един от вас да си изгради собствен такъв. Задължително за всеки който се знаимава със залагания. Маовите (експресвпн, норд и т.н) са публични - техните ИП та листнати като такива и всеки един оператор/букмейкър знае че ползваш такова. ДСа, знаят когато ползваш и личен ВПН, но целта е минимизиране на риска. Пълното елимиране е невъзможно.
Новото поколение на ТП линк си имат вградени софтуерни/хардуерни възможности, easy-to-use. Archer серията е добър варинт. Тях като Сървър. Като клиент - OpenVPN. Ползвам го заради ръчния killswitch който ползвам - а именно трия си настройките в мрежата/днс. Никога и при никакви обстоятелства не е изтичало IP. Тествано над 12 години вече.
Аз напртимер вече съм си разделил и личните акаунти на различни ВПН-и /ИПта./Пц-таНека им е гадно на букитата и трудфно да хващат връзките. Въпрос на време е всички да бъдем със статични ИП-та, Виваком започнаха процеса - искаш VPN, ще трябва да имаш Публичен ИП адрес /статичен/ и естествено 2 лева такса.
Най-добрия ти вариант е ползвай си твоя основен личен акаунт вътре в локалната ти мрежжа/ВПН. Никой няма да ти каже вафла - нищо необичайно, нищо тревожно за букито. АКо ще рискуваш - нека да е за акаунт който може да прежалиш, пази си ги хубавите. Ако не - приятели да ти пускат мачовете - за мен е най-чистото.