icemanbg33 написа:Винаги съм твърдял и ще продължавам да твърдя, че Левски има най-големи липси в позициите извън терена. Много смешно ми стана когато Сираков каза в интервюто в Дарик, че Левски няма пари за спортен директор или някаква подобна простотия.
Почти съм сигурен, че скаути в Левски няма. Идват някакви агенти (Перейра най-вече) предлагат ни примерно 50 футболиста които се вписват в някои определи от нас критерии, треньора и Насо ги гледат и вече решават тоя става ли и не. Естествено агентите това го правят и с още 700 клуба и ако няма някой по-читав от нас да му предложи 10к по-голяма заплата, ние го взимаме.
Левски трябва да инвестира най-много в изпълнителен директор, главен скаут и няколко по-малки скаути които да изградят мрежи в чужбина. Съвсем спокойно може да се отдели 1 милион от бюджета само за тази цел защото това е единствения начин за клуб като нашия да издърпа от дъното.
По принцип това, което казаш е много правилно, обаче за едно друго ниво, на което ние не сме. Лудогорец е единствения клуб в България на такова организационно ниво, което може да си позволи да има скаути, дето да ходят да гледат набелязани играчи. Ние не сме дори на средно европейско ниво, за да си го позволи. Отделно, че трябва тия играчи след скаутите да бъдат одобрени от СТД, после от треньор... Цяла пирамида. Това го има в големите клубове, където всички на всяко едно ниво са наясно какви играчи се търсят. А и по-важното, имат парите да си позволят да избират. По-лесно и евтино е за нашата организция точно мениджърите да предлагат и треньора (а в нашия случай Боримиров) да избират.