История на България

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
icko65
Контакти:

Re: История на България

Мнениеот icko65 » 28 май 2024 22:38

Soulen написа:
Eminem написа:Аз ако вярвах, че съм славянин, грам нямаше да ми пука, че изчезваме.

Не съществува определението "аз съм славянин", защото няма такъв хомогенен, еднороден етнос.

Те румънците езика си смениха и си пренаписаха историята, че да станат от романската група народи и да не се асоциират с някаква сган, ние тука зорлем ще търсим асоциация с нисши раси като сибирските унтерменши. Даже укрите, къде са една кръв с тях, бягат с 200 от историята и произхода си.

Голяма работа са направили..Отричат си произхода..И ние като тях да направим..Да сме модерни..Ебахта в българина и мисловната ти сила..Удивен съм какви българи се раждат..
Черно море-вицешампион на България за 2024г. и първи шампион на България

Потребителски аватар
icko65
Контакти:

Мнениеот icko65 » 28 май 2024 22:39

Drunken_Master написа:Нямало такъв етнос като славяни... било "лингвистичен термин". АХАХАХАХАХАХАХААХАХАХААХАХА! Изображение

Етнос славяни наистина няма..Днес
Черно море-вицешампион на България за 2024г. и първи шампион на България

ElCapitana_Puyol

Мнениеот ElCapitana_Puyol » 28 май 2024 22:58

То и никога не е имало. Имало е различни славянски племена, отдавна заличени от историята, както се е случило и с други като кумани, печенези, авари и т.н.
Рашка капут, Буданов салют ! Изображение

Потребителски аватар
Drunken_Master
Контакти:

Мнениеот Drunken_Master » 29 май 2024 00:47

Естествено, че няма. Лингвистичен термин е, вече узнахме... Изображение
THE G.A.M.E написа:Наименованията "булгар", "болгар", "балгар", "бугхар, "блкхар" и подобни, датират още от "преди Христа".
Изображение

Потребителски аватар
Soulen
Контакти:

Мнениеот Soulen » 29 май 2024 10:16

Drunken_Master написа:Естествено, че няма. Лингвистичен термин е, вече узнахме... Изображение

Виждам, че си се превъзбудил. Ето малко инфо.

Това е от дефиницията на думата slavic от оксфордския речник.

relating to or denoting the branch of the Indo-European language family that includes Russian, Ukrainian, and Belorussian ( East Slavic ), Polish, Czech, Slovak, and Sorbian ( West Slavic ), and Bulgarian, Serbian, Croatian, Macedonian, and Slovene ( South Slavic ).

Това е от уикито. The Slavs or Slavic people are a group of peoples who speak Slavic languages.

Говорим подобен език и споделяме обща култура. Която реално е българската като най-стар народ в Източна Европа. Генетично нямаме нищо общо с поне половината "славянски" държави. Поне някой в семейството ти е разбрал, че генетично славяни не съществуват и са изкуствено създаден термин, така че има надежда и за теб :lol:

Същото е с романската езикова група, аналогично на славянската. Когато докажеш, че Румъния има нещо общо с Франция, Испания, Италия и Португалия, тогава може да спорим.
Sisi 1914 написа:Иначе Ливърпул показа с играта си как се побеждава лидера във Вл.
Честито на всички, които подкрепят отбора от Бирмингам!
:P

Потребителски аватар
Der Schmarotzer
Контакти:

Мнениеот Der Schmarotzer » 29 май 2024 14:26

Soulen написа:
Drunken_Master написа:За мен, не знам, дали има надежда, ама за теб надали... Над 200 пъти ти писах, да спреш, да ме цитираш, понеже си на едно равнище с Пуйола и Помияра, ама явно още не сме се разбрали. Просто си ми мега тъпо парче, не се обиждай ама...

Айде...

Хахах, че ти ме обсъждаш постоянно и пишеш под коментарите ми. Аз не ти обръщам внимание, все пак толкова си можеш, проявявам разбиране и не ти се подигравам на глупостите, а ги подминавам. Ти явно много се интересуваш от коментарите ми щом ги повтаряш по 15 пъти. Със здраве и по-леко с нервите, че виртуалните деца чакат.

Явно и брат ти е мега простото парче дето не вярва на славянските глупости. Добре че са приятелите ти, дето бият жени и блъскат хора, ама с такъв приятелски кръг, не е изненада положението де :lol: :lol:

Момци, не се карайте и обиждайте. И двамата сте едни от много малкото в този форум, които не сте на копипейст и мислите с главите (горните) макар и от различни отправни точки.
Ние сме Левски, Левски (София)!!!

ReBorn1982

Мнениеот ReBorn1982 » 29 май 2024 14:34

https://news.bg/energy/aets-kozloduy-prekratyava-dogovora-za-dostavka-na-yadreno-gorivo-ot-rusiya.html

Кенет Мертен изтъкна, че с ядреното гориво е направена първа крачка за диверсификация на българската енергетика. Стъпката беше предприета от няколко правителства. Поздравявам ви за вашата визия. Вярвам, че България ще стане енергиен хъб, след като диверсифицира източниците си на гориво", заяви той.

Димитър Главчев посочи, че това наистина е вече завършен първи етап на реална диверсификация на ядреногоривния процес. "Това не са просто едни 43 касети, които са доставени и вече вложени от "Уестинхаус". Това е наистина начало на отделяне на България от почти пълната зависимост от Русия. 95%, ако не се лъжа, беше зависимостта от Русия и въобще към всякакви енергоизточници", каза още той и добави, че винаги е добре човек да има избор.

Много ме кефи .... руското ядрено гориво било "зависимост" .... американското, обаче, било "диверсификация на българската енергетика" .....

Руското ядрено гориво е лошо, то те прави зависим .... американското е добро, то те "диверсифицира" и те прави "независим". Изображение Изображение

Е, някои хора виждаме друго ..... че ставаме все по-зависими от САЩ, което е гаранция, че ще сме покорен помияр за дълги години напредЕ .....

Потребителски аватар
Soulen
Контакти:

Мнениеот Soulen » 29 май 2024 15:13

Der Schmarotzer написа:Момци, не се карайте и обиждайте. И двамата сте едни от много малкото в този форум, които не сте на копипейст и мислите с главите (горните) макар и от различни отправни точки.

Е, няма как да не отговоря на обиди и провокации. Иначе за нормални дискусии съм ок, ако другата страна се държи нормално.

Аз все пак не съм съгласен със славянския ни произход и то поставен по този начин. Най-малкото трите групи "славяни" нямат много общо помежду си. Да не кажа нищо. И това е нормално, какви допирни точки може да имаме с Полша, Чехия и Русия след като не делим общи граници с тях. А самите поляци генетично са по-близки до немците, мисля че от едни и същи племена произлизат поне тези от западна Полша. Иначе със Сърбия и Румъния, че дори части от Албания и Хърватска имаме много общо.

Моето мнение е, че сме ограбени исторически, понеже когато се е писала първоначалната история за Източна Европа, нас ни е нямало като държава, никой не е чул и не се е интересувал от една османска провинция. Всичките славянски постижения, са български постижения като най-стар народ в Източна Европа, който се е запазил като такъв след провинцията на ИРИ - Гърция. И понеже няма как да са наши културните достижения, ги пишат общи. А Русия и един косъм да имаше, който да я свързва по някакъв начин с малките народи в Източна Европа, ще го използва. Нормално е да наложат тяхната версия на историята като най-силна държава в региона.
Sisi 1914 написа:Иначе Ливърпул показа с играта си как се побеждава лидера във Вл.
Честито на всички, които подкрепят отбора от Бирмингам!
:P

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 29 май 2024 19:57

Почти 1/1 с моята теза.
А русофила Росен Петров... Май-май, се съгласи. :lol:

https://www.youtube.com/watch?v=1VONxayYmbQ
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !

Image Image

Потребителски аватар
Der Schmarotzer
Контакти:

Мнениеот Der Schmarotzer » 29 май 2024 20:59

Soulen написа:
Der Schmarotzer написа:Момци, не се карайте и обиждайте. И двамата сте едни от много малкото в този форум, които не сте на копипейст и мислите с главите (горните) макар и от различни отправни точки.

Е, няма как да не отговоря на обиди и провокации. Иначе за нормални дискусии съм ок, ако другата страна се държи нормално.

Аз все пак не съм съгласен със славянския ни произход и то поставен по този начин. Най-малкото трите групи "славяни" нямат много общо помежду си. Да не кажа нищо. И това е нормално, какви допирни точки може да имаме с Полша, Чехия и Русия след като не делим общи граници с тях. А самите поляци генетично са по-близки до немците, мисля че от едни и същи племена произлизат поне тези от западна Полша. Иначе със Сърбия и Румъния, че дори части от Албания и Хърватска имаме много общо.

Моето мнение е, че сме ограбени исторически, понеже когато се е писала първоначалната история за Източна Европа, нас ни е нямало като държава, никой не е чул и не се е интересувал от една османска провинция. Всичките славянски постижения, са български постижения като най-стар народ в Източна Европа, който се е запазил като такъв след провинцията на ИРИ - Гърция. И понеже няма как да са наши културните достижения, ги пишат общи. А Русия и един косъм да имаше, който да я свързва по някакъв начин с малките народи в Източна Европа, ще го използва. Нормално е да наложат тяхната версия на историята като най-силна държава в региона.

Ще си позволя да не се съглася с това. В късносредновековната и литературата през 16-17-18 век България и българската империя (забележете империя) се споменава многократно, както от западните автори, така и от пътешествениците. Тук ще направя малко отклонение, за да няма недоразумения защото бях свидетел на спор между историци професори - Иван Лазаров, Пламен Павлов и още някои като тях, защо България е отбелязана както империя, или като нация и то когато все още няма и зачатъци на теорията за нацията. Учудването ми беше, че нямаше правилно мнение от тях по въпроса. А отговорът е прекалено лесен, но трябва и да се чете: западните автори назовават като нации и като империи, тези народи, в каквото и да са състояние в момента на писането, но които в миналото са имали велики държави.
Що се отнася до Русия през средните векове - Русите спират монголите за доста време, което дава възможност на Западна Европа да се поготви за посрещането, същото което правят блаканските народи при нахлуването на османсите турци. Освен това Русия като носител на славяно-византийския цивилизационен модел следва и неговото мото - Translatio imperii. За ролята на Трети Рим са спорили много градове, включително и Търново, не случайно в Търново се прави опит да се съберат светите мощи на доста светци, но като такъв се издига Москва. Сватбата на руския владетел със София Палеологина е именно за това.
Ние сме Левски, Левски (София)!!!

Върни се в “Свободна зона”