1palq4o1 написа:metodito написа:1palq4o1 написа:...пък за славизацията за която постоянно говорите с Манолов.............не знам дали Славия ще успее да събере толкоз публика за цяла година, колкото идва на Герена за мач с...Етър
Как ще наречеш това, което се случва с клуба? Ако не ти харесва "славизира", мога да използвам "етъризира". Че я познавам историята. Съдбата на Етър - онзи, който се спомина в края на 90-те е сходна. Има един отбор, който играе на "Ивайло" все още. Според някои е Етър, според мен - не. Не е онзи Етър, борил се с Интер (Милано), спечелил титлата 90-та, захранвал националния 94-та.
T.E.?
Нещо не разбирам! И Славия ли е друг клуб?
ако не ти харесва примера с Етър, погледни който и да е друг мач - кога ще се "славизираме" достатъчно, че да съберем толкоз хора за година? 'Щото Славия събира публика равна на нашата за мач, за цяла година! И това продължава и сега, а не е приключило преди година ( както им се иска на феновете на Стоилов ).
Да. Всъщност. Не славизация, а именно етъризация.Скоро след разграбването на големия отбор на Етър и всички онези успехи, интереси, схеми, хора без никакъв морал, унищожиха една институция. Дружеството се мъчеше и лакатушеше години наред и накрая се калабикна. По-късно се регистрира ново дружество и така нататък. Но агонията беше мъчителна. Но "Ивайло" не изостави клуба.
Беше като хроника на една предизвестена смърт.
Аз бях на "Ивайло" от 1988, може би докъм началото на нулите. И ми е дежавю това, което се случва. От отбор, съставен от футболисти, които са полуфиналисти на световно до провал след провал, безпаричие и капак.