Войната в Украйна

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
JimBeam
Контакти:

Re: Войната в Украйна

Мнениеот JimBeam » 08 апр 2024 00:09

Те да кажат защо онзи ден руснаците изсипаха сумата му и ракети и дронове в Одеса, а миналата седмица чак в Лвов, където дори няма бойни действия и е в другият край на страната. Не чувам и как руснаците обстрелват българите в Украйна със случаят с Одеса където има над 300 000 българи. Но виж ако е обратното веднага ще се жужи тук как украинците обстрелват българи. Същата работа като Копейката и сега е много тих за ударите в Одеса, що ли.

ReBorn1982

Мнениеот ReBorn1982 » 08 апр 2024 10:15

ivan56 написа:
ReBorn1982 написа:https://t.me/yurasumy/14275

Видеата са от удара на руснаците по Харков. На второто видео се вижда нещо интересно, което очевидно е ударено ..... оказва се май, че украинците обстрелват с РСЗО Белгород от самия град Харков, криейки се сред цивилното население .... това го пускам специално за един съфорумец, който все се чуди що Русия обстрелва вътре в градовете .... и не вярваше дори на Амнести интернешънъл ....

Това ако е към мен изобщо няма какво да ме впечатлиш с твоите глупости последно време с цел да оправдаеш свинщината на руските прасета.
Украинците се защитават.
Можем да го погледнем и от позицията, че са разположили там тази техника, да защитават цивилното население от руските прасета. Нали?
Почваш да ми идваш като оня Месифен, само и само да си на контра.
Целиш жилищни сгради и пускаш тука една някаква картинка, която не значи нещо.
Клипове бол в която руските прасета пускат фосфор.
На всички вас, които по някакъв начин оправдавате руската свинщина ви пожелавам същият руски мир.

Първо, не е към теб, но малко гузен негонен бягаш ....

Второ, руснаците трябва още доста цивилни сгради да нацелят, за да стигнат едни други, за които обаче мълчите изцяло. И ти почваш да ми идваш като онея умнокрасивите .... с тая пещерна омраза към Русия.

ReBorn1982

Мнениеот ReBorn1982 » 08 апр 2024 10:18

Drunken_Master написа:
ivan56 написа:

Видеата са от удара на руснаците по Харков. На второто видео се вижда нещо интересно, което очевидно е ударено ..... оказва се май, че украинците обстрелват с РСЗО Белгород от самия град Харков, криейки се сред цивилното население .... това го пускам специално за един съфорумец, който все се чуди що Русия обстрелва вътре в градовете .... и не вярваше дори на Амнести интернешънъл ....

Това ако е към мен изобщо няма какво да ме впечатлиш с твоите глупости последно време с цел да оправдаеш свинщината на руските прасета.
Украинците се защитават.
Можем да го погледнем и от позицията, че са разположили там тази техника, да защитават цивилното население от руските прасета. Нали?
На всички вас, които по някакъв начин оправдавате руската свинщина ви пожелавам същият руски мир.

Почвам, да се замислям, дали бургаския капацитет не е новият ни приятел - Информационен канал. И двамата единственото нещо, което правят е, да ръсят глупости. Защитавали цивилното население!? Тия, дето не спират, да бомбят цивилни сгради в Донецк, при положение, че е УЖ град с техни хора.

А, да... Уискито, дето все не отговаря на въпросите ни, иска да му отговорим на негов въпрос. Странно...

То специално РСЗО не е "защитна техника", а нападателна. Това не е ПВО, ама Ванката от толкова омраза към Русия трудно преценява вече.

CapitanaPuyol

Мнениеот CapitanaPuyol » 08 апр 2024 12:04

Град Орск (250хил.д.) под вода. Как не са обвинили още Буданов и СБУ за саботаж и тероризъм ми е много интересно... Изображение

Russia's Orsk oil refinery suspends work after dam bursts amid flooding -agencies
Петролната рафинерия в града разбира се е спряла работа.
ПАО Орскнефтеоргсинтез (6 млн. тона годишно) Изображение
Рашка капут, Буданов салют ! Изображение

Dust
Контакти:

Мнениеот Dust » 08 апр 2024 12:34

ReBorn1982 написа:https://news.bg/int-politics/dron-se-e-vzrivil-v-aets-zaporozhie.html

Бандеровските безмозъчни глупаци ще направят накрая някоя простотия.

Защо и от какво се страхуваш?
Гриша Ганчев написа:До 15 март 2021-а година ЦСКА ще има нов стадион. Реконструиран, по всички изисквания на ФИФА и УЕФА. Ще бъде най-висока категория.

CapitanaPuyol

Мнениеот CapitanaPuyol » 08 апр 2024 16:07

No hidden place for Orcs - хвръкна им бараката. Изображение

Бомбеж над русня в олд стайл от едно време - лимонки.

Потребителски аватар
ivan56
Контакти:

Мнениеот ivan56 » 08 апр 2024 17:52

ReBorn1982 написа:
ivan56 написа:

Украинците се защитават.

Първо, не е към теб, но малко гузен негонен бягаш ....

Второ, руснаците трябва още доста цивилни сгради да нацелят, за да стигнат едни други, за които обаче мълчите изцяло. И ти почваш да ми идваш като онея умнокрасивите .... с тая пещерна омраза към Русия.

Що бе и ти преди катарзиса ненавиждаше тия руски прасета, едва ли си ги обикнал толкова много.
И пак само ти си знаеш какво общо имат тука американците.
Направете си една тема за тях с онова улавото и ще пишем там за техните свинщини.
Два моста дали се равняват на сринати градове и села от руските прасета.
Да сложим на кантар ако искате и цивилните жертви за любимата ви югокочина.
Тука вече е с тризнаци Сиса :lol:
Drunken_Master написа:
SSS написа:Ти сам натъртваше,че си адски сериозния човек с тризнаци и си управител на гурме ресторан

това е от един друг форум,момчето тръгва да звъни на бившето ми работно място "за да докаже нещо"...

CapitanaPuyol

Мнениеот CapitanaPuyol » 08 апр 2024 17:58

Нов украински дрон лети 3300 км с полезен товар 300 кг

Изображение

Украйна разработи дрон, подобен на "Байрактар", наречен „Сокол-300“, който може да достигне обхват от 3300 км и да лети на височина от 12 км, с 300 кг полезен товар.

Той може да достигне 80 от 99-те основни въздушни бази на Русия, включително бомбардировачите с голям обсег, разположени в Мурманск. Това съобщи Ukraine Battle Map. Разработката на дрона отне няколко години на конструкторското бюро "Луч". Първоначалната му цена беше около милион и 300 000 евро, но като влезе в серийно производство, цената ще падне с 30-40%.

InformationChannel
Контакти:

Мнениеот InformationChannel » 08 апр 2024 19:56

Drunken_Master написа:
ivan56 написа:

Украинците се защитават.

Почвам, да се замислям, дали бургаския капацитет не е новият ни приятел - Информационен канал. И двамата единственото нещо, което правят е, да ръсят глупости. Защитавали цивилното население!? Тия, дето не спират, да бомбят цивилни сгради в Донецк, при положение, че е УЖ град с техни хора.

А, да... Уискито, дето все не отговаря на въпросите ни, иска да му отговорим на негов въпрос. Странно...

Ще подмина поредния ти брътвеж по мой адрес и опититите ти да ме причислиш към други потребители и ще ти пусна едно хубаво четиво.Ето ти още "глупости" за Донбас:
Как Русия подготви и осъществи сепаратизма в Украйна
В интервю с руския правозащитник и основател на сайта Gulagu.net - Владимир Осечкин - Саликов описва как Сурков внимателно е създал наратива за сепаратистко въстание, водено от местни жители на Донбас. Това е регионът на Донецка и Луганска област, незаконно анексирани от Руската федерация по време на пълномащабната война на Путин, започнала през февруари 2022 г.
Саликов тогава осъзнава, че не се провежда истинско "освобождение", както твърди Москва - жителите са просто пешки в по-голяма геополитическа схема. Чрез пропагандата отделни инциденти бяха преувеличени в истории за украинската бруталност, използвани за оправдаване на по-нататъшни кръвопролития. Но на място повечето граждани дават предимство на стабилността пред външните манипулации, продавани като "освобождение". Погледът на Саликов отвътре разкрива лъжите и тактиките на хибридната война, които позволиха на Русия да проведе дългосрочна кампания.
"Към 26 май 2014 г., когато бяха потвърдени президентските избори в Украйна след Евромайдана, се стигна до решението за превземане на летището в Донецк, което беше инсценирано за жертви и доказателство за бунта. След това се стигна до сблъсъци в покрайнините, главно в Славянск и Донецк. Към края на май Москва реши да сложи край на всичко това, тъй като нищо не напредваше. Беше решено да се организира сражение на донецкото летище с участието на "Восток", "Оплот" и подразделението на Бородай и създадената като "Интербригада номер едно". Бяха необходими жертви, доказателства, че хората се борят за свободата си, за да се покаже, че протестните настроения са нараснали до такава степен, че са започнали боеве. Всичко това беше замаскирано като вътрешни проблеми на Донбас, без предполагаема руска намеса. Всичко беше прикрито. Оръжието и персоналът трябваше да изглеждат украински. Групата, която влезе там, не трябваше да се различава от украинците. Това се наблюдаваше по онова време. Защото е било наредено отгоре", заявява Игор Саликов. "Сурков е такъв прагматик. Изискваше прецизност - стари украински оръжия и оборудване, никаква видима руска намеса. Боеприпасите и пушките трябваше да са от вътрешността на Украйна. По-новите оръжия, които не бяха достъпни в Украйна по онова време, не се използваха", разяснява прикритието той: "Първоначалният опит беше да се симулират действащи сили като уж украински, с украински оръжия, без пряка руска инвазия от руските специални служби, войници, офицери, наемници. Всичко беше маскирано като бунтовнически патриотични групи за самоотбрана, противопоставящи се на Евромайдана, които изразиха гражданската си позиция, взеха оръжие, намерено на място, в отговор на натиска на украинското правителство и декларацията за антитерористична операция". В същото време обаче е дадено началото на истинската линия за доставки на оръжия (наречена "Военторг"), открита от Русия, по която се транспортира модерно оборудване за руските сили в Източна Украйна.

Прочетете целия материал на следния линк: https://www.actualno.com/europe/kak-rusija-podgotvi-i-osyshtestvi-separatizma-v-ukrajna-video-news_2197308.html

Излиза, че по думи на някои от твоите любимци всичко е инсценировка на Русия. И сега понеже си предсказуем като отворена книга знам каква ще ти е реакцията. Ще заклеймиш отново всичко като лъжа. Само,че аз не съм като другите. Всеки път, когато споменеш някоя лъжа аз ще я оправдавам точно под твоите мнения с източници и информация. И няма да се предам докато не се откажеш да пишеш лъжи в този форум.

CapitanaPuyol

Мнениеот CapitanaPuyol » 08 апр 2024 21:25

Путин праща болни и осакатени от Далечния изток на война в Украйна

Според мобилизираните те трябва да бъдат изпратени в зоната на войната утре, 9 април, като полетът се очаква в пет часа сутринта. "Всички те ще бъдат принудително изпратени утре в пет сутринта: осакатените, болните, недолекуваните и неизследваните", заявиха пред ASTRA роднини на мобилизираните. Сред тях има и такива, които не могат да отидат на фронта по медицински причини.

https://www.actualno.com/europe/putin-p ... 97794.html

Върни се в “Свободна зона”