ЕбемТиИЛигата 28 кръг/ Левски - ЦСКА-София (София) / 07.04.2024/ 14:45 часа

Модератори: TodorT, paceto, modor, kartago, SkArY_9, rhaegar, Rivaldo10, ntodorov, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
TristaNNN
Контакти:

Re: ЕбемТиИЛигата 28 кръг/ Левски - ЦСКА-София (София) / 07.04.2024/ 14:45 часа

Мнениеот TristaNNN » 05 апр 2024 22:36

Testa_di_Legno написа:....
Второто място е ценно, понеже дава право на участие в Лига Европа. Извън това и двата отбора (клуба) са в състояние, в което само загуба от идеологическия враг им липсва. Изображение

Носителят на купичката отива в ЛЕ. Демек, цялата мафия ще бута ментака натам с всички сили.
[offtopic]
ludnicaaa написа:Тоя ми скапа деня закво ми беше да чета тва интервю тъкмо свикнах с мисълта че сме ЦСКА тоя ся да ми каже че сме Литекс
:mrgreen:[/offtopic]

Потребителски аватар
metodito
Контакти:

Мнениеот metodito » 06 апр 2024 05:00

delqnski47 написа:И кво ще пазят да не загубят? Второто (третото) място ли? :roll:

.

Хикса при букитата. ;)

Потребителски аватар
metodito
Контакти:

Мнениеот metodito » 06 апр 2024 05:09

Побърка'а народа. Много са ми шизофренични темите за тоя мач. Трябва сините колеги най-после да се разберат. Това "онова" дерби ли е или не? Утре сините фенове ще са отново повече от облечените в червено запалянковци. И вероятно това ще е най-посетеното домакинство в първенството. И в същото време употребяваме изрази, като "тире", "умрелото", "онези", "-".
Е?
Лично аз съм на мнението на Жадното. "То това не е точно ЦСКА...". Не, че звучи по-малко шизофренично. Квантово ми е едно такова... :))) И е, и не е.

Testa_di_Legno
Контакти:

Мнениеот Testa_di_Legno » 06 апр 2024 08:12

metodito написа:Побърка'а народа. Много са ми шизофренични темите за тоя мач. Трябва сините колеги най-после да се разберат. Това "онова" дерби ли е или не? Утре сините фенове ще са отново повече от облечените в червено запалянковци. И вероятно това ще е най-посетеното домакинство в първенството. И в същото време употребяваме изрази, като "тире", "умрелото", "онези", "-".
Е?
Лично аз съм на мнението на Жадното. "То това не е точно ЦСКА...". Не, че звучи по-малко шизофренично. Квантово ми е едно такова... :))) И е, и не е.

Добър и важен въпрос, на който ще отговоря от собствената си гледна точка.

Подобно на един съфорумец, който беше писал в този смисъл по-горе, за мен лично това не е онова дерби, нито тези са онзи дразнител. Съответно и още в 2016 г. за себе си взех решение да не ходя на тези мачове, уж за да не легитимирам това съперничество, и макар с времето да се оказа, че от тази форма на протест няма (почти) никакъв смисъл, продължавам да не ги посещавам - по традиция най-малкото. Изключение беше финалът за купата от преди две години - там, както се казва, беше друго.

Обаче не крия, че и за мен срещата със “София” постепенно се превърна в една идея по-специален сблъсък за “Левски”. Ясно е, че предрешеният в червено клуб няма юридическа, а според мен и идеологическа връзка с някогашната абревиатура, обаче цялата схема със създаването му и участието му в “А” група е, по мое мнение, олицетворение на всичко, което не е наред във футбола ни, а като цяло и в нашата държава. И, съответно, именно за “Левски” противопоставянето му е дълг с фундаментално значение. Централизираното административно натрапване на четирибуквието, съчетано с координирана медийна легитимация, е явление, отвращението от което превърна нашия клуб в естествен противник на старата му инкарнация, и е разбираемо, че именно то го превръща в естествен противник и на сегашната. В тоя смисъл дербито си е дерби, макар и не баш “вечно” (за това определение могат да претендират само мачовете ни със “Славия”, съпътстващи организирания футбол у нас от самото му създаване), и не укорявам нашите съмишленици, които не оставят “Левски” без подкрепа в него.

Съвсем друг е въпросът доколко на терена нещата се случват на същите идеологически начала. Не мога да твърдя със сигурност нищо такова, понеже няма как да го докажа, но инстинктивно подозирам, че голяма част от тези мачове “не се играят”. Това, обаче, пак по подозрение, е универсален феномен, превърнал се в част от футбола на абсолютно всички нива. Какво да се прави…
Само "Левски"!

Потребителски аватар
wilge
Контакти:

Мнениеот wilge » 06 апр 2024 09:23

Testa_di_Legno написа:
delqnski47 написа:И кво ще пазят да не загубят? Второто (третото) място ли? :roll:

Второто място е ценно, понеже дава право на участие в Лига Европа. Извън това и двата отбора (клуба) са в състояние, в което само загуба от идеологическия враг им липсва. Изображение

И двата отбора отдавна са загубили себе си. От грандове за които всичко различно от титла се смяташе за провал, уволняваха се треньори, гонеха се футболисти, сега се превърнаха в невзрачни клошари които обикалят около местата даващи право за участие в непрестижния турнир на слабаците в Европа. И там рядко правят повече от четири мача. Не знам какво трябва да се направи за да се промени положението, не съм специалист. Знам само, че така не бива да продължава. Дали да се започне от школите, дали да се ограничи бройката на чужденците, или да има специални изисквания към тях, филтър някакъв. Това е работа на новото ръководство на БФС. Дано имат адеватни решениа, а не само петенции.

favaca8888
Контакти:

Мнениеот favaca8888 » 06 апр 2024 10:12

Аз пък очаквам изкъртване на бета и 3:3
Никола Котков : "Локомотив" е моята вечна майка и аз ще я помня и обичам до края на живота си. Нека знаят всички - кръвта вода не става!

Потребителски аватар
NOMER14
Контакти:

Мнениеот NOMER14 » 06 апр 2024 12:42

metodito написа:Побърка'а народа. Много са ми шизофренични темите за тоя мач. Трябва сините колеги най-после да се разберат. Това "онова" дерби ли е или не? Утре сините фенове ще са отново повече от облечените в червено запалянковци. И вероятно това ще е най-посетеното домакинство в първенството. И в същото време употребяваме изрази, като "тире", "умрелото", "онези", "-".
Е?

Това с квантовото ме разсмя...
Мето, не знаех, че си на ти с квантовата физика и миросъзданието. Ако спрем времето, ги виждаме в Ловеч. Те си мислят, че са на Армията. Армията я няма, стадионът вече. Тук вече и котката на Шрьодингер ще се обърка. Горкичките...Казвал съм го им.

Потребителски аватар
metodito
Контакти:

Мнениеот metodito » 06 апр 2024 13:03

NOMER14 написа:
Е?

Това с квантовото ме разсмя...
Мето, не знаех, че си на ти с квантовата физика и миросъзданието. Ако спрем времето, ги виждаме в Ловеч. Те си мислят, че са на Армията. Армията я няма, стадионът вече. Тук вече и котката на Шрьодингер ще се обърка. Горкичките...Казвал съм го им.

Или друго. Пак квантово. :) Като бием са ЦСКА, ""Леле, тея колко ги бием вече:, ако паднем: "Е, браво, това втора победа ли ви е срещу нас?".
Приятелите ми цесекари са доста по-категорични. Тези, които не признават това за ЦСКА, спряха да ги гледат твърдо. Говоря за хора, които са на "Армията" 20 години и повече. И са от провинцията.

Потребителски аватар
metodito
Контакти:

Мнениеот metodito » 06 апр 2024 13:07

Testa_di_Legno написа:
Е?

Добър и важен въпрос, на който ще отговоря от собствената си гледна точка.

Подобно на един съфорумец, който беше писал в този смисъл по-горе, за мен лично това не е онова дерби, нито тези са онзи дразнител. Съответно и още в 2016 г. за себе си взех решение да не ходя на тези мачове, уж за да не легитимирам това съперничество, и макар с времето да се оказа, че от тази форма на протест няма (почти) никакъв смисъл, продължавам да не ги посещавам - по традиция най-малкото. Изключение беше финалът за купата от преди две години - там, както се казва, беше друго.

Обаче не крия, че и за мен срещата със “София” постепенно се превърна в една идея по-специален сблъсък за “Левски”. Ясно е, че предрешеният в червено клуб няма юридическа, а според мен и идеологическа връзка с някогашната абревиатура, обаче цялата схема със създаването му и участието му в “А” група е, по мое мнение, олицетворение на всичко, което не е наред във футбола ни, а като цяло и в нашата държава. И, съответно, именно за “Левски” противопоставянето му е дълг с фундаментално значение. Централизираното административно натрапване на четирибуквието, съчетано с координирана медийна легитимация, е явление, отвращението от което превърна нашия клуб в естествен противник на старата му инкарнация, и е разбираемо, че именно то го превръща в естествен противник и на сегашната. В тоя смисъл дербито си е дерби, макар и не баш “вечно” (за това определение могат да претендират само мачовете ни със “Славия”, съпътстващи организирания футбол у нас от самото му създаване), и не укорявам нашите съмишленици, които не оставят “Левски” без подкрепа в него.

Съвсем друг е въпросът доколко на терена нещата се случват на същите идеологически начала. Не мога да твърдя със сигурност нищо такова, понеже няма как да го докажа, но инстинктивно подозирам, че голяма част от тези мачове “не се играят”. Това, обаче, пак по подозрение, е универсален феномен, превърнал се в част от футбола на абсолютно всички нива. Какво да се прави…

За мен това с ЦСКА е олицетворение на случилото се с всичко в страната ни от 2000 година насам, както и със самата нея. А бе, то е България, ма не точно.

capnclive
Контакти:

Мнениеот capnclive » 06 апр 2024 14:47

Според мен от този мач зависи бъдещето на Костов.
Харесва ми, но ако паднем - йок Европа - за купата йок още преди 3 месеца… и така.

Иначе мисля че ще бием с гол разлика.

Върни се в “Левски”