Тема за политика - Свят

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Dust
Контакти:

Re: Тема за политика - Свят

Мнениеот Dust » 14 мар 2024 17:21

delqnski47 написа:Да, беше катастрофално след еврото и трябваше да включат чичо ти Маркс за да се позакърпи работата. И тва е чиста фактология и лесно проверимо

Хората са намерили начин да борят изкуствената инфлация.

Ha 1 янyapи 2023 г. Xъpвaтия ce пpeвъpнa в нaй-нoвия члeн нa eвpoзoнaтa. Eдиннaтa вaлyтa бeшe пpиeтa cъc cмeceни чyвcтвa, тъй ĸaтo пpeдизвиĸa пo изĸycтвeн нaчин инфлaция (тъpгoвцитe нa дpeбнo зaпoчнaxa дa пoвишaвaт цeнитe нa cтoĸитe дpacтичнo), пocлeдвa дъpжaвнa нaмeca и глoби, ĸoитo ycпяxa дa бaлaнcиpaт cлyчвaщoтo ce в дъpжaвaтa. Taĸa пoчти гoдинa в eвpoзoнaтa, eтo ĸaĸвa e paвнocмeтĸaтa зa пoĸyпaтeлнaтa cпocoбнocт нa cpeднocтaтиcтичecĸия xъpвaтин. 

https://money.bg/economics/pochti-godin ... atiya.html
Гриша Ганчев написа:До 15 март 2021-а година ЦСКА ще има нов стадион. Реконструиран, по всички изисквания на ФИФА и УЕФА. Ще бъде най-висока категория.

Потребителски аватар
delqnski47
Контакти:

Мнениеот delqnski47 » 14 мар 2024 17:22

Dust написа:
delqnski47 написа:Да, беше катастрофално след еврото и трябваше да включат чичо ти Маркс за да се позакърпи работата. И тва е чиста фактология и лесно проверимо

Хората са намерили начин да борят изкуствената инфлация.

Ha 1 янyapи 2023 г. Xъpвaтия ce пpeвъpнa в нaй-нoвия члeн нa eвpoзoнaтa. Eдиннaтa вaлyтa бeшe пpиeтa cъc cмeceни чyвcтвa, тъй ĸaтo пpeдизвиĸa пo изĸycтвeн нaчин инфлaция (тъpгoвцитe нa дpeбнo зaпoчнaxa дa пoвишaвaт цeнитe нa cтoĸитe дpacтичнo), пocлeдвa дъpжaвнa нaмeca и глoби, ĸoитo ycпяxa дa бaлaнcиpaт cлyчвaщoтo ce в дъpжaвaтa. Taĸa пoчти гoдинa в eвpoзoнaтa, eтo ĸaĸвa e paвнocмeтĸaтa зa пoĸyпaтeлнaтa cпocoбнocт нa cpeднocтaтиcтичecĸия xъpвaтин. 

https://money.bg/economics/pochti-godin ... atiya.html

Нима искаш да кажеш, че комунизмо работи :o :o
В тоя форум колко мнения тряя се изтрият.... стената на срама ще е жестока. :mrgreen:
П.П. И ние ли така ще правим след еврото - ще въвеждаме комунизъм. :lol:
As a result,the Chairman considers that,on the basis of the information and
documentation at hand,there is no other alternative but to conclude that the new Club,
PFC CSKA-Sofia,appears to be the sporting successor of the original Debtor,PFC CSKA
Sofia.

Dust
Контакти:

Мнениеот Dust » 14 мар 2024 17:25

То и в Турция в момента има фиксирани цени на жизнено важни стоки, там вероятно също е комунизъм.
Комунизъм било борбата с изкуствената инфлация.
Разбираш ги нещата.
Гриша Ганчев написа:До 15 март 2021-а година ЦСКА ще има нов стадион. Реконструиран, по всички изисквания на ФИФА и УЕФА. Ще бъде най-висока категория.

El_Capitano_Puyol

Мнениеот El_Capitano_Puyol » 14 мар 2024 17:34

Нищо не разбира, просто си чертае някакви фантасмагорични проекции в главицата в опит да си обясни простичко (за него), по-сложни неща и процеси от сорта на - всяко фиксиране на цените е комунизъм и нищо друго. Елементарно човече...:)
Последна промяна от El_Capitano_Puyol на 14 мар 2024 17:36, променено общо 1 път.
Барса и Лудогорец але, алеее...

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Мнениеот Thsmith » 14 мар 2024 17:35

Аз бих се обзаложил, че тук с фиксиране на цени стоките ще изчезнат и такива номера на нас няма как да ни извъртят. Ние правилата ги заобикаляме. Аз примерно не бих продал нищо без да имам добра печалба. Ако нямам, по хубаво да не го продавам.
[center][wrapimg=]https://s31.postimg.cc/edpbxz4ob/Avatar_250.png[/wrapimg]

Sometimes democracy must be bathed in blood.

A.Pinochet[/center]

Потребителски аватар
delqnski47
Контакти:

Мнениеот delqnski47 » 14 мар 2024 17:37

Thsmith написа:Аз бих се обзаложил, че тук с фиксиране на цени стоките ще изчезнат и такива номера на нас няма как да ни извъртят. Ние правилата ги заобикаляме. Аз примерно не бих продал нищо без да имам добра печалба. Ако нямам, по хубаво да не го продавам.

Що бе, ще продаваш с фиксирани от Асен Василев (примерно) цени на труда ти. Какво му е :lol:
Тва не е комунизъм да знаеш!! :lol:
documentation at hand,there is no other alternative but to conclude that the new Club,
PFC CSKA-Sofia,appears to be the sporting successor of the original Debtor,PFC CSKA
Sofia.

Потребителски аватар
pomiqrat
Контакти:

Мнениеот pomiqrat » 14 мар 2024 17:58

А аз си мислех, че гърците фалираха заради раздутия държавен бюджет, криенето на данъци, което е мтого над нашето ниво и 13-та и 14-та заплата и пенсия. Било заради еврото. Брат, прекаляваш с 7/8 ТВ.
4 000 и пак ми задай същия въпрос.

Става въпрос за 1989 г. :lol: :oops: :lol:
Drunken_Master написа:а доходът на глава от населението - 7500 долара годишно (повече, отколкото през 2011 г.)

Drunken_Master написа:България щеше да е 50-60 млн., ако не бяхме под Османско робство.

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Мнениеот Thsmith » 14 мар 2024 18:02

delqnski47 написа:
Thsmith написа:Аз бих се обзаложил, че тук с фиксиране на цени стоките ще изчезнат и такива номера на нас няма как да ни извъртят. Ние правилата ги заобикаляме. Аз примерно не бих продал нищо без да имам добра печалба. Ако нямам, по хубаво да не го продавам.

Що бе, ще продаваш с фиксирани от Асен Василев (примерно) цени на труда ти. Какво му е :lol:
Тва не е комунизъм да знаеш!! :lol:

Не мерси, по хубаво да не продавам изобщо тези стоки. :lol:

--
Аз принципно нямам такъв страх от еврото и не смятам, че ще има такъв проблем с инфлацията просто защото ние сме го минали това, когато реално се вързахме към марката. Всичко това го изстрадахме. Хърватия и ко не са били в борд при влизането им.
При мен страха е от друго. Заемите и раздуването на бюджета за социалки и подобни, неща които сега са малко или много ограничени. Трупането на дългове от популисти. Това е страшното, а не някакви закръглявания в цената или изкуствена инфлация, която пазара да не може да контролира.
[center][wrapimg=]https://s31.postimg.cc/edpbxz4ob/Avatar_250.png[/wrapimg]

Sometimes democracy must be bathed in blood.

A.Pinochet[/center]

Потребителски аватар
delqnski47
Контакти:

Мнениеот delqnski47 » 14 мар 2024 18:05

pomiqrat написа:А аз си мислех, че гърците фалираха заради раздутия държавен бюджет, криенето на данъци, което е мтого над нашето ниво и 13-та и 14-та заплата и пенсия. Било заради еврото. Брат, прекаляваш с 7/8 ТВ.

Брат ми, ИТН са ЗА еврото.
А Гърция фалира заради безразборното теглене на кредити с които се получиха изредените от теб неща. Раздут бюджет, пари на калпак и т.н. Тежки леви политики. Ние безразборно не можем да теглим, щот сме в борд. И така трябва да остане за момента. НЕ, няма да влезеш в ''клуба на богатите'', тва са пълни глупости, там има и фалирали или държави с огромни дългове, както и прилични държави извън ''клуба на богатите'' . Толкова.
Последна промяна от delqnski47 на 14 мар 2024 18:11, променено общо 1 път.
Sofia.

Dust
Контакти:

Мнениеот Dust » 14 мар 2024 18:11

Дори в драхми да са били те пак ще си раздуват бюджета и пак ще искат пари от ЕС под форма на заеми.
Не е виновна валутата. Гръка е мързелив човек, обича узаки и сиртаки, да се пъчи с неговите аргати и някой да му плаща сметката.

Върни се в “Свободна зона”