Войната в Украйна
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
-
Re: Войната в Украйна
Е то Азербайджан щеше да прегази Арцах (Нагорни Карабах) още при предния конфликт, тогава точно Путин спаси арменците. Но Пашинян не си взе поука, продължи да се задява със Запада и този път Путин не си мръдна пръста, Алиев и Ердоган са му по-важни в крайна сметка от някаква западна марионетка като Пашинян.
- Drunken_Master
- Контакти:
ReBorn1982 написа:Е то Азербайджан щеше да прегази Арцах (Нагорни Карабах) още при предния конфликт, тогава точно Путин спаси арменците. Но Пашинян не си взе поука, продължи да се задява със Запада и този път Путин не си мръдна пръста, Алиев и Ердоган са му по-важни в крайна сметка от някаква западна марионетка като Пашинян.
Еми именно, това казвам и аз...
THE G.A.M.E написа:Наименованията "булгар", "болгар", "балгар", "бугхар, "блкхар" и подобни, датират още от "преди Христа".

Soulen написа:ReBorn1982 написа:Ма те може да искат, но няма основание за намеса. Чат-пат по границите азери и арменци се обстрелват едни други, но реално нападение не е имало от никоя от двете страни. Просто няма причина за намеса.
Иначе е ясно, че арменците ще се пробват някой да им оправи бакиите, ама надали и те са очаквали нещо.
Виж сега, аз не казвам, че арменците са прави. Аз същи им симпатизирам леко, но като цяло не ми пука за конфликт, който си е техен.
Само че съюзника ти трябва да защити твоя интерес, а не да прави, каквото уж било редно. САЩ помогна на Косово и в подобна ситуация защити Украйна и Израел, защото са техните хора. Аз не искам някой да съди справедливо, а в моя полза.
Ясно е, че Русия си има игра с Азербайджан и не иска да си разваля отношението с тях. Те пък са ценни за ЕС, а Израел дори има общи учения с тях и са в добри отношения. Дето се вика Азерите не могат да бъдат бутнати отникъде.
хъпцелютно! Кофтито на Армения е, че нямат избор - хем са бедни, хем са незначителни. Или трябваше да станат васали на Русия, но да са с Нагорни Карабах, или да се стремят към ЕС, но без Нагорни Карабах. Избраха второто - времето ще покаже дали са били прави. В този ред на мисли наистина не разбрах що нас толкова ни натиснаха за северна фиромия? Или щото просто са знаели, че ще мине с нашите дупедавци?
Непринуден написа:
Не можеш да очакваш глуповато на физически лица като теб да отговаряме юридически.
tmanolov написа:Soulen написа:ReBorn1982 написа:Нагорни Карабах е част от Азербайджан според целия свят, даже Армения никога не го е признавала за своя територия.
ОДКС има ангажимент да помогне на Армения, ако я нападне друга държава. Азербайджан никога от разпадането на СССР насам не е нахлувал в Армения, от какво да я пазят ??!
Реално Нагорни Карабах си беше вътрешен проблем на Азербайджан.
https://eurasianet.org/for-armenians-cs ... -in-action
Ето статия по темата. Искали са помощ от Русия, активирали са там техния член за военна помощ, но са ударили греда.
Това обяснява и защо са се насочили към НАТО след това, но прекалено късно.
Малко по-дълбоки са нещата, горе-долу като нашето през 1913. Азербайджан си изигра много добре картите - плати си тук и там, разбраха се с орките за газа и петрола и всичко е точно. Как беше - да го духат бедните :oops:
Плюс че султандоган застана зад Азербайджан и в такъв случай руснаците свиха перките, там не скачат. И удобно биха отбой за Армения.
Арменците крайно време беше да разберат, че "обичта" на руските прасета е една лъжа.
Макар, че арменците след разпада на СССР бяха едни от най верните на Кремъл.
Тука вече е с тризнаци Сиса :lol:
Drunken_Master написа:SSS написа:Ти сам натъртваше,че си адски сериозния човек с тризнаци и си управител на гурме ресторан
това е от един друг форум,момчето тръгва да звъни на бившето ми работно място "за да докаже нещо"...
ivan56 написа:
Плюс че султандоган застана зад Азербайджан и в такъв случай руснаците свиха перките, там не скачат. И удобно биха отбой за Армения.
Арменците крайно време беше да разберат, че "обичта" на руските прасета е една лъжа.
Макар, че арменците след разпада на СССР бяха едни от най верните на Кремъл.
Te Азовските пленници и сваления преди това самолет биха отбой, докато нашите ушанки тука ги чакаха да правят нов канал на Босфора с разбомване на Истанбул, та какво остава за г.з. на географията. Ни орките, ни инцестите са имали вечни приятели, просто бизнес, баце
Непринуден написа:
Не можеш да очакваш глуповато на физически лица като теб да отговаряме юридически.
tmanolov написа:Soulen написа:ReBorn1982 написа:Ма те може да искат, но няма основание за намеса. Чат-пат по границите азери и арменци се обстрелват едни други, но реално нападение не е имало от никоя от двете страни. Просто няма причина за намеса.
Иначе е ясно, че арменците ще се пробват някой да им оправи бакиите, ама надали и те са очаквали нещо.
Виж сега, аз не казвам, че арменците са прави. Аз същи им симпатизирам леко, но като цяло не ми пука за конфликт, който си е техен.
Само че съюзника ти трябва да защити твоя интерес, а не да прави, каквото уж било редно. САЩ помогна на Косово и в подобна ситуация защити Украйна и Израел, защото са техните хора. Аз не искам някой да съди справедливо, а в моя полза.
Ясно е, че Русия си има игра с Азербайджан и не иска да си разваля отношението с тях. Те пък са ценни за ЕС, а Израел дори има общи учения с тях и са в добри отношения. Дето се вика Азерите не могат да бъдат бутнати отникъде.
хъпцелютно! Кофтито на Армения е, че нямат избор - хем са бедни, хем са незначителни. Или трябваше да станат васали на Русия, но да са с Нагорни Карабах, или да се стремят към ЕС, но без Нагорни Карабах. Избраха второто - времето ще покаже дали са били прави. В този ред на мисли наистина не разбрах що нас толкова ни натиснаха за северна фиромия? Или щото просто са знаели, че ще мине с нашите дупедавци?
Аз не съм съгласен, че е имало и 2 избора реално. Единия беше да си останат васали на Русия и пак да загубят Нагорни Карабах, все пак азерите натиснаха, когато Русия вече беше заета и последната и грижа ще е баш някакъв незначителен регионален конфликт.
Другия беше да рискуват да тръгнат към ЕС, което на 99% означава да загубят спорната територия с някаква минимална надежда, че САЩ ще се намеси в тяхна полза.
Общо взето ситуация lose-lose. В НАТО няма как да ги пуснат заради Турция, а за ЕС със сегашната бюрокрадщина кой знае кога ще ги огрее. А и не са Украйна, че да се инвестира в тях и да има да се правят пари.
Общо взето си прав, че тезата е да го духат бедните. Нито Русия нито САЩ имат интерес да заемат тяхна страна след като азерите са доста по-добрия партньор.
Sisi 1914 написа:Иначе Ливърпул показа с играта си как се побеждава лидера във Вл.
Честито на всички, които подкрепят отбора от Бирмингам!
Soulen написа:
Аз не съм съгласен, че е имало и 2 избора реално. Единия беше да си останат васали на Русия и пак да загубят Нагорни Карабах, все пак азерите натиснаха, когато Русия вече беше заета и последната и грижа ще е баш някакъв незначителен регионален конфликт.
Другия беше да рискуват да тръгнат към ЕС, което на 99% означава да загубят спорната територия с някаква минимална надежда, че САЩ ще се намеси в тяхна полза.
Общо взето ситуация lose-lose. В НАТО няма как да ги пуснат заради Турция, а за ЕС със сегашната бюрокрадщина кой знае кога ще ги огрее. А и не са Украйна, че да се инвестира в тях и да има да се правят пари.
Общо взето си прав, че тезата е да го духат бедните. Нито Русия нито САЩ имат интерес да заемат тяхна страна след като азерите са доста по-добрия партньор.
така е, но не съвсем - азерите нямаше да влязат така на парад, ако имаше сериозно количество орки "Миротворци" там. Евентуално, понеже, обаче и защото, примерно с някакви отстъпки и дъра-бъра, но не като сега, тип етническо прочистване. Обаче за целта следваше да станат 100% васали, което хич не е гот.
Странното е, че нашите политици не са го разбрали това през 1912 - Сърбия е много по-важния партньор за Русия от България, Гърция - много по-важния партньор за Англия, а нашите идиоти правят Балкански пакт със същите и после чакат Русия да се намесела в наша полза, тотален смех. Ми финалът е ясен. Нещо такова се случва и с Армения в момента, но поотплеснахме от темата
Непринуден написа:
Дали е поредната димка скоро ще разберем, но е факт, че руски военни формирования се обръщат срещу Путин
Призивът за евакуация на населението на два региона на Русия, за да се избегнат жертви, е сериозно изявление. Събитията на територията на Руската федерация могат да показват продължаване на вътрешните конфликти.
"Има съвместно изявление на РДК, легиона "Свобода на Русия" и "Сибирския батальон", призоваващо жителите на Белгородска и Курска области да се евакуират от тези територии. Към властите на тези региони да спасят живота на своите "Това е много сериозно и тежко изявление", каза представител на Главно управление "Разузнаване" на Министерството на отбраната на Украйна Андрей Юсов в ефира на телемарафона.
Той отбеляза, че тези събития показват продължаване на вътрешните конфликти на територията на Руската федерация, които са ескалирали и се разрастват след пълномащабното нахлуване на Русия на територията на Украйна. Юсов подчерта, че тези събития със сигурност имат сериозно военно и политическо значение.
„Мисля, че вчера и днес хиляди и милиони украинци гледаха с благодарност на героичните действия на бойците от РДК, легиона „Свобода на Русия“, „Сибат“, защото те показват, че този, който носи война на някой друг, дом всъщност го вика при себе си И това е, което направи Путин и това, което руснаците усетиха тези дни“, подчерта разузнавачът.
Гриша Ганчев написа:До 15 март 2021-а година ЦСКА ще има нов стадион. Реконструиран, по всички изисквания на ФИФА и УЕФА. Ще бъде най-висока категория.
Какво точно губят в арменците? Територия на която няма нищо, камъни, не е тяхна реално, не носи абсолютно никакви ползи, а само им тежи като воденичен камък и финансово и политически. :lol: Отгоре на това и жертви в жива сила трябваше да дават за тоя дето духа без да има никаква възможност за печалба.
[center][wrapimg=]https://s31.postimg.cc/edpbxz4ob/Avatar_250.png[/wrapimg]
Sometimes democracy must be bathed in blood.
A.Pinochet[/center]
Sometimes democracy must be bathed in blood.
A.Pinochet[/center]
- Drunken_Master
- Контакти:
"Кочинката" бая ще се облажи след войната... АКО Я СПЕЧЕЛИ естествено, кви ги говоря. Чудовищни жертви дава "кочинката" до момента... 

THE G.A.M.E написа:Наименованията "булгар", "болгар", "балгар", "бугхар, "блкхар" и подобни, датират още от "преди Христа".