Спам тема vol.2

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Re: Спам тема vol.2

Мнениеот Thsmith » 11 мар 2024 09:55

rhaegar написа:Абсолютно съм убеден, че не си изгледал и една секунда от номинираните в тая категория филми. :lol: Може да си е най-добрия действително, кой да знае?

Абе ако трябва да сме честни, много трудно може да намериш някой номиниран филм, а какво остава за победител, който да става за гледане, дори за преглеждане с прехвърляне : ) От години относително всичките им награди са за абсолютно негледаеми филми.
То за това и интереса към оскарите и рейтинга им пада и пада.

Тоя глупав Опенхаймер се чудя как изтраях 40 мин, ужасен филм. Преди 15 години съм гледал филм за него и беше хиляди пъти по-добър. Жозефин/или познатия като Наполеон/ също е абсолютно негледаем и пълна подигравка с персонажа. Сигурно и той е спечелил някоя награда, няма да ме изненада!
[center][wrapimg=]https://s31.postimg.cc/edpbxz4ob/Avatar_250.png[/wrapimg]

Sometimes democracy must be bathed in blood.

A.Pinochet[/center]

ReBorn1982

Мнениеот ReBorn1982 » 11 мар 2024 10:07

rhaegar написа:Абсолютно съм убеден, че не си изгледал и една секунда от номинираните в тая категория филми. :lol: Може да си е най-добрия действително, кой да знае?

Отдавна не гледам. Точно поради горепосочените причини. Дано да си прав, ама нещо много награди почна да печели Украйна в различни сфери, надали е случайно ..... хи хи.

Потребителски аватар
Soulen
Контакти:

Мнениеот Soulen » 11 мар 2024 10:08

Thsmith написа:

Абе ако трябва да сме честни, много трудно може да намериш някой номиниран филм, а какво остава за победител, който да става за гледане, дори за преглеждане с прехвърляне : ) От години относително всичките им награди са за абсолютно негледаеми филми.

Тоя глупав Опенхаймер се чудя как изтраях 40 мин, ужасен филм. Преди 15 години съм гледал филм за него и беше хиляди пъти по-добър. Жозефин/или познатия като Наполеон/ също е абсолютно негледаем и пълна подигравка с персонажа. Сигурно и той е спечелил някоя награда, няма да ме изненада!

Смити, ти не гледаш доста стилове филми, няма как обективно да оцениш нещо, което не харесваш по принцип. Над 50 процента от киното в момента е фанатастика или фентъзи + един камион филми за комикси.
Sisi 1914 написа:Иначе Ливърпул показа с играта си как се побеждава лидера във Вл.
Честито на всички, които подкрепят отбора от Бирмингам!
:P

tmanolov
Контакти:

Мнениеот tmanolov » 11 мар 2024 10:24

Soulen написа:
Thsmith написа:

Смити, ти не гледаш доста стилове филми, няма как обективно да оцениш нещо, което не харесваш по принцип. Над 50 процента от киното в момента е фанатастика или фентъзи + един камион филми за комикси.

От фантастика до фантастика има огромна разлика, особено във филмирането - Лордът на ринговете си остава абсолютна класика, Хобит ( с все раздуването му) също го доближава, примерно. Докато политкоректният Сирмарилион е тотална боза - един и същ автор, уж :lol: Комиксите, особено Марвел, тотално се изчерпаха. Разните предистории, следистории и отклонения пък са отврат за пари и евентуално някои исторически филми стават.

На мен мечтата ми е някой в Холивуд да направи историческа поредица за Първата българска империя - вместо да дава поедните милиарди за пенсии и да генерира инфлация, държавата да плати на Холивуд и да направи подобен сериал. Ще избие рибата, а и ще донесе огромен положителен имидж (който после да осерем, като дойдат туристите)
Непринуден написа:
Не можеш да очакваш глуповато на физически лица като теб да отговаряме юридически.

Потребителски аватар
Soulen
Контакти:

Мнениеот Soulen » 11 мар 2024 10:44

tmanolov написа:
Soulen написа:
Thsmith написа:

От фантастика до фантастика има огромна разлика, особено във филмирането - Лордът на ринговете си остава абсолютна класика, Хобит ( с все раздуването му) също го доближава, примерно. Докато политкоректният Сирмарилион е тотална боза - един и същ автор, уж :lol: Комиксите, особено Марвел, тотално се изчерпаха. Разните предистории, следистории и отклонения пък са отврат за пари и евентуално някои исторически филми стават.

На мен мечтата ми е някой в Холивуд да направи историческа поредица за Първата българска империя - вместо да дава поедните милиарди за пенсии и да генерира инфлация, държавата да плати на Холивуд и да направи подобен сериал. Ще избие рибата, а и ще донесе огромен положителен имидж (който после да осерем, като дойдат туристите)

Властелина е най-великия филм и логично е спечелил най-много Оскари като дори е първия фентъзи филм, който въобще печели каквото и да е. А Смити в случая не е гледал през живота си филми в такъв стил, така че няма как да даде оценка. Все едно аз да оценявам стил музика, който никога не съм чувал през живота си.

Онова не е Силмарилион, ако е онази простотия по Амазон, заради която си прекръснах събскрипшъна. Истинския Силмарилион е за Първата епоха основно и е прекрасно четиво, ако можеш да запомниш 4214214 персонажа и техните роднини :lol:
Sisi 1914 написа:Иначе Ливърпул показа с играта си как се побеждава лидера във Вл.

tmanolov
Контакти:

Мнениеот tmanolov » 11 мар 2024 10:54

Soulen написа:Властелина е най-великия филм и логично е спечелил най-много Оскари като дори е първия фентъзи филм, който въобще печели каквото и да е. А Смити в случая не е гледал през живота си филми в такъв стил, така че няма как да даде оценка. Все едно аз да оценявам стил музика, който никога не съм чувал през живота си.

Онова не е Силмарилион, ако е онази простотия по Амазон, заради която си прекръснах събскрипшъна. Истинския Силмарилион е за Първата епоха основно и е прекрасно четиво, ако можеш да запомниш 4214214 персонажа и техните роднини :lol:

Е, аз Сирмарилион го четох с постоянно връюане 2-3-5 страници назад, за да си припомня. Направо ти пламва главата от герои, имена, събития - мазало :mrgreen:
Непринуден написа:
Не можеш да очакваш глуповато на физически лица като теб да отговаряме юридически.

Потребителски аватар
Soulen
Контакти:

Мнениеот Soulen » 11 мар 2024 11:05

tmanolov написа:
Soulen написа:Властелина е най-великия филм и логично е спечелил най-много Оскари като дори е първия фентъзи филм, който въобще печели каквото и да е. А Смити в случая не е гледал през живота си филми в такъв стил, така че няма как да даде оценка. Все едно аз да оценявам стил музика, който никога не съм чувал през живота си.

Е, аз Сирмарилион го четох с постоянно връюане 2-3-5 страници назад, за да си припомня. Направо ти пламва главата от герои, имена, събития - мазало :mrgreen:

На третото препрочитане що годе се разбира вече :lol:

Иначе Падането на Гондолин, Неразказни предания, Децата на Хурин и Берен и Лутиен са супер книжки, които разширяват историята от книгата. Особено последните 2 са супер. Все едно чета пиеса на Шекспир с всичките му драми, трагедии и т.н., които са били типични за ония години.

Бях казал и на Реджи, той нали е фен на фентъзито също, почнал съм Колелото на Времето и добутах до 8-ма книга от 14. Като ученик не успях, но тоя път съм решен да стигна докрая :lol:

Testa_di_Legno
Контакти:

Мнениеот Testa_di_Legno » 11 мар 2024 11:25

Thsmith написа:(...)Жозефин/или познатия като Наполеон/ също е абсолютно негледаем и пълна подигравка с персонажа. Сигурно и той е спечелил някоя награда, няма да ме изненада!

И на мен не ми хареса, а големи очаквания имах. Но си мисля все пак, че подобно на Kingdom of Heaven отпреди години, пак на Ридли Скот, и "Наполеон" вероятно ще изглежда много по-добре в една четиричасова режисьорска версия, отколкото в театралния вариант. Просто опитът да се разкаже интересно, убедително и с размах историята (точно пък) на Бонапарт в два часа и половина, е прекалено амбициозна и - особено ако зрителите нямат никакви предварителни познания за личността и историческия период, та да разбират какво гледат, - обречена на неуспех. Затова пък филмът е красиво заснет, актьорите са добри, пари за ефекти не са жалени, тъй че ако видя някоя и друга сцена, която е останала извън театралния cut, сигурно ще ми хареса повече. Иначе ролята на Жозефина и на мен ми се видя попреекспонирана (Наполеон, освен всичко друго, се връща от Елба за Стоте дни едва ли не само заради нея), но пък знае ли човек - в крайна сметка Cherchez la femme е именно френски израз.
Последна промяна от Testa_di_Legno на 11 мар 2024 11:26, променено общо 1 път.
Само "Левски"!

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Мнениеот Thsmith » 11 мар 2024 11:26

Не е точно така. Аз никога не съм гледал таквива дивотии, нито онзи Дарт Вейдър и другите подобни. Ама едно време примерно в нормалните филми виждаш примерно Unforgiven, Letters from Iwo Jima, Гладиатор, Елизабет, Шиндлер, Мълчанието на Агнетата и тн и тн и тн.
Сега няма как да гледаш и един от номинираните филми и да го изтърпиш. Хайде да сравняваме Елизабет с Наполеон примерно и то на Ридли Скот. Е ... то просто няма място за сравнение. Дай да сравним някой от екшъните със сегашните? Ми те Клинт щяха да го обрисуват като най-големият расист, сексист и нз какво в днешно време. Как го виждаш Dirty Harry днес?
[center][wrapimg=]https://s31.postimg.cc/edpbxz4ob/Avatar_250.png[/wrapimg]

Sometimes democracy must be bathed in blood.

A.Pinochet[/center]

Потребителски аватар
Soulen
Контакти:

Мнениеот Soulen » 11 мар 2024 11:34

Thsmith написа:

Не е точно така. Аз никога не съм гледал таквива дивотии, нито онзи Дарт Вейдър и другите подобни. Ама едно време примерно в нормалните филми виждаш примерно Unforgiven, Letters from Iwo Jima, Гладиатор, Елизабет, Шиндлер, Мълчанието на Агнетата и тн и тн и тн.
Сега няма как да гледаш и един от номинираните филми и да го изтърпиш. Хайде да сравняваме Елизабет с Наполеон примерно и то на Ридли Скот. Е ... то просто няма място за сравнение. Дай да сравним някой от екшъните със сегашните? Ми те Клинт щяха да го обрисуват като най-големият расист, сексист и нз какво в днешно време. Как го виждаш Dirty Harry днес?

Ами баш така си е. В сегашната ера доминират жанрове, които ти не гледаш. Ако например си пуснеш Мездузвездни войни, нали е от периода който харесваш, 70-те и 80-те и поне ще знаеш за какво става въпрос, дори да не ти хареса. Без да се обиждаш, но ти е прекалено ограничен вкуса, за да дадеш обективна оценка, когато се оценяват всички жанрове съвкупно. Ти си имаш твоя си ниша, няма лошо.

Въпросните, които си цитирал, са си абсолютни класики, даже бих добавил Смело Сърце, Форест Гъмп, Изкуплението Шоушенк и Зеления път примерно.

Върни се в “Свободна зона”