honda написа:Първо благодаря на Уелтон за много приятни емоции ,които той ни причини с присъствието си в Левски и да ми пожелаем много успехи , просперитет в Япония и усмивката да не слиза от лицето му.
Второ мисля че тук е мястото да отдадем заслуженото и на тези ,които направиха възможни трансферите на Уелтон и Роналод,а защо не и на Дарлан - на първо място Мъри, Н.Костов и разбира се Джери Перейра.
Трето още утре Ръководството трябва да предприеме офанзива за "бетониране" на Кордоба. Да бъде осигурено удължаването на договора на Кордоба с 1 година. Когато има желание решение може и да се намери - примерно да бъде емитирана серия фен артикули с името и лика на Кордоба и на него да му бъде даден % от приходите. Да му бъде предложени подобрени условия на договора с анекс за удължаване с още една година и т.н. . Всички знаем ,че през лятото ще има първенство на Америка( за първи път Северна и Южна Америка) и Кордоба най-вероятно ще участва в това първенство. Едно негово евентуално добро представяне срещу някои от най-добрите нападатели в света може да вдигне "цената" му много. Затова е изключително важно да го задържим.
Последно ,но най-важно ;) Ако от трансфера на Уелтон в Левски влезнат чисто над 2 млн евро , то това значи ,че в клуба от трансфери влизат около 3,5 млн евро ( дано, Дай Боже) . От една страна фена в мен иска тези средства да отидат за покриване на дълга към НАП . От друга страна професионалиста казва,че не е особено разумно когато имаш свободни средства да изплащащ предсрочно разсрочен дълг. Обикновено по-разумно е тези средства да бъдат разумно и успешно реинвестирани и да донесат нови приходи.
Но все пак ,ако аз бих вземал решението все пак бих действал воден от емоцията ,а не от разума. Или по-точно воден от разума ,но търсещ друг ефект . Средствата биха отишли за НАП. Ако с тези средства бъде заличен огромната част от задълженията към НАП, то Ръководството категорично ще спечели битката за сърцата на синята общност и оттук нататък ще има подкрепата на разделената в момента синя общност . Последното значи ,че Левски отново ще може да разчита на покрепата на своите фенове във всяка инициатива - членски карти, билети, фен артикули , евентуален натиск , за тв права, срещу Община, Държава за стадион и т.н..
Ако парите просто "потънат" то според мен няма земна сила ,която може да запази НС начело на Левски.
Според Transfermarkt сме продали велтон за 2,2 млн. € което е 4,3 млн. лв. Има и за бразилци, и за посредници, и за НАП, и за нов договор на Хосе. Страхувам се обаче парите да не попаднат в
семейството, защото ... Сещате се.
Welton Left Winger Aug 6, 1997 (26) Brazil Bulgaria € 2.20 m
https://www.transfermarkt.com/gamba-osa ... on_id/2023