Левски: Всичко около клуба

Модератори: TodorT, paceto, modor, kartago, SkArY_9, rhaegar, Rivaldo10, ntodorov, slavia_forever, Madridist

honda
Контакти:

Re: Левски: Всичко около клуба

Мнениеот honda » 07 фев 2024 12:58

vvessel написа:
honda написа:Как цял свят не се е изхитрил да си напазарува за под 20 евро ,а плащат над 100 евро?
.

Ти наистина ли не правиш разлика между доставна и продажна цена ???
Не знаеш че магазини и сайтове правят надценки не в проценти, а в пъти?
Едно е да се правиш на луд, но да изкарваш другите такива е обидно.

В момента изглеждаш като Наско Сираков, когато почне да говори за нещо различно от футбол.
Съжалявам ,че трябва да ти го кажа ,но коментираш неща от които си нямаш понятие.
Каква е тази дейност от която доходността се мери в ПЪТИ ,а не в проценти?- Ако знаеш такава съм готов да инвестирам веднага във въпросната дейност ,като за теб ще има много добра доходност?
10-12% доходност годишно е много добро постижение.
Сериозно ли мислиш ,че в условията на тотална конкуренция можеш да слагаш надценки в пъти над себестойността?
Преди време ти бях задал няколко много прости въпроси ,които изискваха прост и еднозначен отговор , така и не го получих.
Не знаеш че магазини и сайтове правят надценки не в проценти, а в пъти?- Не ,не знам такива. Познавам много собственици на такива и от това ,което знам ,никой не работи с надценка измерваща се в ПЪТИ или поне не се отразило видимо на стандарта им и бизнеса им.
Ясно ли ти е,че според теб ,както казваш ,че магазини и сайтове работят със надценки в пъти ,то постигането на 100% доходност е детска игра ,то ако вложиш 1 млн евро(което абсолютно нищо за какъвто и да е бизнес) , след 10 години ще имаш 1 млрд евро. Интересно как никой досега в България не го е направил? Официално в България има само двама милиардери -братя Домусчиеви.
Не усещаш ли ,че ставаш за смях?

vvessel
Контакти:

Мнениеот vvessel » 07 фев 2024 13:35

honda написа:Съжалявам ,че трябва да ти го кажа ,но коментираш неща от които си нямаш понятие.
Каква е тази дейност от която доходността се мери в ПЪТИ ,а не в проценти?- Ако знаеш такава съм готов да инвестирам веднага във въпросната дейност ,като за теб ще има много добра доходност?
Сериозно ли мислиш ,че в условията на тотална конкуренция можеш да слагаш надценки в пъти над себестойността?
Преди време ти бях задал няколко много прости въпроси ,които изискваха прост и еднозначен отговор , така и не го получих.
Не знаеш че магазини и сайтове правят надценки не в проценти, а в пъти?- Не ,не знам такива. Познавам много собственици на такива и от това ,което знам ,никой не работи с надценка измерваща се в ПЪТИ или поне не се отразило видимо на стандарта им и бизнеса им.
Ясно ли ти е,че според теб ,както казваш ,че магазини и сайтове работят със надценки в пъти ,то постигането на 100% доходност е детска игра ,то ако вложиш 1 млн евро(което абсолютно нищо за какъвто и да е бизнес) , след 10 години ще имаш 1 млрд евро. Интересно как никой досега в България не го е направил? Официално в България има само двама милиардери -братя Домусчиеви.

Отново смесваш нещата в опит да излезеш от тъпата ситуация в която сам се набутваш непрекъснато с непремерените си приказки, както в случая, когато твърдеше, че Стоилов уволнил холандеца.
Много добре знаеш, че на клубът основната дейност не е продажба на фланелки. Продават се фланелки с логото и името на клуба поради неговата популярност,натрупана от основната му дейност. С други думи клубът осребрява популярността си. Не случайно фланелка без логото на Левски струва с около 40% по-евтино от такава с лого.
За всеки останал търговец, който се занимава с продажба на фланелки, нещата стоят много по-различно. Познавам такива хора и мога да ти кажа, че надценката започва от 100%. Вече печалбата е съвсем друго нещо. Но това важи за търговците.
Та ще ти кажа една тайна с две думи - популярността продава. Ако не вярваш, пробвай да напечатиш фланелки с твоето име или снимката ти и ще видиш колко ще продадеш, ако ще надценката да е само 22%.

honda
Контакти:

Мнениеот honda » 07 фев 2024 15:24

vvessel написа:
honda написа:Съжалявам ,че трябва да ти го кажа ,но коментираш неща от които си нямаш понятие.

Отново смесваш нещата в опит да излезеш от тъпата ситуация в която сам се набутваш непрекъснато с непремерените си приказки, както в случая, когато твърдеше, че Стоилов уволнил холандеца.
Много добре знаеш, че на клубът основната дейност не е продажба на фланелки. Продават се фланелки с логото и името на клуба поради неговата популярност,натрупана от основната му дейност. С други думи клубът осребрява популярността си. Не случайно фланелка без логото на Левски струва с около 40% по-евтино от такава с лого.
За всеки останал търговец, който се занимава с продажба на фланелки, нещата стоят много по-различно. Познавам такива хора и мога да ти кажа, че надценката започва от 100%. Вече печалбата е съвсем друго нещо. Но това важи за търговците.
Та ще ти кажа една тайна с две думи - популярността продава. Ако не вярваш, пробвай да напечатиш фланелки с твоето име или снимката ти и ще видиш колко ще продадеш, ако ще надценката да е само 22%.

Надявам се ,че ползваш английски:

https://sportsjournal.io/premier-league ... e_vignette

https://www.goal.com/en/news/how-much-m ... yr0rxqqan5

ако не ползваш мога да ти ги преведа. Доста ясно са написани какви проценти получават клубовете от продажба на фланелки. Виждаш че два независими един от друг източника ,нямащи нищо общо нито с мен, нито с българския футбол потвърждават това, което аз твърдя.
Нещо да кажеш? :lol:
Разбери ,че не пиша неща в които не съм сигурен.

Потребителски аватар
TristaNNN
Контакти:

Мнениеот TristaNNN » 07 фев 2024 16:06

Пичове, а отчитате ли 10% кръвен данък в печалбите от продадените екипи?
Те как се калкулират във вашите сметки?
119 лв. - доставна цена - разходи - 10% кръвен данък = печалбата на клуба в %
или
119 лв. - доставна цена - разходи = печалбата на клуба в %. -/+ 10% кръвен данък
Също така смятате ли Спорт Депо в уравнението, щото все пак са ни официален партньор. Едва ли ни партнират напълно безплатно, понеже са левскари от сперматозоиди?
[offtopic]
ludnicaaa написа:Тоя ми скапа деня закво ми беше да чета тва интервю тъкмо свикнах с мисълта че сме ЦСКА тоя ся да ми каже че сме Литекс
:mrgreen:[/offtopic]

vvessel
Контакти:

Мнениеот vvessel » 07 фев 2024 17:59

honda написа:Надявам се ,че ползваш английски:

ако не ползваш мога да ти ги преведа. Доста ясно са написани какви проценти получават клубовете от продажба на фланелки. Виждаш че два независими един от друг източника ,нямащи нищо общо нито с мен, нито с българския футбол потвърждават това, което аз твърдя.

Човек, да ми пускаш някакви статии за доказателство е несериозно. Пак казвам, ако си толкова вътрешен, колкото се правиш, дай да видим някой договор. Може да не е текущия с Адидас, а стария с Joma, чиито фланелки между другото повече ми харесват.
А може и оня дето Тити го прекрати и трябваше после сам да плати неустойката. Дали плати, не знам кво стана там.
Иначе забележката на колегата по-горе е резонна. Спорт Депо про боно ли работят за Левски. И когато направиха отстъпка 30% за черен петък, дефакто на загуба ли са били?
Но това са риторични въпроси. Няма нужда да отговаряш, че ми омръзна да я дъвчем тая тема.
Последна промяна от vvessel на 07 фев 2024 22:59, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Michael_Buble
Контакти:

Мнениеот Michael_Buble » 07 фев 2024 19:15

honda написа: По-голямата част от клубовете в ППЛ и почти всички ФК от долните групи , директно или коствено са общински и се издържат пряко или котвено от съответната Община. Няма лошо , проблема е че болшинството от тези Община се издържат със средства от републиканския бюджет. Не знам доколко ти е известно ,че масово кметове/ОС ( особено такива от ГЕРБ и ДПС) теглят кредити от държавата и използват тези средства за популистки цели. Като на всеки е ясно ,че тези средства никога няма да бъдат върнати.
Примерно според теб нормално ли е Арда да плаща заплати доста по-високи от тези ,които можем да си позволим, няма лошо само дето Арда реално е общински клуб.
Община Пазарджик плащаше по 8 млн лв на година за футболния и волейболния клуб.
Според теб нормално ли е Община Пловдив да тегли кредит от Държавата за да построи стадиони на Ботев и Локото . Ясно на всеки ,че тези кредити никога няма да бъдат върнати .
Нормално ли е според теб да бъдат давани десетки милиони левове от републиканския бюджет за строеж на стадион на частен ФК?
Нормално ли е да бъдат опростени задължения към държавата на Ботев(Пд) за над 30 млн лева ?
Нормално ли е губещо държавно предприятие да плаща в продължение на повече от 10 години по 6 млн лв за Берое само и само да бъдат в най-високо ниво на футбола в България.
Мога да ти посоча още десетки примери. Необходимо ли е да напомням ,че през 2013 почти всички клубове в А РФГ излезнаха с декларация, че не са съгласни Газпром да стане спонсор на Левски .
Според теб това дали е лоялна конкуренция?

Въпросите, които си поставил са изключително коректни и ти благодаря, че ги засягаш. Това наистина е въпиюща неправедливост и то на фона на това, че орда футболни общественици са се наредили като окултни диваци около клада и нямат търпение да ни драснат клечката за дълговете ни, а никой не задава твоите супер адекватни въпроси, които избождат очи.
Но, разбираш ли, че това е отделен казус. Не става "Вие правите така, ние ще ви го набием с правата". Такава конфронтация до нищо няма да доведе. Накрая взаимно ще се удавим един друг в една безумна теория на хаоса, вместо да седнем и да видим на кой какви са му проблемите и от един държавен фонд за дотации в размер на 100 млн. на година да се разпределят справедливо. База тук, стадион там, козирки, зали, терени, рехабилитационни центрове, внос на специалисти отвън, палтени квалификации в чужбина на наши перспективни специалисти за ДЮШ. Но всичко да се решава прозрачно. Специална комисия с 50% хора от БФС(ама новите, дай Боже на Градев) и 50% правителствени експерти. И да могат взаимно да се контролират. И всички заседания с онлайн излъчване, за да няма разписване % на салфетки. Сериозни договори при раздаването на парите с неустойки. Изобщо не е толкова сложно, колкото ни го изкарват. Градев съм сигурен, че ще го направи, защото го познавам добре. Бербатов, по-скоро НЕ!
Та ние само за Украйна под различна форма сме минали 100млн. Толкова ли сме богати, питам?! Плачем на чужди гробове, а няма кой сълза да пусне за нашият окаян край. Ами милиардите за стари самолети на чертеж, които пак заминаха натам, откъдето няма връщане, а самотети познай дали ще видим. МИЛИАРДИ ЛЕВОВЕ!!! Съжалявам, че пиша тези редове. Пиша ги със скръб, защото жена ми е украинка, а детето ми е със сини украински очички като мъниста. Жал ми е за всеки страдащ, но най ми е жал за България, защото детето ми ще учи и живее тук.

Потребителски аватар
TristaNNN
Контакти:

Мнениеот TristaNNN » 07 фев 2024 19:39

vvessel написа:..
А може и оня дето Тити го прекрати и трябваше после сам да плати неустойката. Дали плати, не знам кво стана там.
...

Имаше новини, че в крайна сметка я е платил и показваше някакво платежно нареждане за съответния превод по разни снимки.
[offtopic]
ludnicaaa написа:Тоя ми скапа деня закво ми беше да чета тва интервю тъкмо свикнах с мисълта че сме ЦСКА тоя ся да ми каже че сме Литекс
:mrgreen:[/offtopic]

На линия
tmanolov
Контакти:

Мнениеот tmanolov » 08 фев 2024 09:18

honda написа:Надявам се ,че ползваш английски:

Хонда, не че нещо, но тук тотално се оплете - що не приемеш, че е възможно и ти да грешиш? Ми в статията ясно си пише, че Адидас са дали 750 милиона паунда по договора с Юнайтед, като очакват продажби за 1,5 милиарда. Т,е, дали са им 50% от приходите на фланелките и изобщо артикулите на Адидас, брандирани с логото на Юнайтед, а отделно от това им дават и 10-15% от всяка фланелка, ерго чистата печалба на Юнайтед от една фланелка е над 60%! И е над 60%, защото без тяхното лого това е просто една скапана, поредната фланелка в червен цвят на Адидас и толкова.

Сега, ние нямаме договор с Адидас, или поне аз не знам за такъв, в който те да ни дават някаква кеш парасъ ин адванс, щото са сметнали, че ще продадем артикули с техния бранд и нашето лого за над 3 милиона лева, ерго, най-логичното нещо е, да сме си запазили огромен (над 50%) процент от продажбата на всяка фланелка, защото тя така или иначе струва макс 30 лева без нашето лого при големи поръчки.

Всъщност, като се замисля и като знам "управленските" възможности на "мажоритаря", нищо чудно и да си прав за тези 22% - примерно печалбата е 50%, ама 10% за Палмите, 10% за Насо под масата, 8% за останалите и квото остане - за клуба. приемам, че си прав (и пак казвам, като се замисля, най-вероятно си прав) и спирам. Лек ден от мен
Непринуден написа:
Не можеш да очакваш глуповато на физически лица като теб да отговаряме юридически.

Потребителски аватар
rhaegar
Контакти:

Мнениеот rhaegar » 08 фев 2024 09:51

По принцип се работи именно така-договор с производителя, той заплаща сума Х за съмнителното (в нашия случай) удоволствие да облича отбора и огромният процент от продажбите на фланелки (около 90-95%) отива за него. Мисля че Ливърпул и техния договор с Nike е някакво изключение и те взимат по-голям процент (нещо от рода на 20% доколкото помня) от техните екипи.

Сега, на какъв принцип работим ние с Адидас не зная. Договор не вярвам чак да няма никакъв, със сигурност част от тия пари отиват в Адидас, но признавам че е възможно като за несигурен пазар да са преценили, че е по-добре да не ни дават твърда спонсорска сума, а да е примерно 50/50 от продажбите.
Blue_Girl написа:Аз мисля, когато се налага

Изображение

Потребителски аватар
LoveAndPeace
Контакти:

Мнениеот LoveAndPeace » 08 фев 2024 11:29

Забавни са сравненията в договорните отношения между доставчик на екипировка с Ливърпул/Юнайтед и Левски :lol:
Немците най-вероятно нямат ни най-малка идея , че обличат отбора на България.
Пирамидата най-вероятно е следната Адидас --> Спортдепо --> Левски --> клиенти

Върни се в “Левски”