Левски: Всичко около клуба

Модератори: TodorT, paceto, modor, kartago, SkArY_9, rhaegar, Rivaldo10, ntodorov, slavia_forever, Madridist

honda
Контакти:

Re: Левски: Всичко около клуба

Мнениеот honda » 07 фев 2024 09:06

vvessel написа:
honda написа:Приблизителната печалба за клуба , от една продадена фланелка за възрастен - закупена от фен шопа е осреднена печалба е 22% от продажната цена,(което е един много висок процент за такъв тип продукт) . Не забравяй, че дрехите имат относително много къс срок през ,който трябва да бъдат продадени, когато завърши сезона ,цената ще бъде съвсем друга.

Не знам дали умишлено заблуждаваш или си заблуден, но нали знаеш, че във всеки сайт или магазин в който гледаш цената, в тази цена е включена и печалби няма как да я сравняваш с цената която клуба получава и която плаща.
Мога да ти дам хиляди примери, но ще ти дам само 2.
Когато исках да си взема конкретна фланелка на Левски от колекцията Адидас видях същата фланелка, но не брандирана с логото на Левски, с около 40% по-евтина. Абсолютно същата , Адидас, но друг цвят. И това е в магазин който си слага надценка.
Втори пример. От същия този магазин отивам да си взема фланелката, която съм поръчал и се оказва , че точно в този ден е черен петък и всичко е с 30% намаление, включително и фланелката , която си бях поръчал. И въпреки това магазина е все още на печалба.
Сега ми кажи колко печели феншопа на Левски от директната продажбата на една такава фланелка ,при положение, че посредника може да си позволи 30% намаление.
Не знам дали разбра цялото това обяснение, но за да бъда по-конкретно ти казвам , че фланелка , която струва в спорт депо е да речем 100 лв. и те могат да си позволят да я намалят на 70 лева и пак са на печалба, от тия пари дават и на клуба който също е на печалба.
Същата тая фланелка се продава и директно във феншопа без посредник за 100 лева. Колко според теб е печалбата на клуба?
Друг е въпросът, че когато някой клуб поръча да речем 50 000 артикула се сещаш, че цената ще е много по-различна от цената на дребно в някой сайт.
По-напред дадох и пример с един познат, който беше купил контейнер с ризи от Китай и цената с доставката му се връзваше 2,50 на риза. Това беше преди няколко години, но сега дори да се е удвоила ще бъде 5 лева. Ясно, че футболни фланелки не са по 5, но едва ли ще струват повече от 20 лева на клуба, който ги взима директно от производителя.
Така че ако си сигурен, че Левски продава фланелки с 22% печалба, това означава че тия в ръководството са престъпници или олигофрени. Ти си избери кое от двете.

Ясно, че футболни фланелки не са по 5, но едва ли ще струват повече от 20 лева на клуба, който ги взима директно от производителя.
Сериозно , вече написах ,че отнема около 1 минута да се провери какви са цените на производителя:

https://www.adidas.co.uk/men-football-jerseys

vvessel
Контакти:

Мнениеот vvessel » 07 фев 2024 09:44

honda написа:Сериозно , вече написах ,че отнема около 1 минута да се провери какви са цените на производителя:

Сериозно :))))
Абе човек, ти май ни имаш тук за аборигени?!
Това е официален сайт на Адидас за продажба на разни техни стоки.
Сериозно ли мислиш, че клубът ще влезе в такъв сайт за да поръча няколко десетки хиляди артикула, а няма да сключи договор с Адидас за производството на такива (както и дефакто са направили) за да ги получи на доставни цени.
Когато напишеш някоя глупост поне имай достойнството да си признаеш, вместо да продължаваш да се опитваш да убеждаваш с разни нелепи твърдения.

Потребителски аватар
futbolqga
Контакти:

Мнениеот futbolqga » 07 фев 2024 09:46

1914.1902 написа:Мажоритарният собственик на Левски Наско Сираков даде ексклузивно интервю за Sportal.bg....

Много интересно интервю!

Значи, прекалено сме рехави на сума позиции и имаме крещяща нужда, искал нашият 5-6 нови, задължително 2-3, ама реално 1-2. Напомня ми на един стар виц за това как габровец дава пари за закуска на сина си.

На директен въпрос търсят ли се нови инвеститори и спонсори, отговор не получаваме. С две думи - Палмите са слънце и други не ни трябват (че иначе ще трябва да делят десятъка).

Директен въпрос - има ли Левски задължения към Палмите. Отговор - ми ние казахме на някой си на общото събрание. Някакъв въпрос бил приключен. Ама има ли задължения, няма ли - един наПко знае.

Потребителски аватар
futbolqga
Контакти:

Мнениеот futbolqga » 07 фев 2024 09:58

Това също е доста готино:

1914.1902 написа:Такъв договор за управление никога не е имало, никога не се е казвал договор за управление.

Официална позиция на Палмите по казуса (https://news.palmsbet.com/2022/11/17/iz ... za-levski/)
Бихме искали да уточним, че до момента в управляващото дружество Р.С. Консулт АД няма постъпило нито едно писмено обръщение към нас от страна на ПФК Левски АД, с което да се поиска преразглеждане на Договора за управление или искане за прекратяването му под каквато и да е форма.

Заявяваме, че от сключването на Договора за управление и спонсорските договори в края на август 2021 г. до днешна дата, са изплатени 4 732 962 лв. От тях:
1. 3 400 000 лв. – по спонсорски договори
2. 1 332 962 лв. – по Договор за управление

Типично в стила на винаги казващия истината.

tmanolov
Контакти:

Мнениеот tmanolov » 07 фев 2024 10:08

honda написа:Ясно, че футболни фланелки не са по 5, но едва ли ще струват повече от 20 лева на клуба, който ги взима директно от производителя.
Сериозно , вече написах ,че отнема около 1 минута да се провери какви са цените на производителя:

Стига де, наистина отнема 5 минути:
Те ти ги в съседна Турция,. от официалния сайт на адидас, че нали държиш на такъв, за 46 лева, като ти правят безплатна доставка и още 15% отстъпка, ако се регистрираш - https://www.adidas.com.tr/en/team-icon- ... R2632.html. Т.е. дори и най-големият балък може да ги вземе същите тениски за под 20 евро. И това от официалния им сайт, и ако вземеш само 1 бройка. А ние сме продали 20 000 - колко пък да е ни е печалбата и на колко са ни ги доставили. Хубаво е не само да слушаш врелите-некипели на Сираков (много се радвам, че има човек като теб, който върши в пъти повече работа за осведомеността на левскари като мен, от разни хрантутници в клуба), но е добре и да се проверява в нета - наистина не е много трудно :)

Прочетох и интервюто на Насо - самозабравил се, изкукуригал имбецил с деменция, его до небесата, претенциЙ и скъсан джоб - нищо хубаво не му желая!
Непринуден написа:
Не можеш да очакваш глуповато на физически лица като теб да отговаряме юридически.

Потребителски аватар
1914.1902
Контакти:

Мнениеот 1914.1902 » 07 фев 2024 10:10

Мажоритарният собственик на Левски Наско Сираков даде ексклузивно интервю за Sportal.bg. В него легендата на “сините” и България говори по редица теми, които интересуват родната футболна общественост. Голмайстор №1 в историята на Левски засегна, макар и с неохота, напускането на Станимир Стоилов. Също така Сираков коментира репликата си за “40-годишното приятелство” с Боби Михайлов, използвана като нарицателно от критиците му.

Ето втората част от интервюто с Наско Сираков:

Да преминем към още една тема, която разтърси левскарската общност - напускането на Стоилов. Първо, как го убедихте да се върне след толкова много време, в което той отказваше?

- Този въпрос е приключил за мен. Няма какво да се връщам преди три, две и една година. Стоилов си има нов отбор, Левски има нов треньор. Той вече не е нов - Ники Костов. Така че ако ще ме питате нещо за Левски и Ники Костов - ме питайте, по другите въпроси нямам какво да говоря.

Нито Стоилов ви критикува, нито вие него. Разделихте се като приятели, но в същото време Левски имаше нужда и от двамата, а сега единият липсва. Бихте ли го върнали след време?

- Трябва да питате Мъри, защото той си тръгна. Никой не го е гонил. Обадете се в Гьозтепе и го попитайте него.

Бихте ли го поканили отново след време?

- Къде да го каня, Левски си има треньор.

Да поговорим и по други теми, за БФС. Какво мислите за случващото се в българския футбол и предстоящите избори? Какво трябва да се случи?

- Кой, първо, ще гарантира, че ще има такъв конгрес и избори? От това, което чувам и виждам, не мисля, че е много сигурно. Нашата позиция сме си я казали и няма какво да я повтарям. Ние смятаме, че българският футбол се нуждае от животоспасяваща промяна. Дали ще се случи, или не - не зависи от нас. Зависи от 620 клуба. Те ще решават на конгреса, ако има конгрес. Виждаме жали се, не се жали. Сто хиляди глупости.

Ще издигнете ли кандидат?

- На този етап нямаме кандидатура, която да издигаме, а ще подкрепим този, който ни убеди на конгреса, че наистина ще работи за доброто и отлепване от дъното на българския футбол.

Някой от кандидатите разговарял ли е с вас, искал ли е срещи с вас?

- Не. Не сме разговаряли с никой.

Защо никой не търси единия от двата най-големи клуба в България?

- С Митко Бербатов сме говорили още преди две години, но от новите кандидатури, които се заявяват, никой не ни е търсил. Сигурно считат, че няма нужда да ни търсят. Ние сме един глас.

Вие сте един глас, но общественото значение за кандидат, който е подкрепен от Левски, е доста сериозно?

- Предполагам всички знаят, че с Боримиров сме тук, в Анталия. Аз го отдавам на това, че никой не се е обаждал от евентуалните кандидати. Като се приберем в София може и да ни потърсят.

Много се шуми и за една ваша реплика за 40-годишно приятелство с Боби Михайлов. Играли сте доста дълго време заедно. Как ще го коментирате, защото се говори за него с ирония? Но то си е вярно, застанахте зад него.

- Разбира се. Не само че сме играли заедно, но сме спали 10 години в една стая - по лагери и навсякъде. Умея да разграничавам човешките отношения от служебните. Отношението ми към Боби като приятел и като човек по никакъв начин не се е променило. Но вече няколко пъти казах, и Левски излезе с позиция, че смятам, че е дошло време за промяна. Футболна промяна.

В какви отношения сте с Боби Михайлов? Чували ли сте се като приятели след вашите реплики за промяна?

- Ама, нямаме проблеми. По принцип нямам проблем с никой, а съм сигурен, че и Боби мисли така.

Колко струва в момента Левски, има ли си цена?

- Не разбирам въпроса.

Ако дойде някой и предложи 20 милиона, ще го продадете ли?

- За мен това са хипотетични въпроси. Да навлизам в тях е смешно на този етап. Изискванията не са финансови, за да придобие някой Левски, а да ме убеди, че наистина ще се грижи за Левски така, че всяка година да е в борбата за титлата.

Да ви върнем малко назад в разговора. Казахте, че сте радетел за "Левски на левскарите", но не му е сега времето. Кога мислите, че ще дойде това време и какво точно трябва да се направи, за да станат нещата?

- Оказа се, че "Левски на левскарите" не получи абсолютно никаква подкрепа от голямата “синя” общност. Ако бяха събрали 20 000 членове, досега да са собственици. На 1000 няма как да стане и да ме убедят, че заслужават да са собственици на Левски.

Т.е. вие сте на мнение, че в момента моделът на Барселона и Реал (Мадрид) с техните 100 000, тук 15-20 000 членове е неосъществим и не само Левски, но всички останали клубове не могат без хора, които да ги издържат.

- Не, не съм на това мнение. Казах, че Левски на левскарите не получи широка подкрепа. Това казах. Ако я беше получил, досега да беше собственик на акциите.

В заключение да ви попитам по темата с букмейкърите. Започнаха съкращения. При вас как се отразяват и имате ли проблеми от това естество?

- Не. На този етап няма, но явно, че не само българският футбол, но и българският спорт ще бъде засегнат от законите, които се приемат за операторите. На този етап поне господин Мило Борисов по никакъв начин не ни е показал, че смята да намали или оттегли подкрепата си към Левски, за което съм му много благодарен.

Потребителски аватар
TristaNNN
Контакти:

Мнениеот TristaNNN » 07 фев 2024 10:15

Е, какво неясно има?
Нали преди време финансовият гуру Венцислав Някойси, след информацията, че един дълг е в размер "ню-ню", поясни пред камерата, че договорът за управление всъщност не е договор за управление, нищо че всички, воглаве с Милото, го наричат договор за управление. :)))
Стига сте внасяли напрежение и интриги, пречите на хората да работят денонощно за спасението на клуба! :)))
А Костов онзи ден допълни, че подобни работи оказвали влияние и на отбора. :))
[offtopic]
ludnicaaa написа:Тоя ми скапа деня закво ми беше да чета тва интервю тъкмо свикнах с мисълта че сме ЦСКА тоя ся да ми каже че сме Литекс
:mrgreen:[/offtopic]

csimoen2
Контакти:

Мнениеот csimoen2 » 07 фев 2024 10:16

TristaNNN написа:
honda написа:Момчета , честно казано не мога да разбера какъв е този спор ,който се води напоследък.
За и против Мъри .
.............
За мен основата на всеки един успех е "общата работа и общата цел" .
Няма как ФК Левски да постигне ,каквито и да е било трайни успехи и устойчиво развитие , ако "синята" общност не е обединена.
Ако ние сме обединени видяхме, че можем .

Ще си позволя да споделя своето лично, скромно мнение, с риск да отнеса някоя и друга подигравка.
Според мен нещата не стоят съвсем просто и по този начин - За/Против Мъри. Стоилов не беше просто треньор-мениджър, а олицетворение на вярата на левскарите. Знам, че може да прозвуча кощунствено, но бих направил сравнение с религиите - има течение, има свети писания, има свети завети, канони, обреди и т.н. , с които всеки религиозен човек се отъждествява, или към които се стреми, но на върха винаги има един образ - Иисус Христос, Аллах, Анубис, Ра или дялана фигура на макак на пъпа на джунглата. Демек, тези образи са на върха, те са просто лицето на Вярата, която не може без тях. Винаги трябва да има някой най-горе, който да има лице, тяло, образ.
Разбира се, че основата на успеха в наши дни е общата работа и цел, но как се постигат те без вяра в това, което правиш?
Изобщо нямаше да водим подобни дискусии ако просто си карахме постарому - сезон за сезон, знаехме си какво можем, примирихме се да сме подгласници, за жалост ... Обаче стана ясно, че всъщност сме били слепци и на глупци сме вярвали, понеже както се видя, с правилна работа може да се намерят много, много сърдечни последователи на синята вяра, когато се поизтупа от пепелта и когато има образ, който да въплъщава тази Вяра в лика и плътта си.
Синята религия има нужда от своя бог, лидер, духовен водач, гуру, сенсей или както искаме да го наречем! Без него Вярата гасне, душите стават по-празни, погледите безвзорни, а сърцата ... не вярват!
Щото се видя, че може, и тук изобщо не говоря за тенекета, победи и загуби, точки, а за неща много, ужасно много по-възвисени отвъд спортните статистики! Вярата! Само тя може да обедини, но Тя има нужда от своя познаваем образ, а такъв сега нЕма! А вяра без олицетворение не може да вирее!

Боже, колко мъка има по този свят...

Сложи си Мъри в рамка, отиди в църквата и го провъзгласи за твоя БОГ, оттам насетне всяка сутрин и вечер му се моли, може и през деня...

Но спокойно, няма да станеш за смях... хахахахахаха

honda
Контакти:

Мнениеот honda » 07 фев 2024 10:18

Michael_Buble написа:
honda написа: Но като говорим за ФУТБОЛЕН БИЗНЕС - най-голямото и сочно парче от баницата наречена ФУТБОЛЕН БИЗНЕС са тв и интернет правата. Според няколко направени социологически проучвания около 40-45% от всички фенове на българския футбол са привърженици на Левски. Според мен е напълно нормално в такъв случай ФК Левски да получава и 40% от приходите.

Уважаеми Honda, ще ти напиша нещо много отговорно и те моля добре да го прочетеш.
Преди години се бях радикално запалил по твоята идея. Толкова радикално, че мислих да звъня на Иван Христов (с когото се познаваме доста добре от времето на телевизионната ми слава), а също и на Георги Градев, с който пък изкарахме в една компания цялото лято на 2012 в Свети Влас от времето, когато той бе любител на таблата и мадамите.
Понеже го знаех още тогава Градев, че е идеалист, луда глава и обича авантюристичните начинания, исках да ги вербувам и тримата да правим инициативен комитет и да извършим революция в България по въпроса с телевизионните права в полза на Левски, именно по изложените от теб мотиви. Още повече, знаех, че Градев е голям левскар. Играеше редовно табла с една синя фланелка на Левски с 8-ми номер на гърба в едно ресторантче над Марина Диневи, където пък ние се събирахме да играем покер с прятели. Иван пък добре му се получаваха точно тогава медийно нещата.
Аз, покрай дуета ми с Васил Найденов и все още непресъхналата ми риалити слава, да кажем, имах прилична публична представителност.
Имах, обаче, късмета точно в този момент в българската преса да станат достояния щенията на Барселона и Реал, които се бориха с Испанската федерация за преразглеждане на договорите за правата. Те претендираха с абсолютно същите мотиви. Перифразирам "че техните мачове са най-гледани, предизвикват повишени ставки за рекламодателите" и прочие съвсем разумни аргументи. Тогава всички останали испански клубове се организираха и тръгнаха на война с грандовете. Футболната им федерация ги подкрепи и се започнаха ежедневни декларации, престрелки, заплахи и т.н.
Зарових се много дълбоко в тази история, проучвайки внимателно аргументите на всички страни и в крайна сметка се убедих, че това е една свръх дясна политика от най-лошите проявления на капитализма, която ще убие напълно испанския футбол. Защо?!
Първо, защото ще го принизи до нивото на шотландската Висша лига. Едно първенство е толкова силно не колкото силни един или два отбора има, а КОЛКОТО ПО-РАВНОСТОЙНИ МАЧОВЕ СЕ ИГРАЯТ!
Второ, това щеше да доведе до отдръпване на големи спонсори, поради липсата на достатъчно интрига и като следствие на това, щеше да се окаже, че Барса и Реал, дори и да постигнат желанията си, могат да се окажат в ролята на хитрата сврака и да получават дори по-малко, поради намаляване на общата нетна стойност на продукта "Ла лига".
Няма да коментирам опцията "продавам си сам правата", тъй като тя се оказа несъстоятелна по правни причини, казаещи патентни и авторски права, които няма да описвам тук, защото това е много дълга друга тема и ще се разводни изложението. Говорил съм с юристи и съм проучвал и тази радикална форма на промяна.
Хубаво е да знаеш, че именно в онзи момент на крушение във финансовите амбициите на испанските грандове на родната им сцена, в техните офиси стана зачатието на План Б - Суперлигата! Не в Англия, не в Италия, а точно там!
Те гледат собствените си отчети и виждат добре какво се случва с продукта "Висша лига на Англия". Даваха си отлично сметка, че е въпрос на време отбори като Тотнъм и Астън Вила да са по-конкурентни финансово в привличането на играчи от топ ниво. И започнаха да работят срещу този процес по нов план, загърбвайки "домашния преврат".
Едно от нещата, които искрено ме възхищават в американския продукт НБА и смятам вече за гениално, е простичкото и леко комунистическо правило най-слабите отбори да пазаруват първи в драфта и да имат правото да оберат каймака от талантливи играчи, идащи отдолу. Това е едно от малкото неща, за които признавам янките и бих им се поклонил от уважение.
И смятам, че е един от крайъгълните стожери в сянка за създаването и поддържането на една изключително конкурентна лига със съвършен маркетинг.
Но да се върнем отново на българския терен. Само си представи за миг, Левски и другия му голям конкурент да обират ТВ правата на база популярност и гледаемост и трохите да останат у Ботев Враца, Пирин и сие (!?!)
Ще стане един още по-уродлив конструкт от това, което бе през Комунизма.
Хайде да си го признаем честно, и Ние и червените бяхме привилегировани пред останалите. Всеки задействаше неговите си лобита. Е, червените малко повече, заради партията-майка, петолъчката и цвета. Но факта си е факт, нали?!
Разбира се, от време на време се пускаше един Берое, Етър или Славия да станат шампиони веднъж на 10 години за параван.
Ще кажеш, ама имаше силен футбол!
Имаше, но това бе по други причини - спортните училища, дисциплината, участието на държавата и най-вече заточението на ярките таланти да не излизат навън.
Ако сега в този компрадорски и хищен капитализъм, в който бизнесът футбол е на равни данъчни нога с бизнеси като алкохол, цигари, телекомуникации и прочие, бъди сигурен с една такава радикална мярка, ще изпокапят като круши почти всички провинциални отбори и ще имаме формат на първенство като следвоенния период на Първата световна война - с 4 до 6 отбора в някаква абсурдна формула. Хак ти тогава "телевизионни права", "Ние сме Левски" и т.н.
Има други начини за яхване на фенския потенциал и г-н Стоилов бе трасирал пътя. Левски бе категорично на правия път!
Проблемът бе, че всичко прохождащо е свързано с клатушкания. Те пък, от своя страна дадоха "фолклорни доводи" на скептиците ала "Хамрун, "11 мача без победа", "селекцията", "трансферите", "комисионните" и т.н.
Професионалните финансисти в управлението бяха хитро подведени от "съветници" (добри или лоши, само времето ще покаже) и стана каквото стана - "сватба правим, булка нема"

Първо, според настоящата нормативна база СК( в частност ФК) не притежават правата за излъчване на мачовете от републиканските първенства и турнирите за Купата. Въпросния ЗФВС е приет и влезна в сила преди ПФК да станат Търговски дружества. За мен лично действащата нормативна база в момента не отговаря на реалностите.
Напълно разбирам твоята гледна точка и донякъде я разбирам,но мисля че няма особено място за сравнение между България и Испания . Там отделните области са с много по-голяма автономия отколкото у нас, но не му е тук мястото да го дискутираме.
Приходите от тв права са много важни за "малките" клубове ,но не са решаващи . По-голямата част от клубовете в ППЛ и почти всички ФК от долните групи , директно или коствено са общински и се издържат пряко или котвено от съответната Община. Няма лошо , проблема е че болшинството от тези Община се издържат със средства от републиканския бюджет. Не знам доколко ти е известно ,че масово кметове/ОС ( особено такива от ГЕРБ и ДПС) теглят кредити от държавата и използват тези средства за популистки цели. Като на всеки е ясно ,че тези средства никога няма да бъдат върнати.
Примерно според теб нормално ли е Арда да плаща заплати доста по-високи от тези ,които можем да си позволим, няма лошо само дето Арда реално е общински клуб.
Община Пазарджик плащаше по 8 млн лв на година за футболния и волейболния клуб.
Според теб нормално ли е Община Пловдив да тегли кредит от Държавата за да построи стадиони на Ботев и Локото . Ясно на всеки ,че тези кредити никога няма да бъдат върнати .
Нормално ли е според теб да бъдат давани десетки милиони левове от републиканския бюджет за строеж на стадион на частен ФК?
Нормално ли е да бъдат опростени задължения към държавата на Ботев(Пд) за над 30 млн лева ?
Нормално ли е губещо държавно предприятие да плаща в продължение на повече от 10 години по 6 млн лв за Берое само и само да бъдат в най-високо ниво на футбола в България.
Мога да ти посоча още десетки примери. Необходимо ли е да напомням ,че през 2013 почти всички клубове в А РФГ излезнаха с декларация, че не са съгласни Газпром да стане спонсор на Левски .
Според теб това дали е лоялна конкуренция?
Според мен броя на отборите в ППЛ е много голям ,за мен 10 са абсолютно достатъчни ,абсолютен максимум 12 .
Според мен ,ако бъдат дадена възможност клубовете да притежават(респективно да продават) тв правата от мачовете си ,по никакъв начин няма да се отрази в негативен план за клубовете. един клуб може да реши да излъчва мачовете през интернет, друг да ги продаде индивидуално на определена телевизия, други клубове може да кооперират и да продадат правата пакетно на друга телевизия. Никъде по света конкуренцията не е довела до влошаване качеството на продукта.

tmanolov
Контакти:

Мнениеот tmanolov » 07 фев 2024 10:27

honda написа:Първо, според настоящата нормативна база СК( в частност ФК) не притежават правата за излъчване на мачовете от републиканските първенства и турнирите за Купата. Въпросния ЗФВС е приет и влезна в сила преди ПФК да станат Търговски дружества. За мен лично действащата нормативна база в момента не отговаря на реалностите.
Напълно разбирам твоята гледна точка и донякъде я разбирам,но мисля че няма особено място за сравнение между България и Испания . Там отделните области са с много по-голяма автономия отколкото у нас, но не му е тук мястото да го дискутираме.
Приходите от тв права са много важни за "малките" клубове ,но не са решаващи . По-голямата част от клубовете в ППЛ и почти всички ФК от долните групи , директно или коствено са общински и се издържат пряко или котвено от съответната Община. Няма лошо , проблема е че болшинството от тези Община се издържат със средства от републиканския бюджет. Не знам доколко ти е известно ,че масово кметове/ОС ( особено такива от ГЕРБ и ДПС) теглят кредити от държавата и използват тези средства за популистки цели. Като на всеки е ясно ,че тези средства никога няма да бъдат върнати.
Примерно според теб нормално ли е Арда да плаща заплати доста по-високи от тези ,които можем да си позволим, няма лошо само дето Арда реално е общински клуб.
Община Пазарджик плащаше по 8 млн лв на година за футболния и волейболния клуб.
Според теб нормално ли е Община Пловдив да тегли кредит от Държавата за да построи стадиони на Ботев и Локото . Ясно на всеки ,че тези кредити никога няма да бъдат върнати .
Нормално ли е според теб да бъдат давани десетки милиони левове от републиканския бюджет за строеж на стадион на частен ФК?
Нормално ли е да бъдат опростени задължения към държавата на Ботев(Пд) за над 30 млн лева ?
Нормално ли е губещо държавно предприятие да плаща в продължение на повече от 10 години по 6 млн лв за Берое само и само да бъдат в най-високо ниво на футбола в България.
Мога да ти посоча още десетки примери. Необходимо ли е да напомням ,че през 2013 почти всички клубове в А РФГ излезнаха с декларация, че не са съгласни Газпром да стане спонсор на Левски .
Според теб това дали е лоялна конкуренция?
Според мен броя на отборите в ППЛ е много голям ,за мен 10 са абсолютно достатъчни ,абсолютен максимум 12 .
Според мен ,ако бъдат дадена възможност клубовете да притежават(респективно да продават) тв правата от мачовете си ,по никакъв начин няма да се отрази в негативен план за клубовете. един клуб може да реши да излъчва мачовете през интернет, друг да ги продаде индивидуално на определена телевизия, други клубове може да кооперират и да продадат правата пакетно на друга телевизия. Никъде по света конкуренцията не е довела до влошаване качеството на продукта.

Тук те подкрепям безусловно и на 100% - нашата основна грешка е, че все мислим за другите, а те, другите, във всеки подходящ момент ни забиват нож в гърба - примерът с Газпром е показателен отвсякъде. Затова, комунистическите лафчета на Ивайло, когото много уважавам, не са съвсем за тук и няма и как да бъдат релевантни. Както е казал поетът:
Когато цъфнат теменугите
и работите тръгнат зле,
еби им майката на другите
и гледай ти да си добре.

А за да сме добре, на нас ни трябва стадион Раковски. Не тъпата Герена, дето така или иначе я имаме безвъзмездно и безсрочно, а Раковски. И му кажи на Насо да си го набие в тъпата глава, ако там все още има останало нещо. Ай сиктир :lol:
Непринуден написа:
Не можеш да очакваш глуповато на физически лица като теб да отговаряме юридически.

Върни се в “Левски”