Левски: Всичко около клуба

Модератори: TodorT, paceto, modor, kartago, SkArY_9, rhaegar, Rivaldo10, ntodorov, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
metodito
Контакти:

Re: Левски: Всичко около клуба

Мнениеот metodito » 26 яну 2024 21:35

Michael_Buble написа:Момчета, вместо да се хващате словесно за гушите, прочетете това, което написах преди около 2 години тук и почти всички се съгласихте:
Левски ще се оправи тогава, когато се оправи България. "Оправи" не в смисъл да стане Швейцария. А да си върне достойнството като нация.

Това е и моя теза от години - че когато България се оправи, тогава и "Левски" (и обратното). И ще отида по-далеч. И България и "Левски" вървят от години по грешен път, а имат свой. Но те избират друго. Как се нарича човек, който прави многократно едно действие и очаква различен резултат? Но не, казват ти, абе много знаеш - с българи не става. Щото с чужденци става? Как да е, де. Не се иска много. Но да ти кажа, колега, не вярвам, че ще има промяна. И "Левски" и България си изтичат в канала и има една групичка, де винаги ще казва: "Бе не е хубаво, ма така требе". И когато дойде края, няма да видят вина в себе си.

Няма логика България и "Левски" съдбите им да са свързани, но е факт.

Потребителски аватар
Der Schmarotzer
Контакти:

Мнениеот Der Schmarotzer » 27 яну 2024 08:18

metodito написа:
Michael_Buble написа:Момчета, вместо да се хващате словесно за гушите, прочетете това, което написах преди около 2 години тук и почти всички се съгласихте:
Левски ще се оправи тогава, когато се оправи България. "Оправи" не в смисъл да стане Швейцария. А да си върне достойнството като нация.

Това е и моя теза от години - че когато България се оправи, тогава и "Левски" (и обратното). И ще отида по-далеч. И България и "Левски" вървят от години по грешен път, а имат свой. Но те избират друго. Как се нарича човек, който прави многократно едно действие и очаква различен резултат? Но не, казват ти, абе много знаеш - с българи не става. Щото с чужденци става? Как да е, де. Не се иска много. Но да ти кажа, колега, не вярвам, че ще има промяна. И "Левски" и България си изтичат в канала и има една групичка, де винаги ще казва: "Бе не е хубаво, ма така требе". И когато дойде края, няма да видят вина в себе си.

Как така да няма логика: "Една страна, един народ, една любов!" Останалото е оранДжАво-зелена мъгла...
Ние сме Левски, Левски (София)!!!

realno
Контакти:

Мнениеот realno » 27 яну 2024 08:38

Левски ще се оправи когато клуба бъде поставен над всеки треньор, собственик, футболист и фен. Когато бъдем обединени около клуба, а не около отделни преходни личности.
Сектор Г:"Всъщност няма „сливане”,няма и „обединение”–има единствено преименуване на Литекс,.Ако за тези„привърженици” е толкова лесно да решат, че това е ЦСКА, то жалко за тях..носите..срам за истинските Армейци! Сбогом, няма да ни липсвате!"

honda
Контакти:

Мнениеот honda » 27 яну 2024 12:54

metodito написа:
honda написа:
metodito написа:Това, което искам да кажа е, че в последните не знам колко години, "Левски" привлича едни страшни некадърници чуждоземци, за които се плащат едни кинти, които явно са в десетки пъти повече от това да се привличат нормални бг футболисти. За мен е явно, че се играе чикирики с агенциите на въпросните футболисти. Същото го правят в тире. И резултатите се виждат на терена. За двата отбора. По едно време го правеха и в Луноходец. "Левски" е на грешен път от много години. И е копие на политиката и развитието на България. Времето и на "Левски" и на Бълагария изтича. За протокола - аз съм за забрана на политическите партии. Както за България, така и за "Левски" съм на мнение, че трябва радикална промяна. "Ма то без чужденци не може" - 20 години. За радост на мърефобите ще призная нещо. Мъри явно е вредно явление било в "Левски", понеже показа друго. И при втория си престой щеше да направи състав от преобладаващо българи, но не би. Ако не беше се появявал Мъри, картинката щеше да е доста грозна и много хора щяха да се запитат, бе аджиба не може ли по друг начин. А Костов е синия Тагаренко. :lol:

Колко пъти трябва да ти обяснявам,че българските футболисти в никакъв случай не са по-евтини от чужденците. Посочил съм ти няколко примера, ако искаш мога да ти посоча още много случаи . Прави ли ти впечатление ,че дори клубове ,които имат много повече пари от нас почти не правят трансфери на българи - защото цените на българските футболисти са абсолютно нереални . Преди време Н.Гигов беше казал "искат ми 300 хил. евро за бек ,който има 15 мача в А група и 3 точни центрирания в цялата си кариера. Знаят какъв футболист може да бъде привлечен с половината от тези пари" . Игричките с агенции ги има несъмнено,но е много по-лесно това да стане с български агенти и играчи .
Сериозно ли си написал това за Мъри - при него през втория му престой бяха привлечени - Х.Кордоба, Ил.Стефанов, Сонко, Цунами, Уелтон, Роналдо , Н.Олдън, Дж.Петрис, Блажевич, Рикардиньо, Джемили, Кр.Димитров, Ас.Чандъров . Беше взет под наем Ф.Кръстев. Аз ли не мога да броя или статистиката показва смазващо предимство на чужденците . Като при Мъри ,Ил.Стефанов започна много силно, но постепенно загуби статуса и се стигна до там Мъри, да го критикува публично.
Ако искаш може да ти извадя и подобна статистика от престоя му в Ботев(Пд)?
Или първия му престой в Левски .
Когато стана треньор на Левски през 2004 в школата бяха :
Набор 1986- Б.Митрев(той е набор 1987, но пазеше на 1986) , Ив.Бандаловски, Б.Васов( българин от Зап. Покрайнини , беше капитан на юношеския национален отбор на Сърбия, по-късно направи прилична кариера в арабските държави), М.Димов( за съжаление контузия през 2008 в мача с Вердер, го пречупи) Ат.Фиданин, В.Домувчийски
Набор 1987- М.Кавдански ,Ив.Тодоров, Ат.Чипилов( който премина в Динамо(К) ), Вл.Гаджев ( който премина в Панайтинайкос) , Н.Димитров(Хичо) , Ив.Попов, Ч. Садула
Набор 1988г -Н.Михайлов ,В.Генев , Хр.Лемперов, Сп. Байрактаров, Н.Петров(който в момента се изявява като анализатор в тв студията, тогава беше капитан на формацията заедно с Н.Михайлов) , Д.Коруджиев( в момента зет на Н.Сираков) , М.Огнянов, Л.Балтанов, Ат.Курдов, Гал. Иванов( който стана легенда на Славия), Д.Тодоров
Всяко едно от тези момчета беше юношески национал за своята възраст . Отделно имахме и нигерийците Ричард и Темиле(тоя си показа и циганския характер) ,които са набор 1984.
Можеш ли да си представиш какъв дрийм тийм можеше да бъде сглобен от тези момчета?
Тогава начело на школата беше Ян Дийркс - бивш шеф на школите на Аякс и Глазгоу Рейнджърс . Главен методист на холандската федерация за юношеския футбол и отговарящ за работата с юношите. На ЕП 2004 в националния отбор на Холандия имаше 8 негово възпитаници. Веднага след като дойде при нас резултата от работата му се усети. Няколко месеца по-късно ние имахме над 20 момчета юношески национали на прага на мъжкия футбол, но .... Мъри го уволни . И развитието на младите ....спря. Примерно през 2005-06 Домувчийски,Хичо, М.Огнянов, Л.Балтанов, Ричард играеха най-добрия си футбол , а тогава бяха 18-20 годишни.
Така ,че нека не преписваме на Мъри неща в които той няма принос. Той не е треньор ,който обича да налага млади играчи
Не ме разбирай неправилно - Мъри записа името си със златни букви на първата страница в историята на Левски и никой не може да му оспори това. За мен Мъри е най-добрия треньор ,които сме имали в новия век. При втория си престой той просто съживи и вдигна отбора сякаш с магическа пръчка и показа,че може и с абсолютно отписани футболисти да направи отбор или както се казва "от трън да направи трендафил" . Едва ли някой може да го оспори.
Костов е доста по-различен треньор - макар че точно Мъри е посочил Костов като човек, който може да замести успешно . За съжаление, според мен - неуспешно. Когато Н.Костов беше представен като треньор бях написал ,че Костов е считан за може би най-добре подготвения тактически български треньор ( заедно с Мъри разбира се) , но идеите му са много "теоретични" и трудни за усвояване и още по-трудни за осъществяване от играчи с ограничена тактическа грамотност и ограничена скоростна техника . За съжаление нашите играчи нито са с много добра скоростна техника , а още по-малко с висока тактическа грамотност . И това е резултата - ние притежаваме топката ,но атаките ни са много ялови.
Но това вече си е камък в градината на Костов - не е важно какво си искал да направиш, а какво си направил.
Иначе ,ако бъде въведена концепцията да бъдат налагани млади футболисти , за мен Костов е точния човек. Той не се страхува да налага млади футболисти. В предишния си престой взе в първия състав братята Цоневи и Ант.Вутов ,когато бяха 15-16 годишни. Сега всички виждаме ,че наложи в първия състав Ас.Митков. Като на опашката са Пр.Бачев и Ст.Гаоте .

Мъри си има план, който винаги е следвал. Това не ти е Наско, де като ти каже: Добър ден" и ти гледаш има ли слънце.
- Ето един Илиян Стефанов. Той много ли скъп е? За мен Илиан е един приличен футболист. Забележи, че казвам "приличен".
- Цитираш ми Гигов. Сериозен ли си? Може, ако искаш да ми цитираш Бойко за политика.
- Не. С чужди агенции могат по-лесно да се правят чикирики.
-Чипилов, Садула, Генев, Кавдански, Курдов, Лемперов, Михайлов... С изключение на Михайлов, със същия успех може да се направи такава група и сега. Без Михайлов (може би), Галин и с големи компромиси Влади Гаджев - не направиха нищо в кариерите си. Тоест вземаме шест юноша и ще е като тогава. Голямата разлика е Домо. Именно нюхът на Мъри го извади според мен. А колко подобни таланти е имало в последните години? Ами, ако никой не е видял талант в Домо. Или Стоилов просто не се е бил случил?
- Колко ГОДИНИ е бил Деркс? "Мъри го уволни"? Доказателство? Оня Деркс къде казал за трансфера на Манолев в ПСВ, че холандците взели един куц българин ли? Евала на такива специалисти. Разбирач е.

Така ,че нека не преписваме на Мъри неща в които той няма принос
:o
Я пак? Синя приказка, ти ли?
Той не се страхува да налага млади футболисти

Да, виждам от трансферната му политика. 26-годишен, 31-годишен, а французинът... кой го знае завалията на колко е.
А сега на изречението:
Той не е треньор ,който обича да налага млади играчи
как очакваш да ти отговоря? Няма да ти се смея. Не е хубаво.
- Асенчо е с отбора от Мъри. Цоневите започна да ги пуска Стоев.

ПАК ЩЕ ГО НАПИША: Мъри не е трябвало никога да става треньор на "Левски". Явно е. Просто е като бобена чорба. Колко по-добре щеше да е сега, а? Общо взето от Муслин все едно да нямаме един читав треньор. На такива фенове - такъв отбор, на такава тълпа - такива управляващи!

[offtopic]Започвам отзад напред - дали съм "Синя приказка" - не .не съм. Не ползвам ФБ
Претендираш че си защитник на младите български футболисти и постоянно апелираш да бъдат налагани млади български момчета. Извинявай ,но ако те питам на каква позиция играе всяко едно от изброените момчета дали ще можеш да отговориш.
Не звучи малко странно ,че момчета който бяха достатъчно добри за Динамо(К) (Чипилов) , Панатинайкос(Гаджев), Фейнорд( Ив.Попов, Ив.Бандаловски) , Аякс(Хичо), Байер(Л) (Ат.Курдов) , Ливърпул(Н.Михайлов), Метц(М.Кавдански) не бяха достатъчно добри за Левски. Как ще коментираш ,че Левски получи 350 000 евро за Ат.Курдов без последния да има записана 1 минута за първия ни отбор?
Повярвай ми ако сравняваме Ат.Чипилов на 15-16 години и всеки един след него от школата сравнението е смразяващо. Покойния В.Лобановски като го видял казал " Намерих новия Андрий Шевченко" .
Защо от момчетата ,който си споменал доста удобно си пропуснал Ив.Попов - 3 пъти футболист №1 на България , трябва ли да ти напомням ,че е от същата формация и записа 0 минути за първия отбор . Разбрахме,че е огромен проблем ,че сме го изпуснали когато беше на 36 години, а какво да кажем ,когато го изпуснахме на 18 години? Не искам да противопоставям Домо на Ив.Попов, но единия от тях направи по-успешна кариера и това за мен не е Домо.
По какви показатели Ж.Миланов беше предпочетен пред Ив.Бандаловски? или Л.Николов пред Б.Васов?
Би ли обяснил дали момче ,което вкарва 120 гола в един сезон , не заслужава да му се даде шанс( единствения друг футболист ,който има над 100 гола в един сезон при юношите е Л.Пенев)
Какво те кара да мислиш ,че с чужди агенции "чикирики" се прави по-лесно отколкото с български? Аз ти казвам че е точно обратното. Все пак когато СТД/треньор се познават лично с агента не е ли много по лесно да си имат доверие и да се "разберат" ?- щом не е , би ли се обосновал защо?
Каквото и да говорим Н.Гигов е един от хората ,които познава най-добре дебрите на българския футбол - около 25 години беше в него. Заедно с ГГ и В.Стефанов са доайените, в това отношение.
Претендираш ,че се интересуваш от юношески футбол - и правиш сравнение между сега и преди 20 години. Ами разликата е смразяваща .Всека една от формациите 86-88 даваше по 6-7 национални състезатели за съответната възраст . Като за 1986 спечели всички възможни турнири, в които участва. Като юноши 88 спечелиха силен международен турнир и то прегазвайки връстниците ( в това число Милан и Аякс едните с 3:0 другите с 4:1). Настоящите ни юноши са много зад връстниците си от Лудогорец дори.
Асенчо при Мъри за почти 2 сезона има едно полувреме. Колко има при Костов?
Цоневи бяха взети в първия състав от Н.Костов , ако наистина гледаше мачовете на Левски , наскоро в една от контролите дори го споменаха и колко гола са вкарали - в онзи момент бяха на по 16 години, а Вутов беше на 15.
Искам да ме разбереш правилно - Мъри е най-добрия треньор ,който сме имали през настоящия век - бек каквито и да е съмнения. Но да се твърди ,че обича да налага млади футболисти просто не е вярно, но все пак при него позитивите са много повече от негативите.
Прочете ли какво съм написал за хора,които са с не по-малък принос към Левски от Мъри. Никой няма да каже ,че Бобата Жечев е най-добрия треньор на Левски , и не е. Но той създаде този отбор ,който по-късно В.Методиев разви и постигна толкова успехи. Също Бобата постави основите на онзи отбор , с който по-късно Ив.Вутов и особено Г.Василев постигнаха много успехи. Между другото Г.Василев,който е един от най-добрите български треньори за всички времена ,но това не значи ,че е правилния треньор ,ако искаш да налагаш млади момчета. Гочето не ги обича тези неща. Това не го прави по-слаб треньор.
Зависи какво се търси - ако се търси треньор ,който да намирам играчи за "без пари" и след няколко месеца да бъдат продадени на сериозна печалба - примерно Херо е правилния човек, а не Мъри.
Ако търсиш треньор ,който да "ти подреди къщата" и да развие отбора и да играеш атрактивен футбол ,печелиш от ЕКТ, от публика, фен артикули - Мъри е точния човек. Ако очакваш да направиш някакви особени приходи приходи от изходящи трансфери - досега не са забелязва нищо такова. За 20 години откакто Мъри е треньор ,неговите обори почти не правят изходящи трансфери. В неговите отбори се играе колективен футбол , и няма играч ,който се откроява. Нещо ,кото примерно в Сърбия, Хърватия, Португалия не се харесва.
Аз не мога да разбера какво е това скачане да се защитава Мъри - той както всеки човек има предимства и недостатъци. За мен предимствата му са много повече от недостатъците.
Както не мога да разбера и противопоставянето на Мъри срещу Сираков. Не забравяй ,че без Сираков зад гърба си , треньорската кариера на Мъри щеше да приключи есента на 2004г след загубата от Баверен , или ав най-добрия случай през август 2005 след загубата от Публикум. Какви бяха тогава настроенията - "този хасковски бостанджия , да си хваща първия рейс за Хасково(то влакове няма) и да си отива да си гледа бостана ,а не да се учи в Левски" . Да ти напомням ли ,че след загубата на Герена от Литекс през март 2005г едвам беше оттърван от линчуване . Имаше бойкот на публиката и т.н.
през 80% от времето през което Мъри е бил треньор в България ,той е работил в тандем с Н.Сираков- и това са успешните сезони на Мъри в България. Когато беше без Сираков , в Ботев Мъри се провали тотално - потроши едни огромни средства и постиган едно голямо НИЩО( вече го написах Рияд Марез му беше дошъл на проби и не го взе ,а взе за същите пари Юнес Хамза) , също и в Литекс го уволниха след загуба с 0:4 като домакин от БАТЕ.
Разбери ,че един човек ,колкото и добър професионалист да е (Мъри е отличен професионалист) ,никога не работи сам .
За да не кажеш ,че защитавам Сираков- той е много добър СТД и много слаб СЕО.
Хайде ,че стана прекалено дълго. Но разберете това,че някой е много добър треньор не значи,че няма недостатъци . И никой не е по-голям от идеята,на която служи.[/offtopic]

Киро Пора
Контакти:

Мнениеот Киро Пора » 27 яну 2024 14:22

honda написа:Не искам по никакъв начин да оспорвам треньорските качества на Мъри - те са безспорни. За мен е най-добрия български треньор в момента.
Също така е факт ,че по една или друга причина няколко много добри наши юноши не записаха нито една минута за първия отбор в периода,който той беше треньор. за мен Б.Васов , Ат.Чипилов( в интерес на истината той напусна школата преди Мъри , за да премине в Динамо(К) , искаше да се върне в Левски ,но Мъри въобще не благоволи да говори с него ) , Вл.Гаджев, Ив.Попов, Ив.Бандаловски, М.Кавдански. Всяко от тези момчета направи прилична кариера далеч от Герена

От тези, които си изброил, реално само за Попов може да съжаляваме, че не подписа договор и не игра за нас, като тинейджър.

На мястото на бъдещата легенда на несъществуващото вече четирибуквие, Мъри наложи Живко Миланов.

Кажи честно, че си зажалил за някакви като Чипилов и Кавдански - тези са страхотни играчи за отбори като Етър и Ботев Враца, даже може и да са му малко висока топка за Чипилов.

Кой е Б. Васов, идея си нямам, признавам си.

Реално Мъри за 3 години даде път на Ники Михайлов, Живко Миланов, Валери Домовчийски, Милан Коприваров, Николай Димитров - Хичо, Мариян Огнянов, че даже и Ричард, ако можем да го броим за юношка. По-епизодично играха Божката Митрев и Лъчко Балтанов...
Следващите треньори, половината от това да бяха направили, нямаше днес да се чудим, дали има смисъл да даваме по 1.5 млн лева на година, за школата.

ikar
Контакти:

Мнениеот ikar » 27 яну 2024 14:39

Браво колега, / honda/отличен анализ. Трудно може да се добави нещо.
Много чувствителна е темата за юношите.Преди 7-8 години попаднах на кастинг за таланти е Берое.За сформиране на група от 13 деца се явиха 42. Много родители, фенове бивши ветерани. Случайно попаднах близо до Иван Вутов,Петко Петков/лека му пръст/ и още един когото не разпознах. Тогава първата реакция на Петков бе - "погледни половината са с наднормено тегло, другя добави, останалите с какъв автопарк".
Познай с каква мотивация тези деца ще тренират.
Не случайно последните поне 15г няма нито един юноша интегриран в Берое.

Потребителски аватар
Der Schmarotzer
Контакти:

Мнениеот Der Schmarotzer » 27 яну 2024 20:39

honda написа:Колко пъти трябва да ти обяснявам,че българските футболисти в никакъв случай не са по-евтини от чужденците. Посочил съм ти няколко примера, ако искаш мога да ти посоча още много случаи . Прави ли ти впечатление ,че дори клубове ,които имат много повече пари от нас почти не правят трансфери на българи - защото цените на българските футболисти са абсолютно нереални . Преди време Н.Гигов беше казал "искат ми 300 хил. евро за бек ,който има 15 мача в А група и 3 точни центрирания в цялата си кариера. Знаят какъв футболист може да бъде привлечен с половината от тези пари" . Игричките с агенции ги има несъмнено,но е много по-лесно това да стане с български агенти и играчи .
Сериозно ли си написал това за Мъри - при него през втория му престой бяха привлечени - Х.Кордоба, Ил.Стефанов, Сонко, Цунами, Уелтон, Роналдо , Н.Олдън, Дж.Петрис, Блажевич, Рикардиньо, Джемили, Кр.Димитров, Ас.Чандъров . Беше взет под наем Ф.Кръстев. Аз ли не мога да броя или статистиката показва смазващо предимство на чужденците . Като при Мъри ,Ил.Стефанов започна много силно, но постепенно загуби статуса и се стигна до там Мъри, да го критикува публично.
Ако искаш може да ти извадя и подобна статистика от престоя му в Ботев(Пд)?
Или първия му престой в Левски .
Когато стана треньор на Левски през 2004 в школата бяха :
Набор 1986- Б.Митрев(той е набор 1987, но пазеше на 1986) , Ив.Бандаловски, Б.Васов( българин от Зап. Покрайнини , беше капитан на юношеския национален отбор на Сърбия, по-късно направи прилична кариера в арабските държави), М.Димов( за съжаление контузия през 2008 в мача с Вердер, го пречупи) Ат.Фиданин, В.Домувчийски
Набор 1987- М.Кавдански ,Ив.Тодоров, Ат.Чипилов( който премина в Динамо(К) ), Вл.Гаджев ( който премина в Панайтинайкос) , Н.Димитров(Хичо) , Ив.Попов, Ч. Садула
Набор 1988г -Н.Михайлов ,В.Генев , Хр.Лемперов, Сп. Байрактаров, Н.Петров(който в момента се изявява като анализатор в тв студията, тогава беше капитан на формацията заедно с Н.Михайлов) , Д.Коруджиев( в момента зет на Н.Сираков) , М.Огнянов, Л.Балтанов, Ат.Курдов, Гал. Иванов( който стана легенда на Славия), Д.Тодоров
Всяко едно от тези момчета беше юношески национал за своята възраст . Отделно имахме и нигерийците Ричард и Темиле(тоя си показа и циганския характер) ,които са набор 1984.
Можеш ли да си представиш какъв дрийм тийм можеше да бъде сглобен от тези момчета?
Тогава начело на школата беше Ян Дийркс - бивш шеф на школите на Аякс и Глазгоу Рейнджърс . Главен методист на холандската федерация за юношеския футбол и отговарящ за работата с юношите. На ЕП 2004 в националния отбор на Холандия имаше 8 негово възпитаници. Веднага след като дойде при нас резултата от работата му се усети. Няколко месеца по-късно ние имахме над 20 момчета юношески национали на прага на мъжкия футбол, но .... Мъри го уволни . И развитието на младите ....спря. Примерно през 2005-06 Домувчийски,Хичо, М.Огнянов, Л.Балтанов, Ричард играеха най-добрия си футбол , а тогава бяха 18-20 годишни.
Така ,че нека не преписваме на Мъри неща в които той няма принос. Той не е треньор ,който обича да налага млади играчи
Не ме разбирай неправилно - Мъри записа името си със златни букви на първата страница в историята на Левски и никой не може да му оспори това. За мен Мъри е най-добрия треньор ,които сме имали в новия век. При втория си престой той просто съживи и вдигна отбора сякаш с магическа пръчка и показа,че може и с абсолютно отписани футболисти да направи отбор или както се казва "от трън да направи трендафил" . Едва ли някой може да го оспори.
Костов е доста по-различен треньор - макар че точно Мъри е посочил Костов като човек, който може да замести успешно . За съжаление, според мен - неуспешно. Когато Н.Костов беше представен като треньор бях написал ,че Костов е считан за може би най-добре подготвения тактически български треньор ( заедно с Мъри разбира се) , но идеите му са много "теоретични" и трудни за усвояване и още по-трудни за осъществяване от играчи с ограничена тактическа грамотност и ограничена скоростна техника . За съжаление нашите играчи нито са с много добра скоростна техника , а още по-малко с висока тактическа грамотност . И това е резултата - ние притежаваме топката ,но атаките ни са много ялови.
Но това вече си е камък в градината на Костов - не е важно какво си искал да направиш, а какво си направил.
Иначе ,ако бъде въведена концепцията да бъдат налагани млади футболисти , за мен Костов е точния човек. Той не се страхува да налага млади футболисти. В предишния си престой взе в първия състав братята Цоневи и Ант.Вутов ,когато бяха 15-16 годишни. Сега всички виждаме ,че наложи в първия състав Ас.Митков. Като на опашката са Пр.Бачев и Ст.Гаоте .

Съгласен съм с всичко което си написал. Само да направя няколко добавки относно някои от играчите, за тези от пишещите, които нямат спомени от онова време:
Ив.Бандаловски, и Ив. Попов избягаха от Левски във Фейнорд, благодарение на А. Желязков.
Ат. Фиданин след като не успя да се наложи в Левски рита из асансьорите в А РФГ-то. Същото се отнася до М.Кавдански.
Ат.Чипилов избяга от Левски и премина в Динамо(К) ). Вл.Гаджев също избяга от Левски и премина в Панайтинайкос. Н. Димитров(Хичо) също ходи до чужбинско - Арсенал. Дори получи никнейма Арсенала. За разлика обаче от легендата на Цска, Бандаловски и тази на Литекс - Попов, Хичо ходи с разрешение на ръководството на Левски. Четин Садула също се подвизава по долните дивизии. Сп. Байрактаров беше известно време в Ботев, но след това нямам спомени какво стана с него. Н. Петров има мног чепат характер и това му изигра много лоша шега. Д.Коруджиев - за този нямам спомени, но според мой много добър приятел, бивш футболист (макар и за малко ) на онова истинското ЦСКА и пописващ понякога като журналист, това момче е имало истински футболен интелект, но е нямал късмет с треньорите около него. Що се отнася до двамата нигерийци Ричард и Темиле, последният се наложи в Левски много по-бързо от Ричи, но нещо стана (нямам спомени какво точно) и отиде в Русия. Между другото, заедно с тези двамата имаше и още един нигериец май се казваше Баба, но той не хвана окото на тренерите и си замина скоропостижно.
Ние сме Левски, Левски (София)!!!

vlong
Контакти:

Мнениеот vlong » 27 яну 2024 20:57

Баси,съкращавайте ги малко тези чаршафи.
Зави ми се свят.
САМО ЛЕВСКИ!

Потребителски аватар
metodito
Контакти:

Мнениеот metodito » 28 яну 2024 15:20

honda написа:[
[offtopic]Започвам отзад напред - дали съм "Синя приказка" - не .не съм. Не ползвам ФБ
Претендираш че си защитник на младите български футболисти и постоянно апелираш да бъдат налагани млади български момчета. Извинявай ,но ако те питам на каква позиция играе всяко едно от изброените момчета дали ще можеш да отговориш.
Не звучи малко странно ,че момчета който бяха достатъчно добри за Динамо(К) (Чипилов) , Панатинайкос(Гаджев), Фейнорд( Ив.Попов, Ив.Бандаловски) , Аякс(Хичо), Байер(Л) (Ат.Курдов) , Ливърпул(Н.Михайлов), Метц(М.Кавдански) не бяха достатъчно добри за Левски. Как ще коментираш ,че Левски получи 350 000 евро за Ат.Курдов без последния да има записана 1 минута за първия ни отбор?
Повярвай ми ако сравняваме Ат.Чипилов на 15-16 години и всеки един след него от школата сравнението е смразяващо. Покойния В.Лобановски като го видял казал " Намерих новия Андрий Шевченко" .
Защо от момчетата ,който си споменал доста удобно си пропуснал Ив.Попов - 3 пъти футболист №1 на България , трябва ли да ти напомням ,че е от същата формация и записа 0 минути за първия отбор . Разбрахме,че е огромен проблем ,че сме го изпуснали когато беше на 36 години, а какво да кажем ,когато го изпуснахме на 18 години? Не искам да противопоставям Домо на Ив.Попов, но единия от тях направи по-успешна кариера и това за мен не е Домо.
По какви показатели Ж.Миланов беше предпочетен пред Ив.Бандаловски? или Л.Николов пред Б.Васов?
Би ли обяснил дали момче ,което вкарва 120 гола в един сезон , не заслужава да му се даде шанс( единствения друг футболист ,който има над 100 гола в един сезон при юношите е Л.Пенев)
Какво те кара да мислиш ,че с чужди агенции "чикирики" се прави по-лесно отколкото с български? Аз ти казвам че е точно обратното. Все пак когато СТД/треньор се познават лично с агента не е ли много по лесно да си имат доверие и да се "разберат" ?- щом не е , би ли се обосновал защо?
Каквото и да говорим Н.Гигов е един от хората ,които познава най-добре дебрите на българския футбол - около 25 години беше в него. Заедно с ГГ и В.Стефанов са доайените, в това отношение.
Претендираш ,че се интересуваш от юношески футбол - и правиш сравнение между сега и преди 20 години. Ами разликата е смразяваща .Всека една от формациите 86-88 даваше по 6-7 национални състезатели за съответната възраст . Като за 1986 спечели всички възможни турнири, в които участва. Като юноши 88 спечелиха силен международен турнир и то прегазвайки връстниците ( в това число Милан и Аякс едните с 3:0 другите с 4:1). Настоящите ни юноши са много зад връстниците си от Лудогорец дори.
Асенчо при Мъри за почти 2 сезона има едно полувреме. Колко има при Костов?
Цоневи бяха взети в първия състав от Н.Костов , ако наистина гледаше мачовете на Левски , наскоро в една от контролите дори го споменаха и колко гола са вкарали - в онзи момент бяха на по 16 години, а Вутов беше на 15.
Искам да ме разбереш правилно - Мъри е най-добрия треньор ,който сме имали през настоящия век - бек каквито и да е съмнения. Но да се твърди ,че обича да налага млади футболисти просто не е вярно, но все пак при него позитивите са много повече от негативите.
Прочете ли какво съм написал за хора,които са с не по-малък принос към Левски от Мъри. Никой няма да каже ,че Бобата Жечев е най-добрия треньор на Левски , и не е. Но той създаде този отбор ,който по-късно В.Методиев разви и постигна толкова успехи. Също Бобата постави основите на онзи отбор , с който по-късно Ив.Вутов и особено Г.Василев постигнаха много успехи. Между другото Г.Василев,който е един от най-добрите български треньори за всички времена ,но това не значи ,че е правилния треньор ,ако искаш да налагаш млади момчета. Гочето не ги обича тези неща. Това не го прави по-слаб треньор.
Зависи какво се търси - ако се търси треньор ,който да намирам играчи за "без пари" и след няколко месеца да бъдат продадени на сериозна печалба - примерно Херо е правилния човек, а не Мъри.
Ако търсиш треньор ,който да "ти подреди къщата" и да развие отбора и да играеш атрактивен футбол ,печелиш от ЕКТ, от публика, фен артикули - Мъри е точния човек. Ако очакваш да направиш някакви особени приходи приходи от изходящи трансфери - досега не са забелязва нищо такова. За 20 години откакто Мъри е треньор ,неговите обори почти не правят изходящи трансфери. В неговите отбори се играе колективен футбол , и няма играч ,който се откроява. Нещо ,кото примерно в Сърбия, Хърватия, Португалия не се харесва.
Аз не мога да разбера какво е това скачане да се защитава Мъри - той както всеки човек има предимства и недостатъци. За мен предимствата му са много повече от недостатъците.
Както не мога да разбера и противопоставянето на Мъри срещу Сираков. Не забравяй ,че без Сираков зад гърба си , треньорската кариера на Мъри щеше да приключи есента на 2004г след загубата от Баверен , или ав най-добрия случай през август 2005 след загубата от Публикум. Какви бяха тогава настроенията - "този хасковски бостанджия , да си хваща първия рейс за Хасково(то влакове няма) и да си отива да си гледа бостана ,а не да се учи в Левски" . Да ти напомням ли ,че след загубата на Герена от Литекс през март 2005г едвам беше оттърван от линчуване . Имаше бойкот на публиката и т.н.
през 80% от времето през което Мъри е бил треньор в България ,той е работил в тандем с Н.Сираков- и това са успешните сезони на Мъри в България. Когато беше без Сираков , в Ботев Мъри се провали тотално - потроши едни огромни средства и постиган едно голямо НИЩО( вече го написах Рияд Марез му беше дошъл на проби и не го взе ,а взе за същите пари Юнес Хамза) , също и в Литекс го уволниха след загуба с 0:4 като домакин от БАТЕ.
Разбери ,че един човек ,колкото и добър професионалист да е (Мъри е отличен професионалист) ,никога не работи сам .
За да не кажеш ,че защитавам Сираков- той е много добър СТД и много слаб СЕО.
Хайде ,че стана прекалено дълго. Но разберете това,че някой е много добър треньор не значи,че няма недостатъци . И никой не е по-голям от идеята,на която служи.[/offtopic]

[offtopic]Малко пак отзад-напред. Аз на няколко пъти писах в негативна посока на треньора Мъри при втория му престой. Но като ...мениджър се справи много добре. Знам за случая, в който Наско му е спасил за**ика след Беверен. Но Сираков беше човекът, заради когото си тръгна - пряко или косвено. И то на ДВА пъти. Брат мой - враг мой.
Периодът му в "Ботев" е изключение. А и той не е от типа треньори тип Майстора, които идват и почват победите.
За трансферите и стила на игра е така и не е. Домо? Гонзича? Ричи не помня беше ли още треньор на "Левски", когато го продадоха. Сега Цонко. Така се случва, че футболистите му ги продават като си тръгне.
Относно младите футболисти, ако следиш форума си забелязал, че съм може би единственият тук, който "реве" постоянно за тях. Едно младо момче, особено българче (но и не само) ще е в пъти по-нахъсан от батковците и особено чуждоземците. За тези, които си изброил... Виж и на мен ми се искаше да направят страхотна кариера, да развият качествата си, но реалността е различна. Талантът е до време. Да, Попов. При него не е ставало дума само за талант защото игра на високо ниво в Русия. Другите, без един-двама си останаха с таланта. Гаджев не знам има ли мачове за Панатинайкос? Домо освен Попов може да се каже, че направи една много прилична кариера. При него също видяхме, че се труди. Играл в Бундеслигата, вкара даже на Байерн, четвъртфиналист в УЕФА, участник в ШЛ, национал на страната си, шампион.
"Би ли обяснил...?" От мен, ако зависеше ще разчистя всички без двама-трима (Кордоба, Уелтън, Цунами) и ще играя с младоци.
Относно чикирики далаверите. Не помня кой беше разкрил преди години, и аз го вярвам, че чужденци - тренери и футболисти - си плащали, за да играят в "Левски" и ЦСКА, че да си възраждат кариерите. Или ако са от Южна Америка - да дойдат в Европа. Даже съм убеден, че в настоящия състав има поне един, който си е платил. И за един сръбски треньор съм си мислил. През годините за такива футболисти съм убеден, че са минали много. В България всичко се знае. Това е една от причините да е по-лесно да правиш алабала с чужденци, а не с българи.
Гигпв е престъпник, червена номенклатура и пълен човешки отпадък. Този няма експериза в нищо. Един от хората които трябва да бъдат изправени в един нов народен съд.[/offtopic]
Последна промяна от metodito на 28 яну 2024 19:52, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
metodito
Контакти:

Мнениеот metodito » 28 яну 2024 17:38

[offtopic]
Der Schmarotzer написа:
metodito написа:

Как така да няма логика: "Една страна, един народ, една любов!" Останалото е оранДжАво-зелена мъгла...

Армията в един или друг смисъл е сред символите на страната ни, но се калабикна отбора, носещ името ѝ, колко - четири години след влизането ни в НАТО ли?
Мафията в същото време, и злото в страната е в подем, и в същото време и Лудогорец е в такъв. Наистина май няма случайни неща. А не съм човек, който даже допуска езотерики, извънземни и подобни.[/offtopic]

Върни се в “Левски”