honda написа:metodito написа:Това, което искам да кажа е, че в последните не знам колко години, "Левски" привлича едни страшни некадърници чуждоземци, за които се плащат едни кинти, които явно са в десетки пъти повече от това да се привличат нормални бг футболисти. За мен е явно, че се играе чикирики с агенциите на въпросните футболисти. Същото го правят в тире. И резултатите се виждат на терена. За двата отбора. По едно време го правеха и в Луноходец. "Левски" е на грешен път от много години. И е копие на политиката и развитието на България. Времето и на "Левски" и на Бълагария изтича. За протокола - аз съм за забрана на политическите партии. Както за България, така и за "Левски" съм на мнение, че трябва радикална промяна. "Ма то без чужденци не може" - 20 години. За радост на мърефобите ще призная нещо. Мъри явно е вредно явление било в "Левски", понеже показа друго. И при втория си престой щеше да направи състав от преобладаващо българи, но не би. Ако не беше се появявал Мъри, картинката щеше да е доста грозна и много хора щяха да се запитат, бе аджиба не може ли по друг начин. А Костов е синия Тагаренко. :lol:
Колко пъти трябва да ти обяснявам,че българските футболисти в никакъв случай не са по-евтини от чужденците. Посочил съм ти няколко примера, ако искаш мога да ти посоча още много случаи . Прави ли ти впечатление ,че дори клубове ,които имат много повече пари от нас почти не правят трансфери на българи - защото цените на българските футболисти са абсолютно нереални . Преди време Н.Гигов беше казал "искат ми 300 хил. евро за бек ,който има 15 мача в А група и 3 точни центрирания в цялата си кариера. Знаят какъв футболист може да бъде привлечен с половината от тези пари" . Игричките с агенции ги има несъмнено,но е много по-лесно това да стане с български агенти и играчи .
Сериозно ли си написал това за Мъри - при него през втория му престой бяха привлечени - Х.Кордоба, Ил.Стефанов, Сонко, Цунами, Уелтон, Роналдо , Н.Олдън, Дж.Петрис, Блажевич, Рикардиньо, Джемили, Кр.Димитров, Ас.Чандъров . Беше взет под наем Ф.Кръстев. Аз ли не мога да броя или статистиката показва смазващо предимство на чужденците . Като при Мъри ,Ил.Стефанов започна много силно, но постепенно загуби статуса и се стигна до там Мъри, да го критикува публично.
Ако искаш може да ти извадя и подобна статистика от престоя му в Ботев(Пд)?
Или първия му престой в Левски .
Когато стана треньор на Левски през 2004 в школата бяха :
Набор 1986- Б.Митрев(той е набор 1987, но пазеше на 1986) , Ив.Бандаловски, Б.Васов( българин от Зап. Покрайнини , беше капитан на юношеския национален отбор на Сърбия, по-късно направи прилична кариера в арабските държави), М.Димов( за съжаление контузия през 2008 в мача с Вердер, го пречупи) Ат.Фиданин, В.Домувчийски
Набор 1987- М.Кавдански ,Ив.Тодоров, Ат.Чипилов( който премина в Динамо(К) ), Вл.Гаджев ( който премина в Панайтинайкос) , Н.Димитров(Хичо) , Ив.Попов, Ч. Садула
Набор 1988г -Н.Михайлов ,В.Генев , Хр.Лемперов, Сп. Байрактаров, Н.Петров(който в момента се изявява като анализатор в тв студията, тогава беше капитан на формацията заедно с Н.Михайлов) , Д.Коруджиев( в момента зет на Н.Сираков) , М.Огнянов, Л.Балтанов, Ат.Курдов, Гал. Иванов( който стана легенда на Славия), Д.Тодоров
Всяко едно от тези момчета беше юношески национал за своята възраст . Отделно имахме и нигерийците Ричард и Темиле(тоя си показа и циганския характер) ,които са набор 1984.
Можеш ли да си представиш какъв дрийм тийм можеше да бъде сглобен от тези момчета?
Тогава начело на школата беше Ян Дийркс - бивш шеф на школите на Аякс и Глазгоу Рейнджърс . Главен методист на холандската федерация за юношеския футбол и отговарящ за работата с юношите. На ЕП 2004 в националния отбор на Холандия имаше 8 негово възпитаници. Веднага след като дойде при нас резултата от работата му се усети. Няколко месеца по-късно ние имахме над 20 момчета юношески национали на прага на мъжкия футбол, но .... Мъри го уволни . И развитието на младите ....спря. Примерно през 2005-06 Домувчийски,Хичо, М.Огнянов, Л.Балтанов, Ричард играеха най-добрия си футбол , а тогава бяха 18-20 годишни.
Така ,че нека не преписваме на Мъри неща в които той няма принос. Той не е треньор ,който обича да налага млади играчи
Не ме разбирай неправилно - Мъри записа името си със златни букви на първата страница в историята на Левски и никой не може да му оспори това. За мен Мъри е най-добрия треньор ,които сме имали в новия век. При втория си престой той просто съживи и вдигна отбора сякаш с магическа пръчка и показа,че може и с абсолютно отписани футболисти да направи отбор или както се казва "от трън да направи трендафил" . Едва ли някой може да го оспори.
Костов е доста по-различен треньор - макар че точно Мъри е посочил Костов като човек, който може да замести успешно . За съжаление, според мен - неуспешно. Когато Н.Костов беше представен като треньор бях написал ,че Костов е считан за може би най-добре подготвения тактически български треньор ( заедно с Мъри разбира се) , но идеите му са много "теоретични" и трудни за усвояване и още по-трудни за осъществяване от играчи с ограничена тактическа грамотност и ограничена скоростна техника . За съжаление нашите играчи нито са с много добра скоростна техника , а още по-малко с висока тактическа грамотност . И това е резултата - ние притежаваме топката ,но атаките ни са много ялови.
Но това вече си е камък в градината на Костов - не е важно какво си искал да направиш, а какво си направил.
Иначе ,ако бъде въведена концепцията да бъдат налагани млади футболисти , за мен Костов е точния човек. Той не се страхува да налага млади футболисти. В предишния си престой взе в първия състав братята Цоневи и Ант.Вутов ,когато бяха 15-16 годишни. Сега всички виждаме ,че наложи в първия състав Ас.Митков. Като на опашката са Пр.Бачев и Ст.Гаоте .