Левски: Всичко около клуба

Модератори: TodorT, paceto, modor, kartago, SkArY_9, rhaegar, Rivaldo10, ntodorov, slavia_forever, Madridist

csimoen2
Контакти:

Re: Левски: Всичко около клуба

Мнениеот csimoen2 » 25 яну 2024 17:32

metodito написа:
vvessel написа:
metodito написа:Между другото, Гонзо има два трансфера, които не мога да не му ги призная - на Прохи и Шьорд. Особено Прохазка имаше нещо гонзовско в себе си. Абсолютно куче и животно. Слагаш го на бека играе, крило - играе, дефанизвен - вкарва, офанзивен - вкарва. Ебати футболиста си беше.

Гонзо намираше уникални нападатели. Не знам дали той лично ги е одобрявал, но по негово време в Левски дойдоха Карвальо, Гара Дембеле и Аниенте. Мисля, че и тримата станаха голмайстори на първенството. Със сигурност има и много издънки в трансферите, но поне от към нападатели имаше много добри попадения.

Може би заради това и Мъри е толкова успешен с дефанзивните футболисти... Никога няма да забравя мачовете с Щурм и как го ритна един ши***аняк от австрийците. Мъри имаше години наред хематом в окото от този сблъсък. А Гонзо наистина като скаут щеше да е перфектен. За съжаление си повярва много, но...
Много искам да виждам "кучета" в "Левски". Като Прохи, Васко, даже един Старокин. Орлинката, горкият си беше откровен неможач, но толкова му се играеше в "Левски"... Такъв като Гонзича, знам, че няма да има скоро в атака. Бясно куче в най-добрия смисъл. Те сега манталитета им е друг.

Да ти кажа честно - Васко Панайтов нямаше класата да дърпа Левски напред, същото важи за Старокин.
Прохазка имаше силен период, но като бек беше под средното ниво.

На Левски му трябва опорен тип Тиам или Ричи, такъв който да прави разликата.

Охене на визитка не е лош, едно време в Берое беше най-силния им футболист, дано покаже поне половината от тогава.

honda
Контакти:

Мнениеот honda » 26 яну 2024 09:52

metodito написа:Това, което искам да кажа е, че в последните не знам колко години, "Левски" привлича едни страшни некадърници чуждоземци, за които се плащат едни кинти, които явно са в десетки пъти повече от това да се привличат нормални бг футболисти. За мен е явно, че се играе чикирики с агенциите на въпросните футболисти. Същото го правят в тире. И резултатите се виждат на терена. За двата отбора. По едно време го правеха и в Луноходец. "Левски" е на грешен път от много години. И е копие на политиката и развитието на България. Времето и на "Левски" и на Бълагария изтича. За протокола - аз съм за забрана на политическите партии. Както за България, така и за "Левски" съм на мнение, че трябва радикална промяна. "Ма то без чужденци не може" - 20 години. За радост на мърефобите ще призная нещо. Мъри явно е вредно явление било в "Левски", понеже показа друго. И при втория си престой щеше да направи състав от преобладаващо българи, но не би. Ако не беше се появявал Мъри, картинката щеше да е доста грозна и много хора щяха да се запитат, бе аджиба не може ли по друг начин. А Костов е синия Тагаренко. :lol:

Колко пъти трябва да ти обяснявам,че българските футболисти в никакъв случай не са по-евтини от чужденците. Посочил съм ти няколко примера, ако искаш мога да ти посоча още много случаи . Прави ли ти впечатление ,че дори клубове ,които имат много повече пари от нас почти не правят трансфери на българи - защото цените на българските футболисти са абсолютно нереални . Преди време Н.Гигов беше казал "искат ми 300 хил. евро за бек ,който има 15 мача в А група и 3 точни центрирания в цялата си кариера. Знаят какъв футболист може да бъде привлечен с половината от тези пари" . Игричките с агенции ги има несъмнено,но е много по-лесно това да стане с български агенти и играчи .
Сериозно ли си написал това за Мъри - при него през втория му престой бяха привлечени - Х.Кордоба, Ил.Стефанов, Сонко, Цунами, Уелтон, Роналдо , Н.Олдън, Дж.Петрис, Блажевич, Рикардиньо, Джемили, Кр.Димитров, Ас.Чандъров . Беше взет под наем Ф.Кръстев. Аз ли не мога да броя или статистиката показва смазващо предимство на чужденците . Като при Мъри ,Ил.Стефанов започна много силно, но постепенно загуби статуса и се стигна до там Мъри, да го критикува публично.
Ако искаш може да ти извадя и подобна статистика от престоя му в Ботев(Пд)?
Или първия му престой в Левски .
Когато стана треньор на Левски през 2004 в школата бяха :
Набор 1986- Б.Митрев(той е набор 1987, но пазеше на 1986) , Ив.Бандаловски, Б.Васов( българин от Зап. Покрайнини , беше капитан на юношеския национален отбор на Сърбия, по-късно направи прилична кариера в арабските държави), М.Димов( за съжаление контузия през 2008 в мача с Вердер, го пречупи) Ат.Фиданин, В.Домувчийски
Набор 1987- М.Кавдански ,Ив.Тодоров, Ат.Чипилов( който премина в Динамо(К) ), Вл.Гаджев ( който премина в Панайтинайкос) , Н.Димитров(Хичо) , Ив.Попов, Ч. Садула
Набор 1988г -Н.Михайлов ,В.Генев , Хр.Лемперов, Сп. Байрактаров, Н.Петров(който в момента се изявява като анализатор в тв студията, тогава беше капитан на формацията заедно с Н.Михайлов) , Д.Коруджиев( в момента зет на Н.Сираков) , М.Огнянов, Л.Балтанов, Ат.Курдов, Гал. Иванов( който стана легенда на Славия), Д.Тодоров
Всяко едно от тези момчета беше юношески национал за своята възраст . Отделно имахме и нигерийците Ричард и Темиле(тоя си показа и циганския характер) ,които са набор 1984.
Можеш ли да си представиш какъв дрийм тийм можеше да бъде сглобен от тези момчета?
Тогава начело на школата беше Ян Дийркс - бивш шеф на школите на Аякс и Глазгоу Рейнджърс . Главен методист на холандската федерация за юношеския футбол и отговарящ за работата с юношите. На ЕП 2004 в националния отбор на Холандия имаше 8 негово възпитаници. Веднага след като дойде при нас резултата от работата му се усети. Няколко месеца по-късно ние имахме над 20 момчета юношески национали на прага на мъжкия футбол, но .... Мъри го уволни . И развитието на младите ....спря. Примерно през 2005-06 Домувчийски,Хичо, М.Огнянов, Л.Балтанов, Ричард играеха най-добрия си футбол , а тогава бяха 18-20 годишни.
Така ,че нека не преписваме на Мъри неща в които той няма принос. Той не е треньор ,който обича да налага млади играчи
Не ме разбирай неправилно - Мъри записа името си със златни букви на първата страница в историята на Левски и никой не може да му оспори това. За мен Мъри е най-добрия треньор ,които сме имали в новия век. При втория си престой той просто съживи и вдигна отбора сякаш с магическа пръчка и показа,че може и с абсолютно отписани футболисти да направи отбор или както се казва "от трън да направи трендафил" . Едва ли някой може да го оспори.
Костов е доста по-различен треньор - макар че точно Мъри е посочил Костов като човек, който може да замести успешно . За съжаление, според мен - неуспешно. Когато Н.Костов беше представен като треньор бях написал ,че Костов е считан за може би най-добре подготвения тактически български треньор ( заедно с Мъри разбира се) , но идеите му са много "теоретични" и трудни за усвояване и още по-трудни за осъществяване от играчи с ограничена тактическа грамотност и ограничена скоростна техника . За съжаление нашите играчи нито са с много добра скоростна техника , а още по-малко с висока тактическа грамотност . И това е резултата - ние притежаваме топката ,но атаките ни са много ялови.
Но това вече си е камък в градината на Костов - не е важно какво си искал да направиш, а какво си направил.
Иначе ,ако бъде въведена концепцията да бъдат налагани млади футболисти , за мен Костов е точния човек. Той не се страхува да налага млади футболисти. В предишния си престой взе в първия състав братята Цоневи и Ант.Вутов ,когато бяха 15-16 годишни. Сега всички виждаме ,че наложи в първия състав Ас.Митков. Като на опашката са Пр.Бачев и Ст.Гаоте .

vvessel
Контакти:

Мнениеот vvessel » 26 яну 2024 12:38

honda написа:Тогава начело на школата беше Ян Дийркс - бивш шеф на школите на Аякс и Глазгоу Рейнджърс . Главен методист на холандската федерация за юношеския футбол и отговарящ за работата с юношите. На ЕП 2004 в националния отбор на Холандия имаше 8 негово възпитаници. Веднага след като дойде при нас резултата от работата му се усети. Няколко месеца по-късно ние имахме над 20 момчета юношески национали на прага на мъжкия футбол, но .... Мъри го уволни . И развитието на младите ....спря. .

Как треньор уволнява друг треньор, можеш ли да обясниш. Даже и да го приемем че е възможно, над Мъри са Сираков и собственика Батков. Значи искаш да кажеш че Стоилов е уволнил шефа на школата през главата на директора и собственика???
Човече, или извади някакви доказателства или се спри вече с фейковете опаковани като достоверна информация от извора.
До скоро ти уважавах мненията, но мисля че започваш да се оливаш.
Целият ти пост е да оплюеш яко Мъри и да лъснеш имиджа на Костов и това , плюс много други твои постове, е наливане на вода в една конкретна мелница. Опитваш се да го правиш много хитро, но не всички са толкова елементарни.

honda
Контакти:

Мнениеот honda » 26 яну 2024 13:56

vvessel написа:
honda написа:Тогава начело на школата беше Ян Дийркс - бивш шеф на школите на Аякс и Глазгоу Рейнджърс . Главен методист на холандската федерация за юношеския футбол и отговарящ за работата с юношите. На ЕП 2004 в националния отбор на Холандия имаше 8 негово възпитаници. Веднага след като дойде при нас резултата от работата му се усети. Няколко месеца по-късно ние имахме над 20 момчета юношески национали на прага на мъжкия футбол, но .... Мъри го уволни . И развитието на младите ....спря. .

Как треньор уволнява друг треньор, можеш ли да обясниш. Даже и да го приемем че е възможно, над Мъри са Сираков и собственика Батков. Значи искаш да кажеш че Стоилов е уволнил шефа на школата през главата на директора и собственика???
Човече, или извади някакви доказателства или се спри вече с фейковете опаковани като достоверна информация от извора.
До скоро ти уважавах мненията, но мисля че започваш да се оливаш.
Целият ти пост е да оплюеш яко Мъри и да лъснеш имиджа на Костов и това , плюс много други твои постове, е наливане на вода в една конкретна мелница. Опитваш се да го правиш много хитро, но не всички са толкова елементарни.

Кое от това дето съм написал не е вярно?
Че самия Ст.Стоилов заяви на пресконференция, че Ян Дийркс е освободен защото не може да помогне повече на Левски. След успехите на Левски в периода 2005-2006 авторитета на Мъри беше неоспорим( и напълно заслужено) и той имаше цялата спортно-техническа власт в клуба. В онзи период Сираков и Мъри бяха като сиамски близнаци . Ако искаме да бъде максимално точни Ян Дийркс не беше шеф на школата ,а методист. Казваше и какво ,как , колко и кога да се тренира. Аз лично не съм го виждал да води тренировка.
За мен най-голямото предимство на Мъри ,че той не се занимава само с първия отбор ,а поема всичко в клуба свързано с футбола - така беше и в двата му престоя в Левски , така беше и в Ботев(Пд) , как е чужбина не знам.
Това ,което пиша е истината,ако искаш и вярвай ,ако искаш вярвай в каквото искаш.
За мен най-добрия теньор на Левски ,който съм гледал е В.Методиев- Шпайдела( поставял го на едно стъпало с Ив.Вуцов, по времето на Витлачил съм бил дете ) , но не е правилно да кажем,че онзи отбор от средата на 80-те беше създаден от Шпайдела. Този отбор беше създаден от Бобата Жечев . Бобата наложи в първия състав на 19-20 години тези момчета, които после при Шпайдела постигнаха толкова успехи( и щяха да постигнат най-вероятно още много ,ако полета им не беше спрян от БКП и М.Балев). Апропо преди няколко дни критикуваше ,че Левски играли с контрола със 7-8 юноши , Колко едновременно нагаше Бобата?
Или както е казано нека отдадем "Царевото -царю, кесаревото -кесарю"
Ако не то харесва това,което пиша не го чети. Аз не претендирам ,че имам концесия върху истината и съм някаква последна инстанция.
Само бих те помолил да вместо да критикуваш , да предлагаш решение . Ако аз трябва да кажа ,какво не ми харесва в Левски 99% ще посоча повече от теб. Но като знам ,че ако съм на мястото на Сираков за болшинството оперативни въпроси бих постъпил като него.
Проблема за мен е провала на ръководството в стратегическите проекти , а кризата в спортнотехнически план е закономерно следствие на проблемите в стратегически план.
Дали харесвам Сираков като СЕО - не, не го харесвам. Но аз лично не знам някой друг да е заявил желание да бъде на неговото място . Ако ти знаеш би ли го свел до нашето знание.

vvessel
Контакти:

Мнениеот vvessel » 26 яну 2024 14:15

honda написа:Кое от това дето съм написал не е вярно?
Че самия Ст.Стоилов заяви на пресконференция, че Ян Дийркс е освободен защото не може да помогне повече на Левски. .

Ти заяви, че лично Стоилов го е уволнил. Нали разбираш че има огромна разлика това какво казва Стоилов на пресконференция и кой реално го уволнява. Едно време пресконференции даваше само той. Не си спомням по негово време Сираков или Батков да са давали такива.
Това не ми харесва в твоите писания. Елементарна демагогия. Нито съм фен на Стоилов нито се боря за власт в Левски, за да ми обясняваш надолу какво бил постигнал Мъри и да ме питаш аз какво предлагам. Аз съм обикновен фен, нямаш информация от кухнята, за която ти претендираш, не защитавам сляпо този или онзи, но много мразя да ме баламосват.
Това е.

На линия
Потребителски аватар
TristaNNN
Контакти:

Мнениеот TristaNNN » 26 яну 2024 14:22

Замислих се по темата Ян Деркс, и понеже не си спомням въпросната пресконференция отпреди цели ...18 години, реших да разровя Гугъла, където оскъдната информация е следната:
[offtopic]Дните на шефа на ДЮШ на Левски Ян Деркс в клуба са преброени. Собственикът на тима Тодор Батков не е доволен от това, че от школата не излизат достатъчно талантливи играчи за мъжкия футбол, а тези, които идват в "А" отбора, не били добре подготвени тактически.

Деркс не бил достатъчно взискателен към треньорите и вместо да изисква повече от тях, вършел и тяхната работа. "Ян е прекрасен специалист и много свестен човек, но те го побългариха", каза Батков.
Днес или утре клубният бос ще да се види лично с Деркс, а в близките дни ще има среща на целия УС на Левски с ръководството на школата. Холандецът има договор с клуба за още 1 година, но се очаква контрактът да бъде прекратен в най-скоро време. От доста време се говори, че холандецът ще бъде натирен, а като основна причина се споменава високата му заплата.[/offtopic]
После ми хрумна, че няма как един старши треньор, пък бил той и Станимир Стоилов, да уволнява методисти и други треньори в Левски по онова време, понеже тази работа се върши от директора, който към онзи момент беше...? Да приемем, все пак, че това е дребна формалност.
Ама как така би станало без благословията на Батков се питам аз? Нима е било възможно Стоилов да "уволни" Деркс, ако Батков не е бил съгласен? Според мен не. Вече кой и какво казал не е толкова важно, в онзи момент за добро или лошо, последната дума имаше мустакатия симпатяга.
[offtopic]
ludnicaaa написа:Тоя ми скапа деня закво ми беше да чета тва интервю тъкмо свикнах с мисълта че сме ЦСКА тоя ся да ми каже че сме Литекс
:mrgreen:[/offtopic]

honda
Контакти:

Мнениеот honda » 26 яну 2024 14:27

vvessel написа:
Че самия Ст.Стоилов заяви на пресконференция, че Ян Дийркс е освободен защото не може да помогне повече на Левски. .

Ти заяви, че лично Стоилов го е уволнил. Нали разбираш че има огромна разлика това какво казва Стоилов на пресконференция и кой реално го уволнява. Едно време пресконференции даваше само той. Не си спомням по негово време Сираков или Батков да са давали такива.
Това не ми харесва в твоите писания. Елементарна демагогия. Нито съм фен на Стоилов нито се боря за власт в Левски, за да ми обясняваш надолу какво бил постигнал Мъри и да ме питаш аз какво предлагам. Аз съм обикновен фен, нямаш информация от кухнята, за която ти претендираш, не защитавам сляпо този или онзи, но много мразя да ме баламосват.
Това е.

Не знам с какво се занимаваш, но "освободен защото не може да помогне" е не особено дипломатичен синоним на "уволнен поради несправяне със задълженията" .
И в двата престоя на Левски Мъри решаваше кой ще работи в школата и с какво ще се занимава. За мен това е най-голямото предимство на Мъри - поема цялата отговорност за всичко свързано със спортнотехническата част. Все пак най-тежкото нещо на този свят е отговорността.

honda
Контакти:

Мнениеот honda » 26 яну 2024 14:41

TristaNNN написа:Замислих се по темата Ян Деркс, и понеже не си спомням въпросната пресконференция отпреди цели ...18 години, реших да разровя Гугъла, където оскъдната информация е следната:
[offtopic]Дните на шефа на ДЮШ на Левски Ян Деркс в клуба са преброени. Собственикът на тима Тодор Батков не е доволен от това, че от школата не излизат достатъчно талантливи играчи за мъжкия футбол, а тези, които идват в "А" отбора, не били добре подготвени тактически.

Деркс не бил достатъчно взискателен към треньорите и вместо да изисква повече от тях, вършел и тяхната работа. "Ян е прекрасен специалист и много свестен човек, но те го побългариха", каза Батков.
Днес или утре клубният бос ще да се види лично с Деркс, а в близките дни ще има среща на целия УС на Левски с ръководството на школата. Холандецът има договор с клуба за още 1 година, но се очаква контрактът да бъде прекратен в най-скоро време. От доста време се говори, че холандецът ще бъде натирен, а като основна причина се споменава високата му заплата.[/offtopic]
После ми хрумна, че няма как един старши треньор, пък бил той и Станимир Стоилов, да уволнява методисти и други треньори в Левски по онова време, понеже тази работа се върши от директора, който към онзи момент беше...? Да приемем, все пак, че това е дребна формалност.
Ама как така би станало без благословията на Батков се питам аз? Нима е било възможно Стоилов да "уволни" Деркс, ако Батков не е бил съгласен? Според мен не. Вече кой и какво казал не е толкова важно, в онзи момент за добро или лошо, последната дума имаше мустакатия симпатяга.

Конфликта между Ст. Стоилов и Ян.Диркс не беше тайна за никого. Нека наричаме нещата с истинските им имена. Не е никаква тайна,че Ст.Стоилов не признава никое мнение ,различно от неговото, холандеца няма как да бъде заподозрян в липса на самочувствие и арогантност . И няма как една държава( школата ) да има двама крале - единия е излишен.
В онзи момент Мъри и Сираков бяха "една душа в две тела" . Както и нямаше как Батков да им се противопостави в онзи момент . Те изглеждаха невероятен победоносен тандем( и наистина бяха) .
Малко си се объркал до пролетта на 2008г Батков не се месеше в спортнотехнически въпроси и приемаше всичко ,каквото му кажеха Сираков/Стоилов за чиста монета. Ябълката на раздора станаха трансферите на Ж.Карлуш, Зе Соареш, Жо, Рабех и Бензукан- но те бяха доста по-късно от времето на холандеца. След като Батков уволни Сираков/Стоилов и Левски стана шампион през 2009г Батков си помисли ,че разбира от футбол.
Последна промяна от honda на 26 яну 2024 14:48, променено общо 1 път.

vvessel
Контакти:

Мнениеот vvessel » 26 яну 2024 14:41

honda написа:
vvessel написа:

Това е.

Не знам с какво се занимаваш, но "освободен защото не може да помогне" е не особено дипломатичен синоним на "уволнен поради несправяне със задълженията" .
И в двата престоя на Левски Мъри решаваше кой ще работи в школата и с какво ще се занимава. За мен това е най-голямото предимство на Мъри - поема цялата отговорност за всичко свързано със спортнотехническата част. Все пак най-тежкото нещо на този свят е отговорността.

Не претендирам за термина освободен или уволнен, а за това кой го прави. И не виждам как Мъри ще уволнява а спортния директор и собственика ще стоят отстрани и ще гледат като лукови глави.
А да ти припомням ли как Батков разпродаваше футболистите от отбора, а Стоилов се оплакваше че му режат пръст по пръст? И после Батков го подиграваше и му викаше - оня с пръстите.
Някой , който гледа Левски от десетина години можеш да му пробутваш лакърдиите си, но само ще ти кажа - по-полека бате.
Айде да приключваме темата, че започнах рязко да губя уважение към теб.

honda
Контакти:

Мнениеот honda » 26 яну 2024 15:28

vvessel написа:
honda написа:
vvessel написа:

Това е.

Не претендирам за термина освободен или уволнен, а за това кой го прави. И не виждам как Мъри ще уволнява а спортния директор и собственика ще стоят отстрани и ще гледат като лукови глави.
А да ти припомням ли как Батков разпродаваше футболистите от отбора, а Стоилов се оплакваше че му режат пръст по пръст? И после Батков го подиграваше и му викаше - оня с пръстите.
Някой , който гледа Левски от десетина години можеш да му пробутваш лакърдиите си, но само ще ти кажа - по-полека бате.
Айде да приключваме темата, че започнах рязко да губя уважение към теб.

Колко пъти трябва да напиша в онзи момент Мъри и спортния директор бяха на практика един и същ човек. Дали е имало някакви различия между Сираков и Стоилов в онзи момент - не знам, но дори и да е имало (много вероятно да е имало) ,никой освен тях двамата не знае за тях. Конфликта между тях и Батков започна доста по-късно есента на 2007 - пролетта на 2008г . Доста след като Дийркс беше уволнен.( той беше уволнен някъде лятото на 2006- около влизането в ШЛ) . Според теб дали Батков ще счупи хатъра на Сираков/Стоилов точно преди мачовете за влизане в ШЛ?

Върни се в “Левски”