История на България

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

THE G.A.M.E

Re: История на България

Мнениеот THE G.A.M.E » 13 яну 2024 14:03

Drunken_Master написа:Ти не си пуснал никакви доказателства, понеже абсолютно нищо не разбираш. Абсолютно всеки опит да препишеш българите към арийския етнос беше веднага оборен от мен, просто защото си прекалено ниска топка. Доказателства вика, клипчета от ютюб. :lol:
По какъв по-точно начин съм "оборен" ? :?
Оборен ще съм, ако го призная. :lol:
А ще си призная, ако видя реално доказателство.
Реални доказателства са Името ни, архитектурата, начинът на воюване и средновековната ни религия.
Айде докажи, че тези неща са "славянски" ? :? :lol:
Покажи ми една "славянска" Държава преди, или по времето на Кубрат/Аспарух/Кубер ?
Тези хора "славянски" Държави ли правят ? :roll: :lol:

В клипчетата има реални доказателства.
Показани са нагледно и не зависят на подправяне или пропаганда.
Можеби точно за това си решил да не ги гледаш.
Вероятно отричаш и най-видните ни историци Б. Димитров и Пл. Павлов ?
О, да, забравих, те не са кремълски кОври, и за т'ва "не стават" и са "соросоиди". :lol:
Въобще, явно, който твърди, че сме единствено и само БЪЛГАРИ, е гнусен американофил и анти-русия. :?
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !

Image Image

Потребителски аватар
Drunken_Master
Контакти:

Мнениеот Drunken_Master » 13 яну 2024 14:07

Смяташ ли, да ми отговориш тая година на въпроса, за какво е говорил Черноризец Храбър? Щото... до момента все аз отговарям на глупостите ти (БългАРИЯ и тем-подобни шитни), а ти не си отговорил на нито един мой...
THE G.A.M.E написа:Наименованията "булгар", "болгар", "балгар", "бугхар, "блкхар" и подобни, датират още от "преди Христа".
Изображение

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 13 яну 2024 14:13

Drunken_Master написа:Смяташ ли, да ми отговориш тая година на въпроса, за какво е говорил Черноризец Храбър? Щото... до момента все аз отговарям на глупостите ти (БългАРИЯ и тем-подобни шитни), а ти не си отговорил на нито един мой...
Ми, не е говорил за "славяни", щото такава народност просто - Няма. :lol:
Никой не говори за "славяните" като за единен народ.

Ако "Черноризеца" е реална историческа фигура, и както се предполага, е Симеон Първи/Велики, той чудесно е бил запознат с това, че в Държавата Му има един куп етноси, племена, колена и т.н.
Само по-негово време в България се заселват/преселват/емигрират ( използвам съвременният термин ) ... Между 60 и 100 хил. маджари, узи и печенеги.
Ако и след тая информация не схващаш за какво и за кого се създава Азбуката, е, сори, в бедствено положение си.
Дарвин е в грешка !

Image Image

Потребителски аватар
Drunken_Master
Контакти:

Мнениеот Drunken_Master » 13 яну 2024 14:16

За кого говори Черноризец Храбър, НЕмалоумния? Пак да питам, понеже нещо пак ти убегна въпроса... Не е визирал славяните, а кого е визирал тогава? Питам пак, щото нали беше НЕмалоумен, та явно трябва да ти се повтори въпроса.
THE G.A.M.E написа:Наименованията "булгар", "болгар", "балгар", "бугхар, "блкхар" и подобни, датират още от "преди Христа".
Изображение

Потребителски аватар
pomiqrat
Контакти:

Мнениеот pomiqrat » 13 яну 2024 15:50

Drunken_Master написа:За кого говори Черноризец Храбър, НЕмалоумния? Пак да питам, понеже нещо пак ти убегна въпроса... Не е визирал славяните, а кого е визирал тогава? Питам пак, щото нали беше НЕмалоумен, та явно трябва да ти се повтори въпроса.

Дай да прочетем оригинала. Нали само на официални документи вярваш, а не на преразкази :lol:
4 000 и пак ми задай същия въпрос.

Става въпрос за 1989 г. :lol: :oops: :lol:
Drunken_Master написа:а доходът на глава от населението - 7500 долара годишно (повече, отколкото през 2011 г.)

Drunken_Master написа:България щеше да е 50-60 млн., ако не бяхме под Османско робство.

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 13 яну 2024 16:55

Визирал е хора, които говорят български.
Азбуката ( Българицата ) просто прави всички етноси/колена и племена в състава на България - Равни.
Точно за това и се приема християнството ...
След тези актове имаме официална Религия, официална Писменост, които вече дават ИДЕНТИЧНОСТ от съвсем друго ниво на България и жителите и.

След 7-ми век почти не се споменават "славяните", а през "Второто Българско Царство", вече този термин напълно отсъства.
Интересно, ако "шепата българи" се бяха претопили ( оставяме на страна стотиците хиляди авари, узи, печенеги, маджари, "ромеи" и т.н. ) ... в "славянското море", дали ромейските хронисти, съвременници на "Втората Българска Държава", нямаше да останат с впечатление, че воюват със "славяни", а не с българи ?
Другото интересно е, що примерно аварите да не са ни претопили ?
Когато Крум заличава остатъците от хаганата им, България практически се оголемява двойно.
Тоест, хич и да не е, едно сериозно количество авари се вливат в Държавата ни.
Да не са колкото нас, ама и 50 % от нашето тогавашно население да са, воалла, ето ти един сериозен аргумент днес да сме "авари". :lol:
Пък за разлика от "славянското влияние", което е като призраците, всички говорят, но никой не го е виждал, има източници, които споменават, че българите толкова харесали аварските дрехи/носии, че взели да се "носят" като авари. :lol:
Но не срамно да имаш в гените си аварска кръв. Един от големите и Велики народи в онова време.
Виж, за "славянската", това вече си е извращение.
Циганите на средновековието, никога-нищичко не създали ....
Дарвин е в грешка !

Image Image

Потребителски аватар
Drunken_Master
Контакти:

Мнениеот Drunken_Master » 13 яну 2024 17:03

THE G.A.M.E написа:Визирал е хора, които говорят български.

Аха, разбрах...
Демек, това са българските букви, ама иначе им вика "славянските"? :lol: :lol:
Тези са славянските букви и така трябва да се пишат и произнасят: а, б, в, г…

Тук пак говори за "хората, които говорят на български"? :lol: :lol:
Прочее преди славяните нямаха книги, но бидейки езичници, четяха и гадаеха с черти и резки.

Тук пак говори явно за славянските книги, които иначе са "български", щото славяни нали нямало? :lol: :lol:
Други пък казват: „Защо са славянските книги? Тях нито бог ги е създал, нито ангелите, нито пък са изначални като еврейските, римските и гръцките, които са още отначало и са приети от бога.“

Интересна работа... ;)
Изображение

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 13 яну 2024 18:04

Айде пак слА... Нема слА, как не вдяна ? :lol:
Просто защото никой не визира Slav's, като народ.
Не съм запознат с оригинала, но както споменах, ако е Симеон, той наистина е бил запознат, че "слАвяни" - няма.
Ако е използвано слА, т'ва просто няма как да е сериозно и отиваме към фалшификациите на Орбини. :lol:
Ти кАжи, що хронистите по времето на "Второто Българско Царство", когато вече, нали, се предполага, че сме "славяни", не ни наричат "слАвяни" ?

Мъх, мъх, мъх ... :lol:
Този велик наш отец и светилник на България бил по род от европейските мизи3, които народът обикновено знае и като българи. Те били изселени в старо време от военната сила4 на Александър от разположения край Бруса5 Олимп към Северния океан и Мъртвото море, а след като минало много време, със страшна войска преминали Дунава и завзели всич­ки съседни области: Панония и Далмация, Тракия и Илирик, а и голяма част от Македония и Тесалия

Преподобният мъж водел произхода си оттам. Както Самуил (I Царства I—IV), той още от майчината си утроба бил избран от бога7 и още като дете обикнал богоугодния начин на живот. Пръв заедно с божествения Наум, Ангеларий и Горазд8 усърдно изучил Свещеното Писание, преведено с бо­жествено съдействие на тукашния9 български диалект от Ки­рил, истински богомъдър и равноапостолен отец, и отначало10 още бил с Методий, известния учител на мизийския народ на благочестие и православна вяра. Като плодородна и добра почва той приел евангелското семе на истината и според бо­жественото слово като плодна нива го умножил11 до сто и шестдесет (Мат. XIII, 8; Марко IV, 20), както това е по­твърдил с делата си

Сведенията в оригинал. 8-)
Изображение

Мръсни-гадни соросоиди ще излезнат тея византийци, искат да ни скарат с Русия ! :lol: :evil:
Дарвин е в грешка !

Image Image

Потребителски аватар
Drunken_Master
Контакти:

Мнениеот Drunken_Master » 13 яну 2024 18:11

Смяташ ли, да ми отговориш на въпроса или се мъчиш всячески да го избегнеш понеже както многократно съм писал си тотално некомпетентен и си пишеш колкото да не заспиш? Не знам, дали да не те вкарам в тая графа и теб, понеже и ти ще излезеш като Помияра с две мозъчни гънки. "Хора които говорили български"!? Никакви хора, които говорят български няма, има хора които говорят на славянски, понеже в писанието се говори за "славянски букви" и "славянски хора". Ясно ми е, че си тотално неадекватен, ама трудно ще промениш фактите.

Иначе, това, че след 9 век никой не бил говорил за "славяни" е факт, и даже аз лично съм го писал неведнъж. Ама това не е понеже нямало никакви славяни, както много ти се иска, да го изкараш, а просто защото вече няма разграничение между славяни и прабългари, както в предните векове. Т.е. вече толкова са се омешали, че се говори за тях като за едно цяло. Само, дето... няма как прабългарите да са били мнозинство, защото се говори на славянски език. Няма как един човек да накара 20 други да говорят на неговият, много по-логично е тия 20 да накарат единственият, да говори на техният.

Бахти болното момче...
Изображение

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 13 яну 2024 18:25

Ми, 'ората ( хронистите ) що не са запознати, че има "слАвяни" ? :?
Както писАх, ако въпросният текст на "Черноризеца" действително използва слА, вместо слО, това е абсолютен фалшификат. Можеби поредните бушендии на с'рЕпските мекерета, а по късно и на сибирстанските такива, в жалък опит да си присвоят нещо, което техните деди никога, ама никога не са създавали.

Доказателството за думите ми е реалната история, която ни показва, че до преди БЪЛГАРИТЕ, не е имАло нито
слОвеска писменост, нито държава, нито - нищо.
Т'ва просто няма как да го обориш.
Инак и ромеите, и франките и латинците, щяха да пишат за "слАвянското слОво, език и Държава ... :lol:
Дарвин е в грешка !

Image Image

Върни се в “Свободна зона”