Кольо Спасов в Черно море

Модератори: paceto, kartago, Iceberg, SkArY_9, гарфилд, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
ogrizko
Контакти:

Кольо Спасов в Черно море

Мнениеот ogrizko » 30 ное 2008 13:55

Имаше доста хора, които плюеха Кольо Спасов, но на мен винаги ми е харесвал отбора на Черно море под негово ръководство. При Ясен Петров като ходех на мачовете, просто умирах от скука, не можем едно голово положение да създадем, вкарваме някакви случайни голове и бием... въпреки петото място, на мен играта, която показвахме изобщо не ми харесваше и дори се чудех дали да ходя на стадиона. Е, разбира се ходих, защото не можех да изневеря на отбора колкото и да не ми харесваше как се представяме. За мен поне не е толкова важно на кое място сме (стига да не изпаднем де), колкото начина ни на игра. Точно затова при Кольо Спасов винаги съм харесвал отбора... може и да нямаше резултати като сега в началото, но поне играчите показваха желание за игра, бориха се, имаха достатъчно положения и наистина показваха игра. И ето, че в крайна сметка и резултатите не закъсняха! Представихме се доста успешно в Евротурнирите... жалко само, че нямахме малко повече шанс накрая. Играхме финал за купата на България, отново стигнахме пето място... и в момента сме трети, въпреки че ще отидем на 4 място вероятно. И най-хубавото е, че всичко това става без съдийски аванти ...дори ни режат от време на време както срещу Левски и Черноморец Бс. Но въпреки това, с такава игра, с това настроение, което го има... съм оптимист, че и по-нагоре можем да отидем. Просто в момента показваме един съдържателен футбол и съм много доволен. Браво на Кольо Спасов! Браво на момчетата! Напред МОРЯЦИ!!!
ИзображениеИзображениеИзображение

Потребителски аватар
Cesc Fabregas
Контакти:

Re: Кольо Спасов в Черно море

Мнениеот Cesc Fabregas » 30 ное 2008 14:06

Уважаеми фенове на Черно Море(Без сарказъм го казвам,просто ми харесват като публика!),моля спрете да плюете Кольо Спасов,той е един от хората,които възродиха този добър български отбор!
Amala!
Pazza Inter amala !
E'una gioia infinita
che dura una vita !
PАZZA INTER AMALA !

Потребителски аватар
Ticha
Контакти:

Мнениеот Ticha » 30 ное 2008 14:15

Кольо Спасов е голям!
Дано да се оправя по-бързо и да се върне на тренировките и мачовете на отбора.

Потребителски аватар
Nevertheless
Контакти:

Мнениеот Nevertheless » 01 дек 2008 09:12

Кольо имаш моята подкрепа
Давай смело напред !!
Дотук добре , може и още !!

=== САМО ТИЧА ===

Потребителски аватар
ozzy
Контакти:

Мнениеот ozzy » 01 дек 2008 20:40

С ръка на сърцето си признавам, че аз недолюбвах Кольо и се надявах да го сменят. Ако бъда честен, смятах, че не е готов да води отбора и есенния полусезон миналата година си беше живо доказателство за това /смяна преди полувремето всеки мач, изпуснати точки и т.н./, иначе нищо лично към него, а и как мога да имам нещо лично след като не се познаваме. Но още от пролетта си пролича, че се учи от грешките си и не спира да се развива. Този сезон вече тотално се вижда, че Кольо е идеалният треньор в момента, самите резултати го показват - мачовете в европа, класирането в първенството и най-вече начина по който играе отбора. Вярно е и че все още има неща които не ми харесват, предимно това, че спря да разчита на юношите /в началото Владко беше несменяем титуляр, а Тошко и Дани играеха по-редовно, не се гласува никакво доверие и на Теодор/. Въпреки всичко си личи че сме на прав път, имаме чудесна спойка м/у опитни и млади играчи, страхотна защита /ееех да имахме и десен бек ;) /, убийствена халфова линия и дори и без типичен централен нападател - резултатно нападение. Така че остава да кажа само едно, давай Кольо, оправяй се по-бързо и дано постигнеш това за което мечтае всеки един треньор - шампионска титла!!!

Потребителски аватар
ogrizko
Контакти:

Мнениеот ogrizko » 09 дек 2008 17:54

КОЛЬО: "Хем съм доволен, хем - не! Оценката ми е "много добър"! Искам постоянство напролет

varna-sport.com 08.12.2008 18:00
Наставникът на "Черно море" Никола Спасов постави оценка "много добър" на есенното представяне на отбора - 4-то място, 26 точки, 8 победи, 2 равни и 5 загуби, голова разлика 24:12, на 2 точки от третия и 7 от лидера. "Хем съм доволен, хем не. От една страна,
взехме всички мачове, които трябваше да вземем, а от друга - изгубихме точки в мачове, които не трябваше да губим. Затова оценявам представянето ни с "много добър". Отлично щеше да бъде при 30 спечелени точки", заяви за "Народно дело" Спасов.
Той призна, че двубоите, в които не трябвало да губят точки, са с "Ботев" (2:2), "Черноморец" (0:1), "Локомотив" (Пд, 0:1) и "Беласица" (0:2).
"В тези четири срещи не бяхме надиграни и в никакъв случай не заслужавахме да паднем в три от тях. Срещу "Ботев" пък сами сме си виновни, защото изпуснахме куп положения", допълни Спасов. Той смята, че през есента са надиграни единствено от "Левски" (0:3) и "Литекс" (0:1).
"Радвам се, че особено във втората половина на полусезона надигравахме съперниците си с убедителна игра и резултати. В нито един от тези мачове не допуснахме да има интрига и успехът ни да е поставен под съмнение", завърши Спасов.

Трима вдигнали класата

Според Никола Спасов привличането на Георги Илиев, Милен Петков и Йордан Юруков се е оказало трансферна находка. "Тримата вдигнаха класата на отбора и внесоха изобретателност, разнообразие и свежи идеи в халфовата линия. На тях се дължи и подобряването на синхрона", коментира Спасов. Наставникът допълни, че тези играчи са участвали дейно и в отнемането на топката от съперника, тъй като се справят и в дефанзивен план. "Бяха полезни в двете фази на играта и помагаха по най-бързия начин да си върнем притежанието на топката, след като сме я изгубили. Това важи най-вече за Милен, а Данчо и Жоро вкараха и важни голове", допълни Спасов.

На тима му харесало в Европа

Първите 6 мача на "Черно море" в Европа са донесли турнирен опит и самочувствие на отбора, смята Спасов. Отстранени бяха "Санта Жулиа" (Андора) с 4:0 и 5:0, и "Макаби Нетаня" (Израел) - 1:1 и 2:0, и бяха елиминирани от немския гранд "Щутгарт" - 1:2 и 2:2. "Момчетата видяха, че когато играят смело и тактически правилно и дават това, което могат, са равностойни на силните. Специално двубоят в Щутгарт, който завърши 2:2, бе най-силният ни през есента. Хареса ни да играем в Европа и ще направим всичко възможно отново да сме там другото лято", коментира Спасов.

Постоянство е целта напролет

"Черно море" да задържи нивото си от есента през втория полусезон, да се стреми да го подобри и да демонстрира постоянно добри игри, е следващата цел пред отбора.
"Вдигнахме високо летвата и нямаме право на отстъпление. Не бива да допускаме и главозамайване. Длъжни сме да се развиваме по възходяща линия, въпреки че отборите вече имат едно наум и ще излизат двойно мотивирани срещу нас", заяви Никола Спасов. Запитан целят ли се в титла или медали, наставникът бе лаконичен: "Дайте да не затормозяваме излишно момчетата излишно. Ако има постоянство в играта ни и не допуснем сривове, резултатите и класирането ще идват от само себе си. Напролет имаме една домакинство повече и първите три ни гостуват във Варна, но единствено от нас зависи дали ще си направим програмата лека или тежка. Тази пролет трябва да бъде нашата."

Отпращат молдовеца Хмарук

Вратарят Евгений Хмарук ще е първият освободен от тима. Договорът на молдовеца ще бъде разтрогнат по взаимно съгласие. ДМисля, че раздялата ще е изгодна и за двете страни", уточни Никола Спасов. Той призна, че се търсят нови отбори и на няколко футболисти, които не успяха да се наложат на "Тича".
"Дали ще ги продаваме или преотстъпваме, е въпрос на преговори. Ще направим всичко възможно обаче тези момчета да отидат някъде, където ще играят редовно", допълни Спасов. Той призна също, че ще привлекат вратар, десен бек и нападател, но в неговите планове не влизат Саша Симонович, Радостин Кишишев и Георги Чиликов.
След разговори с шефовете в началото на тази седмица ще стане ясен и планът за зимната подготовка. Възможно е вторият лагер през февруари отново да бъде в Турция или друга държава.

Как треньорът видя своите

КАРАМФИЛ ИЛЧЕВ - много добре пази и оправда гласуваното доверие.
ЕВГЕНИЙ ХМАРУК - стабилен в началото и държеше нащрек Илчев. После остана на заден план.
МИХАИЛ ЛАЗАРОВ - когато го използвах, даваше това, което очаквам.
АЛЕКСАНДЪР АЛЕКСАНДРОВ (САШО) - непостоянен.
НИКОЛАЙ ДОМАКИНОВ - игра на върха на възможностите си.
ТАНКО ДЯКОВ - допринесе за реда и спокойствието в защита. Трябва да внимава с влизанията, тъй като предизвика 4 дузпи.
ПЕРИШ - със силни изяви, но може далеч повече.
РАДОСЛАВ БАЧЕВ - железен. Почна силно сезона, докато Периш си върне формата, а после успяваше да поддържа добро състояние, въпреки че игра по-рядко.
СТАНИСЛАВ СТОЯНОВ - познатият боец. Запуши всички дупки, когато се наложи.
АЛЕКСАНДЪР АЛЕКСАНДРОВ (КРИВИЯ) - капитанът ни е уникален. Човек отбор.
ГЕОРГИ ИЛИЕВ - силен, способен и полезен. На "Тича" кариерата му отново тръгна нагоре.
ЙОРДАН ЮРУКОВ - за всеки отбор е добре да има играч като него. С еднаква лекота изработва голове и вкарва.
МИЛЕН ПЕТКОВ - пример с професионализъм и игрово поведение за младите. Изключително попадение за нашия тим.
РИКАРДО АНДРЕ - като десен бек не му тръгна, но го върнах опорен халф и се изяви на висота.
ДАНИЕЛ ГЕОРГИЕВ - със смесени чувства съм към него. Има големи резерви и не е разкрил потенциала си.
ПЕТЪР КОСТАДИНОВ - след контузията не е върнал формата си.
МИРОСЛАВ МАНОЛОВ - добра есен за него след добрата пролет. Възстанови се бързо от операцията и си вършеше работата.
АДРИАН ФЕРНАНДЕС - не съм доволен. Има качества, но не ги показа. Явно периодът на адаптацията му ще е по-дълъг.
ГЕОРГИ АНДОНОВ - разочарование. Както е тръгнало, няма да разкрие потенциала си при нас.
ДАНИЕЛ ДИМОВ И ТОДОР КОЛЕВ - направиха крачка назад. Може би им се отрази европейското, тъй като влязоха в първенството без пълноценна лятна подготовка.
ИВАЙЛО МАРИНОВ, РАДОСЛАВ ФИЛИПОВ, АТАНАС ПАШКУЛЕВ, ВЛАДИМИР КОСТАДИНОВ И ТЕОДОР АТАНАСОВ - не показаха, че стават за представителния тим. Мястото им е в дублиращия, а с някои от тях може и да се разделим.
ИзображениеИзображениеИзображение

Kokaracha
Контакти:

Мнениеот Kokaracha » 11 дек 2008 22:31

Човека е скромен , трудолюбив,интерисува се от новости в занаята,има подкрепата на играчите и не най - маловажното като един истински морски човек , обича мастика!

Върни се в “Черно море”